Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се прави след закупуване на кола(втора ръка)

Featured Replies

Понеже от скоро имам кола и получавам най различни съвети

и въпроса ми е трябва ли да сменям нещо и ако не го направя какви са последствията ?

Сменил съм само масло и маслен филтър в сервиз .....

компютърна диагностика

проверка на ладба сондата (следи нивото на кислород в двигателя или нещо подобно)

проверка в сервиз

оглед на двигателя

Желателно е да се сменят всички филтри, ремъци, ролки и т.н.т. понеже това са консумативи които се сменят на определен пробег и не е сигурно кога последно са сменяни, дори да има сервижна книжка нищо не е 100% сигурно.
Диагностиката също е добре да се направи, но не е задължителна, щом колата е видимо в добро състояние и не светят предупреидтелни лампи по таблото :) 

Всичко е въпрос на пари и късмет ;)

Точно така - ангренажен ремък, ролки, пистов ремък, водна помпа, масло, маслен и въздушен филтър..

А докато е в сервиза за смяна на тия консумативи, може да се прегледат как са свещите, ходовата част и т.н.

• Автор

Точно така - ангренажен ремък, ролки, пистов ремък, водна помпа, масло, маслен и въздушен филтър..

А докато е в сервиза за смяна на тия консумативи, може да се прегледат как са свещите, ходовата част и т.н.

какви са последствията ако не сменя нещо от посочените ?

Ако кажеш каква е колата може да получиш и някаква инфорамция за слаби места на конкретния автомобил стига да има човек с подобен автомобил или поне да е малко запознат :)

Редактирано от ivan93bg (преглед на промените)

какви са последствията ако не сменя нещо от посочените ?

Ами ако не смениш ангренажния ремък и ролките, може да скъсаш ремък и да набие клапани..После основен ремонт на двигател, шлайф на глава и доста пари..

Кажи каква е колата. Има коли с верига, вместо с ангренажен ремък. Има други, например като Опел Астра 1.6 моно 75к.с. /не екотек/, Фиат Типо 1.6 моно, които дори да скъсат ремък не набиват клапаните..

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор

опел астра 1.4 модел 2004-2009, бензин ,купувана от БГ

=============================================

питам понеже нищо не разбирам от коли......

Аз ти препоръчвам да си отидеш в читав сервиз и да ти погледнат изцяло колата (ремъци, ролки, свещи, накладки, дискове и т.н.). Там хората ще ти кажат какво трябва да се смени.

Редактирано от ComerciaL (преглед на промените)

Аз викам да смени двигателя...

• Автор

възможно ли е да е с ангренажната верига и как да разбера ?

=======================================================

cqs1414786135m.JPG

==========================================================

картинката е от БГ ревю

Аз освен масла, филтри и ангренажен ремък (ако има и ако изобщо е за смяна защото той си личи) пари за друго не бих налял повече в тази кола.

На останалите неща кога им дойде времето.

Също е хубаво да смениш и маслото в скоростите (ако има такава опция), че става леш вътре, а маслото не струва повече от 40 лева барабар със смяната.

Също е хубаво да смениш и маслото в скоростите (ако има такава опция), че става леш вътре, а маслото не струва повече от 40 лева барабар със смяната.

Ти ако съдиш по ситроена че става леж си в дълбоко заблуждение. Едва след 300к км може да се замисли за смяна на масло в скоростите при Опел.

Не, аз съдя по това каквото пише в книжката на моята кола, че ако и в неговата пише същото е хубаво да го направиш, а на ситроена не ми е проблем да му дам 40 лева за масло и смяна на 60 хил. километра.

Редактирано от maz0 (преглед на промените)

Като си ходил за маслото не са ли ти казали?

Зависи кой и как я е карал, но със сигурност не можеш да очакваш някой да е решил да си продава колата и да се е набил няколкостотин за обслужване. Не знам и колко е достоверна информацията от продавача. Но със сигурност не продава кола, на която всичко и е наред.

Първо се проверява дали е удряна, усукано ли е шаси, изгърмели ли са аирбеците. Защото може и просто да са махнати лампите в таблото да не светят. Спирачки и останалите неща, на които разчиташ за живота. Твоят и на другите. Регулиране на предница че да е устойчива и да не износва гумите. След това са другите консумативи като ролки, ангренаж, ремъци, филтри, свещи и еввентуално кабели.

• Автор

навсякъде ми казват че в Булвария режат глави и да питам
някой знае ли нещо за Тех-ко(Варна) ?

Редактирано от ivanxxx (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Държиш ли непременно да е голям "сериозен" сервиз? Наблюденията ми са, че нивото на компетентност във фирмените сервизи е потресаващо ниско, а цените са безобразно високи... Можеш да се замислиш за Бош сервиза (ходил съм само веднъж там, за сметка на това, приятел си поддържа Ц - класата, 2.2 ЦДИ, 2011-та там и е супер доволен). Имат комп. диагностика, стендове, повдигачи и т.н.

Полива се задължително след покупката! Така че даже да са те прецакали да не те е яд после.

Иначе ако сериозно си говорим, наистина трябва да се закара в сервиз, но да не ти одерат кожата като ти кажат че скоро ще умре колата и всичко е за смяна, а в някой читав и на поносима цена и да се прегледат компонентите и да ти кажат кое е препоръчително да се смени сега, а кое може да изчака.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.