Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Застраховка Живот - Мнения


  

7 гласували потребители

 1. 1. Има ли смисъл от Застраховка Живот

  • ДА,перфектния начин за финансова стабилност!
   2
  • Не, напълно ненужно е.
   1
  • Имам такава и съм довол ен/на.
   1
  • Имам такава и не съм довол ен/на.
   2
  • Не знам не съм информиран/а.
   0
  • Не, но смятам да си направя
   1


Препоръчан отговор

Здравейте аз съм застрахователен Агент специализиран в Живото застраховането. Правя тази тема с цел да разбера мнението ви за този вид застраховки.

 

Имам следните въпроси:

1. Знаете ли какво е застраховка живот? 

 

2. Знаете ли къде е най-удачно да си направите?

 

3. Намирате ли смисъл в подобен вид инвестиция в себе си?

 

4. Ако искате да си направите какво ви спира?

 

5. Имали ли сте такъв вид застраховки къде и кога?

 

6. Ако сте имали доволни ли сте или не, ако не защо?

 

7. Ако не намирате смисъл защо?

 

Целта на това запитване не е с комерсиална цел. Просто ми е интересно мисленето на Българина като цяло понеже е факт че тази година при тези жестоки наводнения едва 2-3% от къщите са били застраховани при положение че цените на застраховките са толкова ниски. Ще ми е интересно да си побъбрим, чакам мнения! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

много българи "изгоряха" покрай деноминацията на левовете и все още са силно скептични към този продукт. Особено, когато са внасяли за децата си или за самите себе си, примерно 10 години, и на края получават по 6,80 лева...

Покрай спекулата за падане на валутния борд страха отново се връща. Личното ми мнение е, че е много трудно да продадеш такава застраховка.

Знам във форума за двама, които имат, надявам се да дадат мнение, ако желаят.

Аз лично имам желание, но все още не и финансите. За това си правя само застраховка "Злополука". Но пък има тънката линия, че премията, която се дава по рисковата част се приспада от дължимите данъци. Демек - за какво да ги давам тези пари на държавата, като мога да си купя застраховка "Живот". Но обърни внимание, че говоря за премията по рисковата част.

Поздрави и лек и успешен ден!

p.s.

Ето ти една дискутирана тема от преди година две, дето ставаше на въпрос точно това. Такъв човек мислиш ли, че пак ще можеш да го убедиш да си сключи?

Как да проверя застраховка живот?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно спекулациите във валутния борд, не мисля че има какво да се говори, можеш да си направиш застраховката в лева/евро или долар. Ако толкова те е страх от тази спекулация окей, долара е извън тази игра. Относно данъците , зависи къде си я направиш, някой те товарят като банките, при други даже използваш данъчни облекчения и плащаш само задъжлителния данък от 2%.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно спекулацийте във валутния борд, не мисля че има какво да се говори, можеш да си направиш застраховката в лева/евро или долар. Ако толкова те е страх от тази спекулация окей, долара е извън тази игра. Относно данъците , зависи къде си я направиш, някой те товарят като банките, при други даже използваш данъчни облекчения и плащаш само задъжлителния данък от 2%.

Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане. Това данъчно облекчение е в размер до 10 % от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване, и до 10 % от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски за застраховки „Живот”.

Източник: НАП. Няма такива филми. Всеки ползва, въпроса е дали компанията ти ще го обяви или ще трябва сам да отидеш в НАП и да го направиш това.

Проблема идва, че ако си само на трудов договор, то данъчна декларация не трябва да попълваш. А все пак, все някак, трябва да обявиш този договор. И от там идва объркването.

p.s.

Нещо полезно, което научих и аз сега, четейки закона. Явно и за допълнително здравно осигуряване се ползва данъчно облекчение. Аз моето не съм си го обявил...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, не съм се исказал правилно. Но ако не ти го опоменат нали се сещаш кой ще ти каже? :D Ще си плащаш като поп и т.н.  И извинявай но 10% не са малко! Много са малко са случайте с под 1000 лв годишно, а 10% от тези 1000 са 100 кинта, кой ти ги дава?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А бе и аз има няколко въпроса, ей така, просто да си побъбрим ;)

 

1) В българския език, ако съществително от женски род завършва на -ия (напр. "спекулация") - как се пише правилно в множествено число? 

