Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри до 800 лева.

Featured Replies

Скоростта на показалеца мога да си я увелича на кой да е монитор.  :D

Много обичам таблици да показвам List of 120Hz Monitors – Includes 144Hz, 240Hz | Blur Busters  Ще информирам производителите на  тия монитори ,че тук във форума има  капацитети във тая  сфера   и да ви вземат за консултанти :)  а не да се набутват да правят такива скъпи  и професионални геймърски  монитори.

Билдер  за тая игра трябва  видео  от среден клас и монитор  със 120 херца. За процесор може и i3-кa да имаш  защото тя реално съвсем леко е разкрасена и не е процесоро зависима. Те гонят  100+ FPS   защото са им казали ,че така  ще отидат  на  dreamhack   и ще набият Natus Vincere :)

Пример: saphire HD 6770 vapor 2 GB ddr5 | I5 2300 6mb cash | 8GB (1333MHz) ram , въпросната игра ми върви с 130 fps  на high детайли.

Ако е само за CS:GO , играта не е тежка.

Билдер  за тая игра трябва  видео  от среден клас и монитор  със 120 херца. За процесор може и i3-кa да имаш  защото тя реално съвсем леко е разкрасена и не е процесоро зависима. Те гонят  100+ FPS   защото са им казали ,че така  ще отидат  на  dreamhack   и ще набият Natus Vincere :)

Ами не знам. Аз например съдя по моите игри, които дори и на Low  с GTX970  трудно постигат стабилни над 100 fps,  да не говорим за 120. Например ей сега пуснах DIRT Showdown, която не е толкова процесорнозависима ( но май е доста РАМ зависима като бързина) и кадрите си падат до 80-90 на места дори на Low. Какво остава за Пентиум? Имал съм такъв и съм играл тия игри. Ами той си дава понякога 50% по-малко кадри от i3 при игри, искащи повечко процесор дори с средна ръка видеокарта. Например FC3 вървеше с 30 fps средно с Пентиум и GTX460,  докато с i3 средните кадри скочиха на 45 fps. Същата работа и с F1_2012 - 38 фпс  с Пентиума на бенча и над 50 fps  с i3.   От своя страна тоя i3  също трудно държи  60 фпс  и то не при всички игри. И това пак със средна ръка видеокарта. Според мен Пентиума няма да хване минимални 100 fps При CS:Go,  колкото и да се напъва графиката. Не съм играл тая игра и не знам как би реагирала, но гледайки изискванията и за Athlon X3  и E6600 мога да предположа, че 100 фпс  просто няма как да се поддържат от Pentium. Може и да греша, но в случая с тая игра мисля е по-важен добрия процесор за повечето fps  и каквото остане за видео. Защото детайлите винаги могат да се намалят, но ако процесора е ограничаващото звено, няма как да се постигнат стабилни кадри.  Като графика играта няма големи изисквания, но изискванията за процесор въпреки че изглеждат ниски, то те са ниски но за много по-малко от желаните 100 fps. И ако някой се заблуждава, че доброто видео ще му даде и повече кадри, жестоко се лъже. Може да има някакъв минимален прираст, но тоя прираст ще е за сметка на максималните кадри, а не за минималните. От там и повече игране на кадрите, което е неприятно доста често. Нито вертикална синхронизация може да пуснеш, нито да разчиташ на постоянни fps  и гладка картина. 

Все пак пак уточнявам, че не съм пускал тая игра и може да греша, но като цяло това е при игрите. За повече от 100  fps  трябва як процесор при по-новите игри. 

AlkatrazBG ако печелих пари от продажбата на тия монитори като производителите им и аз щях да обяснявам колко са мега-супер добри. ;)

Информирай ги и ако ме вземат за консултант веднага ще ти напълня хладилника с "Гинес" и мезе по-избор.

И не се набутват ами се чудят как да ти продадат най-евтините за производство боклуци съответно почват всякакви мутации.

Къде 1 мс. време за реакция къде 120Hz и т.н. А геймърите дават луди пари за всякакви шарени артикули та бизнеса им върви с пълна пара.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

За монитор се спря на ейсъра, хареса му на външен вид, то като цени са почти еднакви, а и като характеристика са също така, за това ще бъде той. Човека играе само на CS Go но държи на високият фпс, иначе музика и филми и браузване, за това не иска да дава повече пари за комп, захранването е дарак, но нейм със кутията, преди 4 години ако не се лъжа ги взехме от отдавна затворен магазин на лъвов мост. Все пак някакъв консенсус за конфигурацията? В понеделник, най късно вторник ще се поръчва. Все пак вярно ли е това че за тая игра радеона бил по добър? Ако някой е запознат нека да каже, ако не е да го агитирам за Нвидия карта ако смятате че повече си заслужава. Освен това не смятам че със тази игра ще вдига някакви температури, може би ще използваме старата кутия, само захранването се сменява, 100 на лева са си нещо. Мерси.

