Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 400лв. Възможно ли е?

Featured Replies

И така, авторе, първо си прегледай БИОС-а дали нямаш някаква подобна опция, дето ти го suspend-ва. Ако нямаш такава или е изключена, рес

То може и старият ти компютър да е струвал 400 лева като си го купувал, ама сега си имаш дънце, хард, кутията, захранване и можеш да му купиш втора ръка един Core 2 Quad Extreme като QX9650, ако се договорите за 180-200 лева ще е добре, понеже ги продават скъпичко. За видеокарта ...

Повечето писания са bulshit, да не са лоши чарковете за които си писал, но да си набутва бюджета в употребявани компоненти при това сериозно енергоемки...пък и като смятам цените и правя сбора дори бюджета не стига за трите изброени(процесор, видеокарта и захранване, а процесора и видеокартата в коментара ти, определено изискват по-добро и скъпо захранване от 450-500 вата фортрон).

Та директно смятам коментара ти за подвеждане, с цел набутване на автора на темата.

• Отговори 72
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

И какво като са енергоемки ? Според мен е много по-добре тях отколкото някакъв мини боклук с 30 вата консумация.

А и процесорите си имат SpeedStep и при отворен браузър и чалгоплеър, точат 5 пъти по-малко отколкото под товар.

При видеокартите е същото, биосите им намаляват честотите и волтажа като не са под товар.

То цялата машина без товар дърпа не повече от 100 вата.

Какъв е проблема, че са употребявани ? Това е чип, или работи, или не работи. Няма възможни варианти от типа "работи понякога" или "не работи когато"...

За видеокартите, да съгласен съм, при тях чиповете са запоени на платката и наистина има доста хора в прецаквалника дето продават дефектни карти. Но се предполага, че автора има поне малко акъл и ще помоли видеокартата за тест преди да я купи, защото един Heaven или Furmark за 5 минутки на пълни честоти на ядрото и паметта, ти гарантирам, че веднага ще си проличи всяка нестабилност или дефект на картата.

Другото, че 6950 има доста обяви дето я дават за 100 лева, но при тях има вероятност картата да е дефектна, затова му казах да се ориентира към обявите за 120-130 лева поне.

Другото е, че тия Core 2 Quad с хубав чипсет с хубаво охлаждане, могат бая да се клокват по шина.

Мисля, че 130 лева за 6950, 180 или 200 лева за QX9650 и 35-40 лева за един 500 W Fortron правят към 350-370 лева и не прескачат с нищо бюджета.

И да, един 500 W Fortron ще е достатъчен. Малко ще е шумничък с тези чаркове, но пак ще се държи прилично и запас ще има. Пък и шумът от 6950-то или от бокса на процесора, под максимален товар ще прикрият шума от захранването, тъй или иначе.

Кое е набутване ? Да даде 400 лева за G1840 / A4 5300 с вграденото им видео или Core 2 Quad Extreme 9650 с HD 6950 за същите пари, даже и по-малко.

Редактирано от bulshit (преглед на промените)

1. казах че нищо не може да се изпозлва от сегашния компютър

2. сегашният ми компютър е за 400 лв готов от Jar съм го купил и се съмнявам че е по добър от конфигурацията в зелено която съм избрал

3. и дотата от клипа е цвете  в сравнение с моя ;)

о да и по няколко пъти в деня ми дава Power Save не знам си какво и гасне. Пробвах преинсталация, смяна на захранване (по препоръка на потребители от тук), изключване на power save, смяна на монитор, смяна на захранващи кабели и не още си гасне от първия ден както го купих.

Като конфигурацията която за сега съм избрал не ви харесва предложете вие до 400-420лв. нали за това е темата :huh:

Сравенение между E5700 и AMD Athlon 5350. Вижда се че на единият тест печели единият процесор с малко, на другият печели сегашният ви Интел с малко повече. 

Още едно сравнение.  Вижда се че АМД 5350 е по-добър и то само с 30-тина % само, ако програмата/играта за която се ползва, може да използва всичките му 4 ядра. Ако програмата/играта използва по-малко ядра, Интела макар и стар е по-добрият избор.

Какъв е моят извод >> Закупуване на калпава конфигурация, която след 1 година ще трябва да се хвърли или да се ъпгрейдне за още 400лв, означава чисто и просто пълно пилеене на пари. Подозирам, че някои от игрите ще ги играете още по-зле и от сега.

И какво като са енергоемки ? Според мен е много по-добре тях отколкото някакъв мини боклук с 30 вата консумация.

