Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Внезапното поевтиняване на r9 290/x

Featured Replies

Компетентността на магазини носещи името JAR не го коментираме, там и аз хубаво не мога да кажа, но харесваш си нещо, дали в сайта им с онлайн поръчка, дали ще го поръчаш на място и взимаш и бягаш.

• Отговори 59
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

И като цяло най-евтина 290 е с 220лв. по-евтина от 970, говоря за нереферентни модели.

Та всеки който знае двете карти на какво са способни да си преценя коя му е по-изгодна!

• Автор

И като цяло най-евтина 290 е с 220лв. по-евтина от 970, говоря за нереферентни модели.

Та всеки който знае двете карти на какво са способни да си преценя коя му е по-изгодна!

Ако 290x я клокнеш достатъчно може и да я мине.

Те 290 бяха 600 лева преди около 2 месеца ги гледах,но тогава нямаше 970 и за тези пари не можеше по-добре...Общо взето най-голямата прецаквация беше 770,защото тя е по-бавна от 290,а е по-скъпа...

Аз имам 20% от ддс-то и 25 процента отстъпка към фирма... Това от 2000 лева са 1200...

Няма как да вземеш по-евтино от това, което се продава в Никем или Скай по простата причина, че надценката в тия фирми е минимална спрямо тая на Мост. Дори да спечелиш нещо, то ще е от порядъка на няколко лева и това ще е за сметка на Jar.  Може да вземеш нещо евтино, ако това евтино нещо не е н алично в България и преди да бъе намалено е струвало  много пари. Ти каза - GTX770. Но NVIDIA  месец преди излизането на 9-та серия, бе смъкнала доста цените на тия карти. естествено това нямаше как да се отрази в България, защото тук наличностите са били купени на доста по-високи цени. То и затова не можахме да усетим намалението, щото имаше за продажба много стари бройки. При АМД нещата са хем по-зле, хем по-добре. Въпреки срива на bitcoin,  това не се отрази много на АМД, поради дългия период между това събитие и излизането на новите им карти. Но вече няма време и се налагат драстични мерки, за да се разкарат тия остатъци. 

Човек... Ти като си поръчаш картата от newegg примерно и е 400$ за колко ще ти я смятат след като живееш в България?

Жар няма да ги коментирам... Преди 2 години търсих преходник (по спешност от тях) VGA-DVI и за него ми искаха скапаните 12 лева, и им казах че са луди, отидох до градския универсален магазин и хоп... 2,99

prod212.jpg

Ами аз не съм поръчвал, но в e-bay  се мъдри нещо такова - 120 долара за доставка до България. А сега сметни по истинския им курс колко са тия 120 долара. Отася се за една GTX970  на цена 350 долара, които според теб колко трябва да са?

Правилно, всеки да си преценява, а не да пуска теми за всяко намаление. Щото ако пускаме всеки път теми за намаленията в e-mag,  то няма да може да им насмогнем на отстъпките. 

• Автор

Точно този модел ми хвана окото и изглежда читав...

Ами аз не съм поръчвал, но в e-bay  се мъдри нещо такова - 120 долара за доставка до България. А сега сметни по истинския им курс колко са тия 120 долара. Отася се за една GTX970  на цена 350 долара, които според теб колко трябва да са?

Извини, но не само Емаг предлага безплатна доставка... Моделите които съм показал по-горе са с безплатна доставка!

• Автор

Няма как да вземеш по-евтино от това, което се продава в Никем или Скай по простата причина, че надценката в тия фирми е минимална спрямо тая на Мост. Дори да спечелиш нещо, то ще е от порядъка на няколко лева и това ще е за сметка на Jar.  Може да вземеш нещо евтино, ако това евтино нещо не е н алично в България и преди да бъе намалено е струвало  много пари. Ти каза - GTX770. Но NVIDIA  месец преди излизането на 9-та серия, бе смъкнала доста цените на тия карти. естествено това нямаше как да се отрази в България, защото тук наличностите са били купени на доста по-високи цени. То и затова не можахме да усетим намалението, щото имаше за продажба много стари бройки. При АМД нещата са хем по-зле, хем по-добре. Въпреки срива на bitcoin,  това не се отрази много на АМД, поради дългия период между това събитие и излизането на новите им карти. Но вече няма време и се налагат драстични мерки, за да се разкарат тия остатъци. 

Правилно, всеки да си преценява, а не да пуска теми за всяко намаление. Щото ако пускаме всеки път теми за намаленията в e-mag,  то няма да може да им насмогнем на отстъпките. 

Аз поръчвам всякакви боклуци постоянно от ebay трябва да гледаш да пише "Free shipping"

Забравяте ДДС и разправии по митници. Освен това, реално не можеш да си ползваш гаранцията. 

Аз поръчвам всякакви боклуци постоянно от ebay трябва да гледаш да пише "Free shipping"

Това, че пише Free shipping, не значи, че не е включен в цената.

Например купуваш нещо, което струва 10$, но има отделно цена 20$ доставка. Или гледаш същото, но с Free shipping, което е 30$.

Не запомнихте ли, че няма кой да работи без пари? Само гълъбите по принцип... и чайките. 

Зависи коя фирма ще ти достави стоката, такава ще е крайната цена. Може да има ДДС и мито, а може и да няма.

Има и много други боклуци, които не са с Free shipping, но цената им заедно с тази на доставката, често е по-ниска от онези с Free shipping.

• Автор

Това, че пише Free shipping, не значи, че не е включен в цената.

Например купуваш нещо, което струва 10$, но има отделно цена 20$ доставка. Или гледаш същото, но с Free shipping, което е 30$.

