Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация - бюджет 900 лв.

Featured Replies

Здравейте,

Преди време бях писал във вашия форум, но се оттеглих поради причината че искам да събера още някой лев за компютъра.

Налага се да се сдобия с нов компютър тези дни без повече отлагане, защото моя е на близо 9 години вече и сдава багажа, Intel Celeron 2.0, тъпа видеокарта :D , и абсолютно нищо не може да се ползва от компютъра освен записвачката. Монитора ми е 23' IPS LED 23EA63, имам и тонколонки, клавиатура, мишка. Ще се ползва за обичайните неща, интернет, гледане HD игри на NBA (това е основната причина за закупуването на компютъра :D , защото гледам непрестанно игрите на NBA, като до сега можех да гледам само на 360 и 540p, а сезона започва скоро и ще е супер да гледам вече на 720p с най-качествения звук и резолюция), игри като NBA 2k15 разбира се, но имам и малък брат, който ще иска да играе на всякакви игри като GTA 4 и т.н.

Бюджета е 900 лв.

Като цяло, предполагам, че компютъра ще стой включен през повечето време на деня ако не и целия ден и вечер, затова за шума ако може захранване някакво да не е много шумно, ако е възможно.

И ако може да ми препоръчате някаква ОС за компютъра също ще ми е от полза, защото за сега съм на мнението да го занеса след като го получа в някои сервиз да ми инсталнат една уиндоус 7-ца.

Разгледах и други теми, подобни на моята, но все пак си е друго да си направя собствена, точно с моите предпочитания и изисквания, а и плюс това, на този компютър ще разчитам оттук нататък.

Реших да се доверя на Вас, защото имам единствено доверие на хората тук, които препоръчват конфигурации. Надявам се да изкажете препоръките си.

Благодаря

BB код:

ASROCK H81M-VG4 /1150

4GB DDR3 1600 A-DATA

SAPPHIRE DUAL-X R7 265 2GB GDDR5

PSU CHIEFTEC A-135 400W APS-400S

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

Обща стойност - 582.07 лв. с ДДС Линк:

http://nikem-bg.net/cart/51110p1r45925p1r2071p1r1080p1r46943p1rf.html + I5-4440 http://mallbg.com/CPU-I5-4440-31G-6MB-BOX-LGA1150_42693.html + кутия Delux ME878 http://www.emag.bg/kutija-delux-middletower-bez-zahranvasch-blok-cherna-me878/pd/D75GJBBBM/ = 926,36 Ако ти идват много тези 30лв смени харда с 500гб модел за 85-90лв

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Предложение с 8ГБ РАМ, по-добро дъно, по-качествено захранване и кутия, близка и понякога равна по производителност видеокарта. В sky.bg я има версията с 2ГБ памет, та е по-добре да се насочиш към нея.
Това ще ти е достатъчно за абсолютно всичко, включително и за игрите.
ОС се инсталира и от флашка, та няма нужда да даваш пари по сервизи, можеш да се справиш и сам. Записвачката най-вероятно ти е IDE и няма да може да я ползваш.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

Предложение с 8ГБ РАМ, по-добро дъно, по-качествено захранване и кутия, близка и понякога равна по производителност видеокарта. В sky.bg я има версията с 2ГБ памет, та е по-добре да се насочиш към нея.
Това ще ти е достатъчно за абсолютно всичко, включително и за игрите.
ОС се инсталира и от флашка, та няма нужда да даваш пари по сервизи, можеш да се справиш и сам. Записвачката най-вероятно ти е IDE и няма да може да я ползваш.

Благодаря, няма да е лошо и да видя още някое предложение все пак.

Ами бях предвидил 25 лв. за уиндоус 7-цата, но как мога да се сдобия с флашка, от която да инсталирам ос-а, защото не познавам никой, който да притежава такава, в случай, че намеря бюджета може да се увеличи с едни 20 лв. и ще стане 920 лв. евентуално, но нямам откъде да намеря. Другото, което е бих искал да попитам за i5 бюджета няма ли да стигне (никакъв опит нямам от AMD или Inteл, така че си нямам идея от тях). Нико, така че искам да ми кажеш защо точно и3 вместо и5 сме сложили, може би така е някък си по-балансирана конфигурацията с 3-ката, все пак ти си разбираш от тези работи :D Искаше ми се всичко да е от никем, за да мога да го получа сглобен компютъра, но незнам дали ще се получи

....

