Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на автомобил

Featured Replies

• Автор

Луфтове няма поне за сега, но ръжда има и не малко. Но за тези пари толкова.

• Отговори 110
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тази кола и давам поне 450 000 километра, ако не и повече. Имала е преден удар. виж луфтовете в маската/бронята и фаровете. Интериора е доста протрит и износен. Вижте за луфтове в предницата и въобще за ръжда по основата на колата.

Ти в живота си виждал ли си кола на 450 000км. че се включи с такова експертно мнение ?

Това което мога да кажа по тези снимки е че тая кола е убита от слънце за 15 години но в никакъв случай не е на поне 450 000 км.

Правя заключение по педалите й. На пръв поглед са си точно на кола около 250 000 км. Шофьорската седалка , тапицерията може и да е сменяна но поне тази на снимката не ми изглежда също на 450 000км. Вас не ви знам по кое заключихте че е над 450 000км !!!

... момчето иска да й сложи един чип, но въпросите му са;

1. Какви са +/- на чипосването?

2. Какви проблеми може да създаде на автомобила, слагането на чип?

...

...той па взе, че ме послуша и аега иска слага чип...

..Искам да ти споделя лично мнение относно ,,чипосването,, Карал съм такава кола с чип.Двигателя работеше неравномерно на ниски обороти и дори леко тресеше.Изтърпях 3 седмици след което отидох при един авер ,който я закачи за диагностика на компютър.Каза ми ,че това е заради чипа и предложи да го махнем.Махна чипа и леко бутна някакви настройки,Двигателя започна да мърка и заработи като часовник.Вярно усети се малко това,че паднаха,,конете,, но не дотолкова фрапиращо,че да си тормозя двигателя! После ми пообясни малко какви са плюсовете и минусите от това ,,чипосване,,Това е за ,,бегачки,, ама с много -------кавички,,,,, и за нормална употреба на кола никой нормален водач на МПС не би употребил тая ,,екстра,, Та....не ти трябва ,,чипосана,,кола-вервай ми...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Това мнение съм го писал преди, просто се самоцитирах.Ако искаш ме послушай, ако искаш недей.Ваша си работа.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Каза ми ,че това е заради чипа и предложи да го махнем.Махна чипа и леко бутна някакви настройки

Кажи ми къде си ги слушал тия работи ? Имаш ли изобщо на представа как се маха и слага "чип" ? Когато горим или си говорите за чипове в действителност се препрограмирва EEPROM-a на процесора на ECU-то на мотора. Това е все едно да замениш на pc-то си win xp с win 7 и да кажеш че си си сложил чип на компютъра.

Има и хардуерни варианти които се слагат на инжекторите и на турбото за да им променят (лъжат) режима на работа ама едва ли твоя случай е бил такъв защото е доста по скъп вариант и с доста по лоши резултати на практика и почти никой вече не го ползва.

Иначе така нареченото чипосване на по смилаем за масите език не се препоръчва за стари коли понеже значителни им натоварва и без това издуханото турбо което работи на магия все още.

Никой не пипа само режима на турбото и всеки удължава дължината на импулсите на инжекторите така че няма от къде да дойде тази икономия на гориво. Съдя от многократен личен опит. Напротив разхода винаги скача макар да е широко прието че се намаля и всеки туниг сервиз има една таблица къде те баламосва с нея че заедно с конете и нютон метрите де се покачват ти показват и занижен разход на гориво. Търговски трик.

...Кажи ми къде си ги слушал тия работи ? Имаш ли изобщо на представа как се маха и слага "чип" ? ...

Тия работи г-н izаbel не съм ги слушал, а ги казвам от личен опит!И...имам представа как се маха и слага чип по същата тази причина.Чипа ми го махна авера пред очите и после направи настройките.В последствие го  продадох за 200лв на едно пишлеме дето ходи тук на полигона да се прави на бегач.Ако говориш за друг вид ''чипосване'' може.Но ако си търсиш с кого да се заяждаш си объркал човека.Приключвам до тук-просто исках да споделя с войников моето мнение.

Тия работи г-н izаbel не съм ги слушал, а ги казвам от личен опит!И...имам представа как се маха и слага чип по същата тази причина.Чипа ми го махна авера пред очите и после направи настройките.В последствие го  продадох за 200лв на едно пишлеме дето ходи тук на полигона да се прави на бегач.Ако говориш за друг вид ''чипосване'' може.Но ако си търсиш с кого да се заяждаш си объркал човека.Приключвам до тук-просто исках да споделя с войников моето мнение.

Я дай марка на колата и чипа в интернет и ми докажи че греша. Може и да чукниш в нета какво представлява чип туниг също и тогава ще видиш че ти задавам логичен въпрос а не се заяждам. Докато вашия отговор е доста повърхностен и не става ясно нищо от него. Къде всъщност беше поставен така наречения чип във вашия автомобил  и какво представляваше ?

Все пак съм собственик на Kess v2 Мастер версия (едва ли ти говори нещо) само професионалисти могат да си го позволят, останалото е компромис и еФтини решения на програматори и доста често го ползвам.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Колата беше Опел Калибра-чипа не знам!Това беше преди повече от 6-7 години.Естествено че не знам и не помня какъв точно беше чипа-представляваше нещо като плочка (долу-горе колкото цигарена кутия-малко по-малка) със стърчащи кабели от него.Просто обяснение, но само това си спомням.А къде беше поставен-ако не се лъжа беше закачен някъде към борд компюртъра (но може и да греша)-наистина не си спомням вече.

Колата беше Опел Калибра-чипа не знам!Това беше преди повече от 6-7 години.Естествено че не знам и не помня какъв точно беше чипа-представляваше нещо като плочка (долу-горе колкото цигарена кутия-малко по-малка) със стърчащи кабели от него.Просто обяснение, но само това си спомням.А къде беше поставен-ако не се лъжа беше закачен някъде към борд компюртъра (но може и да греша)-наистина не си спомням вече.

Определено грешиш. Борд компютъра на калибра е отпред в дясно (при краката на пътника зад декоративната ъглова пластнаса) Все пак калибра имах точно преди 20 години. Там няма какво да се закача и не е в моторния отсек.

Определено грешиш. Борд компютъра на калибра е отпред в дясно (при краката на пътника зад декоративната ъглова пластнаса) Все пак калибра имах точно преди 20 години. Там няма какво да се закача и не е в моторния отсек.

Просто ти отговорих с две-три думи какво си спомням и ти казах, че не съм напълно сигурен къде и как точно беше свързан този ''чип''!Всъщност...спирам да пиша тук.Просто изказах по-горе мнение и не искам да споря с никого.

Лека вечер.

Какво да го чипосва тоя Пасат ,тя колата клозет на колела .На тия WV  кахъра им е турбината,не се знае тоя колко е ръчкана, колата е доста занемарена и неподдържана.

Редактирано от McLane (преглед на промените)

Турбината не е с променлива геометрия (по памет) , чипа няма да е чудо. Не е лоша идея, щото е куц мотор за тази кола.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.