Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Застраховка Живот - Мнения

7 гласували потребители

1. 1. Има ли смисъл от Застраховка Живот

• ДА,перфектния начин за финансова стабилност!
      28%
      2
    • Не, напълно ненужно е.
      14%
      1
    • Имам такава и съм довол ен/на.
      14%
      1
    • Имам такава и не съм довол ен/на.
      28%
      2
    • Не знам не съм информиран/а.
      0%
      0
    • Не, но смятам да си направя
      14%
      1

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Също факт е че много малко хора всъщност знаят че застрахователните компании имат МНОГО повече пари от банките

Ако говориш за Англия, Германия или Холандия - ОК, но не и за България.

В развития свят Живото застраховането има по-голям пазарен дял от Общото застраховане.

В България това не е така, то е точно на обратната противоположност!

• Автор

Ако говориш за Англия, Германия или Холандия - ОК, но не и за България.

В развития свят Живото застраховането има по-голям пазарен дял от Общото застраховане.

В България това не е така, то е точно на обратната противоположност!

Така е в България всъщност хората се интересуват за една ламарина повече от колкото за себе си! Дори и имущественото(което пада към общото) застраховане е с по-нисък дял, което всъщност странно защото в повечето случай е по-евтино...

Редактирано от Stoyns (преглед на промените)

Така е в България всъщност хората се интересуват за една ламарина повече от колкото за себе си! Дори и имущественото(което пада към общото) застраховане е с по-нисък дял, което всъщност странно защото в повечето случай е по-евтино...

Така е, но нека гледаме нашия си пазар.

Не баш всичко, но смърт, заволявания, нетрудоспособност трайна/временна, хирургическа намеса, пари за болничен престой, критични заболявания като тумори, трансплантация на органи и още много други.... Мисля че не е малко. Също така ако спестяваш голяма сума доходноста (математическия резерв) е възможно да покрие сумата която заплащаш за риск :)

Благодаря за отговора.

:)

Също така повечето компании покриват и самоубийство, но след определен период (1 или 2 години след сключаването на полицата).

Също така повечето компании покриват и самоубийство, но след определен период (1 или 2 години след сключаването на полицата).

наистина ли

:no-no:

аха ясно ще ги дадат парите на близките после

2. Знаете ли къде е най-удачно да си направите?

Уж си застрахователен агент, а си задал кофти въпрос.

Застраховка "Живот" можеш да си направиш едновременно във всички действащи компании, даже по няколко.

Това не ти е имуществена застраховка. Човешкия живот няма цена - затова може да получиш (ти или наследниците) няколко обезщетения за настъпило застрахователно събитие. 

• Автор

Уж си застрахователен агент, а си задал кофти въпрос.

Застраховка "Живот" можеш да си направиш едновременно във всички действащи компании, даже по няколко.

Това не ти е имуществена застраховка. Човешкия живот няма цена - затова може да получиш (ти или наследниците) няколко обезщетения за настъпило застрахователно събитие. 

Напълно си прав, човешкия живот няма цена, но реално можеш да се застраховаш на сума каквато желаеш,ти си решаваш, но ако го направиш в повече застрахователни компании ще платиш много повече за рисковия елемент. До колкото ако го направиш в една с голяма сума , лухвата ще ти покрие много голяма част от парите платени за риск!  Обективно погледнато обаче в България застрахователите, малко или не са си разпределили бизнеса и тарифите им говорят за това, а тези които се дублират показват дъщерните компании. Тоест няма смисъл да се застраховаш в две защото шанса да ти излезне неизгодно е голям! Също така този риск (смърт) е насочен към обещетение на близките или посочен човек. Ако имаш милиони или милярди, по-добре да си направиш рискова застраховка без спестовен елемент с максимални покрития. Мисля че 250 хил. лв за трансплантации, тумори (ракови образования) и още много опасни операции стигат, ако е питаш реално даже и 50 стигат. Има и застраховки които са специално за хора които могат да си го позволят и покриват лечение до 1 000 000 лв в цял свят! За тази сума ще ти сменят всяка част на тялото :) Просто този лукс е скъп и варира от 2 000 - 3 000 лв годишно без спестовен елемент. Реално за тази сума един 20 годишен за 30 години ако плаща 3100 лв годишно / 275лв месечно ще спести около 60 000 + допълнителната доходност 30 - 40 000 = 90 - 100 000 :) Като сумите по покритията ще са ДОСТА високи. :)  И друго нещо което се сетих в за да вземеш голямата пара от много застрахователи трябва да се застраховаш на много голяма сума по основното покритие че да включиш клаузата която включва смърт с двойна на тази сума цена, от което няма смисъл :) Също така целта на това нещо е да НЕ СЕ налага да ти плащат, защото то хубаво ще ти платят ама едва ли ще ти е готино да си всеки ден в болница ... а целта да печелиш пари от това нещо (освен договореното) го забрави.  Както и да е малко се по-овлякох отново. Да прав си можеш но реално смисъл няма. 

П.п. Сумите не са фиксирани или точни.

