Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

New adult романи


Solenkata88

Препоръчан отговор

file_619_77.jpg

Има неща, заради които си струва да чакаш...
Колеж на хиляди километри от дома е единствената възможност за 19-годишната Ейвъри Морганстън да избяга от случилото се преди 5 години на купона за Хелоуин. Събитие, което променя живота й завинаги.  Единственото нещо, от което няма нужда, е да привлече вниманието на мъж, който да разтърси внимателно планираното й бъдеще.
Има неща, които си струва да изпиташ...
Всяка жена би си изгубила ума по Камерън Хамилтън. С поразително сини очи, той с лекота събужда в Ейвъри чувства, които до сега е смятала, че са й безвъзвратно отнети. Тя знае, че трябва да стои далеч от него. Но да игнорира привличането помежду им е невъзможно, защото Камерън разкрива нейни черти, които не е и подозирала, че притежава.
Има неща, които никога не трябва да се потискат...
Когато Ейвъри започва да получава заплашителни имейли и телефонни обаждания, тя е принудена да се изправи пред минало, което иска да заличи. Ще успее ли да се измъкне невредима, когато опустошителната истина излезе наяве? И дали Кам ще е там, за да й помогне, или ще бъде повлечен надолу с нея?
Има неща, заради които си струва да се бориш...

 

file_623_221.jpg

 

Тереза Хамилтън изживява трудна година… Току що е приключила изключително тежка връзка, контузия заплашва бъдещето й на балерина, а на всичко отгоре е влюбена в най-добрия приятел брат си. А той не й говори, откакто двамата са споделили изпепеляваща целувка. Време е за план Б - колеж. А защо не и шанс да убеди Джейс, че това, което имат помежду си, е истинско.

Джейс Уинстед пази голяма тайна. Нещо, което крие от всички, особено от красивата сестра на най-добрия си приятел. Тя е момичето, което на всяка цена трябва да избие от главата си. Но как точно да стане това, като единственото нещо, за което мисли, е Тес.

Джейс и Тес прекарват все повече време заедно и никой не може да отрече взаимното им привличане. Сега двамата трябва да решат дали са готови да поемат риска и да бъдат заедно и какво са готови да загубят, ако не...

 

4709_krasivo_bedstvie_booktraffic_prozor

 

Новата Аби Абърнати е добро момиче. Не пие, не псува и разполага с достатъчно благоприлични жилетки в гардероба си. Вярва, че се е отдалечила от тъмното си минало, но когато постъпва в колеж заедно с най-добрата си приятелка Америка, тя се сблъсква с изпитание по пътя си към бъдещето.
Травис Мадокс е точно това, което Аби иска - и трябва - да избягва. Нощем той участва в нелегални боеве, за да печели пари, а през деня е колежанският разбивач на сърца. Аби не се поддава на чара му, което събужда неговия интерес, и той се опитва да я примами в живота си с облог. Ако Травис загуби, трябва да избягва момичетата в продължение на месец. Ако Аби загуби, трябва да живее в апартамента му също месец. Травис обаче няма никаква представа на кого всъщност е попаднал.

 

bedstvie.jpg

Травис Мадокс научава две неща от майка си, преди тя да напусне този свят – обичай с цялото си сърце, бори се с всички сили. В "Ходещо бедствие" животът на Травис е изпълнен с нощи на бурна страст, главозамайващи скорости и нелегални боеве с високи залози. Но точно когато той си мисли, че е непобедим, Аби Абърнати го поваля на колене. Всяка история има две страни. В "Красиво бедствие" Аби каза своето. Сега е време да видим тяхната история от мъжката гледна точка.Травис Мадокс научава две неща от майка си, преди тя да напусне този свят – обичай с цялото си сърце, бори се с всички сили. В "Ходещо бедствие" животът на Травис е изпълнен с нощи на бурна страст, главозамайващи скорости и нелегални боеве с високи залози. Но точно когато той си мисли, че е непобедим, Аби Абърнати го поваля на колене. Всяка история има две страни. В "Красиво бедствие" Аби каза своето. Сега е време да видим тяхната история от мъжката гледна точка.

