Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аз съм идиот, май ... и другите месеци

Featured Replies

Да живей Белгийската социалистическа партия, че урежда дакини/мохинито с почивен ден :P

А при мен едно хубаво слънце, и +10 до момента - седмицата започва с предизвестение за съкращение, дагоеба..

Да бе! Протестират срещу покачване на възрастта за пенсиониране. Е, питам аз, от къде ще дойдат всички тези пари за пенции, след като средната продължителност на живота в Белгия отдавна е над 75? На всичкото отгоре социалистите през последното десетилетие, от както са на власт, опоскаха държавната хазна и всички възможни фондове. Изтече инфо, че Ди Рупо по време на световното, изхарчил 250 хлд от бюджета, за да се поразходи до Бразилия с дружките си и да гледа наживо мачове?! В скандинавските държави отдавна им качиха възрастовата граница за пенсии, логично е тази тенденция да последва и в други държави.

Отделно, че социалистите такава политика проведоха през последните години, че малкия и средния бизнес буквално издъхва, людете поголовно фалират, защото не могат да платят високите социални осигуровки и всякакви надбавки, данъци и прочие, които те въведоха….Нещата хич не отиват на добре дори и тук. Населението все по-бързо обеднява, а богатите стават още по-богати, но пък те са освободени от най-различни данъци…такава е социалистическата логика тук. Почти като в БГ.

Съкращават места в работата ти? 

• Отговори 2k
  • Прегледи 74,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да бе! Протестират срещу покачване на възрастта за пенсиониране. Е, питам аз, от къде ще дойдат всички тези пари за пенции, след като средната продължителност на живота в Белгия отдавна е над 75? На всичкото отгоре социалистите през последното десетилетие, от както са на власт, опоскаха държавната хазна и всички възможни фондове. Изтече инфо, че Ди Рупо по време на световното, изхарчил 250 хлд от бюджета, за да се поразходи до Бразилия с дружките си и да гледа наживо мачове?! В скандинавските държави отдавна им качиха възрастовата граница за пенсии, логично е тази тенденция да последва и в други държави.

Отделно, че социалистите такава политика проведоха през последните години, че малкия и средния бизнес буквално издъхва, людете поголовно фалират, защото не могат да платят високите социални осигуровки и всякакви надбавки, данъци и прочие, които те въведоха….Нещата хич не отиват на добре дори и тук. Населението все по-бързо обеднява, а богатите стават още по-богати, но пък те са освободени от най-различни данъци…такава е социалистическата логика тук. Почти като в БГ.

Не си права от моя гледна точка.

Къде отиват вноските запита ли се, или вярваш на безумията по телевизора.

Населението се запитай първо защо обеднява. Дали обеднява защото не му вдигат възрастта на пенсиониране, или защото ...

И за да не съм голословен, сравни Саудитска Арабия и Нигерия. И на двете места има много петрол. Айретен в Нигерия климатът е райски, а в Саудитска Арабия е адски. 

Не си права от моя гледна точка.

Къде отиват вноските запита ли се, или вярваш на безумията по телевизора.

Населението се запитай първо защо обеднява. Дали обеднява защото не му вдигат възрастта на пенсиониране, или защото ...

И за да не съм голословен, сравни Саудитска Арабия и Нигерия. И на двете места има много петрол. Айретен в Нигерия климатът е райски, а в Саудитска Арабия е адски. 

То е ясно къде отиват вноските - потъват в запълване на дупки в бюджета.

Защо има дупки в бюджета, при положение, че дерат кожи за социални, пенсионни и здравни осигуровки? Да не говорим за данъците, с които облагат малките средни фирми. Имат си данък за всичко. Дори една табела да си сложиш пред магазина или ресторанта на улицата, плащаш като поп. Музика в заведението - плащаш, като поп. За това, че имаш фирма в даден град - плащаш. Затова, че имаш фирма в дадена община, плащаш, после плащаш и на провинцията. Това отделно от всички останали редовни данъци и такси. За това, че имаш тераса - плащаш. За това, че имаш паркинг - плащаш. Че имаш автомат на улицата - плащаш. Че си купил или продал фирма - плащаш. Или данъка наследство, който си е буквално пладнешки обир.

