Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова видео карта до 250-300 лв

Featured Replies

Вземай Палитката, ще стриймваш с 60 fps и 720p с 5 Mb/s, стига да имаш и интернет.  няма да се биеш в главата като феновете на АМД какъв процесор да ползваш. Освен това си имаш и опции за запис на видео без загуба на кадри и без насичане. Всъщност, губиш 2 до 3 фпс, което на 50-60 fps  не се усеща. Имаш си и опция  за запис на последните 20 минути от играта и то пак без загуба на качество. Ако това не те интересува, вземай R9 270. Ще извадиш 5-10 кадъра повече и това сигурно ще е много радващо. 

Кирилов, разбери, че нормалния геймър или този, който играе за кеф и разпускане не го интересуват нещата, които си написал. Искаш ли да направим една анкета кой какво? Макар че е възможно резултата да е противоречив, защото е форум.

Кирилов, разбери, че нормалния геймър или този, който играе за кеф и разпускане не го интересуват нещата, които си написал. Искаш ли да направим една анкета кой какво? Макар че е възможно резултата да е противоречив, защото е форум.

Геймърите записват и стриймват също.

Да. Тези които висят по форумите. И разбира се тези, които изкарват пари от това начинание, но автора на темата не е заявил такова желание и няма как да стане с такъв хардуеър. Преди седмица сглобих нещо за такива цели, но с I7 4790K + Asus Maximus VII Formula. Нали правиш разлика?

• Автор

Благодаря, че наистина се развихрихте. :)

Но утре сутринта отивам да поръчвам нещо, което дефакто не знам какво поръчвам. Нямам никакво намерение нито да стриймвам каквото и да било, нито да клоквам (защото, както споменах не разбирам). ПЦ-то се ползва основно за гейминг. Спрял съм се на Palit GeForce GTX 750Ti 2GB StormX Dual и тъй като в близко бъдеще няма да имам възможност за какъвто и да е ъпгрейд (недай си Боже да е като този - неотложен) имам няколко въпроса:

1. Имам ли основания да се притеснявам, че "Palit" греят и може ли пак да ме изкара смешни 2-3 години?

2. Нужно ли е да е Palit и каква е разликата между MSI, PC, Asus и другите производители спрямо спецификации и съответно Palit GeForce GTX 750Ti 2GB StormX Dual ли е най-добрият вариант?

3. В крайна сметка съвместима ли е тази видео карта спрямо моята конфигурация и какви могат да бъдат притесненията ми?

Благодаря.

Редактирано от dipsomaniac (преглед на промените)

Аз се имам за нормален геймър, който, от работа, едвам отделя по няколко часа на ден да разпусне с някоя игра.

Та...Мен лично, живо ме интересува опцията за запис - не че ще тръгна да правя "проходилка" за някоя игра, а просто за мой си кеф да си запиша някой момент, който после да кача в нета. А Nvidia са направили чудесна опция за запис. Направо съчувствам на притежателите на AMD карти, че трябва да се мъчат с Fraps и още една камара скъпоструващи софтуери за записване. Който е записвал, с мъчението Fraps, най-добре ще ме разбере.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

750TI може спокойно да се вземе и с безвентилаторно охлаждане та кой какви вентилатори и е турил не е от голямо значение.

Споменатият модел на Палит (има и други) е фабрично клокнат та щом няма да се занимаваш ти е най-изгоден.

пс. Всяка съвременна карта е съвместима. Слабият ти процесор обаче ще спъва по-добри карти..

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз се имам за нормален геймър, който, от работа, едвам отделя по няколко часа на ден да разпусне с някоя игра.

Та...Мен лично, живо ме интересува опцията за запис - не че ще тръгна да правя "проходилка" за някоя игра, а просто за мой си кеф да си запиша някой момент, който после да кача в нета. А Nvidia са направили чудесна опция за запис. Направо съчувствам на притежателите на AMD карти, че трябва да се мъчат с Fraps и още една камара скъпоструващи софтуери за записване. Който е записвал с мъчението Fraps най-добре ще ме разбере.