9789542711803.jpg

Понякога да откриеш истината може да е по-безнадеждно, отколкото да продължиш да вярваш в лъжи...

Това осъзнава седемнайсетгодишната Скай, след като среща Дийн Холдър. Човек с репутация, която съперничи на нейната, и рядката способност да провокира в нея чувства, които не е имала преди. Срещата с него събужда спомени, които младата жена предпочита да останат дълбоко погребани в миналото. Скай се опитва да държи Дийн на разстояние, знаейки, че той ще й донесе само неприятности. А той настоява да научи всичко за нея. След като накрая пада в плен на непоколебимото му преследване, Скай разбира, че Холдър съвсем не е този, за когото се представя. Когато тайните, които е пазил са разкрити, животът на Скай ще се промени завинаги.

9789542712091.jpg

Търсиш ли любов?
В продължението на бестселъра "Без Хоуп" очарователният и неустоим Дийн Холдър разказва историята, която успя да разтопи хиляди сърца.
Понякога, ако искаме да продължим напред, първо трябва да се разровим дълбоко в миналото си и да си простим за грешките.
В "Без Хоуп", Скай не остави нито една неразкрита тайна, несподелено чувство или забравен спомен, но миналото на Холдър остана загадка. Преследван от мисълта за малкото момиче, на което е позволил да си отиде, Холдър дава всичко от себе си, за да я издири и да се освободи от съкрушителната вина. Но той не предполага, че в момента, в който я открие, го очаква още по-голямо разкаяние...
В "Да изгубиш Хоуп", бестселър авторката Колийн Хувър разкрива какво се е случвало в съзнанието на Холдър през всички онези безнадеждни моменти - и дали той е в състояние да намери спокойствието, от което отчаяно се нуждае.

138380.jpg

Джаки се отказва от мечтата си да учи в консерватория заради приятеля си Кенеди. Лудо влюбена в него от три години, тя го последва в колеж, поверявайки му бъдещето си. Последното, което красивото момиче очаква, е да бъде изоставено. Но именно това се случва...
Съсипана, Джаки не излиза две седмици от стаята си. Предадена е и от най-близките си приятели, които вземат страната на Кенеди. Единствено съквартирантката й – Ерин, й помага да си стъпи на краката. Преди да се е провалила на предстоящата сесия.
Джаки отива на парти в кампуса на колежа в нощта на Хелоуин заради Ерин. Тръгва си преждевременно, но по пътя е нападната от приятел на Кенеди, който се опитва да я изнасили. Момичето се вцепенява от ужас и не успява да окаже и най-малка съпротива. Спасява го красив непознат, който се оказва на точното място в точното време.
Джаки решава да не разказва за злополучната нощ на никого. Но когато нападателят й се превръща в преследвач, тя осъзнава, че се нуждае от помощ. Но може ли да се довери на загадъчния си спасител?

mig-predi-nikoga.jpg

Двадесетгодишната Камрин Бенет винаги се е стремяла да мисли и живее отвъд очакванията. Тя знае, че иска нещо повече от живота от това да повтаря стъпките на хората преди нея до безкрай. И тя мисли, че животът є върви в правилната посока. До момента, в който всичко се разпада. Въоръжена с раница и мобилен телефон, без посока или цел, Камрин се качва на автобуса и се отправя по пътя в търсене на себе си. Това, което намира обаче, е мъж на име Андрю Париш. Той не е много по-различен от нея, но крие своите тъмни тайни. Само че Камрин се е заклела никога вече да не сваля гарда. И със сигурност никога да не се влюбва. Но нещата, които прави с Андрю, са отвъд всичко, което Камрин някога е мислила, че може да направи. Той є показва какво означава да живее отвъд ограниченията, да се отдаде на най-дълбоките и най-мрачните си желания. Той се превръща в ядрото на вълнуващ и смел нов живот, в който се преплитат любов, страст и емоция по начини, които Камрин не е мислила за възможни. Но дали тъмната тайна от миналото на Андрю ще ги направи едно неразривно цяло или ще ги раздели завинаги?

