Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвременна Гейм-конфигурация до 1400 (коментари и съвети) ?

Featured Replies

• Автор

Целият този диспут е много поучителен, но мисля, че лекичко се отклонихме от темата. Най-вероятно ще се купува в началото на идната седмица (ако може да ни обясните защо трябва да чакаме GTX 960 и дали ще е в поносим ценови диапазон, ще съм благодарен). Силно се застъпвам около предложения по-горе Xeon , може около него да сътворим нещо. Без компромиси относно захранване и охлаждане. Склонни сме, ако е крайно наложително да донадим малко към сумата за нещо като R9 285x примерно (това го казваме с оглед за по-скорошно закупуване, не за харчене  :no-no:  ). SSD според моя приятел му е излишно, нямал нищо против да чака 4-10 секунди повече за зареждане ("да можел да си попие потта от челото"), пък и така се освобождават едни 120 лв за други компоненти.

Не разбирам защо си дъвчете ушите за дъната, застъпваме се примерно за GB като по-популярно и понеже едва ли ще се изсилваме за по-бърз (над 1600 MHz) RAM, избора се стеснява.

Благодаря ви за отделеното време !

Целият този диспут е много поучителен, но мисля, че лекичко се отклонихме от темата. Най-вероятно ще се купува в началото на идната седмица (ако може да ни обясните защо трябва да чакаме GTX 960 и дали ще е в поносим ценови диапазон, ще съм благодарен). Силно се застъпвам около предложения по-горе Xeon , може около него да сътворим нещо. Без компромиси относно захранване и охлаждане. Склонни сме, ако е крайно наложително да донадим малко към сумата за нещо като R9 285x примерно (това го казваме с оглед за по-скорошно закупуване, не за харчене  :no-no:  ). SSD според моя приятел му е излишно, нямал нищо против да чака 4-10 секунди повече за зареждане ("да можел да си попие потта от челото"), пък и така се освобождават едни 120 лв за други компоненти.

Не разбирам защо си дъвчете ушите за дъната, застъпваме се примерно за GB като по-популярно и понеже едва ли ще се изсилваме за по-бърз (над 1600 MHz) RAM, избора се стеснява.

Благодаря ви за отделеното време !

Ами вече сте закъснели с ден. цените на компонентите скочиха доста за един ден. Преди малко гледам, цените на GTX970  са 50-60 лева нагоре средно, цените на R9 290  с 80-90 лева нагоре и така нататък. А защо да се чака, опитах се да обясня. Доларът скочи много тия дни. 1.56 бе оня ден, днес не съм гледал. От тук и максимално надути цени на нововнесените части. GTX960  излиза скоро, нека други ме поправят за точната дата, щото тия дни се бях фокусирал върху GTX970. А като излезе тая карта, се очаква да е заместител точно на GTX760, като според спецификациите ще е доста по-бърза на леко завишена цена. Тоест, разликата в ценово отношение спрямо GTX760  ще е малка, а производителността огромна. Предричам едно 50% повече кадри при игри така, както гледам предварителните спецификации. От тая гледна точка GTX760  е на доизживяване, а GTX960  директно ще удари сегашните карти на АМД в тоя ценови диапазон. Затова може да очакваме нещо подобна на това, което бе последните две седмици - R9 290  за 600 лева, но в малко умален вариант за R9 285, 280X, 280. А това ще повлече цените и на останалите карти надолу, както сега става след излизането на GTX970/980. Освен всичко казано, излизат и нови карти на AMD. Ще бъде интересно в ценово отношение, затова лично аз очаквам доста изгодни оферти на по-старите видеокарти. 

За Xeon- а съм съгласен. По-добре него, отколкото i5  за същите пари. Разликата е 100MHz,  но с подходящо дъно има възможност за малко клок. Лично моя Xeon  е клокнат. Всъщност, Xeon  може да го пуснеш като i5,  но i5 не може да пуснеш като Xeon. За захранването е така. Компромиси само при икономични конфигурации и то с мярка.,Щото прехвърлиш ли определена консумация, почва бученето. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

...

Колко фрейма вадиш с твоята карта на Grid Autosport ,че се мъчи със вертикалната синхронизация ?

