Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Сандо не е клокнат в момента. I5 в нищо не е по-добър но щом ако за игри е добър и според теб е върха действай. Тестовете в нета са фалшива работа за да ги гледат такива като теб.

99% от тях са симтетични на по 1 и 2 ядра където е единственото предимство на интел. Но да направим многонишкови тестове? На 4 на 8 нишки да видим. То на 1 или 2 нишки е ясно.

Ти изкара, че и тестовете не са верни, само твойте сравнения и тестове са верни.... XAXA 

P.S Нищо не ми хвана окото в този emag. 

• Отговори 92
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ти изкара, че и тестовете не са верни, само твойте сравнения и тестове са верни.... XAXA

P.S Нищо не ми хвана окото в този emag.

Като цяло не беше много добре тази година,но водно охладжане за 60 лева,интел 520 128 гиги з а 90 (купих си един,щот съм ранобудник :D ) i5 4460 за 260 лева,r9 270x на асус за 280 и 760-ка на асус за 320 бяха наистина мнооого добри оферти...BTW Росене,тези топли и шумни амд-та,които толкова хвалиш са за работа...
  • Автор

До сега не бях чувал тая простотия шумен процесор :D

Шумен охладител.Все тая шумен е нали ?

Охладителя ми е все едно. Процесора ми излезе 260 лева промоция и съм дал 75 за охлаждане и пак ми е по-евтино от прословутия 4460 който ще разбереш че е яко горещ и пак ще дадеш като минимум 40 лева отгоре за охлаждане. И какво излиза.. Стъпваш на 450+ лева само за процесора тип чак тогава ще можеш да си пуснеш някоя игрица

• Автор

Охладителя ми е все едно. Процесора ми излезе 260 лева промоция и съм дал 75 за охлаждане и пак ми е по-евтино от прословутия 4460 който ще разбереш че е яко горещ и пак ще дадеш като минимум 40 лева отгоре за охлаждане. И какво излиза.. Стъпваш на 450+ лева само за процесора тип чак тогава ще можеш да си пуснеш някоя игрица

С днешната промоция процесора излизаше към 340-50 с хубаво дъно и бокса,а той изобщо не е горещ...

До колкото знам от FX9590, няма по мощен на amd? (Може и да бъркам) Сега ще ти пратя тестове на игри и бенчмаркове с моя процесор.

- Ако кажеш, че и тези тестове не са верни, ходи разправя на някой друг, че amd имат по - добри процесори.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590- Също и за този тест.  За парите няма да говорим, защото FX е малко по евтин, но и малко по слаб. Защо сравних моя процесор? Защото преди моя процесор има още към 10 процесора на intel, който са по-добри дори и от моя. Прави си сметка колко са изостана ли AMD от към процесори. Наблягат доста повече на видео карти  и вградени видео карти за лаптопи, които са по-добри от на Intel. Сега ще видим 2015 в средата новите им процесори как ще са. ;) Не искам нито да се карам с теб, нито да мислиш нещо, но това е самата истина. В някой случай в зависимост от парите на дадена конфигурация може да е по-добре AMD, но на мощност и качество не може да спориш. А при overklok AMD са по-добри. Също дразни ме в тях, че  целта им е да залъгват хората с 8-то ядра и високата честота.... Доста се отклоних от темата, но не издържах да си напиша мнението. Също човека си е решил да вземе i5, така че дръж си FX за теб и всички са доволни... :)

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

• Автор

До колкото знам от FX9590, няма по мощен на amd? (Може и да бъркам) Сега ще ти пратя тестове на игри и бенчмаркове с моя процесор.

- Ако кажеш, че и тези тестове не са верни, ходи разправя на някой друг, че amd имат по - добри процесори.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590- Също и за този тест.  За парите няма да говорим, защото FX е малко по евтин, но и малко по слаб. Защо сравних моя процесор? Защото преди моя процесор има още към 10 процесора на intel, който са по-добри дори и от моя. Прави си сметка колко са изостана ли AMD от към процесори. Наблягат доста повече на видео карти  и вградени видео карти за лаптопи, които са по-добри от на Intel. Сега ще видим 2015 в средата новите им процесори как ще са. ;) Не искам нито да се карам с теб, нито да мислиш нещо, но това е самата истина. В някой случай в зависимост от парите на дадена конфигурация може да е по-добре AMD, но на мощност и качество не може да спориш. А при overklok AMD са по-добри. Също дразни ме в тях, че  целта им е да залъгват хората с 8-то ядра и високата честота.... Доста се отклоних от темата, но не издържах да си напиша мнението. Също човека си е решил да вземе i5, така че дръж си FX за теб и всички са доволни... :)