2) Ако едно съществително в изречението е подлог, как се членува - с пълен, или непълен член?

3) Как в едно сложно изречение се отделят съставните, започващи с "че"?

4) Думата "някой" в единствено число ли е, или множествено? Правилно ли е да се напише "някой те товарят"?

5) Кога една дума в средата на изречение трябва да започва с главна буква?

и последно 6) Бихте ли имали доверие на неграмотен застрахователен агент? :)

 

Това са само ей така, принципни размисли. А иначе по темата - доколкото разбирам, идеята на застраховката "Живот" е аз цял живот да внасям някакви пари някъде, за да може някой друг да ги вземе, след като умра, нали? Ами, не ме съблазнява особено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха ти наистина си RudeBoy , влизаш с бутоните направо. Не ти се сърдя, имаш право, трудно ми беше да мина от латиница на български, и приемам това като градивна критика. На въпросите ти не мисля че съм длъжен да отговарям по-скоро ще си взема бележки. Относно това което мислиш обаче за застраховка живот. Браво бе добре си се научил от холивуд :D Не застраховка живот е спестовна и рискова, като рисковата включва обещетения при настъпили събития ако са включени като рискове в договора. Примерно ако си счупиш крак и имаш застраховка, ти плащат по тези клаузи за счупването, лечението, и нетрудоспособността в периода на възстановяването. С две думи имаш един гръб които потдържа финансовата ти стабилност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това са само ей така, принципни размисли. А иначе по темата - доколкото разбирам, идеята на застраховката "Живот" е аз цял живот да внасям някакви пари някъде, за да може някой друг да ги вземе, след като умра, нали? Ами, не ме съблазнява особено.

Не.

Минималния период е 3 години, но за под 5 почти никога не се прави. Максималния е 30 години, като има условие, да не си на повече от 75 (или 65 беше) когато изтича застраховката.

В едни много, много, мнгоо редки случаи може да се направи и за 2 години застраховката.

Има най-различни видове. Ти споменаваш чистата и изначалната, която е забравена преди сигурно 100 години. Сега са със спестовен характер, за определена цел, за детето ти да отиде в колеж (не е майтап!). Има и с различни клаузи, например "женитба" или "раждане на първо дете".

Застрахователната сума, за която внасяш вноски в продължение на години (а може и да е само месец, недай си боже) се изплаща:

1. При смърт на твоите законни наследници или изрично посочен бенефициент или бенефициенти по полицата. Ти избираш на кого.

2. При "преживяване", демек в края на застраховката си жив, то сумата се изплаща на теб самия, като ако е със спестовен характер, то получаваш лихва, по-висока, от това да си внесеш същите пари за същия период в дадена банка. Като обикновено се дава избор как да се инвестира твоята лична вноска - ниско рисков фонд, нормален или високо рисков фонд. Както се сещаш, колкото по-голям риска, толкова по-голяма доходност, но и риска е по-голям...

3. Сумата се изплаща, ако е уговорено, при сбъдването на определени условия. Както казах, има застраховка "живот" при женитба. Внасяш там 2-3, 5 години и се жениш. Ако е каано, че сумата се плаща в момента в който се ожениш/омъжиш, тогава се плаща цялата застрахователна сума.

4. Споменах и за тези детски застраховки за колеж. Застрахователите сключват договор (в старата компания беше със Шефийл Юнивърсити), че ти ще внасяш от даден момент, дали ще е раждането на детето ти или по-късен етап, но ти ще внасяш определена месечна сума. Университета се задължава да приеме молбата за кандидатстване с приоритет, като застрахователя изплаща таксата за обучение към университета. Естествено може да се уговори всякаква сума, ако е недостатъчна тази от застраховката, трябва довнасяне.

