Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

FD CORE 1000 MICRO ATX USB3 BL
PSU FD 550W INTEGRA BLACK
2X4GB DDR3 1333 A-DATA
GB H81M-DS2V /H81/1150
I5-4670K /3.4G/6MB/BOX/LGA1150
A-DATA SSD SP900 64GB SATA3
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA
GB R9 285WF2OC-2GD

Обща стойност - 1 514.92 лв. с ДДС

Те игрите си лагват не от тяхната оптимизация, а от твоята оптимизация на системата xD. Конфигурацията ти е ОК, но без видеокартата. С процесора си нацелил джакпота за близките няколко години, въпреки мнението на @naruto, че е безсмислен. Да, с тая карта наистина е безсмислен, но с друга, по-бърза видеокарта, направо си е супер.  Все пак за 1500 лева аз не бих взел конфигурация като твоята, повечето неща от които вече не са в производство дори или са към края на производствения цикъл. 

И моята видео карта и още 3 преди нея носят Frostbite 3 engine-а на поне 45 FPS на макс сетинги (с изключен моушън блър щото ме дразни). Battlefield 4 нямам но съм го играл на тази конфигурация. 

Истината е че и на конфигурацията на съквартиранта, която е същата но с хард на 3500 оборота и GTX 560 (или 540 не помня) играта върви на около 30 със спайкове по 90% на хард диска. Ако имаше и той ССД най-вероятно щеше да е някъде около 40. 660 не е TITAN или там 900 и колко са в момента но е пушка. 

А за оптимизирани игри на Юбисофт и Frostbite няма к'во да коментирам. Там всичко е 30 fps дори на TITAN-и и 900-ки because "next-gen". 

И моята видео карта и още 3 преди нея носят Frostbite 3 engine-а на поне 45 FPS на макс сетинги (с изключен моушън блър щото ме дразни). Battlefield 4 нямам но съм го играл на тази конфигурация. 

Истината е че и на конфигурацията на съквартиранта, която е същата но с хард на 3500 оборота и GTX 560 (или 540 не помня) играта върви на около 30 със спайкове по 90% на хард диска. Ако имаше и той ССД най-вероятно щеше да е някъде около 40. 660 не е TITAN или там 900 и колко са в момента но е пушка. 

А за оптимизирани игри на Юбисофт и Frostbite няма к'во да коментирам. Там всичко е 30 fps дори на TITAN-и и 900-ки because "next-gen". 

На това игра ли му викаш игра  ;) GTX 660  е почти равна на клокната GTX750Ti  и отлично знам що за стока е и кое как се играе. Повярвай ми, много неща не могат да се играят както трябва. Обаче процесора ти е овъркил за тая карта, но пък си е супер за нещо друго, ако ъпгрейдваш. В случая за 1500 лева се взема много по-бърза от твоята конфигурация и хората са дали предложения. 

А Ubisoft  имат и добре оптимизирани игри, например Driver San Francisco. За графиката която предлага, е супер оптимизирана и за бавни карти. По-новите им игри си искат и по-бърз хардуер, но това е различно от "оптимизация" за която говориш. Все едно да кажеш, че Crysis 3  на EA  не е оптимизирана. Напротив, много добре е оптимизирана за 8 трейда и супер бързи видеокарти, за предпочитане две :P Аз под липса на оптимизация разбирам, да не мога да играя NFS Undercover или Pro Street  с вертикална синхронизация, без да има постоянно накъсана картина на места. какво ли не съм пробвал, но играта не върви и не върви. Пробвал съм всякакви видеокарти и процесори, които могат да поддържат минимални 60 фпс, но оптимизацията е отчайваща.  

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Човек, за кво си сложил отключен процесор с най-мижавото дъно ? 

+ това не си и прочел цялата тема, на автора му трябва и монитор. 

За 10лв. по-малко се взима по-добра видео карта :) POWER C AXR9 290 4GBD5-TDHE/OC 

Защо си сложил памет на 1333Mhz ? Не че разликата със 1600Mhz е голяма, но все пак... 

Всъщност разликата между 1333 и 1600MHz е единствената смислена особено предвид че разлика в цената е 3 лв.

Човек, за кво си сложил отключен процесор с най-мижавото дъно ? 

+ това не си и прочел цялата тема, на автора му трябва и монитор. 

