Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видео карта до 250-300 лв

Featured Replies

Здравейте!

От известно време имах съмнения, че видеото фейлва(random Nvidia display drivers stopped working + BSOD с Memory Dump + абсолютно никаква възможност за нормално ползване) и за жалост излезнах прав. След всички възможни неуспешни пробвани от мен варианти на софтуерно ниво (чиста преинсталция на множество задни драйвъри, формат+преинсталация на ОС, тестове на рамта, харда и процесора, промяна настройките в NVIDIA панела, TDR трикът в регистрите, смяна на периферните устройства, дори смяна на контакт и разклонител+ замерване с фазомер) в крайна сметка се наложи да карам пц-то на сервиз, поради опасения, че проблемът е хардуерен. Така се и оказа, за жалост. Между другото пцто е на 3 години като това захранване го взех преди 2 год, а първото беше китайски боклук уж 500W от 20 лв, който може да е също причина... също четох тези дни, че Palit-ките горяли доста.. а дали е така вие ще кажете, но вече няма значение. Понеделник ще поръчвам нова карта и отново се обръщам за помощ към вас скъпи съфорумци!

Конфигурацията ми е:

Кутия:                    RAIDMAX Aeolus

Захранване:          Seasonic 620W

Дъно:                     ASROCK M3A770DE/AM3/AM2/AMD PHENOM II X4

Процесор:             QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3000 MHz

РАМ:                      2X2048MB DDR3 1333MHz/PC3 10600/KINGSTON 

Видео(проклето): Palit GeForce GTX 460 (768MB GDDR5)

Хард диск:             500GB SAMSUNG/SPIN POINT/7200/16MB/SATA II

Монитор:               BenQ G2222HDL 22"

Бюджетът ми е ~250лв. Ще я взимам на изплащане, така че съм готов на компромис до 300лв макс. Не държа да е NVIDIA, но в този ред на мисли имам въпрос - за тези пари NVIDIA или ATI? Развихрете се!!! :) 

Благодаря ви много предварително!

Редактирано от dipsomaniac (преглед на промените)

R9 270

Доставката е безплатна. Ако ти идва скъпа падаш на 750TI. Процесора така или иначе е слаба ракия.

Между другото ако решиш да взимаш по-слабата точно на Палит (модела с два вентилатора) е най-оферта.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Здравейте!

...

Предполагам, че за теб Palit е вече мръсна дума, но ТАЗИ карта си заслужава парите и в този ценови диапазон, няма да намериш по-добра.

Има, има:

Обща стойност - 283.50 лв. с ДДС

Има и още, но тази е достатъчна.

С малко я "бие", но пък с 750ti може да ползва някои софтуерни благинки, които ги няма при AMD.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

С малко я "бие", но пък с 750ti може да ползва някой софтуерни благинки, които ги няма при AMD.

Така е, но автора най-добре ще си прецени. За тези пари мисля е по-добра оферта от палитката.

Поздрави!

За повече производителност и повече ток.  ;) При това посочените цифри не са верни. Купи си ватметър и почвай да мериш и сравняваш.  :hush:

За повече производителност и повече ток.  ;) При това посочените цифри не са верни. Купи си ватметър и почвай да мериш и сравняваш.  :hush:

http://www.hwcompare.com/17282/geforce-gtx-750-ti-vs-radeon-r9-270/

Даже е 60 на 750ти... 

Също повече производителност не значи повече ток,чистия пример е r9 290x<970 производителност и 290х>970 ток..

Редактирано от monicho (преглед на промените)

А пробва ли в печката? На GTX 460  им влияе добре точно печката. Ха ха. Фурната му е майката. 

И колко според теб харчи GTX750Ti  след клок, след като се захранва само от PCI-E  шината? Реално картата е ограничена в BIOS  до 37 W консумация на ядрото, но с малка поправка всичко си идва на мястото. А като почнете да ми предлагате супер евтини изпълнения с гръмки имена, ме напушва здравословен смях.

А пробва ли в печката? На GTX 460  им влияе добре точно печката. Ха ха. Фурната му е майката. 

И колко според теб харчи GTX750Ti  след клок, след като се захранва само от PCI-E  шината? Реално картата е ограничена в BIOS  до 37 W консумация на ядрото, но с малка поправка всичко си идва на мястото. А като почнете да ми предлагате супер евтини изпълнения с гръмки имена, ме напушва здравословен смях.

А според теб аз коя карта имах в предвид, професоре? И кои са тия суперевтини изпълнения с гръмки имена. Ей как ми смущаваш гледането на квалификацията. :D

http://www.hwcompare.com/17282/geforce-gtx-750-ti-vs-radeon-r9-270/

Даже е 60 на 750ти... 

Също повече производителност не значи повече ток,чистия пример е r9 290x<970 производителност и 290х>970 ток..