5. Може да се направи детска такава застраховка и при навършване на 18 години, детето, вече пълноправен член на обществото, да стане собственик на застрахователната сума, уговорена в полицата, като тя е и капитализирана (начислена е лихва).

И още хиляди варианти. В живото застраховането няма граници, всичко може да се измисли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 А иначе по темата - доколкото разбирам, идеята на застраховката "Живот" е аз цял живот да внасям някакви пари някъде, за да може някой друг да ги вземе, след като умра, нали? Ами, не ме съблазнява особено.

баш така си е

някой (някои) ще се зарадва (т) като умрем

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ти благодаря за информацията която даде! Застраховките са адски много и имат доста разновидности според изискванията на клиента. Рискът смърт е по-скоро насочен към смействата с цел при загуба на член от семейството да задържат финансовата стабилност на останалите а не обратното. Като естествено могат да се посочат други получатели, само децата, само жената, съседа/съседката :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

баш така си е

някой (някои) ще се зарадва (т) като умрем

Не е задължително :)

Горе съм описал възможни варианти.

Има и застраховки, които ти гарантират лечение в чужбина - ако си неизличимо болен, нуждаеш се от трансплантация и други подобни тежки заболявания. Сещам се за 2 компании на пазара в България, няма да ги споменавам, да не е реклама. Но предвид нашето здравеопазване, то това си е голям плюс!

Като ти се дава право да избереш страна и специалисти, където да отидеш за лечение, операция, трансплантация...

Много ти благодаря за информацията която даде! Застраховките са адски много и имат доста разновидности според изискванията на клиента. Рискът смърт е по-скоро насочен към смействата с цел при загуба на член от семейството да задържат финансовата стабилност на останалите а не обратното. Като естествено могат да се посочат други получатели, само децата, само жената, съседа/съседката :D

Тя финансовата стабилност за семейството ти може да я даде и простата застраховка "Злополука", която е 30-40 лева на година.

Живот застраховката ти дава много повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове


Тя финансовата стабилност за семейството ти може да я даде и простата застраховка "Злополука", която е 30-40 лева на година.

Живот застраховката ти дава много повече.

 

 

Много - много повече разбира се. Застраховката може буквално да покрива нуждите на клиента без да има излишен товар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има и застраховки, които ти гарантират лечение в чужбина - ако си неизличимо болен, нуждаеш се от трансплантация и други подобни тежки заболявания. Сещам се за 2 компании на пазара в България, няма да ги споменавам, да не е реклама. Но предвид нашето здравеопазване, то това си е голям плюс!

Като ти се дава право да избереш страна и специалисти, където да отидеш за лечение, операция, трансплантация...

пупу да не стига никого

 

и какво покрива - всичко ли - от - до

не вярвам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

пупу да не стига никого

 

и какво покрива - всичко ли - от - до

не вярвам

 

ако искаш-вярвай.

моята "живот" е в Булстрад.

за момента само внасям пари там - всеки месец по 50 лв от заплатата ми отиват директно вътре, но не ми се е налагало да тегля, нито пък да ползвам някакви други условия, тъй че отговорът ми е, че нито съм доволен, нито съм недоволен.

след 10 години ще ми върнат натрупаната сума - всъщност я направих именно като допълнителна спестовна сметка, далече от НАП - няма как да ти я проверят, а сумата не подлежи на деклариране в годишната данъчна декларация

След 10 години вътре би трябвалод а има малко повече от 6 000 лв, които възнамерявам да инвестирам за образованието на дъщеря ми, която тогава ще е именно на възрастта, когато ще се наложат.

Ако умра сумата ще я получат жената и дъщеря ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

пупу да не стига никого

 

и какво покрива - всичко ли - от - до

не вярвам

Зависи от условията. Не съм ги чел, не мога да кажа компетентно мнение.

ако искаш-вярвай.

моята "живот" е в Булстрад.

за момента само внасям пари там - всеки месец по 50 лв от заплатата ми отиват директно вътре, но не ми се е налагало да тегля, нито пък да ползвам някакви други условия, тъй че отговорът ми е, че нито съм доволен, нито съм недоволен.