Целта на темата беше да покажа на повечето хора за промоцията,защото вчера казах,че очаквам най-много този процесор да намалят и се оказах прав.Е,имаше смисъл от темата,защото един колега успя да си купи такъв процесор вече.Амд-тата се доближават до 4790к само в бенчове,в игри разликите са много по-големи.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590- Също и за този тест. За парите няма да говорим, защото FX е малко по евтин, но и малко по слаб. Защо сравних моя процесор? Защото преди моя процесор има още към 10 процесора на intel, който са по-добри дори и от моя. Прави си сметка колко са изостана ли AMD от към процесори. Наблягат доста повече на видео карти и вградени видео карти за лаптопи, които са по-добри от на Intel. Сега ще видим 2015 в средата новите им процесори как ще са. ;) Не искам нито да се карам с теб, нито да мислиш нещо, но това е самата истина. В някой случай в зависимост от парите на дадена конфигурация може да е по-добре AMD, но на мощност и качество не може да спориш. А при overklok AMD са по-добри. Също дразни ме в тях, че целта им е да залъгват хората с 8-то ядра и високата честота.... Доста се отклоних от темата, но не издържах да си напиша мнението. Също човека си е решил да вземе i5, така че дръж си FX за теб и всички са доволни... :)

Абе мой човек игри та игри.. Повечето игри не се възползват от повечето ядра. Но си има и игри които използват всички ядра и там дори всеки интел отстъпва. А ако става дума за интенцивна работа с всички ядра отново интел отстъпва. Има дори в ютуб клипове. С сравнения. Аз моята машина почти не я ползвам за игри но и не е имало игра която да не е тръгнала. Като се прибера в България ще говорим повече ще отворя и тема. Че в Англия нета е смотан а и пиша от телефон и таблет.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590- Също и за този тест. За парите няма да говорим, защото FX е малко по евтин, но и малко по слаб. Защо сравних моя процесор? Защото преди моя процесор има още към 10 процесора на intel, който са по-добри дори и от моя. Прави си сметка колко са изостана ли AMD от към процесори. Наблягат доста повече на видео карти и вградени видео карти за лаптопи, които са по-добри от на Intel. Сега ще видим 2015 в средата новите им процесори как ще са. ;) Не искам нито да се карам с теб, нито да мислиш нещо, но това е самата истина. В някой случай в зависимост от парите на дадена конфигурация може да е по-добре AMD, но на мощност и качество не може да спориш. А при overklok AMD са по-добри. Също дразни ме в тях, че целта им е да залъгват хората с 8-то ядра и високата честота.... Доста се отклоних от темата, но не издържах да си напиша мнението. Също човека си е решил да вземе i5, така че дръж си FX за теб и всички са доволни... :)

Поръчах си пък Asus Rog Front Base Panel, който дори не е на промоция ,пък е няколко пъти по-евтин от цените примерно в амазон и нюег.

Хубава джаджа, но имаш ли подходящия hardware да я подкараш?

Сандо не е клокнат в момента. I5 в нищо не е по-добър но щом ако за игри е добър и според теб е върха действай. Тестовете в нета са фалшива работа за да ги гледат такива като теб.

99% от тях са симтетични на по 1 и 2 ядра където е единственото предимство на интел. Но да направим многонишкови тестове? На 4 на 8 нишки да видим. То на 1 или 2 нишки е ясно.

Ей, нали, ама как не ги е срам да правят тестовете за балъци. Лъжат ни, че i7 са най-добрите, i7 са за балъците, всеки знае, че 83** бие i7, та го отвява. Хора, прoдавайте i7 и взимайте 83**, там е истината.

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

Хубава джаджа, но имаш ли подходящия hardware да я подкараш?

Джаджата няма да бъде разопакована! Решил съм ако изкочи подходящо дъно втора ръка да бъде изградена система с i7к процесор, ако не излезе нещо изгодно просто ще я продам.На другото място където я намерих в България цената му е 115лв. и то на промоция, та съм почети сигурен ,че дори и да я продам ще съм на печалба.

• Автор

Джаджата няма да бъде разопакована! Решил съм ако изкочи подходящо дъно втора ръка да бъде изградена система с i7к процесор, ако не излезе нещо изгодно просто ще я продам.На другото място където я намерих в България цената му е 115лв. и то на промоция, та съм почети сигурен ,че дори и да я продам ще съм на печалба.

Ти за колко пари я взе ?

