Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 8...

Featured Replies

Абе квото искате си говорете като дръпнеш всички ъпдейти и има там един скрит гнил който ти засича джама че е пиратски и имаш 30 дена да го направиш легален 

Брех що говориш глупости,моя вин 8,1 е активиран пиратски и нарочно съм инсталирал въпросния ъпдейт за засичане,ами да те огорча засича си че е легален и няма никви проблеми,всички актуализации пуснати до сега ги имам инсталирани и напротив,системата изобщо не се е баталясвала според твоите думи

• Отговори 74
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Абе квото искате си говорете като дръпнеш всички ъпдейти и има там един скрит гнил който ти засича джама че е пиратски и имаш 30 дена да го направиш легален

Много лошо е човек да се изказва неподготвен пред широка публика. В кварталното кафе може, ама тук ще вземеш да подведеш хора, които ще си помислят, че написаното от теб е чиста монета. И после, не дай боже стане няакъв фал? И се окаже точно заради незакърпена ОС? Кво прайм? Ш'си дръпнеш черджето и ще се скатаеш. А други да си блъсат главите...

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

belivakov просто им кажи кой е ъпдейта и да не го инсталират и премахнат и това е.Стига сте спорили.Чел съм доста мнения дали ъпдейтите са полезни или не, но честно за мен еднозначен отговор така и не открих макар да има логика, че щом ,,инджинерите,, ги правят то би трябвало да са полезни.Лично аз си правя всички, освен въпросния, който просто съм премахнал и не съм инсталирал ( за Windows7 ).Не знам обаче дали е същия и за Wondows8.Ta...ако знаеш сподели-мисля, че ще е полезно!

Аз се чудя как може да давате по 50 лева за бутилка алкохол и по 500 лева за видео  а  не може да си купите 1 път и  завинаги  легална опер. с-ма  за 100 лева  и да не пишете тъпотии по-форумите за тоя и ония ъпедейт,че бил скапвал системата. Маса университети  във България  имат договор и програми със Майкрософт и съвсем легално можете да си вземете ключове за над 30 техни продукта.Бяха го пуснали за 30 лева тоя Windows  и който е искал си го е закупил  и сега не мрънка за крашове и бъгове. Много от лаптопите също идват със Windows и пак никой не мрънка.Около  90% от проблемите са ви от незнание,инсталиране на всякакви бози за оптимизация,дефрагментация и прочие  неща които от Виста до ден днешен  Windows  сам си ги прави когато не пипате мишката.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Стартирай го в safe mode и виж дали ще те напсува пак.В случай че не го направи, значи е от някоя програма процес и тн..Ако имаш flash back използвай го, ако нямаш деинсталирай последните програми и рестартирай,горещо ти препоръчвам да във run(win key + x и после натискаш RUN) и пишеш msconfig ,отиваш на startup таба и цъкаш disable all. Натискаш окей и рестарт на компютъра(в normal mode) не пускаш никакви програми разцъкваш в интернет но само това и чакаш, ако ти даде грешката отново ,направо бичиш ,докато си заредил в нормален режим компа,диска на уиндоус(така по този начин правиш своеобразен ъпгрейд на OS-a, не изтриваш нищо от файловете ти).В случай че нямаш диск можеш и да пуснеш ISO файла направо и действаш с инсталацията като при нормална игра. :)

Редактирано от Smolkar (преглед на промените)

Стартирай го в safe mode и виж дали ще те напсува пак.В случай че не го направи, значи е от някоя програма процес и тн..Ако имаш flash back използвай го, ако нямаш деинсталирай последните програми и рестартирай,горещо ти препоръчвам да във run(win key + x и после натискаш RUN) и пишеш msconfig ,отиваш на startup таба и цъкаш disable all. Натискаш окей и рестарт на компютъра(в normal mode) не пускаш никакви програми разцъкваш в интернет но само това и чакаш, ако ти даде грешката отново ,направо бичиш ,докато си заредил в нормален режим компа,диска на уиндоус(така по този начин правиш своеобразен ъпгрейд на OS-a, не изтриваш нищо от файловете ти).В случай че нямаш диск можеш и да пуснеш ISO файла направо и действаш с инсталацията като при нормална игра. :)

Случайно да ти хрумна че windows 8 няма safe mode ?

