Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно Геймърска конфигурация до 1400лв

Featured Replies

не защото  за тия пари се взима

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA
SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO
Thermaltake VN900K1W2N Commander GS-II Black USB3
XEON E3-1241V3/QUAD/3.5/8M/BOX
GB B85-HD3 /1150
PSU FD 550W INTEGRA BLACK
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9

Обща стойност - 1 457.13 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Отговори 98
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

не защото за тия пари се взима

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATAОще малко пари и отиваме на r9 290,първо че ще е нов,та и колко по-бърз.

SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO

Thermaltake VN900K1W2N Commander GS-II Black USB3

XEON E3-1241V3/QUAD/3.5/8M/BOX

GB B85-HD3 /1150

PSU FD 550W INTEGRA BLACK

Обща стойност - 1 457.13 лв. с ДДС

Ако говориш за тоя модел PowerColor Radeon R9 290 OC 4GB 512bit DDR5 PCI-E AXR9 290 4GBD5-TDHE/OC  

Аз лично не бих си го купил  защото охлаждането не струва  и чеп за зеле. Когато се взимат топ карти  се гледа и с какво охлаждане са . Задавате ли си въпроса  защо разликата в цените е над 100 лева за един и същи чип и клок GIGABYTE Radeon R9 290 WindForce3 4GB 512bit DDR5 PCI-E GV-R929WF3-4GD

Ако ще се взима Ати видео  на достъпна цена  се насочете към HIS Graphic Cards  или SAPPHIRE Technology  защото  са директни производители и имат най сериозния съпорт и качество  към AMD .

• Автор

Мерси ама аз си търся неща базирани на Intel.Още повече като някой каза че AMD процесорите се представяли лошо в World of tanks

Моля :) Ама сме ти дали 4 интелски предложения и само едно на AMD.На последното ми предложение ще пуснеш  танковете+ Дота 2+ CS GO+ 30 таба в браузера без проблем . Ако това ти е малко   значи ше търсим нещо по-добро .

Имах предвид за tri-x от hl-eshop в изпълнение на sapphire щом е tri-x или е вапор или токсил и двата модела са много добри.

Да WoT ползва 1 ядро, но като добавят havok след 2-3 месеца ще ползва поне 2-3. Иначе процесорите на амд са една идея по-надолу, но са по-евтини и може да вземеш по-добра видеокарта, а видеото е по-важно в днешните игри. Разликата не е голяма, с амд имаш свобода да експериментираш- FX са отключени. Проблемът е че искат повече ток, от там повече фази на захранването, по-скъпо дъно а и охлаждане. Бокса ще те оглуши. В крайна сметка като сметнеш процесор + добро дъно + охлаждане излиза по-скъпо.

Ако имаш търпение вземи по-добър процесор(4790К) и някое видео среден клас(250Х=7770) и като събереш пари, продаваш видеото и си купуваш примерно 970.

Да WoT ползва 1 ядро, но като добавят havok след 2-3 месеца ще ползва поне 2-3. Иначе процесорите на амд са една идея по-надолу, но са по-евтини и може да вземеш по-добра видеокарта, а видеото е по-важно в днешните игри. Разликата не е голяма, с амд имаш свобода да експериментираш- FX са отключени. Проблемът е че искат повече ток, от там повече фази на захранването, по-скъпо дъно а и охлаждане. Бокса ще те оглуши. В крайна сметка като сметнеш процесор + добро дъно + охлаждане излиза по-скъпо.

Ако имаш търпение вземи по-добър процесор(4790К) и някое видео среден клас(250Х=7770) и като събереш пари, продаваш видеото и си купуваш примерно 970.

Ако взима бюджетно видео да не пада под 750ти...

Съвсем не излиза по-скъпо. Дори с дъно за 200 лева и охлаждане за 100 да речем пак излиза по-евтино от i7 и дъно.

Съвсем не излиза по-скъпо. Дори с дъно за 200 лева и охлаждане за 100 да речем пак излиза по-евтино от i7 и дъно.

Добре,да кажем FX9590,който е най-мощен дъно като твоето 180-200 лева и охлаждане 50-60...Той процесора само върви по 430 лева...Добавяме дъното,стават 610 лева,добавяме охлаждане стават 660.

i7 4770k,който намалят много често,можеш да намериш за около 580 лева в момента,взимаш клокърско дъно от 180 лева стават 760+50 и 810 за охлаждане.Разликите са : 

Получаваш много повече производителност

Получаваш много по-ниска консумация на ток 84вата срещу 225...

