Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разлика между и5 4460 срещу фекс8320

Featured Replies

• Автор

Да, не съм казвал, че I5 не става за работа :D Има някои приложения просто, които ще работят по-добре с AMD, но за твойте цели Intel-a е правилния избор, да цъкаш к'вот ти е кеф. Айде вари го купувай и почвай да се кефиш :D

аз правя видео обработка ,геиминг и сървиране в нета :Д  

• Отговори 86
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пак ще ти свърши работа идеално. Взимай го заедно с 8 GB RAM и после още толкова, за видеообработката. 

• Автор

Сервиране ли правиш? 

хах :Д  сърфиране тоест  да гледам клипчета и така нататък :Д  наистина те са прави що се палиш :Д   знаеш повече това е ясно ама като другите не те слушат няма смисъл да се хабиш :Д

Пак ще ти свърши работа идеално. Взимай го заедно с 8 GB RAM и после още толкова, за видеообработката. 

незнам мисълта ,че фекса има повече ядра ме кара да мисля  ,че ако игрите започнат да използват повече от 4 ядра може амд да се представи по-добре :Д незнам вече :Д

хах :Д  сърфиране тоест  да гледам клипчета и така нататък :Д  наистина те са прави що се палиш :Д   знаеш повече това е ясно ама като другите не те слушат няма смисъл да се хабиш :Д

Не се пали,просто се лигавиш,което не му е мястото тук.И аз днес се лигавих като се пързалях в метрото по ескалатора и целих гълъби с римски свещи,но го правих навън и с приятели,тук съм сега,за да помогна.

Затова се радвай, че съществува България с най-бързия нет в света и Русия с най-яките торент-трекери. 

Хонконг -> Южна Корея -> Япония и ние сме на осма позиция което е много добре.

Но колкото повече се сливат малките доставчици в "мегамаркети" толкова по-зле става та нещата ще се влошават.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Хонконг -> Южна Корея -> Япония и ние сме на осма позиция което е много добре.

Но колкото повече се сливат малките доставчици в "мегамаркети" толкова по-зле става та нещата ще се влошават.

В Германия и в Унгария ли къде бяха правилата точно,че е забранено да се сваля пиратски не се търпеше.Друг въпрос е,че там взимат по 2000 евро,което не би било проблем да си купиш програма за 20.

Случая там бе друг, но и да ти разяснявам май много полза няма. Как бре, знаеш ли колко много процесори съм виждал - едно такова квадратно с едни бодлички от долната страна. :D

Всъщност съм тествал почти всяка излязла съвременна игра с различен хардуеър и цели. Но и на мен ми писна от хлапета като теб и Наруто, откровени тролове като Джони (голям си смешник ХЕСчо) и фантазьори като Билдера. Спирам да драскам в този раздел. За съжаление "Mission Failed"!

Good Bye, Looser.

ХЕС,Джейсън,Джингиби,Раймонд или която ти е в момента клиничната картина (те и модераторите спряха да ти броят акаунтите),спри да се излагаш.И децата знаят,че не си пипал процесор през животеца си-къде са ти "бодличките" на Хасуел или Айви,или Санди?!

Питащият,взимай един 4460 с някоя на спешъл 760 или 280/285 и си свиркай,и не се занимавай с момиченца,които не са пипали кутия отвътре.

Фенома изкарва 8 нишки, а този i5 4460 от заглавието си е с 4(няма Hyper-Threading). Той в момента, е по-добър за игри от Фенома, ако автора ще играе. За останалите дейности не е баш така. Въпреки това и вариантите за закупуване както ги е посочил(вероятно ограничен от бюджетни съображения), аз бих заложил на комбинацията Фенома(все пак 8 нишки, са си 8 нишки, ако оптимизират бъдещите игрови заглавия, да се възползуват от да речем 6 нишки, какво става с i5-4460-цата?) + R9 280X, която е по-добрата видеокарта. Докато комбинацията(която е напълно достатъчна за FHD и дори за QHD и WQXGA , но не става за 4К гейминг!) стане неактуална, вече всичко наоколо ще е залудяло по 8К резолюцията и тъй или иначе ще трябва отново да се купува нов компютър.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Да го кажа просто. 
Интела за игри.
Амд-то (8320) за видео обработка, за игри ако го клокнеш на 4.2, което става и с заводско охлаждане, но му вземи един hyper 212.
==================
Ако ще ползваш среден клас видео, и амд-то върши работа. С висок клас, взимай интела. Даже 4690к е най-добрия вариант за игри.
Ако ще правиш клипове, потърси в интернет, 8320 е идеален за тази работа. 