А на вас случайно да Ви хрумна, че говорите глупости.

Advanced Boot Options:

Repair Your Computer

Shows a list of system recovery options that you can use to repair startup problems, run diagnostics, or restore your system. If Repair your computer isn't listed as an option, then your computer doesn't have the 350MB System Reserved partition normall added during the installation of Windows 8.    

Enable debugging

Starts Windows 8 in an advanced troubleshooting mode intended for IT professionals and system administrators.    

Enable boot logging

Creates a file named ntbtlog.txt, that lists all the drivers that are installed during startup and that might be useful for advanced troubleshooting.    

Enable low-resolution video

Starts Windows 8 using your current video driver and using low 640x480 resolution and refresh rate settings. You can use this mode to reset your display settings, or to use a television monitor with your computer if needed.    

Enable Safe Mode

This starts Windows 8 with a minimal set of drivers and services.    

Enable Safe Mode with Networking

This starts Windows 8 in safe mode and includes the network drivers and services needed to access the Internet or other computers on your network.    

Enable Safe Mode with Command Prompt

This starts Windows 8 in safe mode with a command prompt window instead of the usual Windows interface. To exit from here, press Ctrl+Alt+Delete or typeExit and press Enter.    

Disable driver signature enforcement

Allows drivers containing improper signatures to be temporarily installed.    

Disable early launch anti-malware driver

Starts Windows 8 with Early Launch Anti-Malware disabled.    

Disable automatic restart after failure

Prevents Windows 8 from automatically restarting if an error causes Windows 8 to fail. Choose this option only if Windows 8 is stuck in a loop where Windows 8 fails, attempts to restart, and fails again repeatedly.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

До тук четох какво ли не но един не каза решение на проблема за човека. Преди време един френд си взе лап топ с уин 8 и като пожела да му добавя и оправя някой неща по него забелязах че се рестартира сам и показва син екран на смърта как му се вика , в крайна сметка разбрах че всичко е заради несъвместима антивирусна програма премахнах я оставих на дефендъра да си действа и показателите спаднаха и компа започна да работи нормално. Та съвета ми е махни тая простотия есед нод и остави дефендъра достатъчно е добра вече в класациите като софт да ти пази компа от вируси и прочие и предполагам проблема ти ще се реши.

П.п. А и уин 8 има сейф мод това че си прост и не знаеш си е друга работа

А това за ъпдейтите е пълна простотия. Хората ги пускат за подобряване на системата и премахване на бъгове не да я прецакват.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Здравейте, да се включа и аз!

От известно време, екрана на компютъра ми замръзва и мога да движа само мишката, като всички отворени прозорци в таскбара, са замръзнали и не мога да ги отворя, не мога с двоен клик за затворя отворени програми или да правя каквото и да било, с две думи компютъра става неизползваем. Единствено мога да използвам метро екрана...! Дали това е хардуерен проблем - дефектно дъно или е софтуерен, защото бях чел е вдин чужд форум, че може да е свързано с дънната платка...?!?

Направих рефреш на системата, като зададох опцията да запази приложенията, но така или иначе системата запазва всички програма, при условие че са инсталирани през магазина за приложения, съответно аз съм ги инсталирал външно и така на практика, един вид все едно съм направил клийн инстал...

Тъкмо си мислех че проблема вече го няма и се появи два дни след като съм направил преинсталация...

Windows 8.1 Pro,  легално инсталиран (с пропуска в сисгурността на МС, с ритейл ключ и активация по телефона)

Та какво да правя, не ми се връща към 7-цата...

Отделно някой път дори след рестарт, при поява на началния екран, веднага след него всичко замръзва и се налага последващ рестарт. Някой път отнема 3-4 последователни рестарта, за да може да се оправи.

Благодаря предварително!

