Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Препоръчан отговор

За мен както казах не е проблем, че CIS има проблеми там. За мен не е толкова важен този компонент. Иначе да...TrafficLight засича повече от добавката на Avira, но е една супер тежка добавка след време и при много отворени табове. Сърфирането с него става почти невъзможна задача. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

За мен както казах не е проблем, че CIS има проблеми там. За мен не е толкова важен този компонент. Иначе да...TrafficLight засича повече от добавката на Avira, но е една супер тежка добавка след време и при много отворени табове. Сърфирането с него става почти невъзможна задача. :)

Това е абслютно вярно за Бит-а,но пък при мен сърфирането не е в голям обем и не ми пречи....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малка  аномалия. Свалям на виртуалката, стената на Комодо. Инсталирам я, и ми се стартира Комодо Интернет Секюрити. Свалям Комодо Антовирус, пак същото. :D  Тия да не би, да поддържат само един продукт вече? И само да спираш съответните модули?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И 2-та продукта,CIS и Comodo Firewall,са с размер  215.6 MB,предполагам само че е свързано с опцията "добавяне на компоненти"...Ако инсталираш CIS си с пълния пакет,ако инсталираш само стената ,не се теглят базите на антивируса,някъде към 220-250 мб,и си само с облака.....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И 2-та продукта,CIS и Comodo Firewall,са с размер  215.6 MB,предполагам само че е свързано с опцията "добавяне на компоненти"...Ако инсталираш CIS си с пълния пакет,ако инсталираш само стената ,не се теглят базите на антивируса,някъде към 220-250 мб,и си само с облака.....

Инсталирах стената. Тегли си всичко. И бази за вируси. И се стартира Интернет Секюрити. Май им е един продукт. И просто спираш, това което не искаш. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има си CUSTOM опции по време на инсталацията. Просто трябва да избереш само нужните ти компоненти...

https://help.comodo.com/topic-72-1-284-3004-.html

Има и алтернативен начин:

http://malwaretips.com/threads/install-comodo-internet-security-without-bloatware-worries.22480/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има си CUSTOM опции по време на инсталацията. Просто трябва да избереш само нужните ти компоненти...

http://malwaretips.com/threads/install-comodo-internet-security-without-bloatware-worries.22480/

Избирам де. Не съм толкова тъп. :)  Ама сега ще пробвам с този къстъм метод. Благодраско. Искам на виртуалката, да пробвам Уиндоулс Дефендър и стената на Комодо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До скоро,мисля преди 7-та,някои от сайтовете точно по "алтрнативния начин" ги предлагаха за сваляне...Но съм сигурен ,че когато слагах стената не ми изтегли обновявания...Не че е нещо де...колко са 200-300мб....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стана. Успях да махна антивирусния модул. Остана само стената, HIPS, пясъчника, и облака. Но не иска да се стартира Дефендъра. Какво ли не пробвах, просто не се пуска, Все едно има инсталирана друга антивирусна. А ми се искаше, да тествам. :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От cmd:Windows Defender-  пробва ли да го стартираш?

да не е спрян от services.msc...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стана. Успях да махна антивирусния модул. Остана само стената, HIPS, пясъчника, и облака. Но не иска да се стартира Дефендъра. Какво ли не пробвах, просто не се пуска, Все едно има инсталирана друга антивирусна. А ми се искаше, да тествам. :(

Първо му пусни услугата де...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо му пусни услугата де...

Виртуалката ми е малко бавна. :D  Пейшън май янг падуан. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да стартира Defender-a, автоматично бива спиран от Windows, ако е засечен друг антивирусен пакет...

Имаш шанс да го стартираш само по един единствен начин (всичко друго съм пробвал)...от Action Center-a и то при спрян AV модул (в твоя случай при спрян Auto-Sandbox)...

Тук трябва да избереш Turn on за Windows Defender.

ngQbKvh.jpg

8LmoiSe.jpg

Тъпотията е от страна на Comodo, защото вече Auto-sandbox-a генерира предупреждения ако е спрян (и е вече част от Defense+). Т.е. ако го спреш после или трябва да забраниш на Windows да показва предупреждения за липсваща антишпионска програма:

т.е. кликаш на Turn off messages about spyware and unwanted software protection

1k3Ip6i.jpg

Има и трети вариант...аз продължавам да държи AutoSandbox включен, но съм го спрял от правилата тук:

AnDrfoR.jpg

и така хем не го използвам, хем Windows не писка... :)

При теб обаче трябва да го спреш за да можеш да стартираш Defender-a...но пък няма да имаш sandbox и така все едно си заменил просто AV модула на CIS с Windows Defender, но се лишаваш от sandbox.

По-скоро май трябва да се насочиш към друга AV, която да комбинираш с CF8...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да стартира Defender-a, автоматично бива спиран от Windows, ако е засечен друг антивирусен пакет...

Имаш шанс да го стартираш само по един единствен начин (всичко друго съм пробвал)...от Action Center-a и то при спрян AV модул (в твоя случай при спрян Auto-Sandbox)...

Тук трябва да избереш Turn on за Windows Defender.

ngQbKvh.jpg

8LmoiSe.jpg

Тъпотията е от страна на Comodo, защото вече Auto-sandbox-a генерира предупреждения ако е спрян (и е вече част от Defense+). Т.е. ако го спреш после или трябва да забраниш на Windows да показва предупреждения за липсваща антишпионска програма:

т.е. кликаш на Turn off messages about spyware and unwanted software protection

1k3Ip6i.jpg

Има и трети вариант...аз продължавам да държи AutoSandbox включен, но съм го спрял от правилата тук:

AnDrfoR.jpg

и така хем не го използвам, хем Windows не писка... :)

При теб обаче трябва да го спреш за да можеш да стартираш Defender-a...но пък няма да имаш sandbox и така все едно си заменил просто AV модула на CIS с Windows Defender, но се лишаваш от sandbox.