Фенома изкарва 8 нишки, а този i5 4460 от заглавието си е с 4(няма Hyper-Threading). Той в момента, е по-добър за игри от Фенома, ако автора ще играе. За останалите дейности не е баш така. Въпреки това и вариантите за закупуване както ги е посочил(вероятно ограничен от бюджетни съображения), аз бих заложил на комбинацията Фенома(все пак 8 нишки, са си 8 нишки, ако оптимизират бъдещите игрови заглавия, да се възползуват от да речем 6 нишки, какво става с i5-4460-цата?) + R9 280X, която е по-добрата видеокарта. Докато комбинацията(която е напълно достатъчна за FHD и дори за QHD и WQXGA , но не става за 4К гейминг!) стане неактуална, вече всичко наоколо ще е залудяло по 8К резолюцията и тъй или иначе ще трябва отново да се купува нов компютър.

Къде тоз феном,бре?

8320 какво е колега, да не би Атлон :D

Не,FX е,феномите са AM3.

Не,FX е,феномите са AM3.

Не е вярно името продължава да се ползува, във високия клас процесори на АМД и при АМ3+ сокет линиите на Булдозер и Вишера. Ако не си си чел урока направи го, или ако на уж го знаеш и твърдиш това в цитата, май е време за второ кафе.

Не е вярно името продължава да се ползува, във високия клас процесори на АМД и при АМ3+ сокет линиите на Булдозер и Вишера. Ако не си си чел урока направи го, или ако на уж го знаеш и твърдиш това в цитата, май е време за второ кафе.

Мне,просто не съм видял някой да ги нарича феном.Кафета мразя.

Защото ги мързи, всички ужасно ги мързи да напишат пълното име на процесорите. И нали е капит...демокрация, никой не ги насилва против волята им да оставят мързела на страна и да напишат всичко както е по определение. После хората четат съкратеното изписване, свикват с него и не знаят правилното и пълното име. Стават прости, все по-прости и по-прости, защото тези съкращения в писането не са само с името на този процесор и не само в техническите текстове. 

FX 8320 за цена производителност е по-добър, друг е въпроса, че в тази фирма от която всички предлагат не зареждат хубави евтини дъна за този цокъл и не пишат каква гаранция дават което си техен минус.

Този процесор без особени проблеми си става FX 8350 и е по-универсален става както за игри така и за програми който използват повече ядра. Охладителите са под всякаква критика и на двата модела, но за I5 спасява положението защото процесора е хладен и с заключен множител.

Така че ако потребителя не разбира нищо от овърклок търси икономия на ел. енергия и тишина, и ще го използва само за браузване, филми, игри, видео обработка с Адоб Примиер, ако се мисли за ъпгрейд в бъдеще I5 4460.

FX 8320 когато се клокне над 4,5GHz производителността му почти достига i5 4460 в игрите. Aко компютъра ще се използва за игри, браузване, филми+стриймване, 3д рендиране, видео обработка, фотошоп FX8320.

С други думи, който и да избереш няма да сбъркаш.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Който и избор да направи относно ъпгрейда и в двата случая няма смисъл. Интелската платформа, ако избере някое съвременно 1150 дъно, което поддържа Broadwell, да може да смени процесора, но доколкото излизат информации, този процесор няма да е по-бърз от Хасвел, 1:1 честата ще е 1:1 произодителност, което няма как да е различно, предвид че са едно и също ядро и се сменя само технологичният процес. При АМД, пък няма да има въобще нови процесори за АМ3+ линията и единствения възможен основен ъпгрейд е някой от двата или трите фабрично клокнати на по-висока честота процесори(които са още по-гладни за ток и още по-горещи). Толкова за възможността и смисъла на основен ъпгрейд(на процесор). Иначе, която и да е платформа да избере, няма проблем да се добавя оперативна памет, да се сменя видеокарта, или друг от дискретните компоненти. 