пп

Мисля че,автора даже може да изчака и новите r9 300 серия на AMD.Ако са верни слуховете то тава ще са чудовища.

• Автор

Горе долу те разбрах за картата, според сайтовете, слуховете гласят, че излиза този месец. Ако е до 1 седмица ще си заслужава чакането, не знам как ще се отрази това на другите компоненти. С оглед изписаното по-горе това ми излиза за пример :

CPU - XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X

MotherBoard - препоръчайте, може би GB H81M-D2V / 1150

VGA - GB R9 285WF2OC-2GD примерно или нещо максимално до тази цена (търсим да се поберем в бюджет уж)

RAM - CORSAIR 2x4GB Vengeance Blue LP DDR3 1600Mhz 1.5V

CASE - Thermaltake Commander MS-III USB3.0 VO100A1W2N

PSU - PSU FORTRON RIDER 650 BRONZE оценено от Date като най-доброто на пазара

DVD - LG GH24NSB0 DVD RW BLACK RET

HDD - 1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

количка - 1434.44 лв  / 1529.51 лв с дъното. Да знам, че съм в противоречие на собствения си диапазон, това е като пример, разчитам на вас да се донатъкмим. И пак, може да има компромис за някой лев отгоре, зависи от видеокартата. Момчето няма никакво намерение да овърклоква каквото и да е.

Редактирано от EvilMcDarkness (преглед на промените)

Колко фрейма вадиш с твоята карта на Grid Autosport ,че се мъчи със вертикалната синхронизация ?

пп

Мисля че,автора даже може да изчака и новите r9 300 серия на AMD.Ако са верни слуховете то тава ще са чудовища.

Моята е GTX750Ti и дори след клок намалям точно 3 детайла - сенките, отраженията на автомобилите и още нещо за пипер, за да хвана на всички писти минимум 50 fps, а всички знаем, че 60 fps е по-добре. Лично мен очите ми се измарят повече при 50 fps. Понякога 2-3-4 fps  са от значение дали да намаля някоя сянка и херц или не. А това, което писах по-горе го писах въз основа на резултати от тестове на GTX760  и R9 280.  Значи ако тестовете са коректни, то може да очакваме с едната карта+ клок 60 fps,  а с другата 50  fps,  Във всички случаи имаме някакво намаление на качеството. Ей това имах предвид като казвам, че бих предпочел едната пред другата карта и то не защото е по-добра или по-бърза, а защото е по-бърза при игри, които играя доста често. какво ме топли примерно, че при Rome 2  АМД вадела 20% фпс отгоре, след като никога не съм играл тая игра и никога не мисля да я играя? Или какво ме топли това, че AMD  вадело в MetroLL 30% повече кадри, след като с АМД не мога да пусна Adv.PhisX, ползвайки втора карта? 

И аз си харесах 970,пък ще видим ако няма достатъчно кинти за нея 960.

Горе долу те разбрах за картата, според сайтовете, слуховете гласят, че излиза този месец. Ако е до 1 седмица ще си заслужава чакането, не знам как ще се отрази това на другите компоненти. С оглед изписаното по-горе това ми излиза за пример :

CPU - XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X

MotherBoard - препоръчайте, може би GB H81M-D2V / 1150

VGA - GB R9 285WF2OC-2GD примерно или нещо максимално до тази цена (търсим да се поберем в бюджет уж)

RAM - CORSAIR 2x4GB Vengeance Blue LP DDR3 1600Mhz 1.5V

CASE - Thermaltake Commander MS-III USB3.0 VO100A1W2N

PSU - PSU FORTRON RIDER 650 BRONZE оценено от Date като най-доброто на пазара

DVD - LG GH24NSB0 DVD RW BLACK RET

количка - 1434.44 лв  / 1529.51 лв с дъното. Да знам, че съм в противоречие на собствения си диапазон, това е като пример, разчитам на вас да се донатъкмим. И пак, може да има компромис за някой лев отгоре, зависи от видеокартата. Момчето няма никакво намерение да овърклоква каквото и да е.

