Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри до 800 лева.

Featured Replies

Здравейте, един приятел иска да си смени машината и понеже живее в Германия ме помоли аз да попитам и сглобя машината, а като си дойде на коледа ще си я вземе. Става въпрос за компютър на който ще се играе основно CS:Go и ще се гледат филми, музика, и браузване. Има периферия като мишка, клавиатура, колонки и 22 инчов монитор. Не разбирам нищо от тъпата игра и не знам какви са изискванията, защото той иска да играе с много фпс играта. Старата машина е АМД базирана, дъно Асрок N68-VS3 UCC, процесор Athlon II X2 3000, RAM: 2x 2GB DDR3 1333, 500GB Sata HDD, VGA AMD 6450 512MB. Захранване 400 вата китайско менте ( 12V линия е със 32А ) Стандартна кутия със горно закрепване на захранването, и без преден и горен вентилатор. Компа няма да се клоква, тишината не е проблем, защото не си ляга с него. От старата машина ще се ползва харда ( не гледа блу рей, така че за сега не е проблем обема) и паметта като ще се добавят още две плочки 2x2 GB, Изискването му е видео картата да е на АМД. Трябват дъно, процесор, захранване, видео, рам. Ако мислите че кутията е читава ще се запази ( снимка в момента не мога да дам, ако искате ще го накарам довечера да я снима и ще я кача). Ами това е, максималната цена е 800 лева. Ако има нещо което съм пропуснал питайте, мерси на всички отзовали се.

Защо пък точно AMD ?

Може да се окаже да има по-хубава алтернатива на Nvidia за същата цена.

А и видеокартата няма AMD, марката е Radeon.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Автор

Виж сега, разбрал си за какво става въпрос, но така или иначе той дава парите, и това му е изискването.

ASROCK B85 PRO4 /LGA1150
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150
POWER AXR7 260X 2GBD5-DHV3E/OC
EVGA 500W 80 PLUS 100-W1-0500-KR
CM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU

Обща стойност - 841.56 лв. с ДДС

Количка

Слага рам паметта и харда,друг вариант е продрания FX8320 да сложи и r9 270... Ако тези 40 кинта са много слага това дъно

От стария кашон ползва рам паметта и харда...

Да продаде старият си процесор и да вземе някой по-мощен,има втора употреба такива.

Сменя захранването и видеокартата.

Едва ли ще похарчи повече от 500 лв за всичкото.

Като иска много  FPS  да си купи 144 херца монитор. За 800 лева  може да се събере бюджетен компютър  за игра на  ниска резолюция .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Предложих му този вариант, но не желае да взима процесор втора ръка, какво да го правя, упорит е. В крайна сметка, може да се сглоби нещо сега с цел бъдещ ъпгреид.

Предложих му този вариант, но не желае да взима процесор втора ръка, какво да го правя, упорит е. В крайна сметка, може да се сглоби нещо сега с цел бъдещ ъпгреид.

Обща стойност - 817.19 лв. с ДДС http://nikem-bg.net/cart/51329p1r51390p1r52371p1r2125p1rf.htmlПозволяваща ъпгрейд до 5-то поколение, и добро захранване с хубава кутия. Ще трябва да използва и видео картата,рамта и харда. 

Да взима SSD вместо скъп процесор ако ще цъка само CS: Go.

Кутията е желателно да се смени с примерно CM N200 но не е задължително (може да купи вент. на старата).

Количка

4396c244070131bd.jpg

Редактирано от naruto (преглед на промените)

I3-4130 3.4GHZ/3MB/LGA1150/BOX
PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE
GB B85M-HD3 /1150
SAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST

Обща стойност - 796.45 лв. с ДДС

Другите неща да си ги ползва от стария комп.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Като гледам максимум феном да вземе...

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68-VS3%20UCC/?cat=CPU

Че малко ли е? Доскоро Феномите биеха FX81** процесорите на АМД, а и сега FX83** не са кой знае колко по-напред.  Според мен единствения разумен вариант е да се вземе Феном. Нови не знам дали се продават вече, може и да има, но и на старо да е, не виждам проблем. А с останалите пари могат да се вземат много работи.

И още нещо. Гледам никой не включи 2х2 GB RAM, каквито изисквания разбрах че има. А това са поне 70 лева отгоре. Залагате на бързи видеокарти за CS, което е малко неразбираемо за мен, още повече, че някои от вас играят тая игра с 20 пъти по-слаби видеокарти ;)

Билдер  за тая игра трябва  видео  от среден клас и монитор  със 120 херца. За процесор може и i3-кa да имаш  защото тя реално съвсем леко е разкрасена и не е процесоро зависима. Те гонят  100+ FPS   защото са им казали ,че така  ще отидат  на  dreamhack   и ще набият Natus Vincere :)

4GB в двуканален режим са предостатъчно за играта, филмите и нета за това съм предложил вместо още рам SSD.

