Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация до 2000 лв.

Featured Replies

• Автор

Ами съжалявам за забавянето, но нямах много време да се задълбочавам. Благодаря много на всички за отзивите и мисля, че долу/горе се ориентирах. Компютърът няма да се използва толкова много за игри и главно игрите не са много натоварващи (Ghost Recon Phantoms и може би някои игри с малко повече изисквания, но като цяло не съм геймър и ще съм доволен да вървят добре на med quality) та така де, мисля да спестя малко от видео карта и (750ti или 660ti, по-добрата от двете) ще ми върши работа. Казвали са ми, че AMD имат проблем със загряването и предполагам, че ще трябва по-добро охлаждане за тях, но мисля, че съм по-склонен да си взема процесор на intel (може би intel core i7-4790). Също така мисля да сложа допълнително ssd, на който ще сложа операционната система и мисля да го ползвам като работен диск, тъй като четох, че photoshop и други програми работят много по-бързо със ssd.

p.s.

Реших да пазарувам от vali.bg понеже имам отстъпка, затова ще помоля за помощ с останалите части като кутия, захранване, дъно и прочие от там. Видях сравнение в сайта на nvidia и пише, че 660ti има доста по-добра производителност от 750ti, но във вали.бг няма 660ti, затова ще помоля за съвет за друга подобна карта на подобна цена или в краен случай ще търся от друг сайт. Това е снимка на частите, които съм избрал до сега и ако цената започне да надхърля 2000 с останалите части, които липсват, ще взема по-малък hdd(1tb) или по-малък ssd (256GB) и в краен случай по-малко рам (8gb). Ако мислите, че някоя част може да бъде заменена с подобна, по-добра на друга марка, моля споделете. И още нещо се сетих, четох, че photoshop започва да използва ssd, когато няма повече свободен рам и ако 16gb са предостатъчни, то може да не отделям толкова много пари за ssd. 

Untitled.png

• Отговори 54
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

ASROCK B85 KILLER /LGA1150
XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X
2X8G DDR3 1600 ADATA
A-DATA SSD SX900 128GB SATA3 X2
2T SG SATA 6G/7200 64M 3Y WARR
PSU FORTRON AURUM S 600
FD CORE 3300 ATX BLACK

Обща стойност - 1 616.73 лв. с ДДС

+

http://www.emag.bg/video-karta-asus-nvidia-geforce-gtx-760-oc-directcu-ii-2048mb-gddr5-256bit-hdmi-2x-dvi-display-port-gtx760-dc2oc-2gd5/pd/DN94XBBBM/

Точно 2000 лева

Имаш :

2 диска по 128 гигабайта

2 терабайта за сторидж

по-мощно видео от gtx 750ti и 660ti

16GB рам

хубаво дъно с хубав звук и куп щуротии,които да ги купуваш ще излезнат над 150 лева...

Захранване със златен сертификат и 600 вата

Кутия с големи и тихи вентилатори и много добър cable management

Редактирано от monicho (преглед на промените)

• Автор

2X8G DDR3 1600 ADATA

PSU FORTRON AURUM S 600

FD CORE 3300 ATX BLACK

+

http://www.emag.bg/video-karta-asus-nvidia-geforce-gtx-760-oc-directcu-ii-2048mb-gddr5-256bit-hdmi-2x-dvi-display-port-gtx760-dc2oc-2gd5/pd/DN94XBBBM/

Точно 2000 лева

Имаш :

2 диска по 128 гигабайта

2 терабайта за сторидж

16GB рам

хубаво дъно с хубав звук и куп щуротии,които да ги купуваш ще излезнат над 150 лева...

Благодаря за бързите отговори, но защо да си вземам този Xeon, след като мога да си взема по-бързия i7-4790 на по-добра цена от вали.бг

Също за 100 лв по-малко мога да си взема един ssd 240GB.

И последно във вали имат gtx760 само, че на gigabyte, а тази от emag е на asus. Има ли разлика в работата на двете карти?

p.s. и очевидно от вали ще ми излезе доста по-евтино и ще помоля, ако има възможност всички части да бъдат избрани от там

Untitled.png

Благодаря за бързите отговори, но защо да си вземам този Xeon, след като мога да си взема по-бързия i7-4790 на по-добра цена от вали.бг

И последно във вали имат gtx760 само, че на gigabyte, а тази от emag е на asus. Има ли разлика в работата на двете карти?

p.s. и очевидно от вали ще ми излезе доста по-евтино и ще помоля, ако има възможност всички части да бъдат избрани от там

Untitled.png

Тя 760 на гигабайт е по-хубава за мен от асуса...

Обаче това ссд,дето си избрал нещо не се връзва...

eon-а е на 99% идентичен процесор с i7 4770, но няма вградено видео. Т.е. е по-бавен от i7 4790 само с 200 мегахерца, което няма да усетите. Разликата в цената обаче е чувствителна в полза на Xeon-а - по-евтин е с повече от 100лв.

Има го и във vali. Като е 104лв по-евтин.

ПС. Оказа се че съм объркал сокета или Вали процесора. Трябва да е Xeon 1231V3 s.1150

Редактирано от Игнатов (преглед на промените)

Игнатов,този е за сокет 1155,пише демек трябва да е  V2,а не V3,тоя дето си дал.

