Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - бюджет 600лв

Featured Replies

• Автор

както казах не искам да обидя никого и винаги сам подчертавал че ще се съглася с вашето мнение защото не сам наясно ама грам та понеже публикуваното от 

Нико_

ме заинтригува ок  кажете решено е кое да взема 

GB H81M-DS2V /H81/1150

Общо: 637 лв. Ако можеш да отделиш още пари, вземи още една плочка РАМ.
250X (7770) e достатъчна за всички игри на средни настройки.

Хм, странен избор... избираш 6350 пред i5-4460..?!?   :ph34r:

А и съм ти дал предложение за 637 лв. Ако махнеш 250X и сложиш Palit GTX750TI StormX Dual цената става 738 лв., и ще получиш много по-добра машина. В тия APU-та не се взирай...! 

Както си решиш.....! 

или предложението на 

Just Human..

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+

AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+
4GB DDR3 1600 GEIL /BULK
PALIT GTX750TI STORMX DUAL 2G

Обща стойност - 702.68 лв. с ДДС

като се има в предвит че ще ползвам  старите захранване, кутия и хард диск 

Ако можеш да събереш 750ti STORMX заедно с i5, съм съгласен така, но иначе да взимаш i5 и R7 250 не си заслужава! Малко по-горе съм посочил двата процесора как се държат в една и съща игра (с доста големи изисквания) и двата процесора са равностойни. Та което и да вземеш няма да сбъркаш, но пак казвам i5+ R7 250 е лоша идея!

Първо да уточня, че картата е 250X, а не 250. Тя е ребрандирана 7770-ка, а 250 е между 7730 и 7750, ама по бие към 7730, така че разликата е голяма. Аз бих взел i5-4460, независимо дали картата ще е 250X или Palit GTX750TI StormX Dual.

FX-6350 е 3 модулен с 3 виртуални ядра (threads) и е далеч, от който и да е i5. За да го клокнеш (6350) ти трябва дъно за минимум 140-150 лв. с масивен охладител и по-качествено захранване, но пак не се знае дали ще догониш i5.

Не си казал какви игри ще играеш, но с 250X няма да има проблем с нито една. Даже ако са прекалено стари или от типа на WoW, LoL и т.н. и тя е много. А и с AM3 платформата си обречен откъм ъпгрейд, а с Haswell ще имаш отворени врати...

Просто 6300/6350 вече не са фактор и времето им отмина. Може да ги сравняваме с i3, но когато имаш възможност за i5, няма смисъл от FX-а.

Ами вземи fx8320 в момента е 260 лева,по-добра оферта няма да намериш,а той е равен на i5 4460

BB код:
4GB DDR3 1600 GEIL /BULK
AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+
GB 78LMT-S2PT /AMD 760G/AM3+

Обща стойност - 693.65 лв. с ДДС
Линк:
http://nikem-bg.net/cart/51099p1r46473p1r47370p1r47893p1rf.html
Крайното ми предложение

За къв чеп му даваш конфигурация от никем,като този процесор е 30 лева по-евтинв никем,тъкмо ще е по-близо до 600-те лева...

BB код:

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+

GB 78LMT-S2PT /AMD 760G/AM3+

Обща стойност - 693.65 лв. с ДДС

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/51099p1r46473p1r47370p1r47893p1rf.html

Крайното ми предложение

За къв чеп му даваш конфигурация от никем,като същия процесор го има в емаг за 260 лева

Редактирано от monicho (преглед на промените)

• Автор

Хиляди благодарности сайта е златен и вие сте златни дано винаги ви има и винаги да сте толкова отзивчиви но както в един по ранен коментар написах главата вече ми гръмна хахах  така че моля някой да се наеме и да каже кое от двете предложения да взимам и да го купувам и да вдигам свадба   хахаххахах

Нико_

GB H81M-DS2V /H81/1150

637лв.
около 670 лв. като махнем разликата за процесора понеже 
monicho  спомена че в емаг  е намален  та моля 1-2 ма безпристрастни да кажат този или този и стига съм ви тормозил

Хиляди благодарности сайта е златен и вие сте златни дано винаги ви има и винаги да сте толкова отзивчиви но както в един по ранен коментар написах главата вече ми гръмна хахах  така че моля някой да се наеме и да каже кое от двете предложения да взимам и да го купувам и да вдигам свадба   хахаххахах

Нико_

GB H81M-DS2V /H81/1150

Intel Core i5-4460 3.2 GHz

4GB DDR3 1600 GEIL /BULK

SAPPHIRE R7 250X 2G G5

637лв.