Редактирано от COBRA (преглед на промените)

Според мене ще е трудно да се достигне 120 FPS.

https://www.youtube.com/watch?v=L3pZrtK34Iw

Тук човекът го е постигнал, в описанието на видеото е написал неговата конфигурация, но като гледам само видео карта му достига почти лимита на бюджета. Нека специалистите погледната конфигурацията, на играча може да им помогне да дадат най-добрата опция на автора. Успех :)

Температурите зависят от много неща. И докато не сложиш нещата в кутията и не пуснеш играта, няма да разбереш какви температури ще имаш. Няма и кой да ти каже. Това, че играта няма големи изисквания не означава, че хардуера не се товари. Когато нямаш ограничение по fps,  видеокартата може да работи  с 99% натоварване нонстоп, а това са огромни температури. Ако процесора я спъва или си ограничил кадрите до по-малка от максималната им стойност, естествено и температурите ще са по-ниски. Или в третия случай при слаб процесор, ще имаме натоварване и загряване на процесора и хладно видео. В най-лошия случай и процесор и видео се товарят максимално, но за това трябва балансирани компоненти за дадена игра, която да ги товари почти максимално. В реалния случай почти няма такива примери така, че или процесора ще е по-хладен или видеокартата. Но колко точно, зависи и от резолюция и от детайли  с които се играе играта. При по-висока резолюция и повече детайли видеокартата се товари повече, а процесора започва да се товари все по-малко. При ниска резолюция и ниски детайли, процесора взема превес и може да стигне до 100% натоварване, докато видеото почти да не е натоварено. Така, че всичко зависи от случая. 

Но специално за CS:GO  аз не съм сигурен как би се представил един Pentium  с бърза видеокарта и дали биха били достигнати +100 фпс. Няма и как да пробвам, иначе бих го направил. Ако някои от тук пишещите пуснат един CS:GO  и споделят колко fps  вадят максимум с конфигурациите си, ще стане ясно и няма да набуташ приятеля си нито с калпав процесор, нито с ненужно скъпи процесор или видеокарта. 

ПП: Сега се поразрових из форумите за CS  и там чета мнения, че процесора е по-важен от видеото  и видеото влизало в действие когато има дим и пушилка. Човека с E5200 и HD4670  пише тия неща и щом с тая умряла карта има проблем с процесора, представям си какво ще е с G3258, който да кажем е два пъти по-бърз от E5200,  но пък с E5200  кадрите са 10-60...нямам думи. Освен това изискванията за E6600  са минималните, а не препоръчителните. А като имам предвид, че при повечето игри препоръчителните настройки се пи шат за 40-50 fps, работата загрубява. та аз предлагам направо да се избягва Пентиум и да се мине поне на I3. Пък всяка карта до 200 лева едва ли би имала проблеми. Пък и да има някакви проблеми при максимални детайли, то винаги може да се намали някой детайл, за да се вдигне някой кадър, защото процесора едва ли ще я ограничава. Виж, в обратния случай ще трябва клок на процесора.

Max Settings 1080p
Max: 150
Average: 85
Minimum: 57

Medium Settings 1080p
Max: 120
Average: 95
Minimum: 74

Low Settings 1080p
Max: 160
Average: 105
Minimum: 90

За мен си е направо необходим i3. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Кобра не  схвана ли ,че  за 800 лева се изчерпаха опциите за процесор,видео и захранане. Повече от 350 лева за ново видео няма как да се извадят от тоя бюджет. И максимума за процесора е i3 - кa  колкото и да  му се иска нещо различно.

Ето ми и последното предложение   за тая тема .

SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO
I3-4160 3.6GHZ/3MB/LGA1150/BOX
PSU FORTRON HYPER 500 500W
GB B85M-DS3H /1150

Обща стойност - 801.76 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Още един вариант, с АМД. Производителността е горе долу като предходната, но може да се клокне до по-висока чистота.
Крайна цена 796,37 лв.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

• Автор

Избра се конфигурацията на алкатраз, както и монитора, за момента ще се ползва рамта ( в бъдеще ще се добави още) харда, и кутията, ако вдигат температури, ще се смени, мерси на всички за отговорите, супер сте. АМД конфигурацията на Ганьо ми хареса, но е непрактична за момента, защото освен че момчето не се е занимавало с клок и не иска, освен това кутията си е мизерна, да не почне да  я ползва за отопление :)

Избра се конфигурацията на алкатраз, както и монитора, за момента ще се ползва рамта ( в бъдеще ще се добави още) харда, и кутията, ако вдигат температури, ще се смени, мерси на всички за отговорите, супер сте. АМД конфигурацията на Ганьо ми хареса, но е непрактична за момента, защото освен че момчето не се е занимавало с клок и не иска, освен това кутията си е мизерна, да не почне да  я ползва за отопление :)

Лош вариант,картата ще е много спъвана,а процесора ще се мъчи...  