dyblin-strijt-kniga-1-samanta-jyng.jpg

Джослин Бътлър в продължение на години се крие от миналото си. Но сега всичките ѝ тайни ще бъдат извадени наяве... Тя е сирак, изгубила е семейството си като тийнейджър в следствие на ужасна автомобилна катастрофа. Местена от едно в друго приемно семейство, тя решава да затвори сърцето си и да не допуска близки отношения с никого. След гимназията Джослин заминава за Шотландия да учи в Единбургския университет и заживява там за постоянно.
След като нейната съквартирантка и най-близка приятелка Риан се премества в Лондон, Джос си търси ново жилище и се влюбва в луксозен апартамент на Дъблин Стрийт. Джос почти не е докоснала голямото си наследство, поради чувството, че парите са омърсени от загубата на семейството ѝ, но решава да прибегне до тях, за да плаща високия наем за апартамента.
Новата ѝ съквартирантка е Ели Кармайкъл, аспирантка, чийто брат (и собственик на имота) е Брейдън Кармайкъл, заможен предприемач в Шотландия.
Брейдън е свикнал да получава това, което желае. Ето защо първоначалната му настъпателност отблъсква Джослин, карайки я да го счита за богат женкар. Ала след като седмици наред се борят срещу взаимното им привличане, Брейдън предлага приятелска връзка с бонуси и без ангажименти. Истината е, че упоритият шотландец си е наумил да я опознае истински до дълбините на душата й.

dyblin-strijt-kniga-2-london-roud-samant

Джоана винаги е била тази, която се е грижила за семейството си, по-конкретно за брат си Коул. Без баща и с безполезна майка, чието съществуване крепи само алкохолът, тя е свикнала винаги да взима решения, резултатът от които да е в полза на Коул. Дори изборът ѝ на мъже зависи от това какво могат да осигурят на нея и брат ѝ.
Нещата се променят, когато среща Камерън Маккейб. Макар и да го отрича, тяхното привличане е неоспоримо. Новият ѝ колега предизвиква пеперуди в корема ѝ всеки път щом го види. И изведнъж Джо се изкушава да постави своите нужди на първо място. Кам също е решен да опознае Джо по-добре, но тя не го допуска прекалено близо до себе си...
... Докато един ден Камерън не се нанася в апартамента под този на Джо. Тогава тяхната неизказана връзка става прекалено трудна за пренебрегване. А Кам е твърдо решен да узнае всички тайни на Джо, дори и това да значи, че трябва да намери начин да преодолее нейната съпротива.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 1 месец по-късно...

Вчера си напълних душата с "Лесна" на Тамара Уебър. Абсолютно страхотна книга, много романтична и изключително емоционална, поплаках си доста.Книгата засяга сериизно темата изнасилване на няколко нива, читателя разбира как едно такова ужасяващо деяние оказва влияние върху живота на жертвата, насилника, близки на пострадалите и най-интересната гледна точка за мен - на потенциалната жертва, в лицето на главната героиня Жаклин. Да, не може да се каже, че темата е популярна, може би е нормално, на мен лично не би ми било приятно да чета за подобно нещо, което се случва по време на самата книга. В случая "Лесна" започва със сцена, как Жаклин е нападната от един неприятник, но се появи Лукас и я спаси. Много ми беше интересна и изненадваща нейната реакция на случилото се - отказа да разкаже на когото и да било, което не удобрявам, вътрешно цялото нещо я изяждаше и тормозеше, но успя да намери начини как да се пребори и се научи да се защитава. Харесах я много като персонаж, но направо бледнее в сравнение с образа на Лукас.
Книгата наистина е много добра и си заслужава. Написана е страхотно и като казах - образът на Лукас е невероятен, изключително интересен, многопластов, всяко негово действие, реакция или черта на характера ме впечатли. Много сладки бяха двамата, с удоволствие ще прочета и следващата книга, която е за тях.
Препоръчвам книгата на нечелите, ако сте почитатели на романите не Джейми Магуайър и Джей Лин, няма начин да не харесате и "Лесна".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера си напълних душата с "Лесна" на Тамара Уебър.

Препоръчвам книгата на нечелите, ако сте почитатели на романите не Джейми Магуайър и Джей Лин, няма начин да не харесате и "Лесна".

