Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера колко ми е бърз интернета ?

Featured Replies

И кой е този доставчик който предлага такава скорост, че поне аз не съм чувал за повече от 100 мбит/с до дома дори и чрез оптика ?!?

ПС: 100 мбит/с = 12,5 МБ/с в ИДЕАЛНИ условия.

Не се заяждай толкова рано сутрин... 30 мбит-а имам предвид т.е. никога не вдигам повече от 3.1-3.2 МБайт/с. С кабела в лаптопа съм виждал 4.6 - 5.1 МБайта/с в зависимост от настроенията на сийдърите около мен. Виждал съм 60 МБайта/с само когато закачиш 2 комп-а един срещу друг на ГигаБит  и тогава мериш скоростта на хард-а, но това в съвсем друга история.  И като говорим за идеалните условия - виндозето заделя 20% от честотната лента на ЛАН-ката за собствен кеф. Т.е. 100-те мегабита са всъщност 80. http://dottech.org/26628/how-to-force-windows-to-use-100-of-your-network-bandwidth-how-to-guide/

Редактирано от greenclear (преглед на промените)

Меренето с торенти е пълна глупост.

Там може само да се заблуждаваш колко ти е локалната скорост, а не реалната за България и чужбина

Меренето с торенти е пълна глупост.

Там може само да се заблуждаваш колко ти е локалната скорост, а не реалната за България и чужбина

Загуба на време . Аз си меря скоростта в международни сайтове тегля големи .Lossles файлове , както и FLACMP3 и се теглят за секунди

• Автор

Тегли един филм от тук

и се обърни към доставчика ти да си ти върни 2та лева :) щото колко и теста да правиш - май скоростта ти изобщо не е вдигана :no-no:

ПП. И предполагам че не тестваш безжично :(

Не разбира се :Д

И сега тествах през wi fi и скоростта е еднаква о.О http://www.speedtest.net/result/3774619535.png

Не се заяждай толкова рано сутрин... 30 мбит-а имам предвид т.е. никога не вдигам повече от 3.1-3.2 МБайт/с. С кабела в лаптопа съм виждал 4.6 - 5.1 МБайта/с в зависимост от настроенията на сийдърите около мен. Виждал съм 60 МБайта/с само когато закачиш 2 комп-а един срещу друг на ГигаБит  и тогава мериш скоростта на хард-а, но това в съвсем друга история.  И като говорим за идеалните условия - виндозето заделя 20% от честотната лента на ЛАН-ката за собствен кеф. Т.е. 100-те мегабита са всъщност 80. http://dottech.org/26628/how-to-force-windows-to-use-100-of-your-network-bandwidth-how-to-guide/

Не, 100 мегабита са си 100 мегабита. Но са равни на 10 мегабайта заради битовете от етернет фрейма

• Автор

И последно струва ли си 2-та лева или не ?

Нито спийдтест, нито торенти са меродавни за тестване на връзката. Що се касае за имиджите на Убунту - тествайте през HTTP/FTP сървър, а не с торент.

Няма нито един меродавен метод, при който скоростта при тестване да не се влияе от редица фактори. При Speedtest най-вече играе влияние натовареността на отсрещният сървър. Също както и при тегленето през FTP/HTTP или bittorrent.

ПС: 100 мбит/с = 12,5 МБ/с в ИДЕАЛНИ условия.

Пропусквателната способност на интерфейса не е равна на "полезната" пропусквателна способност. Има доставчици, които твърдят че предоставят над 100Mbps чрез оптична мрежа и медия конвертер до клиента.

Меренето с торенти е пълна глупост. Там може само да се заблуждаваш колко ти е локалната скорост, а не реалната за България и чужбина

Интересува ги хората скоростта, с която могат да теглят. Обикновено се тегли с торенти. Малко или много е показателна максималната скорост, която се развива. Например при мен шейпъра на доставчика ме реже на определена скорост и повече не мога да вдигна.

