Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет проблем при PPPoE

Featured Replies

Здравейте,

Не знам как да си реша въпроса. Вече звънях няколко пъти на доставчика, но все ми казват, че не могат да направят нищо и вече не знам дали е от мен, рутера им, компютъра или нещо друго...

Доставчик: sofianet

връзка: pppoe, кабел към лаптоп

рутер: edimax, на доставчика е и аз нямам достъп до него, през 192.168.2.1 ми е достъпен и мога да правя промени без тяхно изрично позволение

проблем: когато искам да изтегля файл от интернет, без значение големината му, често зависва преди да тръгне да го тегли. Например с firefox или chrome, няма значение, с flashget стига до 90-99% и спира. В редки случай се изтегля без проблем. Торентите са пушка, нямам никакви проблеми с тях, скоростта е доста добра, на моменти свалям от замунда с по 6,5 мб. Имах и проблем с youtube. Повечето клипове не се зареждаха изобщо, но май е било от chrome, защото същите видеа с firefox  се отварят, но все още не съм сигурен че въпроса е приключил, трябва още тестване. Най-голямата ми грижа обаче се явява играенето на онлайн игри. Не ми позволява да изтегля цял ден някоя друга игра за да проверя с нещо различно, но WoW просто не зацепва. Опитах с най-различни сървари и версии на играта и все едно и също: стига до селектирането на героя(тоест има връзка със сървъра им), но когато вляза вече нищо не функционира, не мога да се кача на маунт даже, няма комуникация с npc-тата или другите играчи, мога да се движа докато не ме дискънектне след 5-10 мин, след което се логвам от мястото на което ме е изхвърлило, което ми говори, че има връзка... Защо е толкова тегава обаче? Това дали идва от големината на пакетите (рових в тези настройки на рутера, но не дават никаква промяна, в момента са възтановени в първоначалното им състояние).

Моля ви за малко асистенция, направо ме побърква това. Преди 1-2 месеца нямаше никакъв проблем да играя, появи се постепенно, все по-малко време ми даваше да играя нормално, а сега съвсем не. Не съм правил никакви промени от тогава насам нито от към софтуер(самата игра или драйвери или нещо друго за което да се сещам), нито хардуер, нито съм сменял доставчик.

Колко е MTU Size?

Търси го някъде тук

PPPoE.jpg

Инак при мен е тук

xzX7VD5.png

Защо те питам за тази стойност ли? Защото ако е неправилно сетната може да оказва точно описаните от теб ефекти.

====

Инак лесен гайд как да засечеш дали текущо сетнатия в рутера мту е адекватен можеш да намериш тук http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=190

Ако не можеш да се справиш или си нямаш хабер от английски кажи. От време на време ще хвърлям око на темата. :)

Редактирано от Beldin84 (преглед на промените)

• Автор

Колко е MTU Size?

Благодаря за отговора!

Следвайки този гайд го направих на 1470 и няма промяна. Опитвах и с по-малки стойности - 1460, 1450, 1420, както и 1492 нямат никакъв положителен ефект.

Доставчика ти с каква мрежа работи. Ползва ли оптика?

Защото на моя гръбнака на мрежата е с оптика и преди време имах подобен проблем. Оказа се, че се е скапал един от рутерите вързан директно към оптиката и никой не беше забелязал докато аз не се оплаках заради странното поведение на нета. На-странното беше, че данлоуд скоростта се бе сринала на нещо като 20 мегабита (от 100) докато ъплоуда беше бетон.

А без рутера директно на кабел опитвал ли си как се държи нета?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

А без рутера директно на кабел опитвал ли си как се държи нета?

Нямам възможност да пробвам, нямам физически достъп до рутера.

Нямам представа дали доставчика е с оптика.

Прерових доста неща из нета и пробвах тези, за които знам, че няма да прецакам нещо, но до сега няма съвсем никаква промяна. Това ме навежда на мисълта, че проблема не започва от моя комп а евентуално от рутера или нататък. Но наистина не разбирам особенно, за това моля за съвети.

Ето "ipconfig /all"

ipconfig.jpg

С firefox и youtube отново не е както трябва, не успява да зарежда някой видеа.

Редактирано от kelesh (преглед на промените)

Доставчик: sofianet

връзка: pppoe, кабел към лаптоп

рутер: edimax, на доставчика е и аз нямам достъп до него, през 192.168.2.1 ми е достъпен и мога да правя промени без тяхно изрично позволение

Още като беше пусната темата си помислих - рутера е при доставчика, автора е във вътрешната мрежа.

Още като беше пусната темата си помислих - рутера е при доставчика, автора е във вътрешната мрежа.