Лош вариант,картата ще е много спъвана,а процесора ще се мъчи...  

Все пак става въпрос за CS:Go Ако има спъване на картата, то няма да повлияе на 100-те fps. Виж, може да се окаже, че се дават повече пари за видеокарта от необходимото и това мисля може да е единствения проблем при тая конфигурация. А парите от видеокартата наистина могат да се прехвърлят към i5  с по-слаба видеокарта. Примерно една GTX750Ti  с i5  би свършила много по-добра работа не само за играта, а и изобщо за системата. 

Обща стойност - 598.37 лв. с ДДС
Тази карта или тази(сега ще видя дали е копала и дали има гаранция) или  тази (Последната видео карта от обявата)

Преди малко реших да я пробвам тая CS:GO и останах с много добро впечатление,играта е доста лека,дори по-лека от LoL според мен (за някои машини само) и си играх с 35-40 фрейма на тези настройки все пак моята машина си е доста стара и за нова игра като тази да я играя почти на макс без АА си е постижение,но препоръчвам видео поне от класа на HD7790/r7 260X/GTX750 нещо такова си трябва,за да си я играете с 4MSAA и всичко на High и Very High на 1080p с 60 кадъра.Моята конфигурация :

Cpu Core 2 quad Q8400 @2.66 Ghz

GPU ATI Radeon HD4650 1GB DDR3

RAM 2X2 GB DDR2

Дъното забравих какво е вече,а не ми се и търси...Захранването е някаква китайска бомбичка,която не е мръднала.Също така една i3-ка ще е добре,заради 4-те нишки или поне някакъв FX,защото има опция за Multi-core Rendering.

Преди малко реших да я пробвам тая CS:GO и останах с много добро впечатление,играта е доста лека,дори по-лека от LoL според мен (за някои машини само) и си играх с 35-40 фрейма на тези настройки все пак моята машина си е доста стара и за нова игра като тази да я играя почти на макс без АА си е постижение,но препоръчвам видео поне от класа на HD7790/r7 260X/GTX750 нещо такова си трябва,за да си я играете с 4MSAA и всичко на High и Very High на 1080p с 60 кадъра.Моята конфигурация :

RAM 2X2 GB DDR2

Дъното забравих какво е вече,а не ми се и търси...Захранването е някаква китайска бомбичка,която не е мръднала.Също така една i3-ка ще е добре,заради 4-те нишки или поне някакъв FX,защото има опция за Multi-core Rendering.

Аз съм заклет играч на тази игра, та не си я играл дълго време да кажеш, че е лека. Играл съм я 1000 часа и от всички update сравнение с преди, когато излезе беше доста много по-лека сега е по тежка, по принцип не е кой знае какво, но при такива игри и точно тази се иска 150-200 fps специални монитори с висока честота, добра периферия и т.н. :) Така, че и 60 fps не стигат. 

RAM 2X2 GB DDR2

Обърни внимание, че ти си с четириядрен процесор. А по форумите чета мнения (без да съм играл играта), че процесора е от много по-голямо значение. Като погледнем изискванията - E6600,  ти си ударил джакпота с тоя Q8400  и тая мижава карта. Но дори и с C2Duo  да беше, пак щеше да лети играта по същия начин, заради калпавата ти видеокарта и якия процесор. И както казаха по-горе, тая игра си иска над 100fps. Знам какво имат предвид хората, щото и аз играя всякакви шутъри без CS:Go. Причината да не го играя е в липсата на офлайн игра (поне така чета от описанията). Знам че е тъпо, но според мен всяка игра трябва да си има и офлайн версия, щом искат пари за нея. Вярно, тук се разчита на име, което не е малко, но все пак по тоя начин биха зарибили още някой играч като мен примерно. За видеото си прав. Изисквания няма и дори доста по-евтина карта би свършила работа. Но минимум за процесор е i3. Пентиум ще дойде слабоват, дори привидно да дава доста кадри. Когато в най-напечения момент ти се появи дроп, ще разбереш за какво говоря. А обикновено точно в напечените моменти кадрите спадат, пусти му разработчици. 

