Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация за 1500лв. Заслужава ли си да изчакам?

Featured Replies

Е не е точно така. Не обичам картината ми да насича, дори това да е на моменти. Много хора също се дразнят от това и веднага мога да ти дам примери с хора от форума. Това, че на теб не ти прави впечатление, е друг въпрос. Когато човек седне сериозно да играе, дори и най-малката засечка в картината може да провали играта. само ще ти дам пример с клипчетата от профила ми или поне с част от тях. Когато се опитвам да бъда номер едно, най-малкото прескачане на картината в завой, ме изхвърля от пистата. и ако точно в тоя момент се движа с рекордно време, нали се сещаш :) Толкова за насичанията и това, каква картина ми трябва. Ако става въпрос, всички ние може да си караме и с Жигулита все още, но не го правим. И ако аз ти кажа, че е добре да имаш нова кола, а ти ми кажеш, че и стара на няколко години върши работа, бих те попитал тогава - а Жигулата на дядо ти не върши ли съ щата работа? И като се замислиш ще видиш, че колкото моето мнение за нови коли е пресилено, толкова и твоето за стари, ако го погледнеш от гледна точка на придвижването. На тоя с Жигулата винаги ще се намери някой да му каже - а защо не си с градския транспорт, пеша или с велосипед? Пък на оня лудия, дето минава по 5 километра пеша на ден за да отиде до някой парк, ще се намери някой да каже - абе ти да не си луд? Не може ли да си стоиш у дома до винцето и сланинката, а си тръгнал пеша до парка? Всеки луд с номера си. някой на теб би ти се изсмял, че ползваш карта за 250 лева при положение, че може да караш и с вградено видео. С него съ що вървят игри и щом не те интересуват детайлите, спокойно може да си играеш като Коката на 1024х768 и това изобщо няма да ти прави впечатление ;) ( Кока, сори за примера, ама е време да си оправиш машината). Иначе за клокнатия i7  си прав. Както и за двете карти. Доста по-добре ще е за игри, но не разполагам чак с такива финанси. Доста нови игри просто си искат две карти като GTX970  и висока резолюция. Мога да тръгна да ти обяснявам, защо ми трябват повече детайли при нови игри, но едва ли ще го разбереш. Както няма да разбереш един художник, тръгнал да ти обяснява картините си, така няма да разбереш и мен, тръгнал да обяснявам визията и разбиранията си за игри. 

Има хора, които се оплакват и от две Titan Z-ки в SLI, така че твоите претенции са в рамките на нормалното. Но, както казах, хората да се оплакват от едни от най-най скъпите карти вече е лигавщина.

Ей, вие се надпреварвате да ме оплювате и злепоставяте :) Колко от вас са били в някоя игра, освен Коката? А GTX 970  не е толкова бърза, за колкото я мислят някои. Аз днес дадох една снимка, ето я пак:

2014-12-19_232918.jpg

А днес докато се ровех из форума, ето какво мое мнение  за същата игра ми попадна:

https://www.kaldata.com/forums/topic/234267-препоръчайте-ми-видео-карта/?p=2983132

2014-12-19_233122.jpg

Това е само от преди месец, а виждате разликата в изискванията. Аз не случайно в поста си говоря за това, че препоръчителните изисквания за игри са не това, което трябва да бъдат. И мисля в случая разработчиците на тая игра потвърдиха моите думи. Когато аз говоря или пиша нещо, много рядко говоря напразно, освен ако не се заяждам или бъзикам с някой. 

ПП: Ей сега ви пускам клипче с максималните настройки за тая игра, да видите за к акво става GTX980 ( щото реално след клока GTX970  е такава)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Пичове, защо спорите в на хората темите? Да ви кажа изобщо не е приятно. Отказвате човека от предложения..... ;/

Добре,ако не спорим какво ще стане ? Някой ще даде неподходящо предложение,той ще го избере и 1500 лева и ще е недоволен,не смяташ ли,че щом модераторите нищо не ни казват има смисъл ?

Ето и обещаното клипче, да видите как върви Assetto Corsa  при максимално възможни детайли, без да пипам AA  от настройките на драйверите. Сега сложете две клокнати GTX970  и кажете, дали ще хванете 60 фпс. Дори и 50 ще са под въпрос. Така, че разбирам недоволните от TitanZ. Това, че нещо струва хиляди не означава, че удовлетворява всички изисквания на човек.