Има дупки, защото се дават безраборно помощи за щяло и нещяло, има хора тук, които почти цял живот не са работили, а са го карали на помощи за безработни, да не говоря за всичкото емигрант, болни и стари хора, самотни майки и бащи, на които социалните организации им доплащат луксозното лечение и грижи, а в комплект с това висшите ешалони като тръгнат да се разхождат по света - нямат мяра. Отделно пенсиониралите си преждевременно според един от по-новите соц закони.

Социалистите раздавали щедро, вземали щедро и ся хазната е празна. Новото правителство предприема строги мерки, затяга коланите, вдига възрастта за пенсиониране и разглезените социалисти подпалват държавата, та да я вкарат в още по-големи проблеми. Загубите от последните стачки възлизат вече на милиони. Ма някои хора си мислят, че парите растат по дърветата.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Ма някои хора си мислят, че парите растат по дърветата.

Не ме разбра. Парите не растат по дърветата, но и не изчезват тъй как бъде. Забравяш за закона за запазване на парите (ако не се печатат). 

Не може по времето когато Техниката е била примитивна белгийците да са забогатявали, а сега с тази модерна техника да обедняват. 

Естествено не говоря само за белгийците. Казвам ти дъще, сещай се снахо.

Не ме разбра. Парите не растат по дърветата, но и не изчезват тъй как бъде. Забравяш за закона за запазване на парите (ако не се печатат). 

Не може по времето когато Техниката е била примитивна белгийците да са забогатявали, а сега с тази модерна техника да обедняват. 

Естествено не говоря само за белгийците. Казвам ти дъще, сещай се снахо.

Е, а аз ти казвам, че обедняват с всеки изминал ден. Средната им класа ще изчезне, ще се стопи в близките десетилетия. Ще останат само супербогатите и бедните роби. Пък ти се сещай за какво намеквам. неслучайно малкия и средния бизнес им е на мушката.

Аз отдавна не пазарувам в големите вериги, нито ходя по големите хотели. Пазарувам при малки търговци, спя по БиенБи-та, оставям си парите при хора с бизнес. Това е моят начин да се боря с мултинешъналите. Дори нета и тока ми е при малки, нови компании, където работят няма и 20 души. Уви, за газта обаче няма алтернатива засега, пълня гушата на тиранина.

Аз ти вярвам. Изводите не ми харесват. Вярвам ти, разбираш ли. Изводите ти не ми харесват. Не желаеш да смениш гледната точка. Погледни на нещата не като белгийка, а като арабка и след това като нигерийка, иначе няма да ме разбереш.

Аз ти вярвам. Изводите не ми харесват. Вярвам ти, разбираш ли. Изводите ти не ми харесват. Не желаеш да смениш гледната точка. Погледни на нещата не като белгийка, а като арабка и след това като нигерийка, иначе няма да ме разбереш.

Не, не ме разбираш. Самият ти попита как така преди векове са били богати, а сега обедняват. Ми, системата не ги смучеше така жестоко, до 80 години на 20 век частния бизнес процъфтяваше.

Нищо не се е променило, уж, от тогава досега, само технически са напреднали?!

Променя се това, че облагат малкия и средния бизнес с непосилни данъци и такси, правят съществуването му почти невъзможно, бавно го душат, за да няма свободни хора, независими от системата, със собствени, независещи от системата доходи. Свободните люде по-трудно се управляват. Затова социалистите в течение на 10 години лъгаха работниците, че им създават нови привилегии, преференции, че, уж, им облекчават и подобряват условията за работа и живот. Всички тези подобрения идваха за сметка на малкия и средния бизнес, на бачкаторите, иноваторите, на онези с акъл. За да се радва работническата класа. За да бъде по-лесно манипулирана. Щото знаеха, че като изгубят властта и дойде някой друг и види до какво плачевно състояние са докарали нещата, те, следващите ще бъдат виновните, а не социалистите. Социалистите са добрите, те се грижат за работническата класа бе!