Обърни внимание, че ти си с четириядрен процесор. А по форумите чета мнения (без да съм играл играта), че процесора е от много по-голямо значение. Като погледнем изискванията - E6600,  ти си ударил джакпота с тоя Q8400  и тая мижава карта. Но дори и с C2Duo  да беше, пак щеше да лети играта по същия начин, заради калпавата ти видеокарта и якия процесор. И както казаха по-горе, тая игра си иска над 100fps. Знам какво имат предвид хората, щото и аз играя всякакви шутъри без CS:Go. Причината да не го играя е в липсата на офлайн игра (поне така чета от описанията). Знам че е тъпо, но според мен всяка игра трябва да си има и офлайн версия, щом искат пари за нея. Вярно, тук се разчита на име, което не е малко, но все пак по тоя начин биха зарибили още някой играч като мен примерно. За видеото си прав. Изисквания няма и дори доста по-евтина карта би свършила работа. Но минимум за процесор е i3. Пентиум ще дойде слабоват, дори привидно да дава доста кадри. Когато в най-напечения момент ти се появи дроп, ще разбереш за какво говоря. А обикновено точно в напечените моменти кадрите спадат, пусти му разработчици. 

Тук си прав,но сингъла е също много добър бяха 5 или колко нива на трудност на ботовете,а самите ботове не бяха безсмъртни,но като застанеш пред теб вече не те чакаха,а те дървареха в главата...Картата е мижава,но все пак за тези пари,които струваше преди е много по-добре от картите в момента,които са в същия ценови диапазон,в момента с карта за 150 лева едвам подкарваш новите игри,а тогава можеше на максимални настройки да ги играеш...

Тук си прав,но сингъла е също много добър бяха 5 или колко нива на трудност на ботовете,а самите ботове не бяха безсмъртни,но като застанеш пред теб вече не те чакаха,а те дървареха в главата...Картата е мижава,но все пак за тези пари,които струваше преди е много по-добре от картите в момента,които са в същия ценови диапазон,в момента с карта за 150 лева едвам подкарваш новите игри,а тогава можеше на максимални настройки да ги играеш...

2014-12-10_205628.jpg

Къде виждаш сингъл? Или аз не съм в час. Все едно. Въпросът е, че процесорът ти е много по-напред като производителност от видеокартата ти. Обаче ако му сложиш един съвременен Пентиум с една GTX750Ti  примерно, играта няма да върви като хората или поне няма да позволи на картата да си покаже възможностите, а от там далеч да надхвърли 100 fps.  Макар че за мен не 100-те фпс са важни, а минималните fps, които в случая се определят от слабия процесор. За една игра са важни не препоръчителните изисквания за определен хардуер, а съотношението при тия изисквания между различните компоненти - процесор, видеокарта, памет. Вярно, идва един момент, когато това съотношение престава да бъде важно, защото кадрите далеч са надхвърлили изискуемия минимум. Обаче това обикновено струва доста парички. А с един Пентиум няма как да покриеш минималните изисквания за кадри, което обезсмисля и бързата карта и достатъчното РАМ памет. 

2014-12-10_205628.jpg

Къде виждаш сингъл? Или аз не съм в час. Все едно. Въпросът е, че процесорът ти е много по-напред като производителност от видеокартата ти. Обаче ако му сложиш един съвременен Пентиум с една GTX750Ti  примерно, играта няма да върви като хората или поне няма да позволи на картата да си покаже възможностите, а от там далеч да надхвърли 100 fps.  Макар че за мен не 100-те фпс са важни, а минималните fps, които в случая се определят от слабия процесор. За една игра са важни не препоръчителните изисквания за определен хардуер, а съотношението при тия изисквания между различните компоненти - процесор, видеокарта, памет. Вярно, идва един момент, когато това съотношение престава да бъде важно, защото кадрите далеч са надхвърлили изискуемия минимум. Обаче това обикновено струва доста парички. А с един Пентиум няма как да покриеш минималните изисквания за кадри, което обезсмисля и бързата карта и достатъчното РАМ памет. 

Не знам аз съм с пиратска и явно заради това нямам.

Играта, никога е нямала single, какво разбирате под single, е друг въпроса.... Аз го разбирам като игра с история, а не някакви си ботове, които са на много шибана система, която няма как на най-трудно да ги биеш, защото 1 вид те са като хакове.... Иначе и обратното е така bilder... С як процесор съм, но видеото ми спъва всичко и играта на мах детайли пада до 20-30 кадъра, като види огън или димка. ;)

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.