Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет - рутер - Wifi

Featured Replies

Ели , ние не знаем цветовете на кабелите - сив кабел , предполагам че казваш на кабела който излиза от рутера , рутер е това рогатото  :)  ако е така , значи нета е потекъл , остава да пробвате да изтриете мрежите от списъка за безжични и ако се свържете в последствие - да си сложите парола  :D анадъмо  :)

Колега , то при толкова рестарти на тоя рутер , дали пък тая мрежа да не се е вкл. по подразбиране  :)

Има някаква вероятност рутера да е дал фира - Ели , сигурна ли си че рутера е изправен  :(

Нета трябва да тръгне автоматично , с настройките по подразбиране ако се ресетне  :D

Имам едни съмнения, че си говорим с авторката за различни неща и някъде става разминаване.
  • Автор

Ели , ние не знаем цветовете на кабелите - сив кабел , предполагам че казваш на кабела който излиза от рутера , рутер е това рогатото  :)  ако е така , значи нета е потекъл , остава да пробвате да изтриете мрежите от списъка за безжични и ако се свържете в последствие - да си сложите парола  :D анадъмо  :)

Да именно този който излиза от рутера и е пъхнат в лаптопа. ...... Как да изтрия мрежите от списъка, за кой списък става въпрос .. ?

Имам едни съмнения, че си говорим с авторката за различни неща и някъде става разминаване.

В какво се разминаваме ..? Вие питате аз отговарям  :ph34r:

Да именно този който излиза от рутера и е пъхнат в лаптопа. ...... Как да изтрия мрежите от списъка, за кой списък става въпрос .. ?

...

От списъка с познатите безжични мрежи, контролния панел на ОС

• Автор

Правилно съм ги свързала ... ето снимки : http://prikachi.com/images.php?images/346/7665346V.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/352/7665352q.jpg

От списъка с познатите безжични мрежи, контролния панел на ОС

от компютърчето в долния десен ъгъл щракнах на отваряне на център мрежи и споделяне .. после дадох на управление на безжични мрежи и изтрих името на моята мрежа ? .. сега как да създам нова ?

Правилно съм ги свързала ... ето снимки : http://prikachi.com/images.php?images/346/7665346V.jpg

от компютърчето в долния десен ъгъл щракнах на отваряне на център мрежи и споделяне .. после дадох на управление на безжични мрежи и изтрих името на моята мрежа ? .. сега как да създам нова ?

За да създадете отново трябва да откачите кабела и за активирате безжичния приемник на лаптопа

• Автор

За да създадете отново трябва да откачите кабела и за активирате безжичния приемник на лаптопа

апф направих го откачих кабела, но сега не мога да я намеряяяя тази безжична връзкааааааааааааа ... къде да я търся и как да я създам, не ми излиза в мрежите които засича Wifi на лаптопа ми

Похвален е за старанието поста над мен, ама нета така ням да тръгне никога.

Оф, голям си чешит. Я ми обясни с две изречения - каква е разликата от моя вариант и твоя - като изключим че ти слагаш Dynamic IP, а аз - Static ??

Да, правилно си свързала кабелите. Я първо напиши кои (И)диодчета / лампички на рутера светят - отляво на дясно.

WR740N_front.jpg

апф направих го откачих кабела, но сега не мога да я намеряяяя тази безжична връзкааааааааааааа ... къде да я търся и как да я създам, не ми излиза в мрежите които засича Wifi на лаптопа ми

Да не сте забранила безжичната мрежа. Или да не сте спрели радиото й?

• Автор

Оф, голям си чешит. Я ми обясни с две изречения - каква е разликата от моя вариант и твоя - като изключим че ти слагаш Dynamic IP, а аз - Static ??

Да, правилно си свързала кабелите. Я първо напиши кои (И)диодчета / лампички на рутера светят - отляво на дясно.

WR740N_front.jpg

В момента светят първата, втората мига, третата мига по-бързо,  седмата и осмата премигват много бързо през 1-2 сек. .. може ли също да ми кажеш как да си създам наново безжична мрежа, след като изтрих старата, че capnemo не ми обяснява подробно. мерси.