Щом има немалка доза емоционалност, значи трябва да се прочете. Всъщност от доста време точно тази книга ми се въртеше в главата като заглавие и като резюме... 

А имаш ли някакви впечатления от "Миг преди никога" на Джесика Редмерски? Рецензията на тази творба наподобява като на "50 нюанса сиво", макар че последната страшно много ми хареса. Явно вълната на "книгите-табу" ме завладява. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А имаш ли някакви впечатления от "Миг преди никога" на Джесика Редмерски? Рецензията на тази творба наподобява като на "50 нюанса сиво", макар че последната страшно много ми хареса. Явно вълната на "книгите-табу" ме завладява. :)

В момента чета "Миг преди никога", засъжаление, времето ми е ограничено и малко бавно напредвам. Харесва ми много, тук двете гледни точки на героите се редуват, което страшно ми допада. Когато я дочета ще споделя по-подробен коментар. В никакъв случай не бих я сравнила с 50-те нюанса, първо защото не харесвам изобщо поредицата на Е. Л. Джеймс и второ нямат абсолютно нищо общо като сюжет, герои или повествование.

 

"Нови романи за възрастни". Все пак сме български форум.

Да бе, щото аз си мислех, че е американски :ph34r: . Предложението не е подходящо и не определя по никакъв начин същността на книгите от жанра. Не мисля, че ви интересува и затова няма да си губя времето да обяснявам на колко поджанрове са разделени любовните романи на Запад, new adult-a е един от тях и на български няма конкретно обособен термин по въпроса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В момента чета "Миг преди никога", засъжаление, времето ми е ограничено и малко бавно напредвам. Харесва ми много, тук двете гледни точки на героите се редуват, което страшно ми допада. Когато я дочета ще споделя по-подробен коментар. В никакъв случай не бих я сравнила с 50-те нюанса, първо защото не харесвам изобщо поредицата на Е. Л. Джеймс и второ нямат абсолютно нищо общо като сюжет, герои или повествование.

Това ме интересуваше - че няма много общо с "нюансовия роман". 

Определено ще трябва да я прочета и аз, за да се ориентирам най-точно. :)

Благодаря, че сподели впечатлението си от нея, имам го предвид. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз за това не предлагам "Любовни романи", предвид това че заглавието ще се покрие с вече съществуваща тема. Въпросният термин "adult", предполага възрастово ограничение към читателите и съответно това, че въпросните романи в САЩ и други страни, са забранени за продажба, даване под наем  на лица под определена възраст, или са в секция на библиотека, в която малолетни не се допускат. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз за това не предлагам "Любовни романи", предвид това че заглавието ще се покрие с вече съществуваща тема. Въпросният термин "adult", предполага възрастово ограничение към читателите и съответно това, че въпросните романи в САЩ и други страни, са забранени за продажба, даване под наем  на лица под определена възраст, или са в секция на библиотека, в която малолетни не се допускат. 

Не, въпросния термин не предполага нищо такова.

New Adult (NA) fiction is a developing genre of fiction with protagonists in the 18-25 age bracket. St. Martin's Press first coined the term in 2009, when they held a special call for "...fiction similar to YA that can be published and marketed as adult—a sort of an 'older YA' or 'new adult'."[1] New Adult fiction tends to focus on issues such as leaving home, developing sexuality, and negotiating education and career choices.[2] The genre has gained popularity rapidly over the last few years, particularly through books by self-published bestselling authors like Cora Carmack, Colleen Hoover, and Jamie McGuire.

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/New-adult_fiction

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, въпросния термин не предполага нищо такова.

New Adult (NA) fiction is a developing genre of fiction with protagonists in the 18-25 age bracket. St. Martin's Press first coined the term in 2009, when they held a special call for "...fiction similar to YA that can be published and marketed as adult—a sort of an 'older YA' or 'new adult'."[1] New Adult fiction tends to focus on issues such as leaving home, developing sexuality, and negotiating education and career choices.[2] The genre has gained popularity rapidly over the last few years, particularly through books by self-published bestselling authors like Cora Carmack, Colleen Hoover, and Jamie McGuire.