...

Колега, целиш се високо. Колко са хората в този форум, които могат да отделят 275 лева месечно за застраховка Живот. ;)

Всъщност, ако някой ще иска да се застрахова за 1 000 000 какъв е шанса да седи и да пише във форумите :)

Ако искаш да "грабнеш око", за дадена застраховка (а и не само, това си е бизнес похват на всякъде), то тръгваш от средата. Ако клиента каже, че му е скъпо - "Знаете ли, имаме и по-евтин вариант". Ако е склонен да приеме тази цена, почваш както в МакДоналс "За още 99 стотинки желаете ли по-голяма порция картофки" - демек надграждаш и гледаш да не загубиш интереса на клиента.

По-добре кажи една по-приемлива сума и покрития за хората в България. Тук имаме компютърни специалисти, които взимат над 1000 лева. Примерно. Дай им примерни цени, както за 50-тина, така и за 100-тина лева на месец.

Гледай да не криеш нищо от клиента предварително (дори и потенциален такъв) и стимулирай (насърчавай) всякакви въпроси. Във вашата компания не искате ли медицински преглед преди сключване на полицата и този преглед, показващ здравословното състояние на потенциалния клиент не води ли до промяна в премията, ако има утежнен риск или дори до отказ от застраховане? Кой поема този медицински преглед - клиента или компанията?

Само да уточня - аз със живото застраховане не се занимавам и никога не съм се занимавал. Моята "специалност" е Общо застраховане. Но винаги съм насърчавал подобни теми във форума, защото за мен е важно да се повиши общата култура и познания по материята. Един по-малко да бъде излъган, значи е имало полза.

Поздрави!

наистина ли

:no-no:

аха ясно ще ги дадат парите на близките после

Да. Но този период от 1 или 2 години е с цел да не си сключиш полицата и след 30 минути да се метнеш от някой мост. Дават ти време да "размислиш" :)

Това малко на майтап казано, но реално си е така...

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Автор

Колега здравей отново. Да казах 275 защото Jhoro каза че човешкия живот няма цена, и че може да се застрахова в повече компании , с цел изплащане от всичките. И аз просто му направих съпоставка с това колко горе долу може да спести като РЕАЛНИ пари + риск , и как със същите пари може да плати за риск но в по-голям размер без да спести нищо. Сумите са високи, но са примерни! Реално за един 20 годишен човек с хубави покрития, би трябвало да спести около 30 хил лв + доходността и ще плаща около 100-120 лв месечно в зависимост от предпочитанията си. С тази застраховка може и да си позволи, и здравна застраховка която покрива разходите за леченията в болница, може да се добавят, и прегледи в болници (с които имат договор), поемане на част от сумата за медицински средства и медикаменти, дентално лечение и др. Но цени не мога да споменавам защото са различни , но не е скъпо минималните суми започват от 150-200 лв годишно (зависи от възрастта). И колега, не съм се опитвал да "грабвам око" и определено не бих започнал като в макдоналдс, за мен е важно повечето хора да се запознаят с продукта и да решат според нуждите си, най-малко ще желая да ги товаря с нещо което може и да нямат нужда. Това не значи че не бих ги запознал с нещо друго, което може да е изогдно, като здравните застраховки. Но реално този продукт е добра добавка и има смисъл от нея, ако човек пожелае да отдели за това от бюджета си. Относно медицинския преглед, не винаги е нужно, принципно се попълва най-нормален въпросник, след това клиента декларира че е вярно. Ако нещо от данните не е наред, примерно наднормено тегло, високо кръвно и подобни, се завишава премията, за рисковете от това. Ако човека желае, може да си направи преглед, но това си е за негова сметка, ние не изискваме прегледи, а честната дума на клиента, която е в негов интерес, защото по-късно ако се докаже обратното, няма да има плащане. Като цяло колега няма какво да скрия от клиента, аз така или иначе тук се опитвам да покажа какво е по смисъл, а не да продавам. Ако човек има желание да разбере повече и дори да помисли за такава крачка, най-удачния вариант ще е да се види с представител (като мен) и да разбере ясно условията и продукта.В интерес на истината това е работата на агентът( представителя), а обучението му е в точно в тази насока, да научва продуктите толкова добре, че да бъде в максимална полза на клиента, а това е страшна отговорност! Защото лошата продажба води до неинформиран клиент които има голяма вероятност да остане недоволен. Така че правилна забележка колега, но аз не мога да обясня нещо в интернет с точности, клиента е в изгода да отдели 10-15 мин. на спокоиствие с агентът за да разбере кратко и ясно, и да реши дали да предприеме нещо. Естествено на тази среща клиента трябва да попита за всичко което го интересува, за да може да направи правилния избор. Но тук можем само да си бърбим, застраховка е делова среща и трябва да бъде такава. И да надявам се тази тема да повиши общата култура дори и на 50 човека, за това нещо, ще е успех. Защото трябва да се научим на лична отговорност, за да можем винаги да имаме план Б, и да избягваме фатални събития които биха довели до много тежки последствия! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.