Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 8...

Featured Replies

Здравейте,

много е възможно заглавието да е грешно, съответно и раздела който съм избрал, тъй като нямам идея какъв точно е проблема.

Проблемът е следния - през известно време (не точно определено, съвсем хаотично), не съм забелязал и да има връзка с точно определено действие или програма, компютърът се рестартира, или по-точно се изключва и прави опит отново да се включи, но остава на черен екран.

Точно преди да се изключи показва това съобщение:

post-287986-0-51496900-1418121157_thumb.

Обикновено след като го рестартирам ръчно се включва, но след известно време пак се получава същото...

Благодаря предварително за помощта!

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като за начало, когато компютъра работи си инсталирай програмата AIDA или Speccy, за да видим как стоят нещата с температурите.

• Автор

Като за начало, когато компютъра работи си инсталирай програмата AIDA или Speccy, за да видим как стоят нещата с температурите.

post-287986-0-31848200-1418122129_thumb.

Интересува ме когато компютъра е натоварен с по тежки приложения. Предполагам, че тогава се получават тези рестартирания.

• Автор

Интересува ме когато компютъра е натоварен с по тежки приложения. Предполагам, че тогава се получават тези рестартирания.

Попринцип да, но приложенията не мисля, че са кой знае колко натоварващи, че да предизвикват такова нещо с нормално работещ компютър с тези параметри...

А и последния път, току що, не бях отворил абсолютно нищо и пак се изключи... За първи път обаче сега при стартиране ми излезе това съобщение:

post-287986-0-72894100-1418123479_thumb.

П.П още не съм кликнал нищо, пиша в момента от другия компютър.

Едит: понеже първата снимка не се чете добре:

http://prikachi.com/images.php?images/886/7771886L.jpg

То това се е получило при постоянните рестартирания. Може да имаш проблем с токовете причинени от подути кондензатори например или от проблемно захранване.

Освен това как стоят нещата с тока при теб? Има ли спирания на тока, токови удари, наред ли е всичко с контактите и ел,мрежата.

• Автор

То това се е получило при постоянните рестартирания. Може да имаш проблем с токовете причинени от подути кондензатори например или от проблемно захранване.

Освен това как стоят нещата с тока при теб? Има ли спирания на тока, токови удари, наред ли е всичко с контактите и ел,мрежата.

Тока спира сигурно не повече от 2 пъти в годината... Контактитите смятам, че са наред, има и други неща включени в тях, работят си...

Възможно ли е проблема да е в това, че има доста неща включени в разклонителя, включително и друг разклонител... С по 3 дупки са и двата разклонителя..

Кога точно се рестарвирва или изключва като играете тежки игри или сърфирвате в нета . Също така няма да е лошо снимка да видим как е моментното състояние на Task maneger кой процес колко товари . Като изключи или се рестартирва мирише ли на изгоряло захранването ??

• Автор

Кога точно се рестарвирва или изключва като играете тежки игри или сърфирвате в нета . Също така няма да е лошо снимка да видим как е моментното състояние на Task maneger кой процес колко товари . Като изключи или се рестартирва мирише ли на изгоряло захранването ??

Най-често се случва при отворени 2-3 таба в нета, един от които е браузър игра...  Игрите, които играя не са тежки - примерно фифа 11...  

Не съм усетил мирис на изгоряло при рестарт.

post-287986-0-14414100-1418124718_thumb.

Тука не съм отворил никакво приложение...

DISK 96% не ми харесва но нека другите колеги да кажат дали е от него проблема . Настолен или лаптоп е машината ? Ако често изключва при сърф само , то вентилатора и термопастата трябва да се сменят докато не е станало късно и температурите не вдигнат 190 градуса . Все пак трябва да се следят ...

• Автор

DISK 96% не ми харесва но нека другите колеги да кажат дали е от него проблема . Настолен или лаптоп е машината ? Ако често изключва при сърф само , то вентилатора и термопастата трябва да се сменят докато не е станало късно и температурите не вдигнат 190 градуса . Все пак трябва да се следят ...