Ее чак пък най-доброто на пазара не съм казал! Казах ти, че 600в захранвания между 50-100лв са боклуци и това е най-евтиното сносно 600в захранване според мен. Не съм аз човека дето определя кое е най-доброто на пазара! Захранването и за тази карта, не е нужно да е 600в можеш да вземеш нещо от тези също (в този ценови диапазон) - http://nikem-bg.net/cart/p0r50173p1r44434p1r44433p1r52372p1rf.html аз лично бих взел фортона заради 5-те години гаранция, пък ако е 600в сийсоника, гледам ревюто на ФД- но за разлика от 10лв бих заложил на сийсоника.

Виж и за по-евтина рам. Айде де дай още някой лев за дъно със б85 чипсет като GB B85M-D3H

• Автор

От предложените ти алтернативи само Сиисоника е с 2 лева по-евтин, другите даже са нагоре. Май си харесах Райдъра, нали не е компромисен вариант. +30 лева за алтернативното дъно не са толкова много все пак, но не виждам от кой друг компонент мога да ги избия евентуално. Някой от експертите по картите ако може да каже 2 думи за горепосочената ? Може да мога да склоня купувача за оформящата се засега сума 1560 лв, ако има възможност за надграждане след време (SSD, Crossfire, bonus RAM), което ми се вижда възможно на тази конфигурация, или съм в заблуда ?

П.С. Date, стига ме хапа за това PSU+CASE, посочих я в началото на темата, защото си харесаха визията на кутията. Предложението ти за Термълтейк-а беше добро попадение, все пак целта ни тук е да изкараме най-доброто.

От предложените ти алтернативи само Сиисоника е с 2 лева по-евтин, другите даже са нагоре. Май си харесах Райдъра, нали не е компромисен вариант. +30 лева за алтернативното дъно не са толкова много все пак, но не виждам от кой друг компонент мога да ги избия евентуално. Някой от експертите по картите ако може да каже 2 думи за горепосочената ? Може да мога да склоня купувача за оформящата се засега сума 1560 лв, ако има възможност за надграждане след време (SSD, Crossfire, bonus RAM), което ми се вижда възможно на тази конфигурация, или съм в заблуда ?

П.С. Date, стига ме хапа за това PSU+CASE, посочих я в началото на темата, защото си харесаха визията на кутията. Предложението ти за Термълтейк-а беше добро попадение, все пак целта ни тук е да изкараме най-доброто.

Обща стойност - 1 528.18 лв. с ДДС

Нещо по-евтино и по-бързо.Налично е в ЕС, затова ще се чака за доставка. Мисля е до 10 дена, но може и по-бързо. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Даваш много пари а си подбрал Asrock дъно това не го разбирам.... от гледна точка на видео картите токът поскъпва :tongue2:  Nvidia важи хаха и не смятам, че ще имаш кой знай каква видима разлика :ph34r: в производителноста на видео картата :wink12:  а сметката за тока ще ти е видима определено.

LOL

• Автор

Хах, останах изненадан. Преди малко показах темата на купувача и той ме изненада : пита ме коя е най-добрата карта в момента (за горе долу нашия ценови диапазон) и аз му казах R9 280x, надявам се на не съм го излъгал. Така с него сформирахме това като краен вариант за купуване, слагам го тук и очаквам коментар за производителност, да не стане фал за толкова пари.

CPU - I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150

Motherboard - GB B85M-D3H /1150

VGA - GB R9 280X OC 3GB GDDR5 GV-R928XOC-3GD :wink12:

RAM - 2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9

Case - Thermaltake Commander MS-III USB3.0 VO100A1W2N

PSU - PSU FORTRON RIDER 650 BRONZE

DVD - ASUS DRW-24F1ST/BLACK BULK

количка - 1574,57 лв

Извинявам се за непредвиденото разминаване на цената до момента (12%) и посоченото в заглавието на темата, надявам се края й да се вижда скоро.

Благодарим на всички за отделеното време.

Редактирано от EvilMcDarkness (преглед на промените)

Смени кутията с coolermaster n300 и мисля,че ще е перфектно балансирана.Препоръчвам след като я вземе да събере 120-130 лева и да си сложи едно ssd и да инсталира операционната система на него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.