Какъв е проблема, че са употребявани ? Това е чип, или работи, или не работи. Няма възможни варианти от типа "работи понякога" или "не работи когато"...

Деградират чиповете. Употребяваните не знаеш колко клок са понесли и колко прегрявания заради непрофилактирана редовно машина.

Деградира ти главата...

Процесор е почти невъзможно да счупиш, без значение на каква честота си го бичил и на какъв волтаж. Възможно е, но трябва да работи на повече от 150 градуса и то за дълго, за да успееш да прекъснеш нещо или да направиш електрически пробив вътре, като имаме предвид модернизираното производство, няма да е лесно...

sliderum ти до сега колко изгорели процесори си видял  без значение от марката,годината на производство и модела ? Аз за 15 години от както се занимавам с компютри не съм видял и един.

Аз предлагам това

ASROCK H81M-VG4 /1150
G1840 2.9GHZ/2MB/LGA1150/BOX
4GB DDR3 1600 GEIL /BULK
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA
SHENHA  ATX TOWER SH-901
PSU FORTRON FSP350-60APN 85+

Обща стойност - 394.11 лв. с ДДС

Вградената Intel Hd Graphics ще ти стигне за по-стари игри (лигата върви добре, лично съм виждал, за дотата незнам но би трябвало да се справи) и за гледане на hd видео.. След време може да се закупи по-добър процесор (core i3,5,7) и видео карта ( AMD r7,r9/ Nvidia GTX 600 нагоре) ...

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

BB код:

ASROCK FM2A55M-VG3+ /FM2+

AMD A4-4020 X2 /3.2GHZ/FM2/BOX

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

SHENHA ATX TOWER V6

Обща стойност - 394.18 лв. с ДДС

Моето предложение.Мисля че така е най-добре с качествено захранване, хубава кутия и горе долу добро CPU :)

CPU-то е абсолютния боклук, а видеото е дърво, което е спъвано от...процесора, колкото и да не ви се вярва. И това при DOTA 2. Накъсана картина и при DOTA  2  и при HAWX  и при доста други игри. Нямах нерви да тествам други, защото видях какъв абсолютен боклук е процесора. Ако трябва да сравнявам производителността му с някой друг Интелски, то той е под нивото на един E6750. какво говоря, e6750  и сега си е процесор. A4  е просто най-големият възможен боклук за нескромната цена от близо 70 лева. Една HD Graphics  макар и леко по-слаба, с подобаващ процесор ще даде гладка картина при ниски до средни детайли и резолюция до 1024х768- 1280х1024  в зависимост от играта.

Гледай за какво става дума;

2014-09-11_193905.jpg

2014-09-11_193947.jpg

2014-09-11_194019.jpg

2014-09-11_194050.jpg

sliderum ти до сега колко изгорели процесори си видял  без значение от марката,годината на производство и модела ? Аз за 15 години от както се занимавам с компютри не съм видял и един.

2 лично. Пък в офиса на моят интернет доставчик, който покрай другото профилактира и ремотнира компютри, не веднъж съм чул да псуват на процесор. Вярно, че все пак доста по рядко, отколкото по други компоненти :D

Остави ги тия - те там са некадърници, дъното им е било с надути кондери на VRM-а и те си мислят, че не тръгва щото процесора им е крив...

Тук обаче говориш за "изгорели процесори", ми и то и аз съм виждал изгорели процесори, бе, баце... Взимам ти един Атлон на Сокет А, махам му радиатора и...ето ти един изгорял процесор...

Обаче, мен ме интересува, виждал ли си процесори, които частично или понякога работят, или такива, които работят добре само при еди-какви си обстоятелства ?

Мне. Не си.

• Автор

Избрах си този. Така стана че трябваше спешно да поръчвам и нямах време да търся конфигурации до 500лв.
п.с: ще си използвам сегашното захранване cooler master 460w

Редактирано от JvsmK (преглед на промените)

УЖАС :no-no::shock11:

Как можа ?

Браво, авторе !

Ако се върнеш назад и прочетеш какво ти бях писал, щеше да разбереш, че за 360-370 лева щеше да разполагаш с QX9650 и HD 6950. Производителността им можеш сам да анализираш в интернет и после да ги сравниш с този пълен боклук, който си купи. А и ако дъното на стария ти компютър беше що-годе кадърно, можеше доста да го клокнеш тоя QX9650 както по шина, така и по множител, и РАМ-та щеше да се клоква добре ако е с хубав чипсет.

Честит ти нов боклук ! Ползвай си го със здраве.

