Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Застраховане на покъщнина.

Featured Replies

1. Уведомяват се компетентните органи (полиция)

2. Те изготвят протокол в който са описани откраднатите вещи, установяват настъпване на събитието и т.н.

3. Уведомява се застрахователя за настъпилото събитие

4. Изчаква се полицита да приключи разследването и да издаде служебна бележка

5. Следва изплащане на застрахователно обезщетение

Всичко на всичко (ако отиваш до полицита със собствен автомобил), то цената ще ти излезне грубо казано около 50-100 средно, като най-голяма тежест има стойността на застраховката.

Някъде около 50-60 лева на година за пълно покритие.

Пропускаш тарифата за вещото лице на застрахователя, което при някои фирми е външно и наговата такса е "здрава"

Та, това гореописаното + непредвиденото търчане + изчислените от теб 50-100лв и ще получим почти двоен резултат. Т.е окло 250лв.  Като включим и евентуално изискването на застрахователя и за СОД.....????

При това условие аuо при мен е влязъл "взломаджия" и е отмъкнал старото ми LCD , полразхвърлял е малко и е строшил патронника, то излиза, че съм капо!!!

За това беше и поста написан от мен, който ти не одобри!

Не подценявам ролята на застраховките, но съгласи се, че има и такива, малко как да кажа.................

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Пропускаш тарифата за вещото лице на застрахователя, което при някои фирми е външно и наговата такса е "здрава"

Та, това гореописаното + непредвиденото търчане + изчислените от теб 50-100лв и ще получим почти двоен резултат. Т.е окло 250лв.  Като включим и евентуално изискването на застрахователя и за СОД.....????

При това условие аuо при мен е влязъл "взломаджия" и е отмъкнал старото ми LCD , полразхвърлял е малко и е строшил патронника, то излиза, че съм капо!!!

За това беше и поста написан от мен, който ти не одобри!

Не подценявам ролята на застраховките, но съгласи се, че има и такива, малко как да кажа.................

Аз за това казах да се четат условията. И посочих примери също за некоректност.

При нас няма нито изискване за СОТ или охранителна техника, нито вещото лице се заплаща от клиента, нито има безумни изисквания за описи или каквото и да е.

Всъщнос ти в 3-те компании, където съм работил, се мислеше за клиента и разни изтезания не е имало. И според мен повечето са такива. Малко на брой са некоректните. По-скоро завъртулката с условията е по-важна.

quickJO пиши ми на лично моля те за един въпрос за застраховките писах ти но нещо не се изпрати

Кутията ми е била пълна...

• 7 месеца по-късно...

Нека да дам и аз моите "5 стотинки" по темата.

Преди известно вреем си бях направил пълна застраховка на къщата - земетресение, наводнение, кражби и каквото се сетите. застрахователна стойност 60 000лв, за сумата от 250лв годишно на 4 вноски по 60 и нещо. Първата беше 70 и малко. Нямаше изисквания за СОТ.

До тук с обстоятелствата.

Докато бях в офиса на застрахователният агент ми сваляше звезди - промоции, сигурност, евтино. Така и така бях решил да си направя застраховка беше въпрос само към коя компания.

Направих първата вноска. Прочетох си договора и какво да прочета(беше отдавна, за това ще се опитам да предам смисъла на текста, нямам претенции да е дословен ИЗОБЩО).

"Застраховката важи при следните условия

дъждеве - при валежи над ХХХ см3

скорост на вятъра - над ХХХ м/сек.

Застраховката не важи при форсмажорни обстоятелства, природни и стихийни бедствия и война"

При прочитането на тези текстове ми стана ясно

І-во  - в случай на застрахователно събитие аз трябва да обикалям метеорологични служби за да докажа, че събитието отговаля на поставените условия. Аз, лично. Точно когато няма да имам покрив и това ще ми е последна грижа аз трябва да обикалям метеорологичните (тази дума дори не мога да я произнеса правилно, за което се извинявам) за ад получа бележки, че времето по времето на събитието отговаря на изискванията. А такива станции има във всеки град, както се досещате. Пълен абсурд.

ІІ-ро с оглед на вършека на цитат ми стана ясно, че няма да мога да получа нищо от така наречената ми "застраховка".

Логично втора вноска не последва. Просто си запазих документите като доста скъп 70 левов спомен.

Към днешна дата обаче, дори не ги знам къде са, по обективни и субективни причини.

За това колегата е много много прав "То - и да не ти я прекратят, ти сам ще си я спреш." може би дори и преди събитието.

Та така. За това и вече първо чета, после подписвам ако ще и 40 минути да ми отнеме. Като имат зор служителите на такива "учреждения" ще чакат.

Редактирано от velinsl (преглед на промените)

...

Не е така. Всъщност тези квалификации кое е пороен, проливен дъжд, кое е ураганен вятър идва от таблиците на ходро-метеорологическата служба. Все пак нали и те квалифицират кой дъжд какъв е...