Иска се максимално добър двуядрен за това съм сложил последно поколение отключен Пентиум та ако иска може и клок.

Иначе бюджета позволява и по-добър процесор и видео ама на така поставените условия не виждам смисъл.

Гледам никой не включи 2х2 GB RAM, каквито изисквания разбрах че има. 

4GB в двуканален режим са предостатъчно за играта, филмите и нета за това съм предложил вместо още рам SSD.

Иска се максимално добър двуядрен за това съм сложил последно поколение отключен Пентиум та ако иска може и клок.

Иначе бюджета позволява и по-добър процесор и видео ама на така поставените условия не виждам смисъл.

Е аз напомням, защото явно човека има някакви изисквания, а гледам никой не се съобразява с тях. 4 GB  са малко за съвременна машина, дори само да се браузва с нея. Ами той ще отвори някой браузер докато играе, ще пусне някой чат и паметта си заминала. Да, SSD  е добра идея. Според мен обаче Пентиума не е за игри. Още повече, че играта има изисквания за подобен процесор, но като сложим факта, че се искат колкото се може повече fps,  то Пентиума може да се окаже ограничващото звено, а видеокартата да е овъркил. Иначе за 60 fps  става, само че на мен ми се струва, че се иска много повече. Не съм я играл тая игра, нека другите кажат колко максимум fps  вдигат и на какви настройки. Между другото изискванията за играта са E6600 или Athlon X3. Но както казах, изискванията са за даден брой fps. За повече нищо чудно да трябва и много по-бърз процесор вместо видео. Аз играя много игри и когато човек се навие на 120 fps  примерно, това е почти невъзможно заради бавните процесори, които почват да ограничават видеокартите. 

• Автор

Значи аз също не съм запознат с тази игра, и никога не ме е влечала поредицата, моята щайга е за по други игри, за това не знам какви са изискванията за тази, говорих с момчето и ще се купи монитор, който да е поне 120 херца, това извън тези пари за компа, а бихте ли предложили някой, който все пак да е на прилична цена, като марката няма значение. Иначе за компа все още гледам предложенията ви, но условието за карта радеон си остава. не знам защо си го е навил, някой от играта му бил казал че радеоните вадели повече фпс на цс го, не знам дали е така. А колкото за памета, ако може да се включи 2х2 гига още,защото само 4 са малко вече, той пуска играта, пуска си и музика, и евентуално ако отвори браузера и щайгата ще издъхне. Мерси на всички за помощта до сега.

Интересно на мен как ми стигат 2х2? Проблема му с бавната машина е стария процесор (Athlon II X2 3000) а не паметта.

Взимайки съвременен двуядрен процесор нещата ще са коренно различни и това го казвам от собствен опит с

Athlon 4800+ и смяната му с Pentium (по-стара архитектура и на по-ниски честоти от предложения).

А ако вземе и SSD машината ще отлепя като изтребител та разликата става още по-фрапираща!

Взимането на още 2х2ГБ рам е безсмислено за тия нужди та даже вредно ако е за сметка на SSD-то.

А определено тая рам както и дъно с четири слота ще му коства повече средства.

пс. Старата машина е с 2х1ГБ в последствие добавих още 1ГБ без осезаем ефект и от чисто любопитство

взех назаем още 1ГБ за проба но разочарованието ми беше пълно! Колкото и рам да и бухаш ефект няма.

По-новата като и махна едната плочка и я остава с 2ГБ ефекта е осезаемо негативен но въпреки това 

се държи по-добре (говорим без SSD иначе ще е още по-добре) та процесора го спъва а не паметта след като има вече 2х2. 

Естествено ако говорихме най-общо за игри 8ГБ щяха да са препоръчителни както и много по-добро видео и процесор 

а не само SSD но тук говорим за една конкретна игра а и бюджета е малък.

Защо пък точно AMD ?

Може да се окаже да има по-хубава алтернатива на Nvidia за същата цена.

А и видеокартата няма AMD, марката е Radeon.

Я поясни тогава AMD какво е и защо купиха ATI!

А какво ли е ATI!?!

Захранване 400 вата китайско менте ( 12V линия е със 32А ) 

32A за 400W захранване въобще не са малко и не е лошо да се разбере точния модел, защото най-вероятно ще може да се ползва. Според описанието на кутията логиката сочи да се подмени.

Разлика между 60 и 120 херца на лед монитор не може да се направи с просто око.

За сметка на това изискванията скачат та ефекта ще е по-скоро лош.

Разлика между 60 и 120 херца на лед монитор не може да се направи с просто око.

Абе има разлика да ти кажа честно, усеща се :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.