Съжалявам, че си хабях времето да пиша най-евтини и рентабилни варианти да си имаш хубав компютър за без пари, че и за клок можеше да става.

Направо ми писна вече да се занимавам с подобни индивиди...

Можехме за 500 лева да ти сглобим дори нещо ново, което е къде-къде по-добро !

Радвай му се, ползвай го докато е време, защото с тоя 400 ватов китаец няма да му се радваш дълго.

Остави ги тия - те там са некадърници, дъното им е било с надути кондери на VRM-а и те си мислят, че не тръгва щото процесора им е крив...

Тук обаче говориш за "изгорели процесори", ми и то и аз съм виждал изгорели процесори, бе, баце... Взимам ти един Атлон на Сокет А, махам му радиатора и...ето ти един изгорял процесор...

Обаче, мен ме интересува, виждал ли си процесори, които частично или понякога работят, или такива, които работят добре само при еди-какви си обстоятелства ?

Мне. Не си.

Говоря за деградирали, което не е кой знае колко далеч от "изгорели"(щото резултата е същия r.i.p.) . Бе това "изгорели" къде го прочете в коментара ми?

П.П. Въх, готов кашон от бакалията :D Но стана добра тема, иначе.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

И захранване имал и бюджета бил 500 лева...а уж беше максимум 420:

https://www.kaldata.com/forums/topic/232014-конфигурация-за-400лв-възможно-ли-е/?p=2942879

И уж нищо нямало да ползва от старата конфигурация. Наистина, повечето теми тук са за забавление. Що не ги местите в раздела "Празни приказки и забава"? За 500 лева с наличното захранване се взема 10 пъти по-бърза конфигурация за игри без да преувеличавам много. 

• Автор

значи заболя ме главата.... 2 ма предлагат конфигурации - другите ги хранят че са били по слаби и от моята в момента. Други ми предлагат конфигурации с по 100 лв над бюджета. не мога да разбера... добре направете една за 450 лв примерно макс  (като трява да си е пълен комплект)

За да не те боли главата, искам да ми отговориш на тези въпроси, бързо и ясно, само с ДА или НЕ, без значение какво ти препоръчвам аз, поне за да можем да разберем какво да сглобяваме и да направим темата малко по-ясна...

1. Ще взимаш ли нещо втора ръка ?

2. Ще ъпгрейдваш ли стария компютър с части от продавалника, които са стари, но ще са много по-бързи от новите за тази цена ? Съгласен ли си да получиш нова HD 6570 / 6670 вместо стара, използвана HD 6950 ?

3. Ако искаш твърдо нова машина, кажи напълно окончателно какъв е бюджета.

4. Ще се използва ли нещо от стария компютър ? Захранване, хард, кутия ? С тях, ще можем да налеем повече пари в дъно, процесор и видео и си заслужава да сложим хард и захранване от стария компютър, за да получиш по-бърз процесор и отделно видео. Но кажи - ДА или НЕ ?

5. Това вече не е въпрос, а пояснение.Колкото и едни потребители да хранят конфигурациите на други потребители, колкото и наистина зле да са, те ще са в пъти по-добри от която и да е готова конфигурация в бакалията.

Няма смисъл да се  напъвате с тоя потребител .Той иска да си купи  нов компютър за 450 лева който да е по-добър от стария му. Да бяга в някоя  техно верига и да взима нещо от рафта. Игри ,че няма да играе то е ясно но поне  ще е с нов компютър на хартия.

Последното ми предложение за тебе. Ако не ти хареса  или са ти много парите  иди и си купи каквото сметнеш за добре.

CM ELITE 344 /MATX/USB3/BLUE
4GB DDR3 1600 A-DATA
500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB
ASUS A55BM-K /FM2+
AMD A6-5400K X2/3.6GHZ/FM2/BOX

Обща стойност - 463.18 лв. с ДДС

Щом тоя цъка с 25 FPS  игриците от клипа значи и ти ще ги цъкаш с толкова

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

благодаря на всички че са включиха ще остана с последното предложение. утре ще отмена поръчката на готовия :)

Няма смисъл да се  напъвате с тоя потребител .Той иска да си купи  нов компютър за 450 лева който да е по-добър от стария му. Да бяга в някоя  техно верига и да взима нещо от рафта. Игри ,че няма да играе то е ясно но поне  ще е с нов компютър на хартия.

Последното ми предложение за тебе. Ако не ти хареса  или са ти много парите  иди и си купи каквото сметнеш за добре.