• Автор

50лв.

Е наистина си е оферта то поне 50 лева ще вземеш ако я врътнеш за 100 на някой...

Сега трябва ли да ме е яд, че съм взел този процесор, който някой ми беше препоръчал за нуждите ми (съвсем малко ползване от мен и е за подарък и ползване от други) с близо 70 лв по-ниска цена от никем? Единствено ме е яд за SSD-то, че не го поръчах докато не беше изчерпано все още, но още не бях отворил и двете очи и мога да го отложа за в бъдеще него. А видеокартите двете наистина бяха на много добри цени (лично аз бих взел R9 за да се пробвам с това прословуто копане на биткоини), но така или иначе в близките 1-2 години няма да се инсталират никакви сериозни игри освен cs който върви и на 10годишната ми щайга и пасианси и фейсбук игри които играе майка ми.И по някое време като имам време ще видя изобщо какви игри мога да подкарам на вграденото 4600. А при положение, че вече си имам нов процесор ( Дай боже да е чисто нов и да изкара  като семпрончето поне 10 години) ща не ща, ще сглобя конфигурацията като си дойда. Остана ми дъно, захранване и рам и съм готов кажи речи. Другите работи после. Ааа да и монитор, имаше готино LG което можеше да взема за тези пари, сега ще трябва да се изръся малко повече.

Ако ми кажеш кой процесор за 265 лв  на АМД и в коя конкретно игра или ежедневна нормална област е по-добър и с какво ще бъда благодарен. Не се заяждам, пробвай се да обясниш на човек като мен който не е чак толкова навътре с материала за разлика от теб. Искам да ме хване яд че съм купил Интела а не АМД-то :) (ако изобщо е имало нещо на АМД с намаление).

• Автор

Сега трябва ли да ме е яд, че съм взел този процесор, който някой ми беше препоръчал за нуждите ми (съвсем малко ползване от мен и е за подарък и ползване от други) с близо 70 лв по-ниска цена от никем? Единствено ме е яд за SSD-то, че не го поръчах докато не беше изчерпано все още, но още не бях отворил и двете очи и мога да го отложа за в бъдеще него. А видеокартите двете наистина бяха на много добри цени (лично аз бих взел R9 за да се пробвам с това прословуто копане на биткоини), но така или иначе в близките 1-2 години няма да се инсталират никакви сериозни игри освен cs който върви и на 10годишната ми щайга и пасианси и фейсбук игри които играе майка ми.И по някое време като имам време ще видя изобщо какви игри мога да подкарам на вграденото 4600. А при положение, че вече си имам нов процесор ( Дай боже да е чисто нов и да изкара като семпрончето поне 10 години) ща не ща, ще сглобя конфигурацията като си дойда. Остана ми дъно, захранване и рам и съм готов кажи речи. Другите работи после. Ааа да и монитор, имаше готино LG което можеше да взема за тези пари, сега ще трябва да се изръся малко повече.

Ако ми кажеш кой процесор за 265 лв на АМД и в коя конкретно игра или ежедневна нормална област е по-добър и с какво ще бъда благодарен. Не се заяждам, пробвай се да обясниш на човек като мен който не е чак толкова навътре с материала за разлика от теб. Искам да ме хване яд че съм купил Интела а не АМД-то :) (ако изобщо е имало нещо на АМД с намаление).

Не го слушай тоя и той не знае кво говори.

Сега трябва ли да ме е яд, че съм взел този процесор, който някой ми беше препоръчал за нуждите ми (съвсем малко ползване от мен и е за подарък и ползване от други) с близо 70 лв по-ниска цена от никем? Единствено ме е яд за SSD-то, че не го поръчах докато не беше изчерпано все още, но още не бях отворил и двете очи и мога да го отложа за в бъдеще него. А видеокартите двете наистина бяха на много добри цени (лично аз бих взел R9 за да се пробвам с това прословуто копане на биткоини), но така или иначе в близките 1-2 години няма да се инсталират никакви сериозни игри освен cs който върви и на 10годишната ми щайга и пасианси и фейсбук игри които играе майка ми.И по някое време като имам време ще видя изобщо какви игри мога да подкарам на вграденото 4600. А при положение, че вече си имам нов процесор ( Дай боже да е чисто нов и да изкара като семпрончето поне 10 години) ща не ща, ще сглобя конфигурацията като си дойда. Остана ми дъно, захранване и рам и съм готов кажи речи. Другите работи после. Ааа да и монитор, имаше готино LG което можеше да взема за тези пари, сега ще трябва да се изръся малко повече.