Just Human..

PALIT GTX750TI STORMX DUAL 2G4GB DDR3 1600 GEIL /BULKAMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+GB 78LMT-S2PT /AMD 760G/AM3+

monicho  спомена че в емаг  е намален  та моля 1-2 ма безпристрастни да кажат този или този и стига съм ви тормозил

Втората е добре.Но процесора от емаг

Само дето не се знае дали 8320 ще запали с това дъно. ;)

Взимай 4460 с GTX750TI и не му мисли, аз съм дотук.

Само дето не се знае дали 8320 ще запали с това дъно. ;)

Взимай 4460 с GTX750TI и не му мисли, аз съм дотук.

Това е по-добрият вариант,но fx-a е по-евтин.

Asus M5A78L-M LX3

Asus NVIDIA GeForce GTX 750 Ti OC, 2048MB

AMD FX 8320, 3500MHz, 16MB, socket AM3+, Box

Памет Kingston HyperX Fury Red 4GB, DDR3, 1866MHz, CL10, 1.5V

Всичко общо е 713лв. с безплатна доставка :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Ако още не е поръчано само ще кажа нещо. I5  в нито една игра няма да е по-слаб от кой да е AMD  процесор, но AMD процесорите имат доста игрички, които не ги понясят. Не мога да разбера, защо постоянно се пъните и искате да налагате АМД процесори за игри. Ако е само за работа, да. Но утре ще пусне някой Skyrim  примерно и ще започне да обвинява видеокартата и да търси нова. А всъщност проблемът ще е в АМД процесора. 

Нико_

GB H81M-DS2V /H81/1150

637лв.

Как изобщо се чудиш не знам? Вземай на Нико, само че със  750TI и няма да съжаляваш !!!!

Как изобщо се чудиш не знам? Вземай на Нико, само че със 750TI и няма да съжаляваш !!!!

С 4460 и вградено видео дори няма да съжаляваш...Процесора е мощен и здрав,а 250x една много хубава карта,макар и не достатъчна за някои игри...Аз бих ти препоръчал да вземеш 4460 и ново захранване,а след това да събираш за 950ti,вместо да се набуташ с тоя стар фортрон..

След като пари няма за добра комбинация процесор/видео... Това за игрите и АМД процесорите ми се струва нереално, а да добавя, че съм избрал 750Ti защото има по-ниска консумация на мощност и няма да товари старото захранване допълнително. Още по-горе съм казал, че ако има пари за 750Ti и някоя i5 да взима, но явно не можете да влезете на човека в положението и че едвам може да задели 700лв за конфигурацията, камо ли 750-800?
Ето да останете доволни с този прочут ИНТЕЛ, но ако толкова настоявате за Интел да вземе дайте му отгоре ~60лв и да пазарува ;) :
7671029w.png

ПП: Общо взето ситуацията е таква, че пари за i5 и добро видео няма, има за i3+750ti, но пък там 6300 и 8320 на AMD се справят по-добре в игрите... А с АМД процесор има пари за една 750Ti, която стига за всяка нова игра (на някой може да не кара на макс, но е в пъти по-добре от 250X...)

дайте му отгоре ~60лв и да пазарува ;) :

по-добре да изчака 1-2 седмици да събере парите и да вземе и5 , от колкото сега да вземе FX и после да си скубе косите, че не върви играта ;)

След като пари няма за добра комбинация процесор/видео... Това за игрите и АМД процесорите ми се струва нереално, а да добавя, че съм избрал 750Ti защото има по-ниска консумация на мощност и няма да товари старото захранване допълнително. Още по-горе съм казал, че ако има пари за 750Ti и някоя i5 да взима, но явно не можете да влезете на човека в положението и че едвам може да задели 700лв за конфигурацията, камо ли 750-800?