Всички в България го знаят като Вишера или Булдозер за по-старите осмици. Това, че някой решил да го кръсти Феном, за да обърка останалите, си е негов проблем, не наш. Под феном всеки нормален човек разбира наистина Phenom X2, X4, X6. Ако се върнем към Атлоните, те навремето си имаха отрочета - Семпрони. Сега обаче Атлон означава съвсем друго нещо и в никакъв случай това не е FX4*... Всъщност, как му викаш на тоя процесор? Атлон няма да е, щото си има такива за други сокети. Феном също, защото ако е Феном, ще е най-орязания Феном съществувал някога. Не, просто ни ограмоти, щото аз съм чел, че белите мечки живеели само около Северния полюс, а пингвини не се виждало. 

• Автор

Който и избор да направи относно ъпгрейда и в двата случая няма смисъл. Интелската платформа, ако избере някое съвременно 1150 дъно, което поддържа Broadwell, да може да смени процесора, но доколкото излизат информации, този процесор няма да е по-бърз от Хасвел, 1:1 честата ще е 1:1 произодителност, което няма как да е различно, предвид че са едно и също ядро и се сменя само технологичният процес. При АМД, пък няма да има въобще нови процесори за АМ3+ линията и единствения възможен основен ъпгрейд е някой от двата или трите фабрично клокнати на по-висока честота процесори(които са още по-гладни за ток и още по-горещи). Толкова за възможността и смисъла на основен ъпгрейд(на процесор). Иначе, която и да е платформа да избере, няма проблем да се добавя оперативна памет, да се сменя видеокарта, или друг от дискретните компоненти. 

имам избор между и5 4460 с нвидиа гтекс 760 палит джет стреам    или фекс8320  с амд р9 280 powercolor  :д

Добре ще е да се знае какви са останалите компоненти и какъв е крайният размер на бюджета. Ще ползувате ли нещо от старият си компютър(ако има такъв)? Така споменавайки само процесор и видеокарта, само с тях нищо не може да направите. Не казвате дали имате и каква дънна платка(нали не мислите, че на една и съща дънна платка, може да монтирате процесори и от двата производителя) Или, че ако имате стар модел платка за АМД процесори тя непременно поддържа посоченият 8320 и просто ще свалите дъртия си Атлон 64 за S939 и ще може да монтирате Фенома, който е за  АМ3+ цокъл? Начина, по който е поставен въпроса на темата, позволява фенско спамене, няма достатъчно материал за адекватен съвет.

Фенома изкарва 8 нишки, а този i5 4460 от заглавието си е с 4(няма Hyper-Threading). Той в момента, е по-добър за игри от Фенома, ако автора ще играе. За останалите дейности не е баш така. Въпреки това и вариантите за закупуване както ги е посочил(вероятно ограничен от бюджетни съображения), аз бих заложил на комбинацията Фенома(все пак 8 нишки, са си 8 нишки, ако оптимизират бъдещите игрови заглавия, да се възползуват от да речем 6 нишки, какво става с i5-4460-цата?) + R9 280X, която е по-добрата видеокарта. Докато комбинацията(която е напълно достатъчна за FHD и дори за QHD и WQXGA , но не става за 4К гейминг!) стане неактуална, вече всичко наоколо ще е залудяло по 8К резолюцията и тъй или иначе ще трябва отново да се купува нов компютър.

Ако се играе в резолюция по-голяма от 1600p примерно 4к то тогава процесора няма никаква роля.Цялата работа я върши видео картата :)

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=9|11|0|26623|0|0

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=9|11|0|22514|0|0

Това са ти вариантите,аз предпочитам втория,защото са почти равни,но 760 е по-хладна,по-тиха и харчи по-малко ток.Другото е,че има функции като : 

CUDA,Shadowplay,PhysX

• Автор

Ако се играе в резолюция по-голяма от 1600p примерно 4к то тогава процесора няма никаква роля.Цялата работа я върши видео картата :)

не аз досега не съм играл на 1080п щото съм на лаптоп 720п такаче като за начало 1080п с 60фпс за мен това е идиално :Д дори да не е на хаи сетингс, но с тази конфигурациа с интел и 5 и с гтек760 или фекс8320 с амд р9 280 дори на ултра може би ама с по-нисък фреим :Д 

Интересно, тогава в изискванията на игрите просто щеше да пише: "Ако играете на резолюция по-голяма от 1600p нямате нужда от процесор, и оперативна памет." :) Странно защо, обаче изискванията и към тези два компонента се повишават при четене от ляво на дясно, започвайки от минималните изисквания, минавайки през препоръчителните и завършвайки ченетето с оптималните. Освен това, колкото е по-натоварена една видеокарта, толкова повече нараства и употребата на процесорен капацитет.  Защо ли? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.