след 10 години ще ми върнат натрупаната сума - всъщност я направих именно като допълнителна спестовна сметка, далече от НАП - няма как да ти я проверят, а сумата не подлежи на деклариране в годишната данъчна декларация

След 10 години вътре би трябвалод а има малко повече от 6 000 лв, които възнамерявам да инвестирам за образованието на дъщеря ми, която тогава ще е именно на възрастта, когато ще се наложат.

Ако умра сумата ще я получат жената и дъщеря ми.

И да, Доктора е обяснил точно... С негов пример... 10 години по 12 месеца са 120 месеца по 50 лева са точно 6 000. Без капитализацията (лихвата).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от условията. Не съм ги чел, не мога да кажа компетентно мнение.

И да, Доктора е обяснил точно... С негов пример... 10 години по 12 месеца са 120 месеца по 50 лева са точно 6 000. Без капитализацията (лихвата).

 

тя лихвата е малка - не помня колко точно процента е, но аз си направих застраховката не заради нея, а заради сигурността на парите.

Застахователно дружество, за разлика от банките няма фалирало.няма рискови инвестиции, няма негарантирани заеми.

Е, лихвите са по-малки, но за сметка на това няма как да стане като с КТБ.

Рискът е единствено от хиперинфлация, но .... риск има във всичко. То ако стане това - застраховката ще ми е последна грижа.

Реално погледнато  - 50 лв на месец са 10 кутии цигари - ако някой ми каже, че са много пари, а го видя, че пуши като комин, просто ще го заплюя.

Ако тия пари влизат в къщи -ще ги изхарча.

а така си седят там и ще стигнат поне за  таксата за първия семестър например на детето.

пак е нещо, не ли ?

Отделни са ползите ако нещо стане с мен - злополука , болест или да гушна босилека.За тях няма какво да говорим -те са безспорни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При условията у нас-НЕ ! 

Моята ипотека е свързана с тази застраховка,и наистина я сключих доброволно,защото нищо не се знае...

Да,но плащаш,а впоследствие се оказва,че ако се наложи да я ползваш,т.н."скрити клаузи",буквално обезсмислят начинанието.

Пушил си цигари ? Значи начина ти на живот е допринесъл за преждевременното събитие-смърт. 

Едва ли не,ти си се самоубил. Няма коректност. Иначе е хубаво да я има човек !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

тя лихвата е малка - не помня колко точно процента е, но аз си направих застраховката не заради нея, а заради сигурността на парите.

Застахователно дружество, за разлика от банките няма фалирало.няма рискови инвестиции, няма негарантирани заеми.

Е, лихвите са по-малки, но за сметка на това няма как да стане като с КТБ.

Рискът е единствено от хиперинфлация, но .... риск има във всичко. То ако стане това - застраховката ще ми е последна грижа.

Реално погледнато  - 50 лв на месец са 10 кутии цигари - ако някой ми каже, че са много пари, а го видя, че пуши като комин, просто ще го заплюя.

Ако тия пари влизат в къщи -ще ги изхарча.

а така си седят там и ще стигнат поне за  таксата за първия семестър например на детето.

пак е нещо, не ли ?

Отделни са ползите ако нещо стане с мен - злополука , болест или да гушна босилека.За тях няма какво да говорим -те са безспорни.

Напълно си прав!!!

Като изключим 90-те години от миналия век, защото тогава има фалирали застрахователни дружества и банки, както и деноминацията на лева, която уби всички застраховки "Живот", то в момента е много изгодна инвестиция и разумна. Най-лесно се харчат пари, трудно се спестяват.

Ти си лекар, знаеш как човек може да ти издъхне в ръцете (за съжаление), ние пък сме застрахователи, знаем какви са рисковете също... За това казах, че може да внасяш и само няколко месеца и да стане нещо с теб, то тогава уговорената сума е дължима на посочените от теб хора. Знам, че звучи жестоко, ама това е живота, не на всички е писано да живеят сладки старини...