За 10лв. по-малко се взима по-добра видео карта :) POWER C AXR9 290 4GBD5-TDHE/OC 

Защо си сложил памет на 1333Mhz ? Не че разликата със 1600Mhz е голяма, но все пак... 

Мижаво но не колкото асрок. Прочети в нета че с това дъно също може да се клоква.

Моето предложение : 

+
Ако 75-те лева са ти много ще трябва да минеш с друга комбинация,защото това е минималното за клокване с този процесор (дъното) 

Това е в случай,че искаш изобщо да клокваш,в противен взимаш това : 
+
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC Promo

Общо отива към 1580 лева.Ако ти е много взимаш това дъно.

Идва малко пари отгоре,но ако решиш можеш да минеш с евтинко дъно и всичко е в бюджета.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

То и да му харесват тия дънни платки не може да ги завре в тази кутия.

Оправих го,четох я оня ден тая n200 и забравих,че е mATX...Росене,нека си кажа моето мнение за конфигурацията предложена от теб.

1. Малка кутия,която е с един вентилатор
  2. Бавна рам,като всъщност дъното поддържа 1600
  3. Евтино дъно,което се слага на конфигурации за под 1000 лева
  4. Отключен процесор на това същото дъно
  5. SSD,което може и да става за нещо,но SX900 е същите пари,а е по-качествено и по-бързо 
  6. Хард с 2 години гаранция,като за същите пари има по-бърз с 3
  7. Видео,което изобщо не си струва парите,а за по-малко има r9 290,която е по-добра.
Добра е,но за 15 лева има XFX 290-ка в hl-eshop.

Оправих го,четох я оня ден тая n200 и забравих,че е mATX...Росене,нека си кажа моето мнение за конфигурацията предложена от теб.

1. Малка кутия,която е с един вентилатор
  2. Бавна рам,като всъщност дъното поддържа 1600
  3. Евтино дъно,което се слага на конфигурации за под 1000 лева
  4. Отключен процесор на това същото дъно
  5. SSD,което може и да става за нещо,но SX900 е същите пари,а е по-качествено и по-бързо 
  6. Хард с 2 години гаранция,като за същите пари има по-бърз с 3
  7. Видео,което изобщо не си струва парите,а за по-малко има r9 290,която е по-добра.

Какво разбираш под бавна рам ? можеш ли да усетиш разлика от милисекунди ?

кутията да малка е и е с един вентилатор това не мисля че е проблем.

Евтино дъно да но от малкото H дъна с което може да се клоква (ограничено до 4.4 но все пак може).

SSD достатъчно добро а и имайки в предвид че ще се играе е ненужно но го добавих за бързо зареждане.

Хард ако ще да е с 5 10 години положението е еднакво гаранция почти не те огрява (казвам го от опит. Работил съм в сервиз и магазин).

Видеокарта която според теб не си струва и е овърклок карта която е на сериозен производител а не на боклучави марки като powercolor xfx и подобни.

Никога не предлагай FX процесори с дъна Асрок и най-вече този асрок. Имах го същия и брах само ядове.

като минимум такава

ASUS M5A97 /AMD970/AM3+

Обща стойност - 153.24 лв. с ДДС

Какво разбираш под бавна рам ? можеш ли да усетиш разлика от милисекунди ?

кутията да малка е и е с един вентилатор това не мисля че е проблем.

Евтино дъно да но от малкото H дъна с което може да се клоква (ограничено до 4.4 но все пак може).

SSD достатъчно добро а и имайки в предвид че ще се играе е ненужно но го добавих за бързо зареждане.

Хард ако ще да е с 5 10 години положението е еднакво гаранция почти не те огрява (казвам го от опит. Работил съм в сервиз и магазин).

Видеокарта която според теб не си струва и е овърклок карта която е на сериозен производител а не на боклучави марки като powercolor xfx и подобни.

Никога не предлагай FX процесори с дъна Асрок и най-вече този асрок. Имах го същия и брах само ядове.

като минимум такава

ASUS M5A97 /AMD970/AM3+

Обща стойност - 153.24 лв. с ДДС

Щом е пусната в производство и е взела сертификат за охлаждането,значи е достатъчно добра,а за 470 лева има sapphire r9 290 tri-x.

като минимум такава

Сподели какви проблеми си имал.

Колега има същата комбинация и без да е правил опити за екстремен клок , няма никакви проблеми.