Единствено при игрите ще усетиш разлика между i3 и i5. За другите ти нужди i3-ката е повече от достатъчна. И да, така е по-балансирано, в горния пост обясних защо. Дъното е с повече слотове, по-добра аудио и някои други допълнителни екстри. 4ГБ РАМ стигат за всичко, но пък с 8ГБ ще си по-спокоен и скоро няма да ти се наложи да добавяш още. Не е проблем да вземеш видеокартата с 1ГБ, но повечето игри заемат точно толкова, че и повече при 1920x1080. 

Захранването също е по-добро. Също така е много тихо, каквото ти е изискването, трябва да си доближиш ухото до него, за да го чуеш. За видеокартата се отнася същото. Една флашка от 4ГБ за 7 кинта ти е достатъчна, за да инсталираш Windows 7 x64, ако не знаеш как - подробности на ЛС.

Според мен предложението на vipkokata е най-добро...Получаваш добро видео и процесор,слабо,но качествено захранване,4 рам и след време ще си добавиш още 4...Голям хард диск и не много добра кутия.

• Автор

Здравейте,

Струва ли си да взема от mallbg i5-цата, която е на промоция за близо 309 лв. +  palit gtx750ti stormx 2g http://mallbg.com/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-PALIT-GTX750TI-STORMX-OC-2G-D5_45162.html , защото и тя е на промоция, а другите части да са от никем

Да струва си :) За 20лв. отгоре получаваш най-бързата 750Ti StormX Dual

Здравейте,

Струва ли си да взема от mallbg i5-цата, която е на промоция за близо 309 лв. +  palit gtx750ti stormx 2g http://mallbg.com/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-PALIT-GTX750TI-STORMX-OC-2G-D5_45162.html , защото и тя е на промоция, а другите части да са от никем

Дай 20 лева за другата Palit GTX750Ti StormX Dual 2G, ако няма да клокваш. Бих ти продал моята изгодно, но мисля да си я запазя за физика с GTX970,  че и двете са много тихи, а лично мен ме дразни шума. 

• Автор

Да струва си :) За 20лв. отгоре получаваш най-бързата 750Ti StormX Dual

Щом си струва ще го направя, мисля да взема от никем тези части http://nikem-bg.net/cart/51139p1r45925p1r1002735p1r2088p1r49615p1r46179p1rf.html , 435 лв. с доставката от никем работите ги смятам, от mallbg процесора i5-цата ще ми излезе с доставката около 316 лв. да кажем, така всичко без видеокартата става 751 лв., а да Ви питам знаете ли за 750Ti StormX Dual ще платя ли доставка за видеокартата?

Лошото е, че като добавя парите за видеокарта излизам леко от бюджета и парите стават 1022.87 лв. :(

До 950 лв. бях се устремил да го вдигна тоя бюджет, но нещата удрят с 73 лв. повечко.

Някакви идеи? :ohmy:

Изберете си флашка с USB 3.0 . Забележимо по-бързи са.

Доставка за картата ще платите.Варианта е да вземете всичко от едно място.Сядайте с един лист и молив в ръката и смятайте от къде ви е най-изгодно.

Варианта за намаляне на цената минава през по-евтино дъно,по-малък хард,по-евтино захранване и по-евтина кутия.Но има такива варианти,да.

• Автор

Доставка за картата ще платите.Варианта е да вземете всичко от едно място.Сядайте с един лист и молив в ръката и смятайте от къде ви е най-изгодно.

Варианта за намаляне на цената минава през по-евтино дъно,по-малък хард,по-евтино захранване и по-евтина кутия.Но има такива варианти,да.

