Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно Геймърска конфигурация до 1400лв

Featured Replies

Като гледам а и всички като гледат ти си клавиатурна нинджа навсякъде се месиш караш се с хората ако не предложат интел.. Говориш за нови поколения а си с умрял до господа пентиум.

За разлика от теб аз раздавам брошурки на карфур и не е много лесно събирането на пари,сеш се? Ако някой иска да работи ще вземе многоядрен FX,ако иска да играе ще вземе i5/i7...И не не съм с пентиум спокойно.И няма да си купя бавен FX 8320 след месец.
  • Отговори 98
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето ти малко бенчмарк тестове. Никой не спори, но ако се вземе в предвид цена / производителност / възможност за клок  / добър за стрийминг и др. - то FX 8320 е добър избор за парите си.

Видео сравнение на овърклокнати FX8320 и I5 4670k - както се вижда не се представя много по-зле в игрите.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

За разлика от теб аз раздавам брошурки на карфур и не е много лесно събирането на пари,сеш се? Ако някой иска да работи ще вземе многоядрен FX,ако иска да играе ще вземе i5/i7...И не не съм с пентиум спокойно.И няма да си купя бавен FX 8320 след месец.

Вземи се образовай на хората им писна да ти четат глупостите. Бавен бил. Айде давай факти от твои лични тестове и сравнения...

Вземи се образовай на хората им писна да ти четат глупостите. Бавен бил. Айде давай факти от твои лични тестове и сравнения...

4 физически и 8 логически ядра..Игрите не ползват повече от 2,тоест 4 физически и 4 логически,които са по-бързи е по-добрия вариант за игри,къде казах глупост?

4 физически и 8 логически ядра..Игрите не ползват повече от 2,тоест 4 физически и 4 логически,които са по-бързи е по-добрия вариант за игри,къде казах глупост?

FX - серията имат 4,6 или 8 реални физически ядра, групирани в модули по 2. Това е доста различно от технологията HyperThreading, която добавя логически ядра. От там идват и високите резултати при игри/програми, които ползват доволно количество ядра.

FX - серията имат 4,6 или 8 реални физически ядра, групирани в модули по 2. Това е доста различно от технологията HyperThreading, която добавя логически ядра. От там идват и високите резултати при игри/програми, които ползват доволно количество ядра.

Точно,но игрите рядко ползват повече от две ядра...

Добре бе, трябва ли всичките да ни баннат за спам в опит да ти налеем акъл?!? 

Виж си моля те всичките постове, когато си в спор с някой... Винаги, когато някой ти контри твърдение с доказани доводи и ти си извърташ мнението, така че да е някъде посредата и пак обесняваш на другите, които за разлика от теб го пипат този хардуер, колко са прости...

Ай със здраве!

Добре бе, трябва ли всичките да ни баннат за спам в опит да ти налеем акъл?!?

Виж си моля те всичките постове, когато си в спор с някой... Винаги, когато някой ти контри твърдение с доказани доводи и ти си извърташ мнението, така че да е някъде посредата и пак обесняваш на другите, които за разлика от теб го пипат този хардуер, колко са прости...

Ай със здраве!

Нещо грешно да съм казал? Казах,че FX не са добри колкото i5 са игри.Дори и да бяха щяха да ги купуват геймърите

Дали рядко се използват повече от 2 ядра?

Човека е интел фен и пак признава това ти което оспорваш.

Дали рядко се използват повече от 2 ядра?

Човека е интел фен и пак признава това ти което оспорваш.

Аз гледах друго? В бенчове почти достигат i7,но изобщо не са близо в игрите.

Аз гледах друго? В бенчове почти достигат i7,но изобщо не са близо в игрите.

Не само достигат ами и ги задминават сериозно в интензивни задачи с много ядра.

От няколко дни не съм влизал във форума, но днес прочетох тази тема и ме обзеха много странни чувства!  :D

monicho, няма такъв термин като ''бързи'' и ''бавни'' ядра. Има бързи и бавни процесори. Чел си нещо от някои други потребители, ама си го разбрал на криво и започваш да говориш глупости. Защо си мислиш, че няма геймъри с АМД процесори? Я влез в youtube и виж известните геймъри с какви процесори стриймват и играят. - не само с Intel.

А това че игрите рядко ползвали над 2 ядра - още по-голяма глупост. Новите и процесорозависими игри ползват и ще ползват над 4 ядра.

Прихващащ най-вече думи на билдера, но не го разбираш правилно. Той поне може да се обоснови, докато ти плясваш че има ''бързи и бавни'' ядра и, че игрите не ползват над 2 ядра. Лошото е, че си ѝ наспамил и останалите теми от раздела с твоите меко казано некомпетентни мнения. До скоро пускаше теми за конфигурация и задаваше въпроси и изведнъж стана тартора на раздела. Уж конфигурация щеше да си взимаш, ама май само ни заблуждаваш и си правиш вятър на оная работа. Доста пъти ти казвахме да се спреш, но ти продължаваше да пишеш тъпотии и неверни неща. За тия които разбират не е проблем, ама току що регистрираните и неразбиращи тая материя хардуер, но интересуващи се от нея ще се подведат по твоите постове и ще стане лошо. Лошото е и че си вярваш и вкарваш акъл в главите на другите потребители, които са по начетени и ерудирани от теб, ама....

