Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

Като цяло го има и това, че програмата е малко своенравна на някои системи или пък ако е функционирала нормално понякога се появяват аномалии (но то, това го има с всяка една програма за защита)...особено като се вкарат повече функционалност и тогава появата на проблем е неминуемо. Затова се казва keep it sample. Иначе типичен пример при CIS е, че един път при проактивна конфигурация настройките по подразбиране на CIS изглеждат така:

9o3SyND.png

Един път са така:

sdXvgXd.png

И не...последните 4 правила не са едни и същи (дублирани), а са за различни обекти. Странно. А понякога при някой update чупят нещо, което поправят в следващия билд. При мен в 6209 auto-sandbox-a не работеше, но в 6223 вече работеше.

Други се оплакват, че след време програмата (забравя/губи правила)...е да може да се импортнат от даден профил, но казват, че проблема го имало от доста години насам.

Истината е, че е мощна програма, иска много търпение и разбиране и определено не е за всеки, но пък с правилните настройки и правилните ръце просто мачка наред, че и не само сред безплатните решения за защита. Единствено чат-пат облака/репутацията им играе лоша шега, но те го правят за да намалят диалоговите прозорци за начинаещите потребители и да я направят по-привлекателна за тях...та пълно щастие няма, но аз съм доволен от продукта. Досега съм намирал изход при възникване на проблеми при боравенето си с нея. ;)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

преди 11 часа, NIKISHARK написа:

Не знам при теб какво се случва,но когато двама ползватели ти показват идентични резултати,а ти говориш за закачки,без да си гледаш настройките-май проблема е в твоя "телевизор"....

Пусни MWAVSCAN  и кажи какво намира при теб.  Аз предварително съм съгласен - моят телевизор все е източник на всичките ми проблемности или безпроблемности.  CIS 10 например сега при мен си работи уникално добре - все едно нищо не се е случило...

преди 3 часа, attj написа:

Пусни MWAVSCAN  и кажи какво намира при теб.  Аз предварително съм съгласен - моят телевизор все е източник на всичките ми проблемности или безпроблемности.  CIS 10 например сега при мен си работи уникално добре - все едно нищо не се е случило...

Това е една доста параноична програма с много фалшиви тревоги. Не я препоръчвам (поне за мен не е добър скенер).

преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Това е една доста параноична програма с много фалшиви тревоги. Не я препоръчвам (поне за мен не е добър скенер).

Не мисля така. MWAVSCAN напоследък ми допада. Повечето инфектирани файлчета бяха класифицирани от  

eScan  като  Trojan.GenericKD.4954317.

Точно такива нарочно стартирах - уж да пробвам автосандбокса на Комодо.  Безплатният сканер класифицира и автоматично преименува 21 файлчета. Сега на CIS 10 съм поставил 10-знакова парола за защита на настройките на програмата. 

Редактирано от attj (преглед на промените)

Явно са включили енджина на Bitdefender, но това не прави програмата препоръчителна. С енджина на Bitdefender-a може да се сканира с доста програми и съвсем не е задължително това да става точно с eScan.

Ползващите  CIS 10  поставили ли сте парола за защита на настройките на програмата ?     

преди 25 минути, attj написа:

Ползващите  CIS 10  поставили ли сте парола за защита на настройките на програмата ?     

Аз не. Никой друг няма физически достъп до системата така че няма нужда от излишни усложнения. А трудно някой ще поеме remote контрол, че да се притеснявам от промяна на настройките. Аз и без това си ги имам export-нати като профил и добавянето им наново отнема 2 клика. А иначе явно самозащитата на програмата не е на 100% според теста тук.

Сега аз   трябва да въвеждам 10 знаковата си парола и това е досадно.  Обаче оня ден като стартирах разните буби бях без парола.   Засега ще съм с паролата - за да не могат да ми въздействат на защитната програма.  Не смятам да и променям настройките засега.

• Автор

За контролно сканиране ползвам Emsisoft(с енджина на ikarus),Malwarebytes и Zemana.eScan я ползвах преди доста време и не бях много впечатлен,най-вече заради фалшивите засичания.А след като разбрах,че прави промени в регистъра съвсем се отказах от нея...Доста колеги тук се оплакват от Земана,но при мен не е правила мизерии.

Ползвам повечето представени тук   https://www.comss.ru/list.php?c=virus_scanners     След Сепчо и Кихчо най-малко проникнали буби ловят безплатните сканери.  Мои скромни изводи не само за безплатните програми.  С години не инсталирам небезплатни програми - считам го за ненужно.  Сега на три различни компютъра ми са инсталирани не за първи път  Сепчо, Кихчо и Комодко. Май така ми е най-интересно.

преди 10 часа, _Alex&Vanko_ написа:

И кои са платените скенери?