Айде спри се. За последно те цитирам, младши.

А според теб аз коя карта имах в предвид, професоре? И кои са тия суперевтини изпълнения с гръмки имена. Ей как ми смущаваш гледането на квалификацията. :D

Айде спри се. За последно те цитирам, младши.

Да, знам че имаш предвид 270, споко. Все пак поста ми изглежда по-колоритен като обяснявам за 750Ti, нали? Power Color откога станаха име? Гръмкото име естествено е 270. По-гръмко от това накъде? Напоследък като се замисля, цените на пазара са реални. NVIDIA  и Intel  държат високи цени, защото предлагат и по-качествени продукти. нали не твърдиш, че Мерцедес и БМВ са надценени, а Форд подценени? Ако е така ще се радвам, ама надали :P

• Автор

Благодаря за отговорите! Мисля че се спрях на GTX 750Ti 2GB, но нужно ли е да е Palit? И тъй като съм доста невеж спрямо хардуера ви моля да ми разясните каква е разликата и значението дали е Palit или нещо друго? Извинете за глупавия въпрос. 

Благодаря за отговорите! Мисля че се спрях на GTX 750Ti 2GB, но нужно ли е да е Palit? И тъй като съм доста невеж спрямо хардуера ви моля да ми разясните каква е разликата и значението дали е Palit или нещо друго? Извинете за глупавия въпрос.

Palit StormX Dual модела взимай и всичко е чук.

Фенщината и робуването към марки няма да доведе до нищо. Разликата между GTX750TI StormX Dual и PC R9 270 е минимална (около 10 фрейма), но nVidia-та е 2 пъти по-икономична, по-тиха и по-студена и не се нуждае от външно захранване, въпреки че твоето е много добро.

А и като цяло с тоя процесор е все тая коя ще избереш. 

Power Color са производство на TUL и не са марка от днес или от вчера. Това че масово се предлага Sapphire, Gigabyte, ASUS, Palit и т.н. не значи че Power Color са по-лоша марка, дори напротив...

ТАЗИ е по-добра от Палитката.

ТАЗИ е по-добра от Палитката.

Аз пък ще ти кажа,че палитката е пo-евтина и по-клокната от тази,а разликата в качеството няма.

Всъщност и Palit и Asus  се клокват до една и съща честота - 1380 MHz след човъркане на BIOS. Само че на Palit  не и трябва захранващ кабел, който да се мотае в кутията. Ако става въпрос за стокови честоти, то Palit StormX Dual 2G  няма конкуренция нито като бързина, нито като цена. Тук дори не оказва влияние и по-доброто като характеристики охлаждане на Asus,  защото тия карти са по принцип хладни дори след клок. И след клок вентилаторът на Palit  не се развърта до повече от 40%, което може да се чуе, само ако се долепи ухо до кутията и се знае какво се търси. Също така може да се направи разлика в шума при игра с оборотите на вентилатора и заслушване в звука. Та Асус няма абсолютно никакво предимство нито като цена, нито като шум, нито като клок. Има недосатъкът на отделния захранващ кабел. 

А Power Color  наистина е стара марка, както и Палит. Това не означава, че трябва да таим добри чувства към евтините модели на тия две фирми. Вярно, PC  се води като уж премиумната марка в компанията, но самата цена подсказва, че това не е изобщо така. Премиум, но за пазари като индийския и руския. 

• Автор

Тъй като всички споменахте overclock, а аз нямам нито познания, нито кураж да го направя, ви моля да ми предложите най-добрия вариант на GTX 750Ti. Благодаря

Тъй като всички споменахте overclock, а аз нямам нито познания, нито кураж да го направя, ви моля да ми предложите най-добрия вариант на GTX 750Ti. Благодаря

Palit GeForce GTX 750 Ti StormX Dual

С асуса би трябвало да получиш 3 години гаранция, рииш ли!

За същите пари се взима тази ? Какъв е смисъла ? 

За три години гаранция, ти малоумен ли си или праскаш постове при всяко положение. 

За три години гаранция, ти малоумен ли си или праскаш постове при всяко положение.

Айде на бас,че msi-то ще изкара повече от asus-а?Дори ще е по-хладна.

Едно не разбирам. Защо навихте автора на темата да вземе по-бавната карта? Някои пишат, че Палит била по-икономична, по-хладна и по-тиха. И какво като е по-икономична? Има си човека захранване за 5 пъти по-мощна карта. Или му гледате сметката за ток? Колко по-хладна мислите че е от тази на Powercolor? A? А за това, че е по-тиха директно си го изсмукахте от пръстите.

Успех на автора с покупката, но ако бях на негово място щях да потърся допълнително информация и помощ от другаде. Този раздел се е превърнал в детска градина и мненията стават все по-малко меродавни с малки изключения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.