Лихвата е малка, защото ти си избрал такава. Стандартната е около 3-3,5%, но ако избереш застраховка с инвестиционен аспект, лихвата може да надмине 10-12% (понякога и повече). Естествено там и риска е по-голям да останеш без тези 7-9% отгоре. Защото ти винаги имаш минимално гарантиран, но ако избереш по-високата доходност, то може да се стигнат тези 10% лихва. Но може и да останеш и без тях... А не живеем в идеална финансова стабилност.

p.s.

За КТБ не ми говори, имам пари там и ми прецакаха толкова планове, че ще ги избия всичките на ред!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

пупу да не стига никого

 

и какво покрива - всичко ли - от - до

не вярвам

 

Не баш всичко, но смърт, заволявания, нетрудоспособност трайна/временна, хирургическа намеса, пари за болничен престой, критични заболявания като тумори, трансплантация на органи и още много други.... Мисля че не е малко. Също така ако спестяваш голяма сума доходноста (математическия резерв) е възможно да покрие сумата която заплащаш за риск :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

....

Пушил си цигари ? Значи начина ти на живот е допринесъл за преждевременното събитие-смърт. 

Едва ли не,ти си се самоубил. Няма коректност. Иначе е хубаво да я има човек !

 

Нормално е.

Пушиш ли цигари ти наистина се самоубиваш.

Сърдиш се на хората, че ти казват истината в очите ли ?

 

Пиеш ли ?  Правиш секс с непознати без презерватив ?

Работиш извънредно ?

Караш спортен модел кола ?

Всичко това са рискове за здравето и живота ти.

 

Не може човек, който е загрижен за здравето си и иска да живее дълго ( което е смисъла на застраховката) да прави всичко изброено по-горе.

ако ги правиш и въпреки това искаш и да ти платят пари след това като умреш заради начина си на живот  - значи искаш да измамиш природата и застрахователната компания, разбира се.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При условията у нас-НЕ ! 

Моята ипотека е свързана с тази застраховка,и наистина я сключих доброволно,защото нищо не се знае...

Да,но плащаш,а впоследствие се оказва,че ако се наложи да я ползваш,т.н."скрити клаузи",буквално обезсмислят начинанието.

Пушил си цигари ? Значи начина ти на живот е допринесъл за преждевременното събитие-смърт. 

Едва ли не,ти си се самоубил. Няма коректност. Иначе е хубаво да я има човек !

 

Пич, само ще те помоля да не бъркаш застраховка по кредит и такава която си сключил самостоятелно! Застраховката по кредит се прави с цел БАНКАТА да получи парите ако ти починеш, за да не гони наследниците ти! Относно цигарите, питал съм специално за този казус и ми казаха че никой не го интересува дали пушиш или не, ние не сме ЕС и не слагаме акцизи за това че си вредиш или да отказваме плащания :D Ако обаче докажат че си умрял защото си изпушил 45 кутий за един ден, то явно заради това си умрял и естествено няма да платят, това си се води умишлена смърт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При условията у нас-НЕ ! 

Моята ипотека е свързана с тази застраховка,и наистина я сключих доброволно,защото нищо не се знае...

Да,но плащаш,а впоследствие се оказва,че ако се наложи да я ползваш,т.н."скрити клаузи",буквално обезсмислят начинанието.

Пушил си цигари ? Значи начина ти на живот е допринесъл за преждевременното събитие-смърт. 

Едва ли не,ти си се самоубил. Няма коректност. Иначе е хубаво да я има човек !

За това се четат условията предварително. От миналият месец Комисията за защита на потребителите задължава всички ползватели на застраховка да изчетат общите условия и да го декларират писмено. Също така и застрахователя вече трябва да сложи подпис под всяка страница на общите условия.

Тези правила не са създадени поради бюрократичност... А с идеята точно защитата на клиента. Знаеш ли колко застрахователи има на пазара, отиваш при 2-ри, трети, четеш условията, ама не ги прехвърляш, четеш.

Знаеш ли колко проблеми съм имал с полици, точно по ипотечни кредити от банки? Банките не са застрахователи и не разбират материята, което моментално значи, че прецакват клиентите си, ама буквално. Защото те си пишат едни си техни вътрешни правила, които нямат нищо общо със застрахователната действителност...