Реалната скорост за чужбинско никъде не се рекламира на видно място, защото е по-ниска, отколкото тази за България. И то зависи до къде ще се измерва връзката.

Няма нито един меродавен метод, при който скоростта при тестване да не се влияе от редица фактори. При Speedtest най-вече играе влияние натовареността на отсрещният сървър. Също както и при тегленето през FTP/HTTP или bittorrent.

Пропусквателната способност на интерфейса не е равна на "полезната" пропусквателна способност. Има доставчици, които твърдят че предоставят над 100Mbps чрез оптична мрежа и медия конвертер до клиента.

Интересува ги хората скоростта, с която могат да теглят. Обикновено се тегли с торенти. Малко или много е показателна максималната скорост, която се развива. Например при мен шейпъра на доставчика ме реже на определена скорост и повече не мога да вдигна.

Реалната скорост за чужбинско никъде не се рекламира на видно място, защото е по-ниска, отколкото тази за България. И то зависи до къде ще се измерва връзката.

До колкото съм запознат, няма особена разлика дали теглиш от Български или чужд торент сайт, ако имаш поне един сийдър комшия и не си е ограничил скоростта на ъплоуд.

Аз доколкото разбрах, колегата иска да си провери реалната скорост за която си плаща на доставчика.

пп:

Едно време доста ползвах soulseek за намиране на невъзможното

И последно струва ли си 2-та лева или не ?

Ти ще кажеш - дали ще е 50 -70 -100 Mbps, все тая ако прекъсва и е шумен.

На мен ми стигат 20-тина, ама сигурни.

За speedtest - може да не е точен, не трябва да вярваш напълно но цифрите. Но - ако вчера е показвал 80 Mbps, а сега - 30, значи има нещо .... :ohmy:  

Изключително много зависи от къде теглиш . 

Разбира се и от доставчика , чийто клиент си .

http://picbg.net/u/47526/55762/731368.png

Както може да се види , разликите са в много пъти !

Мерено е при един и същи доставчик , на един и същи компютър и в едно и също време , но до различни места - т.е зависи и от чуждите , а не само от нашите доставчици (сървъри) !

При торент-клиента най-много зависи от броя и качеството на сийдърите. Тук връзката е почти без значение....Защото 9 Мв/s  (примерно) даунлоад е постижимо за (почти) всеки доставчик.

За двата лева - не знам ! Ти си решаваш !

За горните показатели , аз плащам 15лв. , до 100 МВ/s и практически половината не го използвам .

Жертвата е за качество и сигурност....

С IDM можеш да теглиш само торента (заглавието , линка , връзката) , но не и съдържанието на самия торент.Защото самият сайт не притежава съдържанието на торента , Той само дава връзката към сийдърите които в същност са носителите на съдържанието.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Изключително много зависи от къде теглиш . 

Разбира се и от доставчика , чийто клиент си .

http://picbg.net/u/47526/55762/731368.png

Както може да се види , разликите са в много пъти !

Мерено е при един и същи доставчик , на един и същи компютър и в едно и също време , но до различни места - т.е зависи и от чуждите , а не само от нашите доставчици !

При торент-клиента най-много зависи от броя и качеството на сийдърите. Тук връзката е почти без значение....Защото 9 Мв/s  (примерно) даунлоад е постижимо за (почти) всеки доставчик.

Еми нормално - ти си избери сървър в Сидней, пък виж какво ще премери.

Много пъти се е казвало - Скоростта на цялата връзка е равна на скоростта на най-бавното устройство по трасето.

ps.  :ohmy:  - много големи ping-ове ???

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Обади се на доставчика да ти коригират профила по системите. Все още си на 30 мегабита. Когато променят профила ти ще вдигнеш тези 50. 

Обади се на доставчика да ти коригират профила по системите. Все още си на 30 мегабита. Когато променят профила ти ще вдигнеш тези 50. 

съмнявам се аз съм на 30 мегабайта но реално вдигам 10-15 ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.