Не запомнихте ли, че няма кой да работи без пари? Само гълъбите по принцип... и чайките. 

Зависи коя фирма ще ти достави стоката, такава ще е крайната цена. Може да има ДДС и мито, а може и да няма.

Има и много други боклуци, които не са с Free shipping, но цената им заедно с тази на доставката, често е по-ниска от онези с Free shipping.

Аз ги поръчвам от Китай и до България е безплатна доставката...

Хубава е картата, но има още доста хляб да яде докато стигне gtx 970. Като цена е горе-долу приемлива спрямо някои други GPU-та.

• Автор

Хубава е картата, но има още доста хляб да яде докато стигне gtx 970. Като цена е горе-долу приемлива спрямо някои други GPU-та.

Разликата в цената е доста голяма,а разликата е доста малка,най-голямата разлика,която видях в battlefield 4 беше 2-4 фпс,а най-голямата разлика 6,в другите игри е по-малка дори от 2 до 4...160 лева за някакви си 4 снимчици повече...

Разликата в цената е доста голяма,а разликата е доста малка,най-голямата разлика,която видях в battlefield 4 беше 2-4 фпс,а най-голямата разлика 6,в другите игри е по-малка дори от 2 до 4...160 лева за някакви си 4 снимчици повече...

Приятел, картата нали знаеш, не е само кадри. При GTX970  имаш неща, които няма да видиш при AMD  и обратното. Карта не се избира само според цената и кадрите, които дава. По-добре проучи въпроса какво предлага NVIDIA  с новите си карти и какво предлага AMD  с по-старите си. Тогава решавай кое изгодно и кое не.  Нали се сещаш, че аз мога да си купя и Форд и Мерцедес, но всичко зависи от това, за какво ще ползвам колата. Ако е за ежедневна работа, то това е Форда. Ама ако съм бизнесмен и искам бизнес партньорите да не останат разочаровани от мен, ще взема Мерцедес. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Приятел, картата нали знаеш, не е само кадри. При GTX970  имаш неща, които няма да видиш при AMD  и обратното. Карта не се избира само според цената и кадрите, които дава. По-добре проучи въпроса какво предлага NVIDIA  с новите си карти и какво предлага AMD  с по-старите си. Тогава решавай кое изгодно и кое не.  Нали се сещаш, че аз мога да си купя и Форд и Мерцедес, но всичко зависи от това, за какво ще ползвам колата. Ако е за ежедневна работа, то това е Форда. Ама ако съм бизнесмен и искам бизнес партньорите да не останат разочаровани от мен, ще взема Мерцедес. 

Ясно ми е,но нито се вълнувам от някакви бенчове,нито колко е "шумна" стаята си е моя,компютъра няма да работи денонощно,харда няма да скърца,защото няма да е пълен...Просто ще си разцъквам по-сериозни игри през деня.Също за dx12 не се знае...Ноември месец се очаква 300 серията и тогава ще се разбере какво точно има смисъл и дали сегашните нвидиа 9-та серия си струват наистина...

• Автор

Та въпроса ми е да очаквам ли нещо,за което да си струва да взема тази или да си взема тази ? Нито ще копая или каквото и да било... Може би тази 970-ка може да взема,стига да има някакво значение..

• Автор

Мога само от джар,само и единствено от там,картите за 600 лева ми излизат 340...

Мога само от джар,само и единствено от там,картите за 600 лева ми излизат 340...

Изглежда фирмата работи за тебе! Ще е хубаво като си вземеш конфигурацията да пуснеш една снимка да видим дали ти е такава отстъпката!

• Автор

Изглежда фирмата работи за тебе! Ще е хубаво като си вземеш конфигурацията да пуснеш една снимка да видим дали ти е такава отстъпката!

Снимки ще получите на всичко,спокойно.

Всъщност не знам дали ще мога да ви покажа,че ми е такава отстъпката,защото купувам през фирма,но ще видим...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Абе кво го нападнахте момчето? Уредил се е от някой приятел или роднина да му спестят малко пари а вие щяхте да го изядете!

Та въпроса ми е да очаквам ли нещо,за което да си струва да взема тази или да си взема тази ? Нито ще копая или каквото и да било... Може би тази 970-ка може да взема,стига да има някакво значение..

Я стига с офтопиците ами му дайте някой отговор по темата. Какви са предимствата на на едната и какви на другата. Примерно едната има physx другата има еди кво си. И като цяло струват ли си 160-те лева разлика...

• Автор

Абе кво го нападнахте момчето? Уредил се е от някой приятел или роднина да му спестят малко пари а вие щяхте да го изядете!

Я стига с офтопиците ами му дайте някой отговор по темата. Какви са предимствата на на едната и какви на другата. Примерно едната има physx другата има еди кво си. И като цяло струват ли си 160-те лева разлика...

Мерси,иска ми се 970-ка ама няма много смисъл в моя случай,тъй като няма да ползвам АА..

Мерси,иска ми се 970-ка ама няма много смисъл в моя случай,тъй като няма да ползвам АА..

Пич ще можеш да ползваш АА. От личен опит ти казвам ще цъкаш без проблем bf3/4/hardline и т.н.

Между другото дръпнах watch dogs да видя как ще се представи проца, проца до макс 50-60% се натоварва и видеото 30-60%.

• Автор

Пич ще можеш да ползваш АА. От личен опит ти казвам ще цъкаш без проблем bf3/4/hardline и т.н.

Между другото дръпнах watch dogs да видя как ще се представи проца, проца до макс 50-60% се натоварва и видеото 30-60%.

За кви фреймове говорим?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.