Пуснете на 1080p, макар че клипа е сниман на 4К резолюция. Долу горе това позволява DSR,  макар че на практика нещата са по-добри. 

Пичове, защо спорите в на хората темите? Да ви кажа изобщо не е приятно. Отказвате човека от предложения..... ;/

Много пъти съм го казвал и пак ще го кажа. Който иска просто 7 реда части и се дразни от всякакви коментари, най-вероятно самият той е трол. Не бих си позволил такива размисли, ако темата не беше  с подвъпрос "Заслужава ли си да изчакам". Отговорът на тоя въпрос може да бъде с две букви, но не и в случая. Причината е, че никой от тук пишещите не си е задавал тоя въпрос към тая моментна ситуация на пазара. А за да се стигне до правилното решение, трябва да се побуксува малко на едно място, както в тая тема. Иначе както каза Monicho,  човека просто може на доверие да вземе най-приятната за окото конфигурация и след това да си чупи главата, да проклина форума и да псува себе си, задето слуша другите. 

Ето и обещаното клипче, да видите как върви Assetto Corsa  при максимално възможни детайли, без да пипам AA  от настройките на драйверите. Сега сложете две клокнати GTX970  и кажете, дали ще хванете 60 фпс. Дори и 50 ще са под въпрос. Така, че разбирам недоволните от TitanZ. Това, че нещо струва хиляди не означава, че удовлетворява всички изисквания на човек.

Пуснете на 1080p, макар че клипа е сниман на 4К резолюция. Долу горе това позволява DSR,  макар че на практика нещата са по-добри. 

Много пъти съм го казвал и пак ще го кажа. Който иска просто 7 реда части и се дразни от всякакви коментари, най-вероятно самият той е трол. Не бих си позволил такива размисли, ако темата не беше  с подвъпрос "Заслужава ли си да изчакам". Отговорът на тоя въпрос може да бъде с две букви, но не и в случая. Причината е, че никой от тук пишещите не си е задавал тоя въпрос към тая моментна ситуация на пазара. А за да се стигне до правилното решение, трябва да се побуксува малко на едно място, както в тая тема. Иначе както каза Monicho,  човека просто може на доверие да вземе най-приятната за окото конфигурация и след това да си чупи главата, да проклина форума и да псува себе си, задето слуша другите. 

Това в клипа средно колко FPS са,защото не виждам ?

Това в клипа средно колко FPS са,защото не виждам ?

На две места се виждат средните fps - горе вдясно от FRAPS  и горе вляво от Riva Tuner. При положение, че кадрите се въртят около 25, колко смяташ че са средните? И това е когато съм сам на пистата. Пусна ли състезание, кадрите падат доста, заради другите автомобили, които почват да пилят гуми. Но там вече се намесват други фактори, защото дима и отраженията не се изчисляват от видеокартата, макар че и аз не мога да разбера точно кое спъва нещата. Заподозрени останаха само бавната RAM памет  и вероятно недостатъчната пропускателна способност на шината към видеопаметта или по-точно недобрата и неоптимизирана компресия на текстурите, която в един момент явно задръства шината. Ама това предстои да се тества днес. 

На две места се виждат средните fps - горе вдясно от FRAPS  и горе вляво от Riva Tuner. При положение, че кадрите се въртят около 25, колко смяташ че са средните? И това е когато съм сам на пистата. Пусна ли състезание, кадрите падат доста, заради другите автомобили, които почват да пилят гуми. Но там вече се намесват други фактори, защото дима и отраженията не се изчисляват от видеокартата, макар че и аз не мога да разбера точно кое спъва нещата. Заподозрени останаха само бавната RAM памет  и вероятно недостатъчната пропускателна способност на шината към видеопаметта или по-точно недобрата и неоптимизирана компресия на текстурите, която в един момент явно задръства шината. Ама това предстои да се тества днес. 

Все пак е добре,защото това е видеокарта за 700 лева ,а преди ти трябваха 2Х290Х в CrossfireX по 1000 лева за това...

На 1080p и 2АА не би трябвало да й мърдат 50 фрейма.

Все пак е добре,защото това е видеокарта за 700 лева ,а преди ти трябваха 2Х290Х в CrossfireX по 1000 лева за това...

На 1080p и 2АА не би трябвало да й мърдат 50 фрейма.

Малко по-сложни са нещата, отколкото си мислиш. Аз споменах, че нещо спъва картата и това не е процесора. може да е само RAM  паметта или тясната шина от 256 бита на видеокартата. Но кое точно е, ще се опитам да разбера след малко. Ако не е нито едно от двете неща, очаквам предложения какво може да е. В случая, ако честотата на обновяване на отраженията се повишат, то натоварването на видеокартата спада, кадрите също. Тоест, нещо я спъва. Процесора обае си се товари нормално и той няма как да е причина. Остава паметта или видеопаметта. Има и трети вариант - липса на оптимизация от драйверите. Същото важи и при повишаване качеството на дима. Ако смяташ, че е нормално тия настройки да са на Low,  да, картата с мъка хваща 50 fps и дори 60 с вертикална синхронизация при реално състезание, а не при обиколки за време сам на пистата. Има нещо гнило в цялата работа. Това гнилото го има и при други игри, не само при тая. Примерно при FC4.

Поздрави!

Малко по-сложни са нещата, отколкото си мислиш. Аз споменах, че нещо спъва картата и това не е процесора. може да е само RAM  паметта или тясната шина от 256 бита на видеокартата. Но кое точно е, ще се опитам да разбера след малко. Ако не е нито едно от двете неща, очаквам предложения какво може да е. В случая, ако честотата на обновяване на отраженията се повишат, то натоварването на видеокартата спада, кадрите също. Тоест, нещо я спъва. Процесора обае си се товари нормално и той няма как да е причина. Остава паметта или видеопаметта. Има и трети вариант - липса на оптимизация от драйверите. Същото важи и при повишаване качеството на дима. Ако смяташ, че е нормално тия настройки да са на Low,  да, картата с мъка хваща 50 fps и дори 60 с вертикална синхронизация при реално състезание, а не при обиколки за време сам на пистата. Има нещо гнило в цялата работа. Това гнилото го има и при други игри, не само при тая. Примерно при FC4.

Поздрави!

Ти играеш на 4К,няма как,тази резолюция товари адски много видеокартата,а 4-те гигабайта видеорам не се знае дори дали не са ти малко.При 1080P ги достигаме дори,пък при 2160 ?

Виж тук 290Х има предимство,но не съвсем има малко кеш,но и 512 битова шина,което е плюс.

Ти играеш на 4К,няма как,тази резолюция товари адски много видеокартата,а 4-те гигабайта видеорам не се знае дори дали не са ти малко.При 1080P ги достигаме дори,пък при 2160 ?

Виж тук 290Х има предимство,но не съвсем има малко кеш,но и 512 битова шина,което е плюс.

Условието бе - максимални детайли. Понеже тук се спомена, че някои хора са недоволни от две TitanZ,  затова направих това клипче. А в случая аз играя на 1920х1080. Тоест, монитора ми е с такава резолюция. Това, че съм включил DSR,  е друг въпрос. Приеми го като един вид антиалайзинг, при който детайлите се увеличават многократно, а линиите заглаждат неимоверно. Без DSR  картината е неприятна при 1920x1080. Играта явно е направена, за да се играе на по-висока резолюция, защото не е обърнато мнного внимание на назъбеността на линиите, което означава, че ще трявба да се пусне и доста АА. Причината е, че разработчиците са искали да покажат повече ефекти и са се отказали от по-точните линии. И това в името на слабия хардуер, наличен на пазара. Както виждаш, съобразявали са се с най-бързите видеокарти на пазара - R9 290X  на АМД   и GTX970  на NVIDIA. И това в един момент означава, че ако човек иска по-точни линии, ще трябва да пусне доста филтрации. От там и кадрите падат. Освен това не всичко явно е предоставено на видеокартата или по-точно на ядрото на видеокартата. Натоварването от различните ефекти е разпределено , а това явно не се харесва на карта като GTX970, която на практика в много моменти се товари на 40-50%, а рядко стига 70-80%. Когато взех играта преди няколко месеца, нещата бяха много по-добре оптимизирани. Тоест, нямаше го тоя дроп. Но по някаква причина, някой вероятно си е платил и нещата се осраха. А тоя някой всеки се сеща кой е. излиза DDR4, АМД предлагат по-широки шини и по-голяма пропускателна способност на шината към паметта...та не е далече от ума къде точно е причината. Всъщност, когато играта вървеше сносно, GTX970  още не се бе появила. След появата си уж оптимизираха играта, а се оказа, че я деоптимизираха за NVIDIA. Ама какво да се прави, не може да си купуваме по една видеокарта за всяка игра, че да върви перфект.

Браво, ето още една тема оспамена от дискусии как едното ще спъва, другото няма да спъва. Има си теми за тия работи бе хора, защо трябваше да цапате темата.

Условието бе - максимални детайли. Понеже тук се спомена, че някои хора са недоволни от две TitanZ,  затова направих това клипче. А в случая аз играя на 1920х1080. Тоест, монитора ми е с такава резолюция. Това, че съм включил DSR,  е друг въпрос. Приеми го като един вид антиалайзинг, при който детайлите се увеличават многократно, а линиите заглаждат неимоверно. Без DSR  картината е неприятна при 1920x1080. Играта явно е направена, за да се играе на по-висока резолюция, защото не е обърнато мнного внимание на назъбеността на линиите, което означава, че ще трявба да се пусне и доста АА. Причината е, че разработчиците са искали да покажат повече ефекти и са се отказали от по-точните линии. И това в името на слабия хардуер, наличен на пазара. Както виждаш, съобразявали са се с най-бързите видеокарти на пазара - R9 290X  на АМД   и GTX970  на NVIDIA. И това в един момент означава, че ако човек иска по-точни линии, ще трябва да пусне доста филтрации. От там и кадрите падат. Освен това не всичко явно е предоставено на видеокартата или по-точно на ядрото на видеокартата. Натоварването от различните ефекти е разпределено , а това явно не се харесва на карта като GTX970, която на практика в много моменти се товари на 40-50%, а рядко стига 70-80%. Когато взех играта преди няколко месеца, нещата бяха много по-добре оптимизирани. Тоест, нямаше го тоя дроп. Но по някаква причина, някой вероятно си е платил и нещата се осраха. А тоя някой всеки се сеща кой е. излиза DDR4, АМД предлагат по-широки шини и по-голяма пропускателна способност на шината към паметта...та не е далече от ума къде точно е причината. Всъщност, когато играта вървеше сносно, GTX970  още не се бе появила. След появата си уж оптимизираха играта, а се оказа, че я деоптимизираха за NVIDIA. Ама какво да се прави, не може да си купуваме по една видеокарта за всяка игра, че да върви перфект.

Ами на 4К и без АА,дали би вървяла както трябва ? Иначе да кажем не е много назъбена картината при мен в CS:GO,а при LoL на FULL HD изобщо и без АА и да сложа е все същото.АМД са си платили най-вероятно,защото в момента работят на 100% да изкарат новите си 20 нанометрови чипове,за да конкурират Nvidia и за сметка на това свалят цените на видеокартите си двойно и по този начин карат хората да се спират на тях.

Ами на 4К и без АА,дали би вървяла както трябва ? Иначе да кажем не е много назъбена картината при мен в CS:GO,а при LoL на FULL HD изобщо и без АА и да сложа е все същото.АМД са си платили най-вероятно,защото в момента работят на 100% да изкарат новите си 20 нанометрови чипове,за да конкурират Nvidia и за сметка на това свалят цените на видеокартите си двойно и по този начин карат хората да се спират на тях.