P.S. Това го прави на произволен принцип... Не всеки път замръзва.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Защо не си направиш бакъп на актиацията със Advanced Tokens Manager и не направиш чиста инсталация на системата с усб или диск , т.е. да изтриеш дяловете с бот и инсталацията на уина даинсталираш на ново и да видиш дали ще се държи после пак така.Ако да значи е хардуерен.

Нищо не ти пречи преинстала работа за има няма и 30 мин.

Аз бекъм имам, въпроса е, нали "Refresh" функцията е еквивалентна на преинсталиране..., значи може да е хардуерен проблем. Не са лоши сектори, защото проверявах с HD Tune.

Защо не си направиш бакъп на актиацията със Advanced Tokens Manager и не направиш чиста инсталация на системата с усб или диск , т.е. да изтриеш дяловете с бот и инсталацията на уина даинсталираш на ново и да видиш дали ще се държи после пак така.Ако да значи е хардуерен.

Нищо не ти пречи преинстала работа за има няма и 30 мин.

Viiipeer, закачи някъде:

c:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx

c:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

и дай връзка към тях.

Заповядай!

http://dox.bg/files/dw?a=5ee2eda89a

http://dox.bg/files/dw?a=f4721547b0

Viiipeer, закачи някъде:
c:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx
c:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
и дай връзка към тях.

Start->control panel->Administrative tools->Component Services - ато се отвори, в левия панел щравате пред Component Services - да се разгърне->Computers->My Computer->щравате върху DCOM Config. Ще се появявт запитвания за регистрация на омпоненти - потвърдете с ОК. Сега щракнете с десен бутон върхъ My Computer в левия панел и изберете Properties. Щракнете на раздел COM Security. Щракете на бутон Edit Defaults под Access Permition, бутон Add, бутон Advanced, Find Now, превъртете надолу докато намерите името на вашия профил, щракнте на него и потвърдете с ОК. Марирайте Local Access и ОК. Повторете същото упражнение с долния бутон Edit default като на връщане маркирате Local Launch и Local Activation САМО. ОК->ОК

change adv. Control Panel->Power Options->Change plan settings->Change adv. power sett. - от падащото меню изберете High Performance->Sleep->Sleep After ->Never.

Заредете в BIOS Load failsafe settings. Пренаредете захранващите кабели(изваждане - поставяне) в кутията.

Ако горните 2 не помогнат - носете захранването в сервиз или подменяте с ново.

Кажи честно?

post-344859-0-39517400-1418440198_thumb.

А това сигурно ми е тапета?

Колега, благодаря много че помагаш! Направих въпросните настройки.

Въпроса е тези настройки на база логовете, които предоставих ли се налагат или е просто един от начините да се избегне проблема?

Интересното в случая е, че когато замръзне екрана и ако съм пуснал видео да гледам - някакъв филм, то без проблем мога да го гледам, да го дам на пауза, като същевременно не мога да отворя нищо друго от таскбара, или от десктопа....

Имам чувството че може да е софтуерен проблем, понеже няма логика видеото да върви, всичко останало да е замръзнало, и като казвам замръзнало, нямам предвид белия фон, който се появява при приложенията в режим "not responding....". а все едно съм направил скрийншот и се опитвам да отворя нещо.

Остана само настройките в BIOSA да направя.

Сега преди да включа компютъра се появи следното.

Син прозорец Recovery

It looks like Windows didnt load correctly

С опция за See advanced repair options

и Restart my PC.

Дадох на рестарт и се появи scanning and repaird drive C:\

Въпроса е, ако бяха лоши сектори, при бърз скан с HD Tune, нищо не показа.... Това зависване си го обеснявам, само ако има проблем с диска, с друго не мога да го обясня, при положение че имам KIS,  както и че проблема съществува след Refresh PC.

P.S. Сега преди малко "замръзна" и след 30 секунди се "размрази"...

Ще направя чиста инсталация, и ако пак проблема се появи, значи е хардуерен.

Сега инсталирах HD Santinel и всичко е наред с дисковете, което мен ме успокои.

Смело преинстал!