• Автор

Не разбирам. Защо да не се връзва

Не разбирам. Защо да не се връзва

Марката я чувам за първи път,а има А-дата за по 200-230 лева даже SX ...

Вярно, не съм забелязал изобщо. Мерси за поправката :)

Те са сбъркали нещо,защото V2-1155,V3-1150...

Тя 760 на гигабайт е по-хубава за мен от асуса...

Taзи карта на ASUS има едно от най-добрите охлаждания.

ASUS е марката на първа позиция в личната ми класация.

2X8G DDR3 1600 ADATA

PSU FORTRON AURUM S 600

FD CORE 3300 ATX BLACK

+

Точно 2000 лева

Имаш :

2 диска по 128 гигабайта

2 терабайта за сторидж

16GB рам

Асрок Хубаво дъно и хубав звук ?!?!?! Ти май нещо се бъзикаш наистина с хората.

• Автор

Всеки с различно мнение и тотално се обърках :D. Не знам какво толкова трябва да му избирам на това дъно. Според мен трябва просто да поддържа останалите компоненти и искам да попитам какв мислите за това, което съм избрал. Също за охлаждане на процесора не знам какво да сложа и ще помоля за помощ за нещо максимално евтино, което да ми върши работа. Колкото до кутията и захранване, какво мислите за най-евтината кутия на thermaltake и захранване 630w на thermaltake.

Всеки с различно мнение и тотално се обърках :D. Не знам какво толкова трябва да му избирам на това дъно. Според мен трябва просто да поддържа останалите компоненти и искам да попитам какв мислите за това, което съм избрал. Също за охлаждане на процесора не знам какво да сложа и ще помоля за помощ за нещо максимално евтино, което да ми върши работа. Колкото до кутията и захранване, какво мислите за най-евтината кутия на thermaltake и захранване 630w на thermaltake.

Като имаш пари слагаш хубаво златно захранване и хубава голяма кутия.Дъното е с хубав звук наистина.Бюджетните асроци не са с хубав звук.

Пич не се филмирай с тия геймърски дъна и щуротии защото имаш пари за  цяла конфигурация

GB B85-HD3 /1150
2X8G DDR3 1600 KINGSTON
Samsung 120GB SSD 840 EVO SATA 6Gb/s
ASUS GTX750TI-PH 2GD5
ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3
PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

Обща стойност - 1 671.32 лв. с ДДС

Монитора : Dell 23.8", Wide, Full HD, DisplayPort, DVI, Черен, P2414H

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Пич не се филмирай с тия геймърски дъна и щуротии защото имаш пари за  цяла конфигурацияGB B85-HD3 /1150

2X8G DDR3 1600 KINGSTON

Samsung 120GB SSD 840 EVO SATA 6Gb/s

ASUS GTX750TI-PH 2GD5

ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3

PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE

Обща стойност - 1 671.32 лв. с ДДСМонитора : Dell 23.8", Wide, Full HD, DisplayPort, DVI, Черен, P2414H

Е,нали ще взима монитора отделно?Тоест има пари за GTX 970,GTX 760..

Даде ама за леки игрички за какво му е карта за 700 лв.?

По-добре да вкара парите не просто в качествен монитор но и с по-голям диагонал както и да се вземе по-голямо SSD. 

Поне за мен 120ГБ SSD не става за нищо когато е намесена видеообработка а и някоя игричка.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Даде ама за леки игрички за какво му е карта за 700 лв.?

По-добре да вкара парите не просто в качествен монитор но и с по-голям диагонал както и да се вземе по-голямо SSD. 

Поне за мен 120ГБ SSD не става за нищо когато е намесена видеообработка а и някоя игричка.

Ами Dell P2714H и 760 от емаг ще е по-добре.

Вие не виждате ли ,че той  изобщо не е ориентирам какво иска.  Вие му предлагате захранване със златен сертификат а той пита за ширпотребата на Термалтейк .Имате ли си идея колко е като размер примерно 8 часа  1080p видео та викате ,че 120 GB ще са малко.

• Автор

asdf.png

Какво мислите за тази конфигурация. Точно влиза в бюджета ми и просто искам да знам дали има някоя несъвместима или не достатъчно добра част (като например не достатъчно охлаждане).

Не разбрах какво имате против Xeon 1231v3 ? За 100лв отдолу получавате същият прцесор, с 200мхц по-ниска честота. Тия 100лв ще можете да дадете за по-добра видеокарта или захранване? Тоя Hyper на Fortron не е най-удачният избор за конфигурация за 2000лв.

Пич  я ми кажи къде ще сложиш   този М2  SSD диск?  Как ми се иска да си го купиш и после да си подпираш  черчевето на прозореца с него !!! И тия продават много евтино :)  Само от тоя диск  ше ти отрежат главата с 40 лева най малко ADATA SSD M.2 2242 SP900 128GB  това му е цената  а ти  си купи нормално  SSD  а не тия дискове за mini ITX  компютри.Раздела  е пълен с предложения  за хубави дискове а и в темата имаш 2-3 много добри предложения.

51824.jpg

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.