Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 8...

Featured Replies

Моля за отговор!

Благодаря!

• Отговори 74
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря! Временно го взех от комшията, да преценя, дали е от захранването проблема..., засега всичко е наред..., та затова питам дали е достатъчно, като си взимам, дали да взема същото или по-мощтно но щом стига.... Разгледах  дъното за кондензатори, всичко е наред.

Разменях RAM платките, една по-една, включвах ги поотделно, и пак забиваше, остава видеокартата да прави проблем със забиването.

Интересното е в случая, че може и от захранването да е било, след като го смених.

Когато стартирам компютъра, понякога не ми излиза нищо на екрана, ами монитора си стои черен, все едно не съм пуснал компютъра, а същевременно си работи.

Колкото и странно да звучи, понякога за да тръгне екране, се налага да натискам светкавично всички компчета на клавиатурата, за да се появи екрана...

Стига ти 

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ако искаш  да икономисаш  при ъпгрейд  от захранване си вземи  едно хубаво 450-500 ватово и  няма да го мислиш повече.  Примерно това си е добра оферта за тия пари PSU FORTRON HYPER 600 600W Има 5 години гаранция  и 85% ефективност . За 100 лева си е супер оферта.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Взех си на Fortron HEXA+ 500W, само че го занесох на сервиз, в Пловдив,  Стоя почти цял ден и нищо не откриха, били го тествали, не знам си к'во, рам паметта тествали, харда тествали, което и аз го направих, и ми взеха пари за диагностика, при което проблема се прояви отново, но при махане на едната плочка RAM, компютъра не забива, иначе няма оправия, при рестарт или при включване, директно след като зареди и забива...!

От сервиза същот така ми казаха,че може да е от периферията в нас - мишка, клавиатура или друга периферия, при което пробвах само с мишка, без клавиатура, както и само клавиатура без мишка и нищо, докато не заредих без едната плочка RAM.

Чудя се вече от какво може да е...

Принципно пробвах да преинсталирам с Windows 7, след като зареди agreement екрана за съгласие на инсталация, замръзна..., което ме навежда на мисълта, че наистина може да е видеото...

Взех си на Fortron HEXA+ 500W, само че го занесох на сервиз, в Пловдив, и по-точно ДелтаНет и там са егати некадърниците! Стоя почти цял ден и нищо не откриха, били го тествали, не знам си к'во, рам паметта тествали, харда тествали, което и аз го направих, и ми взеха пари за диагностика, при което проблема се прояви отново, но при махане на едната плочка RAM, компютъра не забива, иначе няма оправия, при рестарт или при включване, директно след като зареди и забива...!

От сервиза същот така ми казаха,че може да е от периферията в нас - мишка, клавиатура или друга периферия, при което пробвах само с мишка, без клавиатура, както и само клавиатура без мишка и нищо, докато не заредих без едната плочка RAM.

Чудя се вече от какво може да е...

Честита Коледа на всички!

В крайна сметка май ще се окаже проблема от Windows 8.1

Сега съм с Windows 7 и няма проблем!

Малък ъпдейт, и при Windows 7 замръзва, но са много по-краткоктрайни и мога да ънфрийзна екрана..., със сигурност вече знам, че не е от видеото, защото пробвах с друга видео карта и пак замръзва..., остава да е дъното, или наистина до има проблем с харда, но да не се засича от Hard Disk Santinel.

Честита Коледа на всички!

В крайна сметка май ще се окаже проблема от Windows 8.1

Сега съм с Windows 7 и няма проблем!

Имах подобен проблем, със сигурност е хардуерен, според мен. Настолният комп е с IDE диск, не SATA и точно това беше проблема. В какво се състоеше, напълно случайни, по време и продължителност, заръзвания на графичния интерфейс, аз полвам Линукс, бях го оставил на познат да му прави стрес-тестове, но уж всичко беше 6. Та със смяната на кабела, и то аз го бях сменил няколко пъти, но го оставих на друг познат и той вика смених само кабела и сега вече 2 години е пушка. Та съветът ми е да провериш интерфейсните кабели, вероятно имаш SATA, но не е изключено нещо да прави парчета.

Благодаря колега!