Start->control panel->Administrative tools->Component Services - ато се отвори, в левия панел щравате пред Component Services - да се разгърне->Computers->My Computer->щравате върху DCOM Config. Ще се появявт запитвания за регистрация на омпоненти - потвърдете с ОК. Сега щракнете с десен бутон върхъ My Computer в левия панел и изберете Properties. Щракнете на раздел COM Security. Щракете на бутон Edit Defaults под Access Permition, бутон Add, бутон Advanced, Find Now, превъртете надолу докато намерите името на вашия профил, щракнте на него и потвърдете с ОК. Марирайте Local Access и ОК. Повторете същото упражнение с долния бутон Edit default като на връщане маркирате Local Launch и Local Activation САМО. ОК->ОК

change adv. Control Panel->Power Options->Change plan settings->Change adv. power sett. - от падащото меню изберете High Performance->Sleep->Sleep After ->Never.

Заредете в BIOS Load failsafe settings. Пренаредете захранващите кабели(изваждане - поставяне) в кутията.

Ако горните 2 не помогнат - носете захранването в сервиз или подменяте с ново.

Да, последната ми публикация е базирана на регистрираните в дневниците събития.

Можеш да пробваш и ремонтна инсталация - влизаш в windows и стартираш setup.exe от инсталационния ностел (DVD/USB/монтиран ISO файл), избираш Upgrade... и следваш съветника.

По принцип най-лесно е да се насипе нова инсталация. Майсторията е да се ремнотира, за да се избегне инсталирането на останалия софтуер и настройата на системата - там е гоямата загуба на време и понякога е свързано и с допълнителни финансови разходи.

Още веднъж блаодаря! Инсталирах на чисто и сега е пушка!

Върнах си успешно регистрацията.

;-)

Да, последната ми публикация е базирана на регистрираните в дневниците събития.
Можеш да пробваш и ремонтна инсталация - влизаш в windows и стартираш setup.exe от инсталационния ностел (DVD/USB/монтиран ISO файл), избираш Upgrade... и следваш съветника.
По принцип най-лесно е да се насипе нова инсталация. Майсторията е да се ремнотира, за да се избегне инсталирането на останалия софтуер и настройата на системата - там е гоямата загуба на време и понякога е свързано и с допълнителни финансови разходи.

Ето, че още в същия ден, проблема се прояви пак, в енда тема от миналатата година е един форум попаднах на мнение, че utorrent е причината и наистина, както е зависнала системата, в момента в който го спрях, вчиско се оправи! Пуснах stability test с AIDA и температурире на видеото, процесора и дъното са нормални..., следователно не е хардуерен проблем. За една бройка да почана да преинсталирам към 7, но дано наистина проблема да се проявява от utorrent.

Дори и на чиста инсталация погледни в eventvwr за критични грешки!

uTorrent обикновено зависва при проблем в дела, от където сийдва и/или размера на кеша. Маркирай в Основните настройки "Преразпределяй файловете"

• Автор

Спрях за известно време да пиша в темата, защото мислех, че проблема се е оправил. От таск мениджъра изключих абсолютно всички програми, които се включват на стартъп-а на компютъра, с изключение на антивирусната. В резултат няколко дена нямах никакви проблеми. Докато веднъж, няколко дена след като реших, че съм намерил решение на проблема - компютърът се рестна и повече не иска да се включи. Само компютърът свети и шуми (работи), но екрана е постоянно черен. Не се показва абсолютно нищо, а индикатора на монитора свети в цвят, в който свети когато компютъра е изключен.

Редактирано от Nikolay Hristov (преглед на промените)

Разгърни Windows logs, под него ще изллязат Applications и System. Последователно щракни на двете и когато е осветен съответният елемент, вдясно щракни на Filter Current Log. Маркирай Critical, Error, Verboose. И виж какви грешки ще се появят.

Или окачи някъде архив с двата файла:

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx

Здравейте!

Смених захранването от подписа с това Fortron 350W http://www.fsp-europe.com/professional/fsp350_60apn_85plus.php

Интересувам се, достатъчно ли е за цялотната система от подписа?

Благодаря!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.