Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Препоръчан отговор

• Отговори 1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Наскоро при мен хипса на Комодо над 10 пъти блокира  HP Support Assistant - накрая обучението приключи.   Необходимо е и търпение с тази комплексна безплатна програма.  Чест и почитания - заради вградения БГ превод на родния ни език. CIS 8 на  Win 8.1  засега при мен си работи добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно подготовката за нова версия е в пълен ход,това са предполагаемите промени които се подготвят:

original.jpg?w=800&h

original.jpg?w=800&h

original.jpg?w=800&h

original.jpg?w=800&h

original.jpg?w=800&h

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дано не е толкова бъгава. Иначе, е супер програма. Много се усложнява, не знам това ли е целта им.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В определенных режимах создание правил HIPS происходит автоматически:

• если включен «Режим обучения» и опция «Не показывать оповещения» отключена или установлена в режим «Блокировать запросы», то будет отслеживаться активность всех приложений и будут создаваться правила, разрешающие каждое их замеченное действие;
  • если включен «Безопасный режим», включена опция «Создавать правила для безопасных приложений», а опция «Не показывать оповещения» отключена или установлена в режим «Блокировать запросы», то будут создаваться правила, разрешающие каждое замеченное действие доверенных приложений.

В большинстве случаев данные режимы не несут пользы и используются только для тестирования или подготовки к переключению в «Параноидальный режим».

Това как го разбираш? Ако ползваш, някой от тези режими 'Режим обучение' или 'Безопасен режим' със създаване на правила, после задължително трябва да преминеш на 'Параноичен режим', нали?

До колкото схванах, трябва да се премине в 'Проактивен режим' и HIPS да е на 'Безопасен режим'.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В определенных режимах создание правил HIPS происходит автоматически:

• если включен «Режим обучения» и опция «Не показывать оповещения» отключена или установлена в режим «Блокировать запросы», то будет отслеживаться активность всех приложений и будут создаваться правила, разрешающие каждое их замеченное действие;
  • если включен «Безопасный режим», включена опция «Создавать правила для безопасных приложений», а опция «Не показывать оповещения» отключена или установлена в режим «Блокировать запросы», то будут создаваться правила, разрешающие каждое замеченное действие доверенных приложений.

В большинстве случаев данные режимы не несут пользы и используются только для тестирования или подготовки к переключению в «Параноидальный режим».

Това как го разбираш? Ако ползваш, някой от тези режими 'Режим обучение' или 'Безопасен режим' със създаване на правила, после задължително трябва да преминеш на 'Параноичен режим', нали?

До колкото схванах, трябва да се премине в 'Проактивен режим' и HIPS да е на 'Безопасен режим'.

Ами аз "режим на обучение' никога не съм ползвал,в смисъл знам какво съм инсталирал като програми,Идеята на този режим е точно такава-да се премине в режим или "параноичен" или "безопасен",(при положение ,че си с чиста инсталация на ос)като във втория пак можеш да създаваш правила,като махнеш една-две отметки.Проактивната конфигурация на програмата+HIPS на безопасен режим +  блокиране на неразпознатите файлове от сандъка(това правило е "стартирай виртуално" по подразбиране) + няколко защитени папки и нещата от този пост и мисля ,че ще си достатъчно защитен...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

''D:\*''  без кавичките нали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно така...C:\*D:\*E:\*    ...

За всеки дял ?:\*   

9ac5d1ddef7716f12efd6348d5dd06d8.png

Без индеанеца !!!

Редактирано от cxzv (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Комодо е непробиваем практически....

Между другото,  достойнствата му като безплатен и добре защитаващ продукт са факт...поне за мен...а и не  мисля ,че е много сложен за конфигуриране...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За всеки дял ?:\*   

9ac5d1ddef7716f12efd6348d5dd06d8.png

Без индеанеца !!!

Виждам че си на 5.12...какво е мнението ти за 8-цата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, между другото е станала по-лека. Предишната версия на Комодо 8, доста товареше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сложих и аз Comodo Firewall Free 8 до Avira Free Beta на Windows 8.1 Pro *64. Засега няма проблеми, лека и бърза система...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм си го мислил, но предпочитам вече да ползвам модули само на една програма, дори не всичките и такива да са идеални. Не само заради евентуални конфликти, но например антивирусния модул е важен за CIS, защото ако не се инсталира, но се използва сканирането в облака, само ще покаже къде е опасността, но няма да я изтрие и трябва да се трият ръчно нещата (поне при 5.12 беше така, не съм качвал само Comodo Firewall 8 без пълния пакет за да видя дали още е така). И т.н. Отделно има едно нещо, което от Avira така и не въведоха през годините...cache builder...Сканирани файлове да не ги проверява пак (уж пише, че има, но май не е много ефективно). И така и не махнаха опцията в реално време като намери заплаха да сканира системните участъци за зарази. И за капак като премахнаха и форума си и чашата ми преля. Не е лоша програма...доста е дръпнала с поведенческите дефиниции и облака, но и трябват още опции да пази файлове и папки от криптори и локъри.

Бтв в тестовете на антивирусната CIS се справя добре тук...минава всички тестове без този за phishing, но не е чак такава загуба за мен поне.

http://www.amtso.org/check-desktop

А, като я пренапишат ще стане анджак. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм си го мислил, но предпочитам вече да ползвам модули само на една програма, дори не всичките и такива да са идеални. Не само заради евентуални конфликти, но например антивирусния модул е важен за CIS, защото ако не се инсталира, но се използва сканирането в облака, само ще покаже къде е опасността, но няма да я изтрие и трябва да се трият ръчно нещата (поне при 5.12 беше така, не съм качвал само Comodo Firewall 8 без пълния пакет за да видя дали още е така). И т.н. Отделно има едно нещо, което от Avira така и не въведоха през годините...cache builder...Сканирани файлове да не ги проверява пак (уж пише, че има, но май не е много ефективно). И така и не махнаха опцията в реално време като намери заплаха да сканира системните участъци за зарази. И за капак като премахнаха и форума си и чашата ми преля. Не е лоша програма...доста е дръпнала с поведенческите дефиниции и облака, но и трябват още опции да пази файлове и папки от криптори и локъри.

Бтв в тестовете на антивирусната CIS се справя добре тук...минава всички тестове без този за phishing, но не е чак такава загуба за мен поне.

Аз съм попадал,поне 10-ина пъти, на съобщения от облака с опция за изтриване(само със стената съм)....и понеже няма как да дам в момента скрийн,прилагам един от нета:

312086-comodo-internet-security-premium-         6a47ddd560c0.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама ако натиснеш Clean няма да стане...поне при 5.12 бе така без антивирусния. Нищо, че го има в опциите на съобщението. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама ако натиснеш Clean няма да стане...поне при 5.12 бе така без антивирусния. Нищо, че го има в опциите на съобщението. :)

За  щастие май имам нещо в карантината подходящо за случая:

7887502R.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Супер, значи са го оправили.

Признавам си-плашеха ме,на времето, от Комодо с правилата,с опции и конфигурации и неизвестните неща....докато не седнах да прочета ,че всъщност нещата ги определяш сам...те всъщност те насочват...как да си защитиш системата както ти харесва на теб и колко да и вдигнеш нивото на защита според това какъв интернет потребител си....

5.12 ползвах малко време и нямах проблеми...но 7-та понякога ме изнервяше....сега с 8-та нещата са къде-къде по-добре,особено с 4344...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За това, добавяш Avira Brawser Safety и спиш спокойно. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За това, добавяш Avira Brawser Safety и спиш спокойно. :)

Ами не...с нея отново не се минава теста, но както казах, това не CIS не минава теста за phishing не ми е НИКАКЪВ проблем за съня. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не...с нея отново не се минава теста, но както казах, това не CIS не минава теста за phishing не ми е НИКАКЪВ проблем за съня. :)

Май си прав. :D  На мен, нещо ми бъгясва Мозилата. Не знам защо така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Май си прав. :D  На мен, нещо ми бъгясва Мозилата. Не знам защо така.

При мен не бъгясва, страницата на теста си се отваря, но ни стон, ни вопъл от Avira Browser Safety. Чак се чудя дали да не и бия шута след като си имам NoScript, но пък поне е лека...

riDMjDZ.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Известно е че Web защитата куца....аз и затова ползвам добавки...При мен Avira Brawser Safety не реагира,но пък  Bitdefender TrafficLight  реагира:

7888670o.png

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...