Дъното е 4+1 пауър дизаин а за този процесор е добре да е 4+2,

но до към 4 GHz спокойно може да се клокне стабилно, че и до 4,4 с това дъно.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Колега има същата комбинация и без да е правил опити за екстремен клок , няма никакви проблеми.

Този процесор го клокват до 5.0 с хубаво водно и дъно...

проблемите са несъвместимост с доста рам памети аз и един приятел имахме такова при мен забиви поради несъвместимост с адата при него с кингстън.

Произволни забиви без нищо.

слаба захранваща схема. Клокване да може до 4.8 дори поне с моя но яко грее.

Аааа така ли? Добре че ми каза.

С водно се гонят 8 GHz с въздушно преспокойно на 5

На това игра ли му викаш игра  ;) GTX 660  е почти равна на клокната GTX750Ti  и отлично знам що за стока е и кое как се играе. Повярвай ми, много неща не могат да се играят както трябва. Обаче процесора ти е овъркил за тая карта, но пък си е супер за нещо друго, ако ъпгрейдваш. В случая за 1500 лева се взема много по-бърза от твоята конфигурация и хората са дали предложения. 

А Ubisoft  имат и добре оптимизирани игри, например Driver San Francisco. За графиката която предлага, е супер оптимизирана и за бавни карти. По-новите им игри си искат и по-бърз хардуер, но това е различно от "оптимизация" за която говориш. Все едно да кажеш, че Crysis 3  на EA  не е оптимизирана. Напротив, много добре е оптимизирана за 8 трейда и супер бързи видеокарти, за предпочитане две :P Аз под липса на оптимизация разбирам, да не мога да играя NFS Undercover или Pro Street  с вертикална синхронизация, без да има постоянно накъсана картина на места. какво ли не съм пробвал, но играта не върви и не върви. Пробвал съм всякакви видеокарти и процесори, които могат да поддържат минимални 60 фпс, но оптимизацията е отчайваща.

Ее начи. Изброй 5 игри и ще ти направя 5 клипчета по 60 секунди и ше ти ги кача в тубата. Нали ъпгрейднаха там да може да плейва 60 fps. И без това искам да тествам шадоу плей. Сичко ултра освен TresFX защото е АМД технология и анизотропично филтриране отвъд 4 към едно щото нема смисъл на 60 херцов монитор като моя освен ако не го гледам с бинокъл. Всичко ше е над 40 фрейма.

Ее начи. Изброй 5 игри и ще ти направя 5 клипчета по 60 секунди и ше ти ги кача в тубата. Нали ъпгрейднаха там да може да плейва 60 fps. И без това искам да тествам шадоу плей. Сичко ултра освен TresFX защото е АМД технология и анизотропично филтриране отвъд 4 към едно щото нема смисъл на 60 херцов монитор като моя освен ако не го гледам с бинокъл. Всичко ше е над 40 фрейма.

Абе знам аз как върви, нали имам подобна карта и дори преди 3 дена правих клипчета с нея, за да покажа на други като теб( не точно де) как върви с клокната GTX750Ti, която е равна на неклокната GTX660.  Но добре, давай Crysis 3  на ultra  настройки, 1920х1080  и да кажем 2xAA( може и без)  да видим как върви. Но за да не влияе процесора, дай нивата след Welcome to the jungle. Или айде, пробвай с моите настройки, които са почти на VеryHigh,  ама надали, без АА. Аз съм извадил около 40-50 fps, но това изобщо не е ултра:

Или пък дай да видим Far Cry 4  как ще е на настройките за NVIDIA,  щото аз с клокната максимално GTX970  вадя 30-40 fps  при 1920х1080,  пък теб не те знам. Ето и как е с GTX750 Ti, също много клокната, като с клока минава GTX660.Тук съм намалил доста от настройките и то не с една, а с две, три и повече степени. Някои апетитни DX11  настройки са и зключени, като SSAO  или HBAO+. 

Колко станаха дотук, две игри ли?

Продължаваме с Assetto Corsa. Пусни всичко на ултра и всички плъзгачи вдясно. Ако искаш и само с 2xAA,  а може и без нея. да видим как ще играеш с 40 fps.

А сега да видим как си при MetroLL. Ето как съм аз с две карти - GTX970  и GTX750Ti  за физика:

Айде да видим как си при тия игри при 1920х1080  и максимални детайли. Мога да ти изброявам още много игри, при които твоята GTX660  ще увяхне много преди да е доближила максималните настройки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.