Защо тогава доставчика се прави на ощипан????

Изобщо PPPoE от рутер към краен клиент / потребител???

Няма да е лошо машината на потребителя да бъде проверена за вируси!

• Автор

Защо тогава доставчика се прави на ощипан????

Изобщо PPPoE от рутер към краен клиент / потребител???

Няма да е лошо машината на потребителя да бъде проверена за вируси!

Не смятам, че имам такива работи по компа. Използвам Nod32 и Malwarebytes и нямам други признаци, освен досадния homepage на firefox -http:// istart. webssearches. com", който не мога да махна за момента, но другите му прояви са изчистени и това беше след като се задълбочиха до настоящето ниво интернет бъговете.

Относно adware-a: Изтегли си AdwCleaner и направи едно сканиране да зачисти "боклука" от браузъри и т.н.. Ако имаш въпроси и колебания относно използването на програма питай преди да предприемеш действия!

Относно другите проблеми. Така изложено е много трудно да се каже каква е причината за проблемите ти. Възможностите са много, от вируси до хардуерен проблем. Щом приключиш с почистването свали си прикачения файл по-долу, разархивирай го на десктопа и го стартирай. Изчакай търпеливо да си свърши работата скрипта. На десктопа ще се появят два текстови файла. BasicNetLog.txt и StartUp.txt, прикачи ги към следващ коментар да имаме поне малка представа какво се случва с нета ти. После ще мислим.

BasicNetLog.zip

Следя темата  с интерес от самото и начало , но според мене проблема щеше реши смяна на доставчика и задължително СТАТИК ИП .Майни ги тия модеми ала бала и ако на мене ми кажат не можем да помогнем отивам в офиса им и ги пусувам всичките наред и им тръшвам вратата даже и ако е стъклена по добре за мене да се счупи джама им

Най лесно може да се провери дали проблема е при теб или не. Извикай някой познат с лаптоп и тествайте свързаността. Ако и при твоя познат е така, значи проблема е в доставчика. Ако при твоя познат всичко работи си търси проблемите в твоята машина.

• Автор

Относно adware-a: Изтегли си AdwCleaner и направи едно сканиране да зачисти "боклука" от браузъри и т.н.. Ако имаш въпроси и колебания относно използването на програма питай преди да предприемеш действия!

Относно другите проблеми. Така изложено е много трудно да се каже каква е причината за проблемите ти. Възможностите са много, от вируси до хардуерен проблем. Щом приключиш с почистването свали си прикачения файл по-долу, разархивирай го на десктопа и го стартирай. Изчакай търпеливо да си свърши работата скрипта. На десктопа ще се появят два текстови файла. BasicNetLog.txt и StartUp.txt, прикачи ги към следващ коментар да имаме поне малка представа какво се случва с нета ти. После ще мислим.

Опа... Вчера писах, обаче явно не съм го изпратил... :)

Ето линкове към двата файла:

http://www.uploadhosting.co/uploads/85.11.154.232/StartUp.txt

http://www.uploadhosting.co/uploads/85.11.154.232/BasicLog.txt

Благодаря за AdwCleaner-а! От официалния и от няколко други сайта не ми даде да го изтегля, не тръгва да дърпа, въпреки, че е толкова малко файлче. Намерих го като торент и си го изтеглих.

...

Благодаря за AdwCleaner-а! От официалния и от няколко други сайта не ми даде да го изтегля, не тръгва да дърпа, въпреки, че е толкова малко файлче. Намерих го като торент и си го изтеглих.

Хм, това че не си могъл да изтеглиш директно файла AdwCleaner-а ме навежда на мисълта, че е възможно да имаш проблеми с някакъв зловреден софтуер (вирус). Дръпнал си го през торен, където обикновено канала е P2P и това също потвърждава тази ми мисъл. А успя ли да я стартираш и какво откри програмата? Всъщност препоръката ми на този етап: Във форума има специализиран раздел за борба и претенция с/у зловреден код. За да отхвърлим подобен сценарий при теб и вероятността проблемите да ти идват от това, моя съвет е да направиш една профилактична проверка с помощта на момчетата, който управляват раздела там. Следвай инструкциите от тази тема. Ако се отхвърли наличието на зарази се върни тук и ще продължим да търсим проблема.

• Автор

Хм, това че не си могъл да изтеглиш директно файла AdwCleaner-а ме навежда на мисълта, че е възможно да имаш проблеми с някакъв зловреден софтуер... А успя ли да я стартираш и какво откри програмата?

Ето лога от първото почистване с AdwCleaner.

Сега започвам да действам по предложението за зловредния софтуер.

AdwCleanerS0.txt

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.