После ние (застрахователите) сме виновни...

Вчера (четвъртък), ходих на оглед на щета, която аз ще трябва да оценявам и плащам. Аз вече знам колко ще платя, прекалено малка сума, а клиентите са толкова искрени и добросъвестни и точни... Да, ама застраховката им, наложена от банката, ще им покрие, сигурно 1/10-та от понесените вреди... Вероятно ще им платя нищожна сума, въпреки желанието ми да им дам повече, но това са условията, и аз имам шефове и моята работа се проверява...

Какво да направя? Да накарам цяла банка д аси промени вътрешните правила за сключване на застраховка? Да си жертвам работата, плащайки повече от включеното по малоумните условия, наложени от банката?

А най-тъпото е, че клиентите имат моят телефон и моите координати и аз отнасям викове и крещене и псувни... без реално аз да съм виновен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За това се четат условията предварително. От миналият месец Комисията за защита на потребителите задължава всички ползватели на застраховка да изчетат общите условия и да го декларират писмено. Също така и застрахователя вече трябва да сложи подпис под всяка страница на общите условия.

Тези правила не са създадени поради бюрократичност... А с идеята точно защитата на клиента. Знаеш ли колко застрахователи има на пазара, отиваш при 2-ри, трети, четеш условията, ама не ги прехвърляш, четеш.

Знаеш ли колко проблеми съм имал с полици, точно по ипотечни кредити от банки? Банките не са застрахователи и не разбират материята, което моментално значи, че прецакват клиентите си, ама буквално. Защото те си пишат едни си техни вътрешни правила, които нямат нищо общо със застрахователната действителност...

После ние (застрахователите) сме виновни...

Вчера (четвъртък), ходих на оглед на щета, която аз ще трябва да оценявам и плащам. Аз вече знам колко ще платя, прекалено малка сума, а клиентите са толкова искрени и добросъвестни и точни... Да, ама застраховката им, наложена от банката, ще им покрие, сигурно 1/10-та от понесените вреди... Вероятно ще им платя нищожна сума, въпреки желанието ми да им дам повече, но това са условията, и аз имам шефове и моята работа се проверява...

Какво да направя? Да накарам цяла банка д аси промени вътрешните правила за сключване на застраховка? Да си жертвам работата, плащайки повече от включеното по малоумните условия, наложени от банката?

А най-тъпото е, че клиентите имат моят телефон и моите координати и аз отнасям викове и крещене и псувни... без реално аз да съм виновен...

 

Напълно си прав доктора също. Банките не са застрахователи и целта за която карат клиентите да си направят такива застраховки е с цел БАНКАТА да не бъде изпържена, клиентите грам не ги интересува тях. Също факт е че много малко хора всъщност знаят че застрахователните компании имат МНОГО повече пари от банките, и могат да се доверят точно на тях а не на банките. А най-много се дразня когато ми кажат ама то аз имам застраховка живот, като взех кредит ми направиха такава :D и то защото от банката са ги излъгали най-брутално! Е, те не са ги излъгали, просто са им го казали по такъв начин че да звучи като Лопа Де Вега, тоест да си е*е майката :D Относно математическия резерв или лихвата както му казвате при нас е 5,50%.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно математическия резерв или лихвата както му казвате при нас е 5,50%.

Нали няма да го обърнем на реклама? Просто си говорим за застраховки!

А най-много се дразня когато ми кажат ама то аз имам застраховка живот, като взех кредит ми направиха такава

Да. Така е. Служителите в банките самите те не знаят какво предлагат.

Банката, с която основно работим, служителите, пращайки мейли за застраховка, често пишат "Застраховка Живот", да, ама тя не е такава, тя е "Злополука" и то по условията "Злополука на кредитополучателя".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нали няма да го обърнем на реклама? Просто си говорим за застраховки!

 

Абсолютно, не го казах с тази цел. Но мисля че навсякъде е г/д толкова вече за това го опоменах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
 • Добави ново...