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/New-adult_fiction

 

 

 • New Adult - героят е между 18 и 25 години; периода, когато за пръв път човек започва да усеща отговорностите на възрастните хора; героите са изпълнени с размишления за живота и тяхното място в него; често случките се развиват в университет; често виждаме навлизането в първата сериозна работа след завършване на университет; ако героят е жена, идват размишления дали да се омъжи или да следва кариера; експерименти със сексуалността (оттук идват еротиките); има и доста тежки нюанси като изнасилвания, нежелана бременност, ранно омъжване веднага последвано от домашно насилие; принудителна проституция. Определено е категория насочена към жени, основно разглеждат женски проблеми в тази възраст и може да стане много много тежко. Още една причина да съм пионер с моята книга, тъй като главния ми герой е мъж.

Източник

Удебелението е от мен!

Именно това предполага, подобен род произведения, да не се представят през малолетни, дори и тийнейджъри, поради вероятността да променят поведението им към аморално и престъпно. Тук едва ли ще се въведе подобно ограничение и аз не претендирам за такова, но поне да се укаже заглавието да е изцяло на български език и да дава представа, че не е желателно темата да се чете от деца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Източник

Удебелението е от мен!

Именно това предполага, подобен род произведения, да не се представят през малолетни, дори и тийнейджъри, поради вероятността да променят поведението им към аморално и престъпно. Тук едва ли ще се въведе подобно ограничение и аз не претендирам за такова, но поне да се укаже заглавието да е изцяло на български език и да дава представа, че не е желателно темата да се чете от деца.

Не мога да се съглася. Наименованието на жанра young adult/new adult/adult характеризира самите книги и героите им, не възрастовата принадлежност на читателите им, а на героите. Разбира се, ако възрастта на читателя и героите се припокрива е добре, читателя припознава по-лесно себе си в героите, действията и реакциите им. Но това вече са по-субективни неща.  Ако ставаше въпрос за друг жанр, не за любовни романи изобщо нямаше да водим подобен спор.

По повод подчертаното от вас, да, факт е, new adult книгите са по-емоционални и голяма част от романите засягат проблем, които като цяло се избягваше преди време от авторките на любовни романи - малтретирането - физическо, психическо и сексуално. Като забележете последното никога не се описва, това си е нещо като закон за жанра, ако някой от героите го е преживял - не е описано! Та идеята е след като си станал жертва на подобно насилие, как го преживяваш, как се въстановяваш от травмата, как се бориш и защитаваш себе си и това, на което държиш. Друга част от книгите засягат страдание, свързано със загубата на люим човек. Ще четете в тези книги за проституция и сексуални експерименти точно на куково лято, освен ако под сексуален експеримент не разбирате първия път на някоя девойка. Мога да се съглася, че жанра е неподоходящ за малолетни, но това не важи за непълнолетните и със сигурност съдържанието на книгите не подтиква към "аморално и престъпно" поведение. Плюс това половината от new adult книгите, които съм чела не съдържат интимни сцени, така че наличието или не на сексуално съдържание не е определящото за причисляването към жанра.

Идеята на цялото това писание е да обясня, че не във всяка new adult книга има секс или герои страдащи от последствията на тежка драма, която се е стоварила върху тях, но общото е задължителната любовна история и възрастта на героите - 18 - 25 години, като обикновено героините са по-скоро в долната  граница, а героите в горната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първият път на някоя девойка, с друга девойка. Или на момък с друг... Което е поджанр от въпросния New Adult fiction (Annie of my mind и други такива) Да, това определено съвпада с новите евроатлантически ценности. Както и да е. Не ми се занимава да обяснявам нещо, което не може, или няма желание да бъде възприето(според мен причината е втората).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама какво ми обяснявате, като изобщо не сте си направил труда да проверите, първо тази книга Annie of my mind е от далечната 1982г., при условие че New adult-а, този за които е темата се появи като жанр преди няколко години, 2009 за да съм точна, второ в уикипедия и в goodreds-a книгата е определена като друг жанр - young adult, който според вашата логика е идеален за малолетните, нали така. Не мога да си обясня това желание да спорите и да обяснявате нещо, от което видно нищо не разбирате.