Възможности за клок,които при 9590 липсват,защото е клокнат на макс фабрично,а 4770к с хубаво дъно и с охлаждане от 50 лева си хваща 4.4-4.5,което няма да достигнеш много лесно...

За 4790к да не говорим,с него можеш и с дъно от 100 лева да минеш и без охлаждане,а с бокса и с турбото достига 4.4 и пак производителността е по-голяма,а процесора се намира за 630 лева без промоция,а като му сложиш едно свястно B85 става 740,всеки би предпочел по-мощен процесор,вместо клокърско дъно,защото всичките дъна на AM3+ Socket до 120 лева не стават за нищо,а при интел имаш и H81 Chipset,който позволява клок.Трябва си ти хубаво захранване за този 9590 от порядъка на 750 вата,ако ще слагаш и стабилно видео от амд,защото 500 вата ще клекнат,а при интел ако не клокваш става много по-лесно.Имаш един 4790к ползваш си го на стокова честота,една GTX 970 и 500 вата достигат,за да не се товари захранването 550 по-добре,което е едни 20-30 лева по-евтино от 550 ватовото и те станаха 30 лева разлика с конфигурацията от амд...

Да ползваш 4790k на сток е пълна пародия. Затова е отключен, да се клоква. Ако ще и дъно за 400 лева да се вземе. Който има пари за такъв процесор ще има пари и за качествено дъно и охлаждане.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Да ползваш 4790k на сток е пълна пародия. Затова е отключен, да се клоква. Ако ще и дъно за 400 лева да се вземе. Който има пари за такъв процесор ще има пари и за качествено дъно и охлаждане.

Добре щом е пародия ;) колко хора ползват такъв процесор на сток,а ?

Добре щом е пародия ;) колко хора ползват такъв процесор на сток,а ?

Хора с пари, които са далеч от high-end конфигурациите и просто хвърлят пари по най-скъпото. 

Нима само ако е интел може да се клоква ?

Не, но повечето плиткоумници тук, които не са имали повече от 2 процесора няма как да са наясно. Писна ми от хора да дават съвети без да имат база. В интернет да четеш е друго от това сам да пробваш частите и да видиш сносни ли са или не.

Знам за какво става дума. Процесорите са с двупроцесорни блокове. Дори пуснах и снимка.

http://www.modlabs.net/articles/magija-amd-fx-obzor-i-testirovanie-processora-amd-fx-8350-chast-1

Знам за какво става дума. Процесорите са с двупроцесорни блокове. Дори пуснах и снимка.

http://www.modlabs.net/articles/magija-amd-fx-obzor-i-testirovanie-processora-amd-fx-8350-chast-1

Това не доказва че 6 и 8 ядрените са 3 и 4! А просто че са двупроцесорни блокове.

Дано народа схване правилно! :D

Редактирано от atridi (преглед на промените)

Процесор - I5-4690 /3.5G/6MB/BOX/LGA1150
Видео карта - ASUS STRIX-GTX750TI-OC-2GD5
Твърд диск - 1T SG SATA 6G/7200/64M/3Y WARR
Кутия и захранване - Сoolermaster K350 /600W PSU

Цена 1399лв.

Процесора може да се смени по твой избор.
И аз съм от Севлиево и мога да ти я донеса ще си идвам по празниците.
Изпрати ми съобщение за повече информация.

В бюджета влизат Xeon e3 1231v3 и r9 290,което е далеч по-силно от i5 4690 и GTX750ti.

В бюджета влизат Xeon e3 1231v3 и r9 290,което е далеч по-силно от i5 4690 и GTX750ti.

Но пък върху тях няма да трупаш печалба ;)

До автора: Моля те, ако все още не си закупил машината, игнорирай опита на Красимир Кръстев да прави пари на твой гръб :)

До Красимир:

Бесмислено скъпо дъно с В85 чипсет (за 200 кинта или Н97 или Zтка) 

Безмислено скъп процесор - близо 100 лева за 300 мегахерца?!?

РАМ: На дъно с 4 слота да не се възползваш от двуканалния режим?!?