Привет,

Нико ме посъветва да взема тази с 8 гб, защото ще се ползва за инсталиране на ос-а от мен самия, а иначе си мислех дали да не взема по-евтина кутия, захранване, и ако се налага и хард с 500гб, но незнам как да постъпя. До сега карам с хард от 60 гб. само на разположение, затова много бих искал да се сдобия с 1тб :Д, колкото се късае до кутията, дали ще е грешка да взема някаква по-евтина, пък много ми се иска да си остана с предложената от Нико CM N300

А и  щом ще платя доставка за видеокартата, то по-добре да я взема също от никем ако не се лъжа същата си я има и там за 279 лв. 750ti stormx dual

http://nikem-bg.net/cart/51139p1r45925p1r1002735p1r2088p1r49615p1r51099p1r49522p1rf.html

Добавих видеокартата в кошницата. Сложих и флашка с USB 3.0, ще стане с нея, нали? :)

С малко икономии може да направиш такава комбинация:

2014-09-29_004602.jpg

В случая захранването е тихо, картата също не се чува и е доста икономична. Не ми харесва харда или по-точно нямам преки впечатления от него, но за тишина със сигурност един Seagate 1 TB  е отличен. 

• Автор

Моля, изкажете някакъв конкретен вариант как да направя, защото е понеделник и мисля като се съмне, към обяд да съм готов с решението и следобеда да поръчвам конфигурацията и честно казано нямам търпение :):D

http://nikem-bg.net/cart/51139p1r45925p1r1002735p1r2088p1r49615p1r51099p1r49522p1r49716p1rf.html

Сложих всичко така да се каже, излиза 1 037.75 лв. с ДДС, като сложа и доставка да кажем 10 лв.    крайна сума някъде 1050 лв.

Аха, значи ще спестя от захранване, дъно по този начин. Има ли някакъв риск ако се вземе по-евтино дъно нещо да поддаде или незнам как точно да се изразя :)

Ами това горе е вариант. Огледай дъното и ако нещо не ти харесва, търси това, дето ще ти допадне. Аз не прочетох някакви по-особени изисквания така, че и това дъно ще свърши работа. Захранването е със 140 мм перка, а тия евтини Chieftec  са си тихи захранвания. Така, че едно от изискванията ти е изпълнено. За тих диск гаранция - Seagate, но ако не искаш тая марка, вземай тоя който си избрал. все пак Seagate  се водят най-тихите дискове и при тях липсват каквито и да било отличими шумове. Поне докато са нови  и стига да не е имало проблеми при транспорта. а такива често има, когато конфигурацията е сглобявана във фирмата, в която се поръчва, а след това с е друсала 300 км с някоя баничарка.  Вече ако искаш още да свалиш от цената, минаваш на i3 4160. 

• Автор

Благодаря! Пък като се замисля i5-цата от mallbg същата е 309, като я смятам с доставката 316-317 лв. ще стане ли само процесора да взема отделно, защото все пак е добра офертата в сравнение с никем, където е 342 лв. Все пак 25 лв. спестявам, само че после дали ще мога да го сложа сам тоя процесор в конфигурацията незнам :Д т.е. спестявам не 25, а 15 лв. от процесора ако го купя от mallbg, защото като го добавя от никем в кошницата при останалите части ми прави отстъпка с близо 10 лв. Така, че трябва да преценя има ли смисъл да дам 15 лв. повече и да ми бъде сглобен, или да рискувам да го получа и да се налага сам да слагам процесора, което идея си нямам как става :)

Редактирано от trades (преглед на промените)

Ако не си се занимавал със сваляне и поставяне на процесор, ще трябва да прочетеш повече и да изгледаш някое друго клипче.  То си го пише и в упътването как става, стига да го прочетеш 3 пъти, за да разбереш какво искат да ти кажат и да не направиш някоя грешка. Охладителя идва с термопаста във вид на три ивици от долната страна. Няма да ти се налага да поставяш своя термопаста и да се чудиш колко и как да сложиш.  Сложност може да възникне при поставянето на охладителя, защото там се дърпа, завърта и натиска. Затова ти казвам да прочетеш няколко пъти упътването и да направиш сухи тренировки. Да не се окаже, че охладителя не контактува добре с процесора. Тоя процесор има и една особеност - не трябва да забравяш да включиш кабелчето на вентилатора към дъното, както разбира се и всички захранващи кабели на другите компоненти, ако не са свързани от фирмата, откъдето ще поръчваш. Ако питаш мен, по-добре е да получиш компонентите в кутии, за да не стане нещо при транспорта. След това ще трябва малко четене и пак гледане на клипове кое как и къде се свързва, но без това не може. Мен лично ме притеснява как ще монтират видеокартата във фирмата, защото тя е тежичка и едно клатушкане може да  е вредно, ако не е закрепена здраво с винтове, а са ползвани само бързите заключалки. Харда също може да има проблеми при друсането, защото не е в мека опаковка, както биха ти го пратили на парче. Има не един и два случаи тук във форума, когато хора се оплакват от неработещи или дрънчащи хардове.  И накрая следва инсталацията на ОС и драйвери. 