При настъпване на събитие застрахователя ще изиска тези документи при съмнение за застрахователна измама или при липса на данни за валежи. Реално погледнато, без да се изисква каквото и да е от застрахования, се вади 1-2 статии от национални медии или местни такива, че е валяло. Примерно "Обявиха бедствено положение в област еди коя си заради обилните валежи".

За последната една година бележка от ХМС съм искал 1 път и то точно, защото имаше застрахователна измама. В останалите случаи не съм искал подобни документи. А то беше ясно, застраховката сключена на 24-ти, на 26-ти се обявява щета от дъждовете. Само дето във въпросната седмица капка дъжд не беше паднало.

И естествено, че не важи при форсмажор. Това е в цял свят. И нормално война, стачки и т.н. да са изключени, защото за тях си има специални застраховки.

Не е така. Всъщност тези квалификации кое е пороен, проливен дъжд, кое е ураганен вятър идва от таблиците на ходро-метеорологическата служба. Все пак нали и те квалифицират кой дъжд какъв е...

При настъпване на събитие застрахователя ще изиска тези документи при съмнение за застрахователна измама или при липса на данни за валежи. Реално погледнато, без да се изисква каквото и да е от застрахования, се вади 1-2 статии от национални медии или местни такива, че е валяло. Примерно "Обявиха бедствено положение в област еди коя си заради обилните валежи".

За последната една година бележка от ХМС съм искал 1 път и то точно, защото имаше застрахователна измама. В останалите случаи не съм искал подобни документи. А то беше ясно, застраховката сключена на 24-ти, на 26-ти се обявява щета от дъждовете. Само дето във въпросната седмица капка дъжд не беше паднало.

И естествено, че не важи при форсмажор. Това е в цял свят. И нормално война, стачки и т.н. да са изключени, защото за тях си има специални застраховки.

Сещам се миналата година - голямата градушка в София. Да не би всички собственици на коли и други да са търсили документи за валежа ??

Сещам се миналата година - голямата градушка в София. Да не би всички собственици на коли и други да са търсили документи за валежа ??

Не!

Тогава даже шефа ми го нямаше, аз го замествах. От КФН изискаха официално становище и, естествено, пратих им писмо обратно, в което написах, че като компания няма да изискваме бележка за доказване на събитието.

Отделно покрай всички валежи, наводнения и какво ли не стана миналата година, влизам си в Google, пиша "Обилни валежи еди къде си" и си принтирах по 1 статия, за да я приложа към щетата.

Отделно, аз без проблеми мога да разбера къде колко е валяло ;)

http://www.stringmeteo.com/synop/bg_table_ogi.php

Много добър сайт, с години назад има данни за всичко. Ако толкова не мога да намеря статия от електронна медия, ползвам тези данни тук. Примерно, ако искам да видя в София колко е валяло за целия месец по дни (за да установя кога може да е настъпило събитието), то: http://www.stringmeteo.com/synop/prec_month.php

Пълният текст на писмения ми отговор, както и на всички останали компании на пазара, беше публично обявен в сайта на КФН. Ето какво отговорих:

С оглед на значимостта на събитието, очакваният размер и обем на вредите ЗАД „***" предприема следните действия за оптимизация на работния процес и улесняване на застрахованите в процеса на завеждане на застрахователни претенции:

1. Удължаване на срока за завеждане на застрахователни претенции на 15 (петнадесет) работни дни, считано от днес - 09.07.2014 г.

2. Увреденото имущество трябва да бъде предоставено за оглед в горецитирания срок от 15 работни дни, в удобно за застрахованите време.

3. ЗАД „***" няма да изисква бележка от НИМХ за доказване на събитие „градушка" при уреждане на застрахователните претенции.

(нарочно съм скрил името на компанията)
  • 3 месеца по-късно...

Как така има 1-2 некоректни компании и всички там се бутаме?

Странна работа.

Как не намерихме едни доволен нормален гражданин от тия застраховки, а само агенти разпространяващи такива.

В моят случай не е ли редно застрахователя да си търси бележки и да търси измама, а не аз да доказвам правотата си?

• 2 седмици по-късно...

Искам да си застраховам къщата, защото преди два месеца се наводних и имаше много щети.Трябваше да правя цялостен ремонт вследствие на това останах без пари. Въпреки че съм го закъсал, трябва да я застраховам, защото ме е страх, че пак може да се наводни. Според вас добра идея ли е да изтегля един безлихвен кредит от Кредисимо, така ще имам малко време да събера пари за застраховката и като кредитът  безлихвен, няма да загубя пари.

Безлихвен кредит - няма такова нещо. (дървено желязо). Ония не са там благотворителна фондация. Не пуши едим месец и не влизай за кредити.

• 2 седмици по-късно...

Проблемът е, че аз не пуша, а пари няма :D

• 3 седмици по-късно...

Няма безлихвени кредити. Така де там няма лихва, а предполагам убийствени такси, които ако ги съотнесеш къз кредита ще ти дойде 8-10% МЕСЕЧНО.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.