Ще сменя всички кабели на дисковете, те както ти каза са SATA.

Предвид, че кабелите са усукани леко, може и това да е причната, иначе програмите за дисковете показват, че всичко е наред...

P.S. Интересното в случая е, че когато забие, ако се възпроизвежда видео, самото видео си върви, като същевременно всичко в таскбара е замръзнало..., мога да затварям прозорци на отворени програми, но след това не мога да ги затварям...

Имах подобен проблем, със сигурност е хардуерен, според мен. Настолният комп е с IDE диск, не SATA и точно това беше проблема. В какво се състоеше, напълно случайни, по време и продължителност, заръзвания на графичния интерфейс, аз полвам Линукс, бях го оставил на познат да му прави стрес-тестове, но уж всичко беше 6. Та със смяната на кабела, и то аз го бях сменил няколко пъти, но го оставих на друг познат и той вика смених само кабела и сега вече 2 години е пушка. Та съветът ми е да провериш интерфейсните кабели, вероятно имаш SATA, но не е изключено нещо да прави парчета.

Много интересно откритие направих..., когато замръзне, мога да го "unfreez-на" с ctr+alt+del-> taskmanager....

На секундата се размразява.

СПАМ!!! Това е ХАРДУЕРЕН ПРОБЛЕМ!!!

А уж уиндоус бил перфектен и нямал проблеми.

• 2 седмици по-късно...

Случайно да ти хрумна че windows 8 няма safe mode ?

Ти бавен ли си? Има книжки за хора като теб, може да пробваш с "Windows for dummies".Ще ти помогне! :)

Редактирано от Smolkar (преглед на промените)

Така, след големи "мъки" и в търсене къде е проблема, след носене в сервиз и установяване, че компютъра е наред, продължаваше проблема.

Оказа се, че е бил в периферията и по-точно в мишката....Не съм и подозирал. че може да е това проблема.

Важното е, че го реших!

Прочети какво съм писал в предишните постове по-горе.

Мишката нещо даваше дефект - работеше си, но караше компютъра да забива когато си иска и за колкото си иска, като същевременно хем е забил таксбара и определени програми, хем мога да гледам филм например и други такива, тоест наполовина използваем. След слагане на друга мишка - проблема го няма. В момента в който "закача" проблемната мишка - компютъра забива За да го накарам да работи, след като е забил, тоест ънфрийзна - натисках всички копчета на мишката (само че това го установих в последствие, след многото разправии с компютъра)

Има и още една подробност. Много преди да се стигне до забиването на компютъра с мишката, когато разглеждам даден сайт и дам "назад", след 2-3 секунди автоматично връщаше страницата към последно преглежданото съдържание и това също е адски изнервящо, което показваше че е явен дефект на мишката, който се появи много по-рано, отколкото създаването на истинските проблеми със забиването на компа.

От сервиза ми хазаха - търси причина в периферията, на което аз не им се вързах, но се оказаха прави.

Интересното е, че е забивал дори когато се опитвам да инсталирам друг Windows, тоест пак оказва влияние мишката, дори да не е в Windows среда.

Как така? Я дай подробности :)

Имаше ли летяща през прозореца мишка? :ph34r:

Предполагам че и друга периферя я е последвала! :ph34r:

Даааа!;-) Позна! Добрата новина е, че смених захранването, понеже мислех че е от него..., което и без това беше някакво noname  Power ISO.;-)

Имаше ли летяща през прозореца мишка? :ph34r:

Не.;-)

Предполагам че и друга периферя я е последвала! :ph34r:

Ей, много нетолерантно племе са това пишещите тук Linux потребители!!! Няой да е срещал в Linux темите публикация от типа "Инсталирай си Windows!"? И как точно Linux ще помогне при наличие на дефетирал компонент?

Прочети какво съм писал в предишните постове по-горе.

Мишката нещо даваше дефект - работеше си, но караше компютъра да забива...тоест пак оказва влияние мишката, дори да не е в Windows среда.

Чукча не читатель, чукча - писатель!

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Добре де можеш ли да ми обясниш как от мишка уиндоус ще се скапе ?!

За това казах че съм сигурен в твърдението си.

При мен уиндоус се е скапвал и от нищото, язък за платения лиценз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.