7762085W.png7762086C.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 1 месец по-късно...

Я, ти да видиш, форума хич не се е променил, дървените философи, пак се навряха в темата с любовните романи, за да ръсят "мъдрости", няма ли някой мод който да изчисти темата от ненужния спам?

 

Иначе по темата. Аз лично си напазарих част от тези романи, но отново фактора време не е на моя страна. Някакво предложение с кой да започна? :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се съглася. Наименованието на жанра young adult/new adult/adult характеризира самите книги и героите им, не възрастовата принадлежност на читателите им, а на героите. Разбира се, ако възрастта на читателя и героите се припокрива е добре, читателя припознава по-лесно себе си в героите, действията и реакциите им.

 

"...New Adult (NA) fiction is a developing genre of fiction with protagonists in the 18–25 age bracket. St. Martin's Press first coined the term in 2009, when they held a special call for "...fiction similar to YA that can be published and marketed as adult—a sort of an 'older YA' or 'new adult'.

This category is intended to be marketed to post-adolescents and young-adults ages 18 to 30..."

 

"...The Young Adult Library Services Association (YALSA) of the American Library Association (ALA) defines a young adult as someone between the ages of twelve and eighteen. Authors and readers of young adult (YA) novels often define the category as literature traditionally written for ages ranging from sixteen years to the age of twenty-five, while Teen Fiction is written for the ages of ten to fifteen..."

 

И така да обобщим: жанровете young adult/new adult/adult, независимо дали става въпрос за любовни романи или друг вид литература, филми и т.н., не само характеризират възрастовата принадлежност на главните герои, а също така и възрастовата граница над която тези книги/филми са подходящи.

 

Както се вижда от цитираните по-горе примери (съжалявам, че са на английски, но от дадения в по-горен пост линк към уикипедия,разбирам, че този език не проблем за пишещите тук и затова реших, че не е необходима да си играя да превеждам цитатите), така наречената Young Adult литература не е подходяща за читатели под 16 години, а New Adult (NA) fiction не е предназначена за читатели под 18 години.

 

Следователно, терминът "Adult" (възрастен, пълнолетен) не е сложен самоцелно в наименованието на съответните жанрове, а като предупреждение, че този вид книги/филми и т.н. не са подходящи за лица под определена възраст, по-точно за деца под 16 години, което автоматично предполага възрастово ограничение към читатели/зрители и задължително уточнение за кого са подходящи и за кого - не.

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Иначе по темата. Аз лично си напазарих част от тези романи, но отново фактора време не е на моя страна. Някакво предложение с кой да започна? :rolleyes:

Аз лично се превърнах в голям фен на жанра, каквото изчетох всичко адски много ми хареса. А като стил на писане и истории фаворит сред авторките ми е Джей Лин, просто не мога да опиша колко безумно много ми хареса "Ще те чакам" и я препоръчвам горещо. Авторката има прекрасен стил на писане, изключително забавна е, като нямам предвид случки, колкото диалог и остроумните забележки на Ейвъри към самата себе си. Още от началото на книгата се разбира, че нещо тегаво се е случило на главната героиня, носи се една драматична нотка, на няколко места си поревах така както само аз си мога, но да кажем през 90% от книгата се спуках да се смея и подхилквам като пълна идиотка. Това, което ме впечатли най-силно обаче не знам как да го опиша: всичко каквото исках да прочета в тази книга се появяваше малко след като си го помислех. Например чета си и си мисля би било хубаво да се случи еди си какво и хоп пет страници по-късно се появяваше желаната от мен сцена.

Ще се влюбите в Камерън, или на кратко Кам. Ако си мислите, че сте чели за перфектни мъже, просто нищо не сте видели докато не се запознаете с него. А Ейвъри е такава душичка, през цялото време ще ви се иска да я прегръщате и утешавате. На мен ми беше адски приятно да чета как лека полека се сприятелиха, а по-късно и се влюбиха.

