Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Това технологичен спор ли е ?

Щом стигнахме до извод, че бедните си вземат АМД, а богатите интел......

Остави го тоя. Изобщо не знае за какво изобщо става дума. Няма си и грам понятие от хардуер.

• Отговори 92
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Остави го тоя. Изобщо не знае за какво изобщо става дума. Няма си и грам понятие от хардуер.

Аха,каза човекът,който нарича i5 4460 кенеф в сравнение с FX 8320 и не вижда повече от носа си.Крайно време е да спреш да подвеждаш хората със своите глупости.

Е държа добрия тон, ама ще се ядосам накрая ще Ви знам и глупостите. Осъзнайте се, че игрите постоянно стават по-ресурсоемки и 2 ядра не стигат. Това, че игрите дотук не вкарват в употреба, с някои изключения, повече от 2 ядра не означава, че така ще и за напред. Шанс до подкарате предстоящите заглавия на пълни детайли с толкова ядра. Същото е и с недостига на vRAM при 2GB видео карти. За да се подобрява качеството на игрите трябва да се подобрябва и качеството на хардуера.

Целият Ви безсмислен спор за Intel и AMD CPUs от нисък клас е безсмислен. И едните и другите не стават за игри. А при високия клас Intel предлага по-добра стока, тъй като на този етап AMD се стреми да държи цените си ниски. И все пак, high end процесорите им в комбинация с мощна видео карта ще свършат работа.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Е държа добрия тон, ама ще се ядосам накрая ще Ви знам и глупостите. Осъзнайте се, че игрите постоянно стават по-ресурсоемки и 2 ядра не стигат. Това, че игрите дотук не вкарват в употреба, с някои изключения, повече от 2 ядра не означава, че така ще и за напред. Шанс до подкарате предстоящите заглавия на пълни детайли с толкова ядра. Същото е и с недостига на vRAM при 2GB видео карти. За да се подобрява качеството на игрите трябва да се подобрябва и качеството на хардуера.

Целият Ви безсмислен спор за Intel и AMD CPUs от нисък клас е безсмислен. И едните и другите не стават за игри. А при високия клас Intel предлага по-добра стока, тъй като на този етап AMD се стреми да държи цените си ниски. И все пак, high end процесорите им в комбинация с мощна видео карта ще свършат работа.

Мисля, че ще се съгласиш че за 265 лв офертата за процесор който е излязъл преди една година от завода си е далавера за мен. АМД-то от колко години е този модел FX 8320, че ме мързи да питам Гугъла? Тъкмо ще си вземе някой това амд и след половин година ще пуснат новия модел който дано да е доста по-добър. Ще се изяде от яд човечеца. А интел и специално 4460 до момента е с 2 позиции по-напред от амд-то и не е задължително да му сменяш охлаждането. Това ви го казвам като човек който почти нищо не разбира от хардуер.

Росене не е пристигнал още интела, но има кой да го плати в БГ. Просто няма да мога да се възползвам от 15 дневния срок за връщане ако размисля, но от друга страна мога да се опитам да ги помоля да ми забавят поръчката и направо да си го взема от офис на спиди в Сливен. Ще се пробвам сега да им пиша, но се съмнявам някой от служутелите им да има време да се занимава с моя 4460 и слушалките им, при положение че са продали много по-скъпи неща като телевизори, перални, печки, хладилници и т.н. Че и умишлено да бавят нов, неупотребяван процесор :)

Само да допълня, че с бърза видеокарта почти всички по-нови игри използват доста повече от 2 ядра.  Общо взето нормата е 4, но често има изисквания за 6 и дори за 8 трейда.  А с бърза карта като GTX970, доста често наблюдавам над 4 натоварени ядра. да не забравяме, че освен игрите, на заден план има и други "консуматори" на процесор, а те могат да окажат влияние при игра.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Само да допълня, че с бърза видеокарта почти всички по-нови игри използват доста повече от 2 ядра.  Общо взето нормата е 4, но често има изисквания за 6 и дори за 8 трейда.  А с бърза карта като GTX970, доста често наблюдавам над 4 натоварени ядра. да не забравяме, че освен игрите, на заден план има и други "консуматори" на процесор, а те могат да окажат влияние при игра.

4 ядра... Нали i5 всички са с 4 ядра, освен мобилните? За трейдовете разбрах че при i5 са по-малко отколкото примерно при i7, но разликата между парите които се дават за i7 и броя на кадрите които получавате в повече не е съпоставима...

Мисля, че ще се съгласиш че за 265 лв офертата за процесор който е излязъл преди една година от завода си е далавера за мен. АМД-то от колко години е този модел FX 8320, че ме мързи да питам Гугъла? Тъкмо ще си вземе някой това амд и след половин година ще пуснат новия модел който дано да е доста по-добър. Ще се изяде от яд човечеца. А интел и специално 4460 до момента е с 2 позиции по-напред от амд-то и не е задължително да му сменяш охлаждането. Това ви го казвам като човек който почти нищо не разбира от хардуер.

Росене не е пристигнал още интела, но има кой да го плати в БГ. Просто няма да мога да се възползвам от 15 дневния срок за връщане ако размисля, но от друга страна мога да се опитам да ги помоля да ми забавят поръчката и направо да си го взема от офис на спиди в Сливен. Ще се пробвам сега да им пиша, но се съмнявам някой от служутелите им да има време да се занимава с моя 4460 и слушалките им, при положение че са продали много по-скъпи неща като телевизори, перални, печки, хладилници и т.н. Че и умишлено да бавят нов, неупотребяван процесор :)

Мисълта ми е че поръчах телефон за баща ми от там а не е пристигнал още.