А аз съчувствам на теб. Ако имах няколко часа на ден да си джиткам игрички щях да си ударя задника в тавана. Извинявам се за израза! Дърти хора коментираме пълни небивалици. Какъв Фрапс, какви 5 лева?

• Автор

Благодаря, че наистина се развихрихте. :)

Но утре сутринта отивам да поръчвам нещо, което дефакто не знам какво поръчвам. Нямам никакво намерение нито да стриймвам каквото и да било, нито да клоквам (защото, както споменах не разбирам). ПЦ-то се ползва основно за гейминг. Спрял съм се на Palit GeForce GTX 750Ti 2GB StormX Dual и тъй като в близко бъдеще няма да имам възможност за какъвто и да е ъпгрейд (недай си Боже да е като този - неотложен) имам няколко въпроса:

1. Имам ли основания да се притеснявам, че "Palit" греят и може ли пак да ме изкара смешни 2-3 години?

2. Нужно ли е да е Palit и каква е разликата между MSI, PC, Asus и другите производители спрямо спецификации и съответно Palit GeForce GTX 750Ti 2GB StormX Dual ли е най-добрият вариант?

3. В крайна сметка съвместима ли е тази видео карта спрямо моята конфигурация и какви могат да бъдат притесненията ми?

Благодаря.

Пичове, моля спрете с личните нападки и карайте по темата, защото нямам време. Благодаря.

То нормалния геймър не го интересуват и 10% повече fps. Както виждаш, казвам му да си купи картата, ако иска 10% повече фпс. казвам му и какво има картата на NVIDIA,  макар това да е само част от всичко. АМД също имат предимства, кажи ги ти. Защо само недоволствате за това, което казвам, а самите вие не кажете предимствата на АМД? При положение, че аз кажа предимства и недостатъци, ти кажеш предимства и недостатъци, човека сам може да си избере, нали? Май е по-лесно да кажеш - детска градина, вие нищо не знаете. Ами дай да видим предимствата на Power Color. Аз ти казвам предимства и недостатъци на palit,  защото имам такава в кутията си сига и си цъкам Metro Redux  с Adv.PhisX. Нещо немислимо за феновете на АМД картите, дето дават 10% повече фпс за същите пари. Само дето физика ще видят през крив макарон. 

Та...Мен лично, живо ме интересува опцията за запис - не че ще тръгна да правя "проходилка" за някоя игра, а просто за мой си кеф да си запиша някой момент, който после да кача в нета. А Nvidia са направили чудесна опция за запис. Направо съчувствам на притежателите на AMD карти, че трябва да се мъчат с Fraps и още една камара скъпоструващи софтуери за записване. Който е записвал, с мъчението Fraps, най-добре ще ме разбере.

Оф, ей сега един колега от форума ми прати клипче с неговата R9 280X. Дано не ми се разсърди, че го споменавам, но при него ясно се вижда как има 30-40% спад в кадрите при запис на GRID Autosport. При мен такъв спад няма. Напротив, в теста без да записвам изкарах 2 fps  по-малко.  Днес за проба и стриймвах с 5 Mb/s  и 720p  с 60 fps  какъвто е максимума на NVIDIA,  та останах доволен. Само нет да има човек. Общо взето имаше спад в кадрите от порядъка на 10-20%, но лично аз не го усетих, щото си бях с пусната ВС. При по-нисък битрейт и по-ниско качество, спадът е от порядъка на 2-3 фпс, но и в двата случая не може да се говори за натоварен процесор при стриймване, а от там и при накъсване на картината при игра. 

Пичове, моля спрете с личните нападки и карайте по темата, защото нямам време. Благодаря.