Да не сте забранила безжичната мрежа. Или да не сте спрели радиото й?

нищо не съм забранила, КАЗАХ че лаптопа ми засича всички мрежи, но не и моята, понеже я изтрих, интересувам се как да създам нова мрежа от моя шибан интернет.

В момента светят първата, втората мига, третата мига по-бързо,  седмата и осмата премигват много бързо през 1-2 сек. .. може ли също да ми кажеш как да си създам наново безжична мрежа, след като изтрих старата, че capnemo не ми обяснява подробно. мерси.

нищо не съм забранила, КАЗАХ че лаптопа ми засича всички мрежи, но не и моята, понеже я изтрих, интересувам се как да създам нова мрежа от моя шибан интернет.

Добре, извинявам се че се нервирам, мисля че намерих моята мрежа, просто си е СМЕНИЛА името на фабричното. Но пак не иска да ме свързва въобще с нея. Сега ще и променя името и ще и сложа парола ......

Колко близо е компютъра до маршрутизатора. АКо е под 1 метър го дръпнете малко

• Автор

ЗНАЧИ РЕСТАРИРАХ РУТЕРА, СМЕНИХ СИ ИМЕТО, СЛОЖИХ СИ ПАРОЛА, СВЪРЗАХ СЕ И ИНТЕРНЕТА ТРЪГНА. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ И ВНИМАНИЕ. НАЙ-ВЕЧЕ на exwol, понеже направих настройките по неговия метод и на capnemo, че ми каза да изтрия мрежата и да я намеря отново. Благодаря на всички. Всичко хубаво и лека вечер!!!!!!!  :)  :)  :)  :)  :)  :)

ЗНАЧИ РЕСТАРИРАХ РУТЕРА, СМЕНИХ СИ ИМЕТО, СЛОЖИХ СИ ПАРОЛА, СВЪРЗАХ СЕ И ИНТЕРНЕТА ТРЪГНА. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ И ВНИМАНИЕ. НАЙ-ВЕЧЕ на exwol, понеже направих настройките по неговия метод и на capnemo, че ми каза да изтрия мрежата и да я намеря отново. Благодаря на всички. Всичко хубаво и лека вечер!!!!!!!  :)  :)  :)  :)  :)  :)

Няма защо. Само че не беше нужно да викате :)

xaxaxa, не се пали, говорим си ;)

Разлика е в това, че се опитваш след доксис модем да търсиш PPTP. Това са две различни технологии.  Да допуснем, че картинката, която си дал е примерна, то поне беше хубаво да направиш и съответната забележка, за да стане ясно. Отделно, слагането на статик адрес да речем, че на теория би проработило в началото. На практика обаче това е грешно. При следващ рестарт на модема, той ще търси ип адрес от DHCP сървъра на доставчика и ако този ип, който му е бил назначен преди това, междувременно е зает от друг модем в мрежата, нета спира. Предложил си MAC клониране, което също е безсмислено. А смяната на LAN изобщо не разбрах с каква цел беше.

Радвам, се че всичко е "текнало"...

Не разбрах бирата в студентски ли ще я пием :D

xaxaxa, не се пали, говорим си ;)

Не разбрах бирата в студентски ли ще я пием :D

Изобщо не се паля - минало ми е времето.

А за бирата - ако няма друг, аз ще почерпя - само кажи кога и къде.

:beer:  това е само началото

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

Благодаря и на теб jhoro, за обясненията. За втори път казвам, че не съм от студентски град, но иначе тази вечер партито е в Secrets Plovdiv. Заповядайте! :D  :whist:

Ами хайде :beer:

То имаше една тема преди време за форума сбирка, ама така си и остана май на етап идея.

Благодаря и на теб jhoro, за обясненията. За втори път казвам, че не съм от студентски град, но иначе тази вечер партито е в Secrets Plovdiv. Заповядайте! :D  :whist:

Ухаааа Пловдив, далеко си сестро, за по една бира само. Иначе ми харесва там, пък и сте засукани девойките, майка да ви изяде к'ви сте... :tongue2:

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Благодаря за поканата, но ще се въздържа - минало ми е времето за дискотеки, пък и 100 мили не са малко път.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.