Много, много романтично четиво, написано толкова красиво. За тръпката на първата и най-голяма любов, истинското приятелство, подкрепящото семейство, силата на човек да преодолее най-страшното. Книгата прелива от много силни моменти и емоции, такива които стискат сърцето ти и съпреживяваш с героите през цялото време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично се превърнах в голям фен на жанра, каквото изчетох всичко адски много ми хареса. А като стил на писане и истории фаворит сред авторките ми е Джей Лин, просто не мога да опиша колко безумно много ми хареса "Ще те чакам" и я препоръчвам горещо. Авторката има прекрасен стил на писане, изключително забавна е, като нямам предвид случки, колкото диалог и остроумните забележки на Ейвъри към самата себе си. Още от началото на книгата се разбира, че нещо тегаво се е случило на главната героиня, носи се една драматична нотка, на няколко места си поревах така както само аз си мога, но да кажем през 90% от книгата се спуках да се смея и подхилквам като пълна идиотка. Това, което ме впечатли най-силно обаче не знам как да го опиша: всичко каквото исках да прочета в тази книга се появяваше малко след като си го помислех. Например чета си и си мисля би било хубаво да се случи еди си какво и хоп пет страници по-късно се появяваше желаната от мен сцена.

Ще се влюбите в Камерън, или на кратко Кам. Ако си мислите, че сте чели за перфектни мъже, просто нищо не сте видели докато не се запознаете с него. А Ейвъри е такава душичка, през цялото време ще ви се иска да я прегръщате и утешавате. На мен ми беше адски приятно да чета как лека полека се сприятелиха, а по-късно и се влюбиха.

Много, много романтично четиво, написано толкова красиво. За тръпката на първата и най-голяма любов, истинското приятелство, подкрепящото семейство, силата на човек да преодолее най-страшното. Книгата прелива от много силни моменти и емоции, такива които стискат сърцето ти и съпреживяваш с героите през цялото време.

Пете винаги си можела да зарибяваш човек, разказваш много убедително, определено като намеря време ще е първата която ще подхвана :*

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пете винаги си можела да зарибяваш човек, разказваш много убедително, определено като намеря време ще е първата която ще подхвана :*

Радвам се, че те зарибих, по принцип имам изключително позитивно мнение за всички споменати в първия пост книги, но с Джей Лин просто беше любов от пръв поглед.

 

Единственото, което излезе от жанра и за което все още се ослушвам е "След" на Ана Тод. Нещо не ме зарибява на този етап, може би в последствие ще й дам шанс.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че те зарибих, по принцип имам изключително позитивно мнение за всички споменати в първия пост книги, но с Джей Лин просто беше любов от пръв поглед.

 

Единственото, което излезе от жанра и за което все още се ослушвам е "След" на Ана Тод. Нещо не ме зарибява на този етап, може би в последствие ще й дам шанс.

Вече си паркирах двете книжки на Джей Лин в телефона, ще ги започна при първа възможност, точно тях ги нямам на хартия. Като другата седмица тръгна в командировка по пътя ще чета :dancing18:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 седмици по-късно...

След тежката ми борба "спи ми се, но хайде още малко" опатках Ще те чакам на Джей Лин. Направо я изядох с кориците. Страхотна история, страхотна авторка! Направо ми влезе под кожата, грабна ми сърчицето и ми извади душичката с памук... Тооолкова много ми хареса!

Романът е перфектната смесица от хумор и драма.

Да бъдеш самотен, обиждан, нараняван - това е ежедневието на главната Ейвъри, преди да постъпи /избяга/ в университет на хиляди километри от дома си.Такъв щеше да бъде и животът й, ако не се бе сблъскала с Кам - божеееееее, той е един от най-съвършените главни, за които съм чела - толкова нежен, мил, грижовен, внимателен, винаги знае какво да каже... разкошен... казах ли колко секси е... ако не съм...мноооогоо е секси! Разсеях се...

И след срещата им не спираш да се смееш, или просто да се усмихваш... Джей Лин направо ми обра точките...такава размяна на остроумия и толкова свеж хумор... Просто наслада за душата!!! И четеш и няма как да не се влюбиш в Кам и да се питаш "Мамка му, защо не е истински?". Аз се влюбих...следователно Ейвъри нямашее никакъв шанс. Той навлезе в живота й, носейки усмивка и някак малко, по-малко взе да лекува раните от миналото...Определено не му беше лесно, но накрая си заслужаваше всяка прочетена буквичка, всяка минутка безсъние...

