Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Задачи за курсова работа С++


borko795

Препоръчан отговор


Задача номер 1
(1) Да се напише програма на c++, която въвежда от клавиатурата първите 2 елемента на числов ред и броя на елементите на реда n В ТОЗИ РЕД. Да се провери и валидността на входните данни. (2)След това да създаде масив в динамичната памет, който да е с n елемента. (3) При създаването на масива да се провери дали той е успешно алокиран в динамичната памет. (4) Елементите в масива могат да бъдат и числа с плаваща запетая. (5) След това, масивът да се попълни с първите n елемента от числовия ред, зададен със следната рекурсивна зависимост: a(i)=a(1)+a(i-1)+a(i-2), където i>1 и i принадлежи на множеството от естествени числа, обединено с числото 0. (6) Всички елементи на масива да се отпечатат на екрана, в следния формат: [число]\n където \n е знак за нов ред.
 
Задача номер 2
(1)Да се напише програма на c++, която въвежда число n от клавиатурата: брой артикули в магазин. Въведеното число да се провери за валидност. (2) Да се създаде потребителски вход на следните параметри на артикул за всички n на брой артикули: - име - 1 дума - единична цена - число с плаваща запетая - количество - цяло число без знак, положително Програмата да не изписва на екрана нищо от рода на "моля въведете еди какво си", за да не обърка модула за автоматично оценяване, а директно да въвежда стойностите по показания ред по-горе. (3) Всички артикули, въведени по този начин да се въведат от програмата в текстов файл, в който всяка от гореизброените колони да са разделени със знак "," (запетая) и всеки запис да е разделен със символ за нов ред. (4) Текстът на записите, описан в (3), да се отпечата и на конзолата. (5) Файловият поток да се затвори.

 

 

Ако някои може да ми помогне ще му бъда много благодарен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

втора задача се решава със структура и масив а първа с едномеренн масив динамичен

коригирано благодарение на фларе

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

втора задача се решава със структура и масив а първа с двумерен масив динамичен

 

Мяу!!!

де ви се падат такива бабешки задачи пфффф

 

Мяу!!!

Може ли да споделиш защо реши че е необходим двумерен масив? Не е хубаво да оценяваш задача, преди да си разбрал условието.

Офтопик: И ако "Мяу" ти се струва забавно, е доста неуместно. Ти така ли се държиш на публични места?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да споделиш защо реши че е необходим двумерен масив? Не е хубаво да оценяваш задача, преди да си разбрал условието.

Офтопик: И ако "Мяу" ти се струва забавно, е доста неуместно. Ти така ли се държиш на публични места?

 

според мен тва е двумерен масив говори се за н реда и и н стълба нали? поне така го разбирам ако не е така моля, коригайте ме

 

това мяу е нещо кат аз казах но ако не ви харесва няма да го пиша

няма проблем

аа разгадах го едномерен масив е прав си фларе


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

това мяу е нещо кат аз казах но ако не ви харесва няма да го пиша

няма проблем

Да казваш "аз казах", също не е много учтиво.

аа разгадах го едномерен масив е прав си фларе

:) Така де. "разгадавай" условията на задачите, преди да ги коментираш, че може да направиш мечешка услуга някому.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

добре

автора никакъв не пише само си надраска темата и....:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Автора сигурно си е направил регистрация и пуснал темата и още в десетина други форума,

и ако някъде са му написали курсовата няма причини да проверява тука.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

добре а аз се регнах да помагам колкото мога защото всичко съм си учил сам и знам колко е трудно

:) :) :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>
using namespace std;
int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    int n;
    cout << "Molq vavedete artikul" << endl;
    cin>>n;
    ofstream fs("magazin.csv");
    fs << "Ime" << "\t" << "Edin. cena" << "\t" << "Kolichestvo"<< endl;
    for (int i = 0; i < n; i++)
    {
        string ime;
        float cena;
        double kol;
        cout<<"Vavedete ime na artikula:"<<endl;
            cin>>ime;
        cout<<"Vavedete edinichna cena:"<<endl;
        cin>>cena;
        cout<<"Vavedete kolichestvo:"<<endl;
        cin>>kol;
        fs << ime << "\t" << cena << "\t" << kol << endl;
    }
    fs.close();
    return 0;
}

 

 

Това успях да реша за втората задача
 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Офтопик: И ако "Мяу" ти се струва забавно, е доста неуместно. Ти така ли се държиш на публични места?

off topic: Нашата котка го казва навсякъде - ще трябва да дойдеш да и обЯсниш, че е неуместно, да не казва нищо друго.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само някой ако може да ми помогне за отпечатването на въведените данни в конзолата

Примерно съм въвел 2 артикула да ги отпечата или 3.