• Автор

Ще бъда честен, бях на темата наречена "Как се сглобява компютър" или поне заглавието беше нещо подобно, и докато четох, нищо не ми стана ясно, явно ще трябва малко повече да си дам зор следващия път и да се опитам да се справя. Иначе колкото до ОС-а ще трябва да си го инсталирам сам, а след това някакви драйвери ще трябва да се инсталират също предполагам?

Ще бъда честен, бях на темата наречена "Как се сглобява компютър" или поне заглавието беше нещо подобно, и докато четох, нищо не ми стана ясно, явно ще трябва малко повече да си дам зор следващия път и да се опитам да се справя. Иначе колкото до ОС-а ще трябва да си го инсталирам сам, а след това някакви драйвери ще трябва да се инсталират също предполагам?

Честно казано-да.

Най-добре изгледай няколко клипа в тубата,как се сглобява компютър.Ама ги изгледай няколко пъти.И чети,чети,чети.

п.п.Можеш да минеш и с по-евтино дъно.Защо държиш точно на това? Ще си спестиш някой лев така.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Честно казано-да.

Най-добре изгледай няколко клипа в тубата,как се сглобява компютър.Ама ги изгледай няколко пъти.И чети,чети,чети.

п.п.Можеш да минеш и с по-евтино дъно.Защо държиш точно на това? Ще си спестиш някой лев така.

Реших въпреки всичко, да поръчам от никем компютъра направо сглобен. Смених дъното и захранването. Остана това:

http://nikem-bg.net/cart/45925p1r1002735p1r49615p1r51099p1r49716p1r49905p1r1080p1r46179p1rp0rf.html , но искам да направя, така че да платя за всичко + доставката 976 лв., но за целта трябва да се промени още нещо :ohmy:

Единственият вариант е да се реже от кутия,захранване и диск.Второто не го препоръчвам,щото и без това вече си на санитарният минимум.Диска,за едни 10 лв ще загубиш двойно капацитет,кутиите и те не струват много по-надолу в ценовата листа.Защо не изчакаш още малко и да посъбереш още някой лев.За две седмици време няма ли да можеш да изтърпиш?

• Автор

Единственият вариант е да се реже от кутия,захранване и диск.Второто не го препоръчвам,щото и без това вече си на санитарният минимум.Диска,за едни 10 лв ще загубиш двойно капацитет,кутиите и те не струват много по-надолу в ценовата листа.Защо не изчакаш още малко и да посъбереш още някой лев.За две седмици време няма ли да можеш да изтърпиш?

Точно така реших да направя, да не губя 500гб за 10 лв., също така да си взема кутията от конфигурацията. Затова реших да изчакам още малко и на 7-8 октомври да имам тези 1000 лв. и да поръчам тогава тази конфигурация

http://nikem-bg.net/cart/45925p1r1002735p1r49615p1r51099p1r49716p1r49905p1r1080p1r46179p1rf.html

И според мен това е най-правилното решение

Захранването си е достатъчно добро за избраните компоненти. Освен това е и със 140 мм перка. В тоя ценови клас няма да намери кой знае колко по-добро. Трябва да дава +100 лева за ненужно мощно захранване или за име. Така като гледам колко често ъпгрейдва, съмнява ме в близките 9 години да смени тая видеокарта, че да му трябва по-яко захранване. А и в тоя ценови клас вече всеки залага на енергийната ефективност. В бъдеще очакванията са за още по-големи икономии на енергия, а не към постоянно нарастваща енергоконсумация. Ядрото на картата харчи мижавите 37 вата, по-нагоре само след мод на BIOS. Харда 5 вата. Процесора едва ли ще мине и 50, освен при някой стресов тест. Сложи за останалите неща още 20 вата. Това е реалната ти консумация. Всичко нагоре е след тестове с Prime95, OCCT И Furmark  пуснати едновременно. И пак ще има огромен аванс. 

От утре почва нещо като черния петък, което емаг направиха миналата година.

Влез сутринта и ако има нещо изгодно с колегите ще помогнем в избора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.