Относно другото. Най-важното е да е сполучлива покупката. Класациите които си гледал са от синтетични тестове които са теоритични а на практика са далеч от реалността.

Ще опитам да разясня като за начинаещ.

Процесора ти сам по себе си за тази промоционална цена е добър но не и велик.

И е пред AMD в игри които работят предимно на не повече от 2 ядра.

Бях пуснал един линк от ютуб и сравнения и където се използват всички ядра 8320/50 премазва всички i7ци почти (изключваме най-новите) тъй като FX 8XXX е от 2012та когато излязоха ivy bridge.

Имам в предвид crysis battlefield те ще работят много по-добре на FX.

Е сега да видим Моничка как ще ме нападне отново с бълвочите си. Пожелавам му някога да се образова в хардуера.

Мисълта ми е че поръчах телефон за баща ми от там а не е пристигнал още.

Относно другото. Най-важното е да е сполучлива покупката. Класациите които си гледал са от синтетични тестове които са теоритични а на практика са далеч от реалността.

Ще опитам да разясня като за начинаещ.

Процесора ти сам по себе си за тази промоционална цена е добър но не и велик.

И е пред AMD в игри които работят предимно на не повече от 2 ядра.

Бях пуснал един линк от ютуб и сравнения и където се използват всички ядра 8320/50 премазва всички i7ци почти (изключваме най-новите) тъй като FX 8XXX е от 2012та когато излязоха ivy bridge.

Имам в предвид crysis battlefield те ще работят много по-добре на FX.

Е сега да видим Моничка как ще ме нападне отново с бълвочите си. Пожелавам му някога да се образова в хардуера.

Разбира се знам, че не е велик. Просто си заслужава парите според мен, или ако искаш да сме съвсем коректни двеста шейсет и петте лева. Ще е много глупаво според мен ако убедиш някой, който си е взел такъв процесор  от акцията да го върне и да си купи сега АМД.

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

Разбира се знам, че не е велик. Просто си заслужава парите според мен, или ако искаш да сме съвсем коректни двеста шейсет и петте лева. Ще е много глупаво според мен ако убедиш някой, който си е взел такъв процесор  от акцията да го върне и да си купи сега АМД.

Далеч сме от тази мисъл още повече при свършен факт.

Целта беше да се обясни че FX въпреки че са стари не отстъпват а дори все още са по-добри в многонишкови задачи и игри.

И от двата производителя ще ти върши работа но за същата цена като цяло 8320 е много по-добър от 4460.

4 ядра... Нали i5 всички са с 4 ядра, освен мобилните? За трейдовете разбрах че при i5 са по-малко отколкото примерно при i7, но разликата между парите които се дават за i7 и броя на кадрите които получавате в повече не е съпоставима...

Да, няма проблем, но както и във всяка друга сфера, общо взето по-скъпото е и по-добро. Не за парите си, а по принцип. Дори буквичките "К" са от значение, въпреки привидно голямата надценка. И когато ти искаш телевизор, няма да се задоволиш с касетофон, нали?( Извинявам се за сравнението, сигурно е от ЕГН-то.)

• Автор

Никой няма да те напада,обаче неуважението ти достига всякакви граници,първо ти ме обиди,пак казвам такова неуважение може да се види само в български форум,явно родителите ти толкова са те възпитали,няма значение на колко години си,личи си откъде си и колко струваш.  ;)

Никой няма да те напада,обаче неуважението ти достига всякакви граници,първо ти ме обиди,пак казвам такова неуважение може да се види само в български форум,явно родителите ти толкова са те възпитали,няма значение на колко години си,личи си откъде си и колко струваш.  ;)

Аз ли обидих теб я се замисли колко хора си разгневил с държанието си.. Обяснявайки им че са тъпи?

• Автор

Аз ли обидих теб я се замисли колко хора си разгневил с държанието си.. Обяснявайки им че са тъпи?

На кого съм обяснявал,че е тъп ? Каквото повикало такова се обадило.Пишеш в темата и почваш да убиваш всичко,аз предпочитах да си го купят колегите този процесор и затова направих темата,а ти пишеш "кое му е евтиното на тоя кенеф"...Първо,че все едно аз съм тука да лъжа хората и имам все едно някаква печалба от това,че ги "лъжа" и им препоръчвам нещо,което за парите си е перфектно и се купува масово,а една лоша приказка не съм видял за него ? 

И двамата на лечение в Мурманск без компютри за една година белким ви дойде акъла. 

На Росенчо специално с тоя аватар малко живот la Russe може да му се хареса. Нон-стоп ще е в ступор от пиене за да не се гръмне.

А Монката ще тренира цепене на дърва за печката вместо карате на компютъра.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

И двамата на лечение в Мурманск без компютри за една година белким ви дойде акъла. 

На Росенчо специално с тоя аватар малко живот la Russe може да му се хареса. Нон-стоп ще е в ступор от пиене за да не се гръмне.

Монката днеска е изтичал 20 километра сигурно ся нещо ме наболява отляво  :D

btw прибрах се от тренировка преди малко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.