Защото на мен след всяко въвеждане на даден артикул веднага след него ми ги отпечатва.

И след това като въведа втория артикул пак след него отпечатва инфо за него.

А бих искал след като се въведат всички артикули тогава да се отпечата информацията за тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това успях да реша за втората задача

 

Ти сигурен ли си, че това е С++ ? Щото Code::Block не е на същото мнение.

Писал си "int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])" - _TCHAR не го приема. И по-надолу - използваш недекларирана променлива "kolich"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти сигурен ли си, че това е С++ ? Щото Code::Block не е на същото мнение.

Писал си "int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])" - _TCHAR не го приема. И по-надолу - използваш недекларирана променлива "kolich"

Да си С++ оправих си кода имал съм правописна грешка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това успях да реша за втората задача

Примерно съм въвел 2 артикула да ги отпечата или 3.

Защото на мен след всяко въвеждане на даден артикул веднага след него ми ги отпечатва.

Този код изобщо не отговаря на условието:

  • Изрично е казано да не печаташ запитвания.
  • Не правиш проверка на входа - цената и бройката да са положителни.
  • Изобщо не ги печаташ никъде.
  • Не е много ясно от условието, но мисля че трябва да ги прочетеш от файла. Иначе трябва масив.

Разкарай cout-овете от първия цикъл и преди да ги запишеш проверявай числата.

Уточни условието и или печатай директно след записа, или слагай в масив и печатай в цикъл след записването, или си направи поток за четене и изчети файла и го изпечатай.

Ти сигурен ли си, че това е С++ ? Щото Code::Block не е на същото мнение.

Щото е C++ според разбиранията на MS. И преди да ответната реплика да уточним, че нито един компилатор не е само по стандарт и повечето си имат различни допълнителни неща - включително и GCC/MinGW, които най-вероятно ползваш в Code::Blocks

Offtopic:

off topic: Нашата котка го казва навсякъде - ще трябва да дойдеш да и обЯсниш, че е неуместно, да не казва нищо друго.

Ясно. Значи ти имаш еднакви очаквания от котките и хората. Интересно ще ми е дали ще одобриш, ако детето ти тийнейджър завършва всяко изречение с артистично измяукване...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

моля без обиди към котките.....

 

struct mag {

double cena;

int kol;// tuk ti  e cqlo chislo a ne drob nqma kolichestvo 2,50 kaseti krushi da rechem  ima 2  3 i t n

char[50] name;

};

..........

 

ти си борко..

 

е нали ви послушах и няма мяу вече :)


борко по добре е цената  да ти е така double cena;заради точноста


а да питам ами ако артикула се състои от две имена ? заю баю? примерно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

моля без обиди към котките.....

Къде ги видя?

по добре е цената  да ти е така double cena;заради точноста

Не се правят никакви сметки - достатъчна си е точността за представяне на цена. Обаче трябва да се зададе колко цифри да се печатат след запетаята, иначе може има забавен резултат.

а да питам ами ако артикула се състои от две имена ? заю баю? примерно?

Мисля, че си говорихме, колко е важно да четеш условията.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде ги видя?

Не се правят никакви сметки - достатъчна си е точността за представяне на цена. Обаче трябва да се зададе колко цифри да се печатат след запетаята, иначе може има забавен резултат.

Мисля, че си говорихме, колко е важно да четеш условията.

 

е добре няма обиди :)

ами в задачата е казано име - 1 дума.. тоест хляб бира а не имена на продукти ли според вас Фларе? щот аз като прочета артикул име си мисля  за бира ариана да речем или само ариана тва също е според условието а заю баю да не е?

за цената е хубаво да го знае аз така го научих де

ако ще я гласи след ззапетаята да ползва ioman

Име Ариана

Брой 1

Цена 2 лв

 

Име Кока //дали няма да ми почукат  ДАНС??? а аз ще им обясня че в задачата било с една дума :)  :) 

Цена 1.00 Лв

Брой 1

 

Име Заю Баю // и тук гърмя според условието ли ????

Брой 1

цена 1.25 лв

 

Платил: Пети е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване