Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конф. за поддържане на игрови сървъри

Featured Replies

Как да го обясня не знам.

Ще набутам хубаво видео в тая машина и ще хоствам с нея, видеото няма да играе почти никаква роля до като машината хоства, обаче до като не дойде момента да спра да хоствам.

След като спра да хоствам каквото и да е било, ето тук видеото което не е работило до сега, вече ще започне да играе своята роля. 

Сега бихте ли ми отговорили на първия зададен въпрос за видеото ?

Тогава е безсмислено да добавяте видео сега. Когато решите да ползвате машината за десктоп ще са се появили нови карти на пазара, цените ще са паднали и т.н.

Как да го обясня не знам.

Ще набутам хубаво видео в тая машина и ще хоствам с нея, видеото няма да играе почти никаква роля до като машината хоства, обаче до като не дойде момента да спра да хоствам.

След като спра да хоствам каквото и да е било, ето тук видеото което не е работило до сега, вече ще започне да играе своята роля. 

Сега бихте ли ми отговорили на първия зададен въпрос за видеото ?

Видеото което сте избрал не става за нищо. По-добре вземете някакво за 50лв, то ще е напълно дсотатъчно. Когато решите да ползвате компютъра с друго предназначение, тогава вече ще му вземете съвременно видео. Сега не си заслужава да взимате нещо по-скъпо. Тоя бранш се развива доста бързо.

• Автор

Добре тогава да речем че ми трябва сега видео, нека да е гд добро.

Какво ще кажете за това Sapphire R7 240 4GB DDR3 WITH BOOST http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=52690

И понеже дъното ми поддържа тези слотове

1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE1: x16 mode), 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE2: x4 mode), 2 x PCI Slots, Supports AMD Quad CrossFireX and CrossFireX

Възможно ли е да шибна 2 по Sapphire R7 240 4GB DDR3

?

Хайде моля ви се отговорете ми без значение дали има или няма смисъл сега или след хостване от видео карта.

Докато 240 вървеше по 100 лева беше добра оферта,вече изобщо не си заслужава,а 7750 ако намериш  GDDR5 1GB за 150 лева е още по-добре от 250.

• Автор

А сега искам да знам тъй като дъното ми поддържа два слота 2 x PCI Slots, Supports AMD Quad CrossFireX and CrossFireX 

та мога ли да бутна две такива карти SAPPHIRE DUAL-X R9 280 3GB GDDR5 https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=562862

И имате ли други предложения за по евтини със същата характеристика и една видео карта с какво трябва да е съобразена.

Разбрах че захранването играе няква роля вярно ли е?

А сега искам да знам тъй като дъното ми поддържа два слота 2 x PCI Slots, Supports AMD Quad CrossFireX and CrossFireX 

та мога ли да бутна две такива карти SAPPHIRE DUAL-X R9 280 3GB GDDR5 https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=562862

И имате ли други предложения за по евтини със същата характеристика и една видео карта с какво трябва да е съобразена.

Разбрах че захранването играе няква роля вярно ли е?

Ами естествено,че играе роля видеокартата е най-големия консуматор в системата,тази 280,която си избрал достига 250 вата под товар,я си представи сложиш едно 430 ватово захранване и искаш CrossfireX какво ще стане ? За 280Х поне едни 850 вата всичко да си работи стабилно,въпреки че и 750 биха стигнали,а за 280 би трябвало 750 да са достатъчно.

В почти всички случаи е много по-добре да се вземе една карта, но мощна, отколкото две карти, но по-слаби. Ако си мислиш, че като сложиш 2 карти, fps-то ще ти се качи двойно, това не е вярно (освен може би при 2x970). За около 800лв. можеш да си вземеш или Sapphire R9 290 (720лв.), или EVGA GTX970 FTW (766лв), а ако искаш по-евтино - една малка GB GTX970 (680лв).

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

• Автор

А какво е CrossfireX ?

А какво е CrossfireX ?

Чакай сега,говориш ми за две видеокарти и не знаеш какво е ? Една 970 е много по-добре от две 280.

Вие не усетихте ли ,че темата се измести от УЖ сървърче за хостване на CS GO към геймърски компютър. Пича е гледал  клипчета в тубата   как да си пусне CS GO  сървър на домашния комп  и изведнъж  му е дошла идеята с 900 лева  да си събере  нещо ,което да  е хем сървър хем геймърски комп хем  да  си преправя снимките и да си енкодва  клипчета и филмчета.Две видео карти (висок клас) се ползват когато искаш да играеш на много висока резолюция  и гониш високи FPS .Ти със тоя Ксеон който си избрал  едвам ще избуташ  за една 970GTX  карта която струва колкото целия ти комп.За 2 такива карти ще ти трябва и хубаво захранване минимум 750 вата  и кутия която е достатъчно  голяма,че да ги побере и да има хубав въздушен поток . Тази 240-ка която  ти я гледаш  е  карта  от годежа на Лили Иванова  със бавната DDR3 памет. Разликата в бързината между DDR3 и DDR5  е точно 2 пъти в повече за втората.Изобщо  ти имаш  ли идея какво точно искаш или си пишеш кокото да си тренираш бързината на писане и да си губиш времето ? Във първия си пост ти предложих  истинска сървърна машина  на която евентеулано  да и добавиш още рам памет ,но ти каза ,че е бавна (голям смях)  и  ти е скъпа. После ти предложих наистина добра машина  с която да  работиш и да се  кефиш за 3 + години напред от всичко ново и ти пак каза ,че ти е скъпо. И в крайна сметка темата ти беше  за асемблиране на сървър  а не за компютър  тип всичко в едно  и ако може и да простира .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

TheLion17

Не разбирам EN какво е все пак това CrossfireX ако може малко по кат на тъп ?

monicho Не разбирам за тва питам

AlkatrazBG Благодаря ти, благодаря.

Не съм влязъл да си губя времето и да си пробвам бързината на писане!

Вярно е че излязохме от естеството на темата и че заглавието трябваше да изглежда по малко друг начин.

Но главно идеята ми е за хостване на колко сървъра с тази си характеристика която съм събрал до сега, като изключим видеото до тук.

Целта ми е да хоствам 1 или 2 години и евентуално ако се разпадне нещо, за да не го пускам за продаване да мога да си го ползвам за игри и обработка на видео.

С няколко думи темата ми трябваше да изглежда ето тъка: Хибриден конф. за хостване на игри, игране и обработка на видео.

Когато машината хоства тя ще прави само това и нищо друго, няма да играя каквото и да е било, тя няма да има графична среда и кот да е било.

Най много да и зема някво видео за да мога да си правя някви настройки по сървърите.

Ето за това се интересувам от всичко това и знам че не може да е хибрид или ще е сървър или ще е гейминг видео обработка.

Но повярвайте ми до тук много добре се справяте всички макар някои от вас да са изневрени.

:)

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Вече предложих  да си вземете видео за 50-60лв- възможно най-евтино и когато се откажете от правене не сървъри си взимата нова виеокарта. Като се откажете ще са наизлезли доста нови модели и ще можете да си вземете нещо по-качествено.

• Автор

Повече от 1 AMD карта?

Нещо не разбрах картата на AMD ли трябва да е?

Примерно на дъно  ASROCK H97M PRO4 /1150

е със два слота за видео, и какви видеота мога да слагам на двата слота и до колко GB ?

Повече от 1 AMD карта?

Нещо не разбрах картата на AMD ли трябва да е?

Примерно на дъно  ASROCK H97M PRO4 /1150

е със два слота за видео, и какви видеота мога да слагам на двата слота и до колко GB ?

2 карти 280Х са по-слаби от една нвидиа 970.

Аз не разбирам какво не разбра?

Crossfire означава да имаш 2 или повече AMD карти в компютъра, които да работят в режим Crossfire (с други думи - да работят заедно). Разбира се, за да поддържаш повече от 1 карта ти трябва по-хубаво захранване, както и дъно, което поддържа въпросния режим Crossfire и има поне 2 слота за видео карти.

Еквивалентът на nVidia се нарича SLI и е почти същото, като най-голямата разлика е, че при SLI можеш да слагаш само еднакви карти (пр. не можеш да сложиш gtx970 и gtx980). 

Ако искаш да научиш повече за по-специфичните разлики, гледай клипа на предната страница, който съм линкнал.

П.С. Забравих да добавя, че видео паметта не се събира. Например имаш 2 видео карти, които са по 2GB всяка. Това не означава, че общо видео паметта на компютъра ще стане 4GB. 

• Автор

Тва ми е дъното което ми предложиха в първите постове: http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-H97M-PRO4--1150/description.html

Пише че поддържа Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™

Като казва някой AMD се сещам за процесор, освен това и за видео на AMD.

Мога ли да сложа два различни модела видео карти примерно ATI и nVIDIA?

И каква е ползата тогава когато видео паметта не се събира, какво е предимството да бучнеш 2 видеота в едно дъно?

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Тва ми е дъното което ми предложиха в първите постове: http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-H97M-PRO4--1150/description.html

Пише че поддържа Supports AMD Quad CrossFireX™ and CrossFireX™

Като казва някой AMD се сещам за процесор, освен това и за видео на AMD.

Мога ли да сложа два различни модела видео карти примерно ATI и nVIDIA?

И каква е ползата тогава когато видео паметта не се събира, какво е предимството да бучнеш 2 видеота в едно дъно?

Ами ползата е по-високата производителност и не можеш ATI+Nvidia.

• Автор

Значи да разбирам че мога две по R7-250 2G GDDR5.

А мога ли една R7-250 2G GDDR5 и една R7 260x 1GB GDDR5

Една марка само дето едната е 2GB. и е 250 серия, а другата 1GB 260 серия.

?

Защо си усложняваш всичко с 2 карти по 160 лева,а не вземеш една за 370 и да си имаш същата производителност ?

• Автор

За сега не ми трябва толкова скъпа, просто се интересувам, искам да знам възможностите на това което събирам да купувам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.