Ако инсталираш която и да е пробна версия на небезплатните програми - тя ти осигурява възможност за сканиране.   Безплатните сканери са създадени с цел реклама на съответния продукт.   Ето например този на  ESET https://www.comss.ru/page.php?id=123    А от Комодо харесвам и ползвам и тази програма   https://www.comodo.com/home/download/download.php?prod=programs-manager 

Здравейте, хора. Абе влизам си в Уиндоус компа - не го бях правил от един или два дена... И кво да видя. Десктопа ми изглежда, като безопасната среда на Комодо. Цъкам насам-натам - не. Старт менюто не се отваря. Нищо. Не знам аз ли нещо съм бутал.... Погледнах в карантината и хоп:

d19260018feab703.jpg

Не съм ги вкарвал аз там тези неща. И какъв хипс, след като единствено на експлорер.exe му забраних ръчно достъп до интернет. Най-смешно, че си е вкарал cis.exe...

Windows 8.1

Извадих ги от затвора им, рестарт. Пак изглеждаше, като сигурната среда, но сега можех да си разцъквам навсякъде. По някаква причина Classic Shell беше деактивиран. Тоя комп ми го харизаха и не използвам толкова уина, но все пак съм го чеквал и буби нема. Тея js файлове май са адуер подарък от utorrent.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Там не се показват само блокираните програми. Там ще се появи всяка програма за която се е появил диалогов прозорец и дори ти да си я разрешил. Това не прави програмата блокирана, а просто показва един вид активността на програмите в системата (все едно гледаш логовете) с разликата, че можеш да отблокираш желаните програми (отблокирани оттук ще ги отключи навсякъде и затова трябва да се прави само за наистина сигурни програми). Разгледай му настройките, пусни една проверка на репутацията на файловете в системата, ако трябва дори пусни cloud-а (с риск да се намали малко сигурността), но според мен това не показва само блокираните програми, а заявките на повечето програми и от кой компонент са били адресирани.

Аха, ок, благодаря. По-късно ще го направя, че съм в си в Кубунтуту. Ами защо изглеждаше така все едно съм в защитената среда и ми беше деактивирало classic shell-а? Трябваше да го реактивирам ръчно, че старт менюто да не ми е онези плочки. Междувременно кой казваше, че 8.1 не е толкова агресивен - този файл general telemetry, искаше ми интернет. Не му дадох временно. Нема нет. Отблокирах го, има. Тези са наистина зловещи.

Виж някой от тия ъпдейти имаш ли го:

• KB3112343
  • KB3083711
  • KB3083325
  • KB3080149
  • KB3075853
  • KB3075249
  • KB3072318
  • KB3068708
  • KB3065988
  • KB3064683
  • KB3058168
  • KB3050267
  • KB3044374
  • KB3035583
  • KB3022345
  • KB2976978

И го деинсталирай ако го има

преди 3 часа, Мальчик Бананан написа:

Аха, ок, благодаря. По-късно ще го направя, че съм в си в Кубунтуту. Ами защо изглеждаше така все едно съм в защитената среда и ми беше деактивирало classic shell-а? Трябваше да го реактивирам ръчно, че старт менюто да не ми е онези плочки. Междувременно кой казваше, че 8.1 не е толкова агресивен - този файл general telemetry, искаше ми интернет. Не му дадох временно. Нема нет. Отблокирах го, има. Тези са наистина зловещи.

Не си бил в защитната среда (Kiosk), защото ако беше нямаше да имаше иконите в таскбара. Просто се е бъгнал ClassicShell-a по незнайна причина и като е гръмнал си останал без среда. И на мен ми е гръмвал ClassicShell-a и определено не заради CIS. И да, като бъгне не се оправя и с рестарт на explorer-a. Просто се изисква рестарт (не съм пробвал дали с излизане и влизане в профила ще се оправи). Сравнително рядко става при мен. Един път на няколко месеца. И да, 8.1 е цвете сравнен с 10 по това отношение. Телеметрия ще има само ако сам си набичиш някои актуализации. Но пък дори и с тях не мисля, че проблема е толкова голям за домашен потребител, че да се правят филми. ;)

Ред.

Влязох си в Уина. Абе, чудя се тая програма ли ме прави на шашав или аз съм ѝ вдигнал нещо настройките:

Първия шот -  неразпознати файлове, втория  - блокирани

d5d005a9fd6c66b7.png

bcb2af4e3cd046be.png

Хипс и стена безопасен режим, на хипса съм му чекнал работа при ниски ресурси и засилената защита. Друго не съм правил... Аз ли нещо не съм направил?

Открих май какво друго съм чекнал... Да не се доверява на програми, инсталирани от... и на "сигурни издатели". Може и това да е.

Мне. Пак блокира и не разпознава. Ще направя такова реп сканиране, тогава и ще пиша.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.