Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв е смисъла от литературата?

Featured Replies

Ахам. Не съм казала обратното. И на още много неща възпитава и учи литературата... Нали това казвам и аз.

Тогава?! Какво всъщност ти е мнението и за какво спориш...

Автора на темата иска да му се отговори не какво е литература, а за какво ще му послужи. Айде сега кажи, ти на кой ще дадеш. На някакъв непознат ти технически гений, който не може две приказки да върже правилно, или на младеж, който ще ти напише някое романтично писмо, с което да те омае и да ти върже душичката на фльонга :D

• Отговори 83
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Автора на темата иска да му се отговори не какво е литература, а за какво ще му послужи. Айде сега кажи, ти на кой ще дадеш. На някакъв непознат ти технически гений, който не може две приказки да върже правилно, или на младеж, който ще ти напише някое романтично писмо, с което да те омае и да ти върже душичката на фльонга :D

Сам си отговори. 

Ето защо предметите далеч не са излишни. :) 

1 Force1 Не съм разяснявала на автора на темата какво е литература, а съм го написала в отговор на твой пост, в който тотално се беше объркал кое какво е.

Иначе общо взето тезата ми към автора точно в този /литературен/ контекст беше, че научната и техническата литература, като част от литературата изобщо, също е необходим компонент от развитието му в специализираните предмети, които си е избрал за реализация.

Необходимостта да разяснявам всеки свой пост пък, е практическото доказателство за това, че не само литературата е предмета, който е липсвал в годините на доста хора.

п.п. За последната част на поста, която се опитва да мине за шега какво да кажа... Дебелащина, която един човек с повечко обща култура не би си позволил, особено с непознати в публичното пространство. Отново дефицит, който се компенсира с детински псевдотарикатлък...

Нямам какво повече да коментирам с теб... Желая спорен ден!     

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

1 Force1 Не съм разяснявала на автора на темата какво е литература, а съм го написала в отговор на твой пост, в който тотално се беше объркал кое какво е.

Иначе общо взето тезата ми към автора точно в този /литературен/ контекст беше, че научната и техническата литература, като част от литературата изобщо, също е необходим компонент от развитието му в специализираните предмети, които си е избрал за реализация.

Необходимостта да разяснявам всеки свой пост пък, е практическото доказателство за това, че не само литературата е предмета, който е липсвал в годините на доста хора.

п.п. За последната част на поста, която се опитва да мине за шега какво да кажа... Дебелащина, която един човек с повечко обща култура не би си позволил, особено с непознати в публичното пространство. Отново дефицит, който се компенсира с детински псевдотарикатлък...

Нямам какво повече да коментирам с теб... Желая спорен ден!     

Не съм се объркал никак, защото автора на темата не те е питал какво е литература. Не съм никъде прочел такъв въпрос. Аз съм му отговорил какво е учебният предмет литература. Отговорът ми не беше пълен, за да го накарам да помисли с главата си за какво биха му послужили въпросните знания и умения. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Хайде да му дадем отговор на младежа.
Нека си каже сам...
Към автора на темата, отговори с "да" или "не", харесва ли ти следният текст?

"ЗДРАЖВЕИТЕ

значи проблемат ми е следниът

Преди 4 дни ме зоболя адски много долен зуб  болката продалжи 3 дни пиех обезбуляващи и някакав антибиотик за спадане но отока защото се бях подул леко в областа на бузата . Както и да е болкоата отмина самоче сига нещо ме боли гърлоту , болкото е такава все едно ме болят сливиците и като натискам също ме боли от страната кадето ме болеше зуба . ВЪПРАСА МИ Е ДАЛИ Е НЕЩО ОПАСНО като имате в напреидвид и чи сига сам малко хремав . Моля ви споделете мнение , не ми се мре ееее хорааа

Благударя придварително"

Е, кажи, кефи ли те това?

Ако "не", значи си разбрал защо трябва да се учи Български език и литература.

Ако "да", не виждам как някой може да ти помогне... Осъзнай се сам.

Преди време видях следния подпис:

"Моля, пишете на кирилица! Не е все едно "Пена отиде на къра" и "Pena otide na kura"."

които също не е много коректно написан и след редактиране

"Моля, когато пишете, използвайте кирилица! Не е все едно "Пена отиде на къра" и "Pena otide na kura"."

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Преди време видях следния подпис:

"Моля, пишете на кирилица! 

Което също е неправилно и не показва особена грамотност, но все пак има желание човека.

Ето нещо, което ще се хареса на автора на темата... :)

Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре, котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло.

Според мен Литературата е важна колкото Историята и Географията... Все обща култура...  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.