4GB DDR3 1600 A-DATA

ASUS A55BM-K /FM2+

65 лева за Elite 344... Аре'ся...

Дъното не поддържа елементарни, масови интерфейси от повече от 5 години - SATA III, USB 3.0.

И трябва дъно с чипсетна поддръжка на USB 3.0 и SATA III, защото яко чипсета не го поддържа, тия интерфейси се понасят от отделни контролери на PCI-e x1 шина, правят доста проблеми при дъната на Asrock, не работят както трябва и са по-бавни.

Затова му трябва поне ей-такова GB F2A78M-DS2 /FM2+

И останалото го наливаш в по-добро APU...

Струва ми се леко безмислено, също така, и тая 1600 мхз. РАМ дето я предлагате... Като performance няма никаква разлика между 1600 mhz с CL11 и 1333mhz с CL9 тайминг. Никаква. Автора може и с една 1333 CL9 плочка да я клокне до 1600 Mhz като си надуе таймингите до 11, ако толкова иска, въпреки че е безмислено и няма никаква разлика.

1333-ката е с 4 лева по-евтино. Така, че на автора ще му останат пари да почерпи с една двулитровка и пакет семки.

Авторе, отговори ми на въпросите, за да мога да ти сглобя нещо кадърно.

Пич ти осъзнаваш ли ,че той не дава на бога тамян ?  Знаеш ли какъв шок ще е за него като разбере,че трябват и 20 лева за доставката ? За клок говори с някой  дето  може поне да си  асемблира дъно с процесор  . За тези смешни пари които дава таймингите на паметта са му последната грижа. Ако толкова кутията ви вади очите сложете най евтината която намерите.Сложил съм я колкото да има  що годе  кутия с малко по-дебела ламарина . Знам какво е хубаво но няма да му го предлагам защото той няма  парите да си го купи. За мен домашен компютър под 850 лева е  кошник и   никога не съм падал под тази цена. Не съм паралия ама няма и да се  прекарам със най ниското качество хардуер  само за да викам ,че ми е нов компютъра. Може да му се събере нещо само ако си остави кутията и харда  защото това са 150 лева икономия и  са колосална сума при тоя бюджет.

Със един ей такъв компютър спокойно ще си работи  и ще играе и най новите игри   със много добра графика и кадри. И като си сложи  кутията и харда от сегашния компютър ще е актуален поне 18 месеца със  гейминг заглавията.

GB H81M-H /1150
I3-4150 3.5GHZ/3MB/LGA1150/BOX
4GB DDR3 1600 A-DATA
PALIT GTX750 STORMX 2G D5

Обща стойност - 639.10 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

4GB DDR3 1600 A-DATA

ASUS A55BM-K /FM2+

Имаш една лека грешка 

Как ще играе тази игра като играта дърпа 3,5 гб рам максимум а като си сложил 1 плочка от 4гб и като сподели мнинимума 1 гб на видео картата няма как да стане да играе играта която си посочил 

Ето ти Dual Core подходяща конфигурация 

21656-47x47.jpg  DELUX DLC-MV875, w/o PSU  32,89 лв.

13331-47x47.jpg KME ЗАХРАНВАНЕ ATX 400W 120mm FAN 31,05 лв.

24503-47x47.jpg GIGABYTE F2A58M-S1, AMD A58, DDR III 2400(OC)/2133/1866/1600/1333MHz, VGA, FM2+ 79,46 лв

22430-47x47.jpg AMD A6-6400K X2, Dual Core, HD 8470D, 3.90GHz, FM2 112,73 лв.

21121-47x47.jpg TOSHIBA 1000GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA100 100,35 лв.

14215-47x47.jpg ADATA 2GB DDR III 1600 39,92 лв.

14215-47x47.jpg ADATA 4GB DDR III 1600 72,26 лв.

Междинна сума: 390,54 лв. ДДС (20%): 78,11 лв. Крайна цена: 468,65 лв.

Редактирано от LooToSGoD (преглед на промените)

Ето нещо за 500 лева от мене :

ADATA 4GB DDR III 1333

ASROCK H81M-VG4, H81, DDR III 1600/1333/1066, VGA, LGA1150

TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050

DELUX DLC-MV875, w/o PSU

FORTRON FSP350-60APN, 350W

INTEL CELERON DUAL CORE G1840, 2.80GHz, 2MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh

SAPPHIRE 1024M HD6570 DDR III HDMI PCI-E /BULK/

Крайна цена 496,19 лв.

Ако дадеш харда и захранването, евентуално, от стария компютър, ще стане още по-добре.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.