По-скоро май трябва да се насочиш към друга AV, която да комбинираш с CF8...

Така ще е. Да го бях видял навреме коментара, щях да си спестя доста псувни. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен нещата не изглеждат точно така...

7892486o.png

7892498n.png7892503S.png

7892518I.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено Ники...

Защото:

1. Ползваш Windows 7 (а аз съм с 8.1)

2. Windows Defender в Windows 7 е само анти-шпионска програма (навремето като я създаваха се казваше MS Antispyware beta и финалната и версия бе внедрена във Vista и 7 и после бе пусната и за XP като отделна програма), докато Windows Defender в Windows 8 е внедрена версия на Microsoft Security Essentials (MSE)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено Ники...

Защото:

1. Ползваш Windows 7 (а аз съм с 8.1)

2. Windows Defender в Windows 7 е само анти-шпионска програма (навремето като я създаваха се казваше MS Antispyware beta и финалната и версия бе внедрена във Vista), докато Windows Defender в Windows 8 е внедрена версия на Microsoft Security Essentials (MSE)...

Опаааа...не уточнихме....ОС-ите.... :write a letter: ..ама и аз гледаааам...и не виждам... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И към двама ви, едно въпросче. Породило се, докато спях снощи. :D  Хората розови сънища сънуват, аз въпроси за Комодо. :shy11:  Та по темата, ако стената на Комодо е настренена, както nikishark каза, принципно не може да се стартира никаква гадина в компютъра. Да няма 100 % защита, знам. Стената има HIPS, пясъчник и облак /не знам обаче, дали облака работи, без антивирусния модул на Комодо/. Та за какво ми е антивирусен модул? Било на Комодо, било на някоя друга компания? Като сложиш добавката на Авира и Бита за браузъра, и правиш сканирания с MBAM и Хитман, ще си спокоен. Прав ли съм, или не?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм много сигурен дали облака е достатъчно"зареден"  ...иначе си работи облака..реагирал ми е на гадини...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм много сигурен дали облака е достатъчно"зареден"  ...иначе си работи облака..реагирал ми е на гадини...

Така е. Ама дали само стената, е достатъчна? При положение, че антивирусния модул на гущера, не е много добър. И дали, има смисъл от комбинация с друга антивирусна? Като се има предвид, че стената на Комодо, има функции дето половината програми ги намят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам,аз лично бих оставил антивируса на Comodo,при положение ,че знам способностите на стената,антивируса е бонус....Доколкото видях Nikssi е комбинирал Касаперски антивирус,аз съм с Нод,ама защото ми е безплатен...иначе щях да си карам с CIS.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам,аз лично бих оставил антивируса на Comodo,при положение ,че знам способностите на стената,антивируса е бонус....Доколкото видях Nikssi е комбинирал Касаперски антивирус,аз съм с Нод,ама защото ми е безплатен...иначе щях да си карам с CIS.

Е това са само въпроси, сънувани снощи. :D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И преди много сме говорели по този въпрос - по добре CIS или CFP с някой чужд антивирус.

Ако питате мен: по-добре с чужд (и то по-добър) антивирус, пък нека облака на стената на Варана да е като допълнителен бонус...

Така стават два, а винаги 2>1...

Хората са казали - "колкото повече, толкова повече..."  ;)

Стига обаче да няма конфликти...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз с кой да го комбинирам :ph34r:  Варана мълчи като пън при сърф в нета,Касапа ме пази. Отделно за да те пази Комодо качествено трябва доста да се пипа тук там,правила за това и онова абе много си усложняваме живота май. Не знам как ще е с настройки по подразбиране,ама много вяра на сандъка му нямам и ако ще ползвам виртуализация предпочитам Shadow Defender 

пп. Няма да е зле да се дадат стъпките за настройките при  Комодо , по възможност за всяка да се упомене какво се постига с нея , защо трябва се направи и има ли слаби страни. Защото доста работи се пипат и ей тъй с два три клика не става.

Режими на хипса кой какъв е и как влие това на поведението на програмата. Все такива неща.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз с кой да го комбинирам :ph34r:  Варана мълчи като пън при сърф в нета,Касапа ме пази. Отделно за да те пази Комодо качествено трябва доста да се пипа тук там,правила за това и онова абе много си усложняваме живота май. Не знам как ще е с настройки по подразбиране,ама много вяра на сандъка му нямам и ако ще ползвам виртализация предпочитам Shadow Defender 

пп. Няма да е зле да се дадат стъпките за настройките при  Комодо , по възможност за всяка да се упомене какво се постига с нея , защо трябва се направи и има ли слаби страни. Защото доста работи се пипат и ей тъй с два три клика не става.

Режими на хипса кой какъв е и как влие това на поведението на програмата. Все такива неща.

Ми напиши ги де..и ти ги знаеш. Лесно е само да се предлага и критикува. То щото Касапа няма хиляди настройки. Ти ако ще ползваш SD нямаш нужда тогава от нищо. Какво да ме пази в нета...с NoScript...То се видя и в тази тема, Касапа колко "добре" си е свършил работата. Лесно е да се плюе програма...всичко е до задклавиатурното в края на краищата. Програмите от доста време не са за начинаещи, защото просто и вредителите са напреднали доста. Сори, уважавам Касперски и всичките им тулчета, пичове са и от екипа им, но не са единствените. Всяка програма има + и -. Стига с тази фенщина вече. На мен не ми требва пък Касапа за да ме пази. Не бих отказал лиценз, но и не ми е на 100% необходим...т.е. лесно заменим ми е. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...