Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройки на рутер за лаптоп

Featured Replies

Здравейте,

мъча се да си пусна безжична мрежа.

Та...

Рутерът е TP-LINK WR542G

Общо взето правил съм, когато имам настолен и лаптоп. В случая имам само лаптоп. Имам един LAN кабел .

Ясно ми е, че трябва да настроя рутера през 192.168.1.1 обаче как да го достъпя?

Общо взето като се вържа с LAN кабела на лаптопа и не ми зарежда (нормално) 192.168.1.1, когато кабелът е в рутера е същото. Все си мисля, че има вариант без 2 кабела?

Лаптопът е HP Probook

OS е Ubuntu 14.04

Имам настройките от доставчика.

Здравейте,

мъча се да си пусна безжична мрежа.

Та...

Рутерът е TP-LINK WR542G

Общо взето правил съм, когато имам настолен и лаптоп. В случая имам само лаптоп. Имам един LAN кабел .

Ясно ми е, че трябва да настроя рутера през 192.168.1.1 обаче как да го достъпя?

Общо взето като се вържа с LAN кабела на лаптопа и не ми зарежда (нормално) 192.168.1.1, когато кабелът е в рутера е същото. Все си мисля, че има вариант без 2 кабела?

Лаптопът е HP Probook

OS е Ubuntu 14.04

Имам настройките от доставчика.

при свързан ЛАН към маршрутизатора настройте ЛАН контролера да получава динамично ИП адрес и тогава пробвайте

Вижте това дали може да Ви помогне - цък

Пробвайте от тук: http://tplinklogin.net, може да не е 192.168.1.1, а например 192.168.0.1 , ако 192.168.1.0/24 мрежата е била заета от друго устройство намиращо се преди вашия рутер.

• Автор

при свързан ЛАН към маршрутизатора настройте ЛАН контролера да получава динамично ИП адрес и тогава пробвайте

Имаш предвид да задам не MAnual ip, dns, netmask и т.н, а Automatic DHCP в Ethernet менюто? Ако е това го пробвах, но нещо не ме кънектна... НАли беше достатъчно само MAC-а да сложа, за да стане чудото?

Вижте това дали може да Ви помогне - цък

ТОва работи, когато връзвам лаптоп и компютър.

Пробвайте от тук: http://tplinklogin.net, може да не е 192.168.1.1, а например 192.168.0.1 , ако 192.168.1.0/24 мрежата е била заета от друго устройство намиращо се преди вашия рутер.

Пробвах с различни, но ефектът  е никакъв.

Имаш предвид да задам не MAnual ip, dns, netmask и т.н, а Automatic DHCP в Ethernet менюто? Ако е това го пробвах, но нещо не ме кънектна... НАли беше достатъчно само MAC-а да сложа, за да стане чудото?

Да. Изцяло DHCP. И какъв MAC адрес ви гони?

Нещо не правите както трябва или пропускате.Ако сте на ти с англииския вижте тук и почнете от начало.И ако все пак се затруднявате обърнете се към някой по знаещ за помощ.Успех.

• Автор

Да. Изцяло DHCP. И какъв MAC адрес ви гони?

Ха ха... Ок... Пробвах да го направя автоматично да си ги взима без да сменям някакви настройки, обаче не се кънектва изобщо.

Ха ха... Ок... Пробвах да го направя автоматично да си ги взима без да сменям някакви настройки, обаче не се кънектва изобщо.

Към кой порт го свързвате?

• Автор

Към кой порт го свързвате?

Е, в настройките не виждам избор на порт?

Говорим ли за едно и също място:

Edit Connections->Ethernet->Edit (add) ?

http://prikachi.com/images/902/7844902I.png

Редактирано от crazymonster (преглед на промените)

Е, в настройките не виждам избор на порт?

Говорим ли за едно и също място:

Edit Connections->Ethernet->Edit (add) ?

Към кой порт на маршрутизатора?

Методът за получаване на адресите е добре(DHCP). Питат Ви кабела от компютъра/лаптопа в кой порт на рутера влиза. Трябва да е в някой от лан портовете(които е вероятно да са жълти), а не в WAN порта(който е вероятно да е син).

• Автор

Методът за получаване на адресите е добре(DHCP). Питат Ви кабела от компютъра/лаптопа в кой порт на рутера влиза. Трябва да е в някой от лан портовете(които е вероятно да са жълти), а не в WAN порта(който е вероятно да е син).

Това опитах да обясня в началото, че нямам допълнителен кабел, който да връзва рутера с лаптопа. На мен ми е ясно, че в WAN влиза кабелът на интернета - лан кабелът. А с друг кабел се връзва лаптопът с рутера.

Тоест, няма начин да създам мрежа без допълнителен кабел?

Това опитах да обясня в началото, че нямам допълнителен кабел, който да връзва рутера с лаптопа. На мен ми е ясно, че в WAN влиза кабелът на интернета - лан кабелът. А с друг кабел се връзва лаптопът с рутера.

Тоест, няма начин да създам мрежа без допълнителен кабел?

Тцтцтц, е защо си мълча до сега и караш хората да пишат напразно и да ти дават указания?

Принципно това, което питаш може да стане по безжичен път. Ресет на рутер до дефолтни настройки. Това ще остави безжичната мрежа без парола и с име по подразбиране. Закачаш се безжично. Правиш всички настройки, включително и тези за достъп до Интернет т.е. тези, който ти е дал доставчика и си в играта.

• Автор

Тцтцтц, е защо си мълча до сега и караш хората да пишат напразно и да ти дават указания?

Принципно това, което питаш може да стане по безжичен път. Ресет на рутер до дефолтни настройки. Това ще остави безжичната мрежа без парола и с име по подразбиране. Закачаш се безжично. Правиш всички настройки, включително и тези за достъп до Интернет т.е. тези, който ти е дал доставчика и си в играта.

Аз в началото го написах, че имам само лан кабела.

Сега ще пробвам дали ще стане, само се чудя с какво да ги ресетна, че нямам нищо остро .

exwol ти си герой.. Получи се.

Редактирано от crazymonster (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.