Настолен

Тая глупост  Advanced System Care  за какво ти е ? Това със 190 градуса пък е такава простотия,че няма и да я коментирам. Комбинацията от Utorrent+ Eset  ти тормозят диска за тия %

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Тая глупост  Advanced System Care  за какво ти е ? Това със 190 градуса пък е такава простотия,че няма и да я коментирам. Комбинацията от Utorrent+ Eset  ти тормозят диска за тия %

Ми чувал съм, че не е лошо да се пуска веднъж на месец примерно за регистри и дефрагментиране... ддз може и да няма смисъл..  ИНаче нормално ли е само юторрент и антивирусната да докарват чак такова натоварване..

Да, нормално е особено ако торент клиента не е настроен. Ако в момента правиш seed и не си направил настройки за ограничаване на скоростта със сигурност хард диска ти ще се товари доста.

Тока спира сигурно не повече от 2 пъти в годината... Контактитите смятам, че са наред, има и други неща включени в тях, работят си...

Възможно ли е проблема да е в това, че има доста неща включени в разклонителя, включително и друг разклонител... С по 3 дупки са и двата разклонителя..

Ако включиш много лакоми неща на тънък кабел той ще почне да се нагрява или просто разклонителят ще стане черен (например тука всички контакти бяха на един бушон и след включване на пералнята, миялната, компютъра, 3 телевизора, хладилник, приемници и джаджите на виваком, уредба, принтер всички контакти станах черни и слава богу електроуредите не пострадаха).

• Автор

Да, нормално е особено ако торент клиента не е настроен. Ако в момента правиш seed и не си направил настройки за ограничаване на скоростта със сигурност хард диска ти ще се товари доста.

Изключих юторрента, блустакс, адванс сустем клийна и всичко което смятам, че може дори малко да товари, без антивирусната. При което всички показатели в таск мениджъра спаднаха под 10 (без РАМ-а, който си седеше около 30%).

Отворих 3 таба в браузъра (един от които браузър игра, друг калдатата, третия рандом) и показателя на процесора от се вдигна до 70 и кусур процента, 2-3 минутки по-късно пак се рестна..

Вероятно има проблемен елемент или кондензатори по дъното и когато се натовари компютъра се получава това рестартиране.

• Автор

Вероятно има проблемен елемент или кондензатори по дъното и когато се натовари компютъра се получава това рестартиране.

Което ще рече, че трябва да го водя на сервиз?

Това е само предположение. Хубаво е ПС да се занесе в сервиз и да му се направи профилактика и съответно проверка на всеки един от хардуера. За мен там е проблема, а не софтуерно.

Здравей колега, наскоро Microsoft пак пуснаха един ъпдейт убиец дето ти скапва windows. Я ако искаш изтрий всички ъпдейти и спри автоматичния ъпдейтър и карай така няколко дни.

ПС. Внимавай къде влизаш и к'во и от къде сваляш докато ъпдейтите са ти изтрити.

Според описанието, бих препоръчал 2 неща:

1. Провера за грешки на ВСИЧКИ дялове (спираш торент клиента)

- Стартираш cmd като администратор и в него написваш:

chkdsk d: /f /x

ако d: е вторият дял на машината, а не DVD.

като свърши тази проверка, копирай теста по-долу и го постави в черния прозорец (щрак с десен бутон в него и избери Paste)

echo y|chkdsk c: /F /B & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

Системата ще рестартира!

2. Деинсталиране на флаш плеърите (activex и plugin) с деинсталатора на Adobe, изтегляне на съответния инсталатор и повторното им инсталиране.(махни отметките за Google Chrome и Google Toolbar)

А за синия екран 0xc0000098 - тук

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Като правите преинсталация изключите ъпдейтите те не вършат никаква работа освен да ти скапят системата . Аз съм ги изключил пермаментно от Services и не ме интересуват вече не стига че заемат половината капацитет на цто ами и скапват системата 

... изключите ъпдейтите те не вършат никаква работа освен да ти скапят системата .

adersa, тия съвети защо не ги запазиш за себе си?

1. Ако не бяха нужни тия актуализации, мръсните капиталисти от М$ дали щяха да държат на работа няколко хиляди инжинера, заминаващи се само с кърпене на ОС?

2. Това, че се случват грешки при някои актуализации, си е съвсем нормално

1. Няма софтуер без нито една гррешка в кода.

2. Откритите грешки си ги отстраняват в някакъв срок.

Актуализациите може да се пуснат в "ръчен" режим. Но са абсолютно задължителни.

Абе квото искате си говорете като дръпнеш всички ъпдейти и има там един скрит гнил който ти засича джама че е пиратски и имаш 30 дена да го направиш легален 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.