Аз също обещах да не пиша вече, но се дразня като ти чета бисерите! Не ти казваме да не пишеш въобще, но го прави по-рядко и вместо това увеличи четенето. Ще е полезно и за теб, и за четящите. Много внимание ти обърнахме и аз лично повече няма да се занимавам.

Модераторите, вземете сложете един двама модератори в раздела, че е станал пълен бъркоч, та поне да се вкара малко ред.

Сори за тоталния офтопик. 

От няколко дни не съм влизал във форума, но днес прочетох тази тема и ме обзеха много странни чувства! :D

monicho, няма такъв термин като ''бързи'' и ''бавни'' ядра. Има бързи и бавни процесори. Чел си нещо от някои други потребители, ама си го разбрал на криво и започваш да говориш глупости. Защо си мислиш, че няма геймъри с АМД процесори? Я влез в youtube и виж известните геймъри с какви процесори стриймват и играят. - не само с Intel.

А това че игрите рядко ползвали над 2 ядра - още по-голяма глупост. Новите и процесорозависими игри ползват и ще ползват над 4 ядра.

Прихващащ най-вече думи на билдера, но не го разбираш правилно. Той поне може да се обоснови, докато ти плясваш че има ''бързи и бавни'' ядра и, че игрите не ползват над 2 ядра. Лошото е, че си ѝ наспамил и останалите теми от раздела с твоите меко казано некомпетентни мнения. До скоро пускаше теми за конфигурация и задаваше въпроси и изведнъж стана тартора на раздела. Уж конфигурация щеше да си взимаш, ама май само ни заблуждаваш и си правиш вятър на оная работа. Доста пъти ти казвахме да се спреш, но ти продължаваше да пишеш тъпотии и неверни неща. За тия които разбират не е проблем, ама току що регистрираните и неразбиращи тая материя хардуер, но интересуващи се от нея ще се подведат по твоите постове и ще стане лошо. Лошото е и че си вярваш и вкарваш акъл в главите на другите потребители, които са по начетени и ерудирани от теб, ама....

Аз също обещах да не пиша вече, но се дразня като ти чета бисерите! Не ти казваме да не пишеш въобще, но го прави по-рядко и вместо това увеличи четенето. Ще е полезно и за теб, и за четящите. Много внимание ти обърнахме и аз лично повече няма да се занимавам.

Модераторите, вземете сложете един двама модератори в раздела, че е станал пълен бъркоч, та поне да се вкара малко ред.

Сори за тоталния офтопик.

Като почнем да спорим за глупости почвам да се дразня.Давам предложения с процесори,които с конкретните неща се справят добре или в игрите,ако ще се ползва за програмите,които ползват повече ядра FX-а е чудесен избор,но като става дума за игри...Дори в оптимизираните FX-овете не побеждават i5 с много.Хубаво,че правя грешки,но това не е,защото не знам какво да напиша или къде да прочета,а тука почват да ми пускат разни тънки обиди и ми кипват нервите.

Пускат ти обиди? Че ти не спря да обиждаш всеки който те обори с опита си.

За мен

Desktop :

CPU: Intel core 2 quad q8400 2.66 ghz

Ram : 2x2 DDR2

Video : ATI HD4650 128 bit 1GB DDR3

Laptop : Msi CX705

RAM : 2x2 DDR2

CPU : Pentium T4500 2.3 ghz dual core

Video : ATI Mobility Radeon HD5470M

Иначе си е купил нова конфигурация.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Пускат ти обиди? Че ти не спря да обиждаш всеки който те обори с опита си.

За мен

Desktop :

CPU: Intel core 2 quad q8400 2.66 ghz

Ram : 2x2 DDR2

Video : ATI HD4650 128 bit 1GB DDR3

Laptop : Msi CX705

RAM : 2x2 DDR2

CPU : Pentium T4500 2.3 ghz dual core

Video : ATI Mobility Radeon HD5470M

Иначе си е купил нова конфигурация.

Казал ли съм,че съм си купил? Някъде ако намериш,че съм казал,че съм я купил ми покажи,то аз не знам защо ли ти обръщам внимание на глупостите,а и някой ми каза,че съм нямал "достатъчно голяма инжекция" от нашите,айде да не говорим,защото всъщност работя,а?

Казал ли съм,че съм си купил? Някъде ако намериш,че съм казал,че съм я купил ми покажи,то аз не знам защо ли ти обръщам внимание на глупостите,а и някой ми каза,че съм нямал "достатъчно голяма инжекция" от нашите,айде да не говорим,защото всъщност работя,а?

Ааа да скъсваш се от работа с брошури от карфур понеже те мързи да работиш по-тежка и платена работа.

Ааа да скъсваш се от работа с брошури от карфур понеже те мързи да работиш по-тежка и платена работа.

За разлика от теб,аз съм на 16,уча,имам тренировки и пак успявам да работя.

За разлика от теб,аз съм на 16,уча,имам тренировки и пак успявам да работя.

Още една причина да уважаваш по-големите.

Я се преместете в чата и спорете ако искате и до коледа !!!! Аман с вашите тъпи спорове за Intel и AMD   се едно ще  купува компютър да смята отклоненията на совалката на НАСА.

няма какво да си говоря с този пубер.

Защо се заяждаш във всяка тема тогава?
  • 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.