Освен невероятно, страхотния хумор,  стягащата сърцето тежка драма от миналото...Джей Лин направо е майстор-виртуоз на страстните сцени (искрено и неподправено завиждаш на Ейвъри, когато е близо до Камерън)... 

Уникален роман, уникален стил... Много ми хареса! Със сигурност ще прочета всичко, което мога от авторката... Препоръчвам горещо!!!

 

П. С, Гътнах се от кеф, когато авторката спомена, че Ейвъри в един от кофти моментите е изгледала половината от първи сезон на Supernatural /ех, любов/ 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След тежката ми борба "спи ми се, но хайде още малко" опатках Ще те чакам на Джей Лин. Направо я изядох с кориците. Страхотна история, страхотна авторка! Направо ми влезе под кожата, грабна ми сърчицето и ми извади душичката с памук... Тооолкова много ми хареса!

Романът е перфектната смесица от хумор и драма.

Да бъдеш самотен, обиждан, нараняван - това е ежедневието на главната Ейвъри, преди да постъпи /избяга/ в университет на хиляди километри от дома си.Такъв щеше да бъде и животът й, ако не се бе сблъскала с Кам - божеееееее, той е един от най-съвършените главни, за които съм чела - толкова нежен, мил, грижовен, внимателен, винаги знае какво да каже... разкошен... казах ли колко секси е... ако не съм...мноооогоо е секси! Разсеях се...

И след срещата им не спираш да се смееш, или просто да се усмихваш... Джей Лин направо ми обра точките...такава размяна на остроумия и толкова свеж хумор... Просто наслада за душата!!! И четеш и няма как да не се влюбиш в Кам и да се питаш "Мамка му, защо не е истински?". Аз се влюбих...следователно Ейвъри нямашее никакъв шанс. Той навлезе в живота й, носейки усмивка и някак малко, по-малко взе да лекува раните от миналото...Определено не му беше лесно, но накрая си заслужаваше всяка прочетена буквичка, всяка минутка безсъние...

Освен невероятно, страхотния хумор,  стягащата сърцето тежка драма от миналото...Джей Лин направо е майстор-виртуоз на страстните сцени (искрено и неподправено завиждаш на Ейвъри, когато е близо до Камерън)... 

Уникален роман, уникален стил... Много ми хареса! Със сигурност ще прочета всичко, което мога от авторката... Препоръчвам горещо!!!

 

П. С, Гътнах се от кеф, когато авторката спомена, че Ейвъри в един от кофти моментите е изгледала половината от първи сезон на Supernatural /ех, любов/ 

Просто бях 100% сигурна в реакцията ти към тази книга, която е абсолютно уникална! Препоръчвам ти да изчакаш малко преди да прочетеш втората книга от поредицата "Бъди с мен". А Егмонт издадоха още една поредицата на авторката, но под другия й псевдоним - Дженифър Арментраут. Става дума за поредицата "Лукс", състояща се от петте книги - ОБсидиан, Опал, Оникс, Основа и Отпор, наскоро четох първата книга, също много ми допадна, въпреки че се води тийн. Историята е доста интересна, препоръчвам ти я.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто бях 100% сигурна в реакцията ти към тази книга, която е абсолютно уникална! Препоръчвам ти да изчакаш малко преди да прочетеш втората книга от поредицата "Бъди с мен". А Егмонт издадоха още една поредицата на авторката, но под другия й псевдоним - Дженифър Арментраут. Става дума за поредицата "Лукс", състояща се от петте книги - ОБсидиан, Опал, Оникс, Основа и Отпор, наскоро четох първата книга, също много ми допадна, въпреки че се води тийн. Историята е доста интересна, препоръчвам ти я.

 

Благодаря за препоръките, отиват директно към километричния списък за четене, който е въввечна борба с липса на свободно време и неистова нужда от сън, но... душичката си иска своето  :*

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
 • Добави ново...