Ето да останете доволни с този прочут ИНТЕЛ, но ако толкова настоявате за Интел да вземе дайте му отгоре ~60лв и да пазарува ;) :

ПП: Общо взето ситуацията е таква, че пари за i5 и добро видео няма, има за i3+750ti, но пък там 6300 и 8320 на AMD се справят по-добре в игрите... А с АМД процесор има пари за една 750Ti, която стига за всяка нова игра (на някой може да не кара на макс, но е в пъти по-добре от 250X...)

Абе аз да те попитам...като АМД се справят по-добре при игрите, ти защо си все още с тая конфигурация от подписа ти? Или не си сменял подписа? Аз разбирам така нещата. Който играе игри, той дава съвети за игри. Който кара нова кола, той дава акъл за нови коли, защото се е сблъсквал многократно с това. Когато някой седне и почне да ми разправя, как вървели игрите, а в същото време е с конфигурация на 7 години, на каква основа трябва да му се доверявам?

Какво общо има моята конфигурация с темата дафак бе? :D
Знаеш ли защо съм с тази конфигурация? Защото нямам мангизи за нова... А защо нямам мангизи за нова? Защото съм студент и гледам сам да се издържам (чрез стипендии и лека подкрепа от родителите ми, но съвсем лека), та аз оценявам всеки лев, който имам и трябва да се откажа от доста неща, за да си купя нова конфигурация... Пък с тази конфигурация от подписа играя BF3 на 1280x1024 на Medium без проблеми, LoL, Dota 2, FIFA14... Общо взето това играя аз и ми е достатъчно... А защо си мислиш, че аз седя само на моят компютър? Уча компютърна специалност и доста компютри са ми минали през ръцете такива с (i3-ки, APU-та и всякакви други конфигурации). А ти като си имаш компютър с интелско чудовщите... Ползвай си го със здраве!
И за по-горният коментар за събирането - някой могат да съберат 50лв за 2 дена, а други за 2 месеца така че стига с тея простотии, че взе да ми омръзва да чета глупави коментари...?

А ти можеш ли да му кажеш колко пари точно трябва да събере за 950ti, и ако не може да ги събере тези пари?

Какво общо има моята конфигурация с темата дафак бе? :D

Знаеш ли защо съм с тази конфигурация? Защото нямам мангизи за нова... А защо нямам мангизи за нова? Защото съм студент и гледам сам да се издържам (чрез стипендии и лека подкрепа от родителите ми, но съвсем лека), та аз оценявам всеки лев, който имам и трябва да се откажа от доста неща, за да си купя нова конфигурация... Пък с тази конфигурация от подписа играя BF3 на 1280x1024 на Medium без проблеми, LoL, Dota 2, FIFA14... Общо взето това играя аз и ми е достатъчно... А защо си мислиш, че аз седя само на моят компютър? Уча компютърна специалност и доста компютри са ми минали през ръцете такива с (i3-ки, APU-та и всякакви други конфигурации). А ти като си имаш компютър с интелско чудовщите... Ползвай си го със здраве!

И за по-горният коментар за събирането - някой могат да съберат 50лв за 2 дена, а други за 2 месеца така че стига с тея простотии, че взе да ми омръзва да чета глупави коментари...?

Пак ще е по-добре дори една 7850 втора ръка да вземе няма да сбърка..

Пак ще е по-добре дори една 7850 втора ръка да вземе няма да сбърка..

И това е вариант даже може и 7870 да се вмести... Примерно тази, но винаги има един риск при закупуване на части втора ръка

Kingston HyperX Fury Red 4GB, DDR3, 1866MHz, CL10, 1.5V

Intel® Core™ i5-4460

Asus H81M-K, socket 1150

Общо от емаг = 460лв + HD7870 232лв (с доставката) = 692лв.

Или тази която е 199 (но в заглавието пише 220лв)

7870

И това е вариант даже може и 7870 да се вмести... Примерно тази, но винаги има един риск при закупуване на части втора ръка

Тая изобщо не ми прилича на копачка,а щом е от джар проблеми с гаранцията няма да има...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Kingston HyperX Fury Red 4GB, DDR3, 1866MHz, CL10, 1.5V

Intel® Core™ i5-4460

Asus H81M-K, socket 1150

Общо от емаг = 460лв + HD7870 232лв (с доставката) = 692лв.

Или тази която е 199 (но в заглавието пише 220лв)

7870

По-добре другата ако не е копано с нея,понеже има още малко гаранция.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.