Честно казано, не съм запознат с новите АМД карти, но доколкото бях чел информация преди месеци, шината и при тях ще е тясна :) Всякакви тестове съм правил на тая игра с детайлите, дори снощи една по една включвах опциите, почвайки от LOW,  за да видя коя как влияе. И както ти казах, единствено пушилката води до много голям спад в кадрите, но това е за сметка на разтоварената видеокарта. и ако се чудиш какво имам предвид, то е примерно следното - от 100 фпс кадрите спадат на 30-40, а в случаите когато и обновяването на отраженията е на ултра, кадрите си падат до 14 и то при резолюция 1920х1080. Със или без АА няма значение, щото АА влияе на средните и максимални кадри, но не и на минималните кадри в случая. Сега направих първия тест с паметта на видеокартата при 6000, 7000 и 7800 MHz. Оказа се, че и паметта не влияе на минималните кадри, само с около 30% участие на средните. Максималните са си почти същите. Значи тук нямаме кой знае какво ограничение на шината, след като 30% спад в честотата води само до 10% на спад в средните кадри, като минималните са си същите. сега продължавам с РАМ паметта, та да видя дали от там ще изхвърчи птичето или не. 

Редакция:

РАМ паметта влияе дотолкова, че кадрите падат с около 10% при 30% смъкване на честотата на паметта. Но като цяло дропът се оказва, че е от връзката между процесор и видеокарта. При поставяне опцията Мaximum pre-rendered frames =1,  нещата се нормализираха доста, макар и дропът да съществува пак на места. Ето тук тема за размисъл за АМД феновете и възможност да докажат, че с FX6300  не е така. 

.... Има и трети вариант - липса на оптимизация от драйверите. Същото важи и при повишаване качеството на дима. Ако смяташ, че е нормално тия настройки да са на Low,  да, картата с мъка хваща 50 fps и дори 60 с вертикална синхронизация при реално състезание, а не при обиколки за време сам на пистата. Има нещо гнило в цялата работа. Това гнилото го има и при други игри, не само при тая. Примерно при FC4.

Поздрави!

То четвъртия вариант е липса на оптимизация на самата игра.Ей гледай как върви при мен Far Cry 4 

Без запис кадрите са със около 10-15 в повече.

То четвъртия вариант е липса на оптимизация на самата игра.Ей гледай как върви при мен Far Cry 4 

Без запис кадрите са със около 10-15 в повече.

Ти остави кадрите, ами виж как хубаво ти се товари видеокартата. Значи играта е оптимизирана :) Повече може да очакваш само с по-бърза видеокарта. Аз горе говорех за друга игра, при която спада натоварването на видеото при промяна на две от опциите. И при положение, че натоварването на процесора е в нормите, а натоварването на видеото спада и при положение, че паметта влияе съвсем малко, то какво остава? най-лесно е да се каже драйверите, което може и да е една от причините, но явно не главната, защото това се появява на определени участъци в играта с голямо стълпотворение. Примерно при старт, където всички тръгват едновременно и където пушилката е в повече, а автомобилите прекалено много. Ей точно там тая пушилка и обновяване на отраженията влияят негативно, ако са над Low. При FC4  нещата са ясни - трябва си по-висока честота на процесора, а моя не отговаря на тия изисквания, да не говорим, че е и по-старо поколение. И ако при теб натоварването е 99% на видеото, при мен често може да видиш и по-малко, макар и не толкова малко, както при хора с процесори като i5-3470  примерно. В коя тема бяха пуснали едно клипче на един италианец с такава конфигурация? Просто при FC4  освен видео, трябва и як процесор, като и при Crysis 3 между другото. Всъщност, откакто съм с GTX970  виждам, че при много игри картата е ограничавана при 1920х1080. Виж, при по-висока резолюция ограничението изчезва, но пък и кадрите спадат. Затова е необходим по-добър процесор, с който да нямаш проблеми да поддържаш минимум 60 fps прi 1920х1080, където ограничението идва често от процесора, а не от видеокартата. Навремето се говореше за ограничение при 1024х768 или 1280х960, а за 1920х1080 се смяташе, че няма ограничение. да, ама времената се менят. Тогава нямаше 4К резолюция и днес тия 1920х1080  са вече като едновремешните 1280х960. Сещам се как преди десетина години 1600х1200 бе за мен космическа резолюция със супер картина :) И се сещам как се радвах и на 1154х768, на каквато резолюция се стараех да играя всички и гри, макар че за някои не се отдаваше. Та те нещата са си ясни. За новите карти си трябват и нови, много бързи процесори. И който се надява със стар процесор да мине, ще мине дотолкова, доколкото да изкара някаква картина с някакви кадри. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.