Ако ми кажеш кой процесор за 265 лв на АМД и в коя конкретно игра или ежедневна нормална област е по-добър и с какво ще бъда благодарен. Не се заяждам, пробвай се да обясниш на човек като мен който не е чак толкова навътре с материала за разлика от теб. Искам да ме хване яд че съм купил Интела а не АМД-то :) (ако изобщо е имало нещо на АМД с намаление).

Ще напиша накратко че съм с телефон. Знам че ще ме нападнат камара сини хитове. Но ще говорим с факти. Има повод малко да те е яд имаше отстъпка на fx 9590 на 345 лева в друг сайт. В имат имаше 8350 за 320 лева ако не греша. И с интел и с амд ще играеш игри ако това ти е приоритет. Но амд в момента са повече ориентирани към тежки многонишкови задачи, имаш малко пасив в еднонишковите но дали дадено приложение ще се отвори за 1 или 2 секунди не е нищо фатално. Може да те е яд ако обичаш овърклока който с 4460 е задраскан за теб. Не казвам нищо против интел и амд но има хора които просто дърдорят но никакви факти. След 2 3 дена ще пиша повече.

http://m.youtube.com/?#/watch?v=eu8Sekdb-IE

Аз лично, като собственик на Intel CPU, не мога да отреча, че AMD определено имат какво да предложат. При последната ми визита в САЩ бях на коктейл на Best Buy, на който показаха една AMD gaming overkill конфигурация с FX 9590 и 2 R9 290 с Crossfire technology и бях изумен от представянето. С най-новите си продукти AMD не отстъпва. Това е така само при mid-class артикулите им.

А за работа вече те са по-добрите. Това никой не го отрича. Като цяло липсва конкуренция в тази сфера, два производителя не са достатъчни според мен.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Кутията nzht h440 наистина е много добра и красива кутия, но беше много малко намалена, ако беше с по-голям процент щях да се състезавам за нея.

• Автор

Кутията nzht h440 наистина е много добра и красива кутия, но беше много малко намалена, ако беше с по-голям процент щях да се състезавам за нея.

Те тия тарикати вдигнаха цените,за да се правят,че са намалили много,а хубавите промоции бяха по 2-3 бройки...Купих ССД-то и веднага изчезна...

Ще напиша накратко че съм с телефон. Знам че ще ме нападнат камара сини хитове. Но ще говорим с факти. Има повод малко да те е яд имаше отстъпка на fx 9590 на 345 лева в друг сайт. В имат имаше 8350 за 320 лева ако не греша. И с интел и с амд ще играеш игри ако това ти е приоритет. Но амд в момента са повече ориентирани към тежки многонишкови задачи, имаш малко пасив в еднонишковите но дали дадено приложение ще се отвори за 1 или 2 секунди не е нищо фатално. Може да те е яд ако обичаш овърклока който с 4460 е задраскан за теб. Не казвам нищо против интел и амд но има хора които просто дърдорят но никакви факти. След 2 3 дена ще пиша повече.

http://m.youtube.com/?#/watch?v=eu8Sekdb-IE

Ще напиша и аз накратко че съм на един паркинг в Германия и нета ми е за 1 час безплатния. Разлика между 265 и 345 и 320лв. има. Виж като собственик на стара и работеща амд машина, която за съжаление не може да подкара фулл HD филми и някоя по-нормална игра поради възраста си (между 8-10 годишна е само, като се прибера ще мога да кажа точната възраст) ако този интел който съм поръчал беше на 330 лв и за също толкова пари има някой от предлаганите от теб амд-та бих се зачудил дали да не взема пак амд. Но... Ако е пак бръмчаща печка след малко тормоз от игри и трябва да сменям охладителя стават примерно 345 + добър охладител = около 420-430? Ами малко множко ми се виждат. Не знам, не разбирам, аз съм само потребител който се интересува малко от хардуер и софтуер на чисто любителско ниво. По ми е интересно примерно фреймрейта в някоя пуцаница във World of Tanks и какъв Ping имам отколкото какво има в кутията или под клавиатурата. И разбира се да може по-продължително да се "тормози" машинката с игри без да изпада в агония.

Много зависи. 8320 с охляждане за овърклок ми излезе 330 лева.

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-8320-3.5G-X8-BOX-AM3

Но всеки сам си преценява.

• Автор

Много зависи. 8320 с охляждане за овърклок ми излезе 330 лева.

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-8320-3.5G-X8-BOX-AM3

Но всеки сам си преценява.

Че то и на него толкова с охлаждане му излиза?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.