Какво общо имат тук нигерийците не мога да разбера?

Какво общо имат тук нигерийците не мога да разбера?

Нигерийците нямат себеприрода. Искам мислено да сравниш нигерийците с арабите.

Не, че не разбираш какво става около теб. Разбираш, но неправилно го тълкуваш. Вземаш страна, поради което, и това пречи на анализа.

Нигерийците нямат себеприрода. Искам мислено да сравниш нигерийците с арабите.

Не, че не разбираш какво става около теб. Разбираш, но неправилно го тълкуваш. Вземаш страна, поради което, и това пречи на анализа.

Съм на страната на свободата. Никой няма право да ме възпрепядства да отида на работа, когато искам да работя. Така, както аз не им преча да си стачкуват и да протестират, че им спират памперсите.

Съкращават. Тя беше една еврогейска прогрма, и вече и дойде края, и ни съкращават..

Мисля да ходя в Чехия, имам познати, които ми направиха предложение за работа в завод на Шкода.

Поживем - увидем, после Нового года ;)

То сега навсякъде положението става зле - имам приятели в Испания и Австрия, споделят, че там също голяма част от населението стремително обеднява и доходите стигат едва да изкарат месеца.. :huh:

1383009_758768254188801_7729110595173915

Н

Ааааа обърнали сте го на политика тука.Идиоти :mad:

Напрау сме идиоти бре, адаш :brick wall:

Ний българите все много разбираме от тая идиотска политика..

Ааааа обърнали сте го на политика тука.Идиоти :mad:

Жоро ни направи тема и избяга като видя, че верно сме идиоти.  :clown:

Съкращават. Тя беше една еврогейска прогрма, и вече и дойде края, и ни съкращават..

Мисля да ходя в Чехия, имам познати, които ми направиха предложение за работа в завод на Шкода.

Поживем - увидем, после Нового года ;)

То сега навсякъде положението става зле - имам приятели в Испания и Австрия, споделят, че там също голяма част от населението стремително обеднява и доходите стигат едва да изкарат месеца.. :huh:

Не знам как е в Чехия, но ти желая успех!

Съм на страната на свободата. Никой няма право да ме възпрепядства да отида на работа, когато искам да работя. Така, както аз не им преча да си стачкуват и да протестират, че им спират памперсите.

Имаш право. Свободата е и пречене. Ако няма свобода, никой на никого няма да пречи. Ще пречи ама...

Не знам как стоят нещата. Може стачката да е изначално употребена, както казваш. И все пак аз не бих винил кандидат пенсионерите.

По скоро бих се солидаризирал. Солидарността пречи на злонамереното употребяване на стачки.

Н

Напрау сме идиоти бре, адаш :brick wall:

Ний българите все много разбираме от тая идиотска политика..

Аз и от мачове разбирам !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Не знам как е в Чехия, но ти желая успех!

Благодаря ти!

Мандаринки си купих - много са сладки..ммм

Някой да иска? :rolleyes:

Пак политиканствате,а! Ша са върна аз от работа и ша видите вие кон боб яде ли :clown:

:P

http://vbox7.com/play:335a5692

Ти освен,че  цял ден спамиш и политиканстваш поне сготви ли си :P

Е, аз имам и мозък, не само стомах.  :tongue2:

Умна бабка ша излееш ти :P На да притикаш еденето.

:beer11:

Чиърс, брадър.

Аз ша та поздравя с един шансон, ако позволиш:

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Тая па с метла се залюбила.Има си вибратори за тази цел бе душа :P

винаги ме впечатляваш 73 винаги ,ненапразно те обичам :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.