За твърдоделния няма нищо да кажа, защото не им знам стоката на Кингстън...

Това захранване е може би най оплюваното в този форум... кутията също е много зле

За видеото също нямам май какво да добавя, въпреки, че и от него могат да се смъкнат 30тина лева без да се губи нищо или да се вземе някакво АТИ за 300 (+малко)

Та... на мен ли нещо не ми излизат сметките, ти ли се опитваш нещо да цакаш с твои части?!?

Няма да докладвам поста, защото ме мързи да ровя в правилата, но почти съм сигурен, че този пост е в нарушение (както и моя заради спама де :D)

ПП: Въпреки че с две думи и Монито те е оборил, да добавя, че за тези пари за дъното и професора се слагат Z и К...

Поздрави!

Редактирано от Дриско Бийтъ (преглед на промените)

Но пък върху тях няма да трупаш печалба ;)

До автора: Моля те, ако все още не си закупил машината, игнорирай опита на Красимир Кръстев да прави пари на твой гръб :)

До Красимир:

Бесмислено скъпо дъно с В85 чипсет (за 200 кинта или Н97 или Zтка) 

Безмислено скъп процесор - близо 100 лева за 300 мегахерца?!?

РАМ: На дъно с 4 слота да не се възползваш от двуканалния режим?!?

За твърдоделния няма нищо да кажа, защото не им знам стоката на Кингстън...

Това захранване е може би най оплюваното в този форум... кутията също е много зле

За видеото също нямам май какво да добавя, въпреки, че и от него могат да се смъкнат 30тина лева без да се губи нищо или да се вземе някакво АТИ за 300 (+малко)

Та... на мен ли нещо не ми излизат сметките, ти ли се опитваш нещо да цакаш с твои части?!?

Няма да докладвам поста, защото ме мързи да ровя в правилата, но почти съм сигурен, че този пост е в нарушение (както и моя заради спама де :D)

ПП: Въпреки че с две думи и Монито те е оборил, да добавя, че за тези пари за дъното и професора се слагат Z и К...

Поздрави!

Друг въпрос е,че и на мен се пробва да ми ги пробута тези така добре "балансирани" негови конфигурации,които най-вероятно взима с някаква отстъпка и след това ги продава за същите пари,но не виждам кой ще му ги купи с дъна за по 200 лева и видеокарти наблъскан с видеорам и малка производителност за 450 лева.

• Автор

Мерси.Тъй като днес даваха 13-ста заплата аз си харесах това от този сайт

SAPPHIRE DUAL-X R9 285 2GB GDDR5 UEFI
ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3
1TB Seagate SV35.5 ST1000VX000 7200 64MB SATA 3
ASROCK B85 KILLER /LGA1150
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150
Corsair VS 650W ATX CP-9020051-WW

ADATA SSD SP910 128G SATA3

Обща стойност: 1 520.84 лв. с ДДС

Тъй като захранването което беше предложил го няма във наличност го смених със това дали е проблем.

И добавих SSD диск.Да си кажете мнението.(Харесал съм си Интела )

Редактирано от Volvo26 (преглед на промените)

Мерси.Тъй като днес даваха 13-ста заплата аз си харесах това от този сайт

Име на продукта

Бр.

Ед. цена

Общо

SAPPHIRE DUAL-X R9 285 2GB GDDR5 UEFI

1

449.00 лв.

449.00 лв.

1

140.33 лв.

140.33 лв.

ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3

1

79.00 лв.

79.00 лв.

1TB Seagate SV35.5 ST1000VX000 7200 64MB SATA 3

1

115.38 лв.

115.38 лв.

ASROCK B85 KILLER /LGA1150

1

166.37 лв.

166.37 лв.

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

1

339.00 лв.

339.00 лв.

Corsair VS 650W ATX CP-9020051-WW

1

119.88 лв.

119.88 лв.

ADATA SSD SP910 128G SATA3

1

127.49 лв.

127.49 лв.

Междинна стойност: 1 536.44 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 15.61 лв.

Обща стойност: 1 520.84 лв. с ДДС

Тъй като захранването което беше предложил го няма във наличност го смених със това дали е проблем.

И добавих SSD диск.Да си кажете мнението.(Харесал съм си Интела )

След малко ще го коригирам.
  • Автор

Извинявам се но за тази конфигурация Win трябва да е 32 или 64битов?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.