Приятел, те тия работи не се правят в последния момент. По-добре отдели малко време да разучиш сам нещата, а не да се надяваш на 2-3 коментара.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

То нормалния геймър не го интересуват и 10% повече fps. Както виждаш, казвам му да си купи картата, ако иска 10% повече фпс. казвам му и какво има картата на NVIDIA,  макар това да е само част от всичко. АМД също имат предимства, кажи ги ти. Защо само недоволствате за това, което казвам, а самите вие не кажете предимствата на АМД? При положение, че аз кажа предимства и недостатъци, ти кажеш предимства и недостатъци, човека сам може да си избере, нали? Май е по-лесно да кажеш - детска градина, вие нищо не знаете. Ами дай да видим предимствата на Power Color. Аз ти казвам предимства и недостатъци на palit,  защото имам такава в кутията си сига и си цъкам Metro Redux  с Adv.PhisX. Нещо немислимо за феновете на АМД картите, дето дават 10% повече фпс за същите пари. Само дето физика ще видят през крив макарон. 

След 2 минути ми почва формулата и няма да ти дам изчерпателен отговор, но има някои моменти, които не осъзнаваш: Ядрото е Ати, а не АМД; Под детска градина нямах в предвид теб. Чисто и просто Ати е по-добрата компания въпреки пазарния дял. За Powercolor мога да ти пиша много, но просто нямам време.

Поздрави и приятно гледане! 

След 2 минути ми почва формулата и няма да ти дам изчерпателен отговор, но има някои моменти, които не осъзнаваш: Ядрото е Ати, а не АМД; Под детска градина нямах в предвид теб. Чисто и просто Ати е по-добрата компания въпреки пазарния дял. За Powercolor мога да ти пиша много, но просто нямам време.

Поздрави и приятно гледане! 

Понеже ти с твойто атлонче и 6670-ката имаш огромен опит...Виждал съм и 980-ка и 970-ка и 750ти всичките са много тихи... Shadowplay ли е точно програмата им как не съм сигурен е много добра,но мисля че е още в бета стадии,така че засега не може да се очаква много от нея,но за в бъдеще ще е много добре,в момента както някой каза нвидиа са добре,заради добрите им драйвери,но картите им имат и много ниска консумация,не залагам на марки,имал съм и ати и нвидиа и не съм бил разочарован...

• Автор

Приятел, те тия работи не се правят в последния момент. По-добре отдели малко време да разучиш сам нещата, а не да се надяваш на 2-3 коментара.

Съгласен съм, но картата даде фира Петък, а машината ми трябва. Така че бих послушал съвета ти и бих изчакал още няколко дни за по-подробна информация, но истината е, че не ми се чака. :) Относно подробностите и по-пълното инфо за това какво купувам - то пишман-разбирачи в България под път и над път.. точно затова се обръщам към вас - хора, на които имам доверие, защото виждам, че разбират и нямат причина да излъжат човек в беда, както биха направили 90% от фирмите занимаващи се с компютри. :)

Още в първия пост съм ти отговорил че избора ти за тия пари е между 270 и 750TI като първата е по-производителна.

Отговори ти се и коя 750TI е най-добрия избор предвид че няма да я пипаш. 

От там нататък е до лична преценка и разните му екстри които се обсъждат. Точно за това темата придоби тоя вид.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Съгласен съм, но картата даде фира Петък, а машината ми трябва. Така че бих послушал съвета ти и бих изчакал още няколко дни за по-подробна информация, но истината е, че не ми се чака. :) Относно подробностите и по-пълното инфо за това какво купувам - то пишман-разбирачи в България под път и над път.. точно затова се обръщам към вас - хора, на които имам доверие, защото виждам, че разбират и нямат причина да излъжат човек в беда, както биха направили 90% от фирмите занимаващи се с компютри. :)

След като ъпгрейднеш видео картата трябва да събираш парички за процесор и дъно,защото сегашния е доста слабичък... Една i5-ца и ще е чук.

• Автор

Момчета, поръчах си Palit GeForce GTX 750Ti StormX Dual, утре идва.

Темата е изчерпана, за което благодаря много на всички!

Със здраве и дай Боже да не ви пиша скоро! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.