Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Featured Replies

И при мен няма такива файлове...996737f8b3a8de53.jpg

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 198k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде сега...Антивируса може и да не засича,но HIPS-а и Пясъчника няма да пропуснат...Професоре,Comodo не е такова дърво,каквото го изкарахте...И това за инсталираните " (браузър, търсачка, не знам си

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Честно казано не съм правил нищо кой знае какво. Дори не съм качвал Касперски първи, както всички препоръчват. Бях с CIS, от Control Panel-a дадох да се промени инсталацията и махнах отметката за анти

• Мерки за защита срещу криптовируси с Comodo В основата на защитата от увреждане на потребителските данни са навиците на самия потребителя. Независимо от защитата на анти-вирусa който се ползва, тряб

Публикувани изображения

Сега прегледах,ама нямам такава папка..предполагам ,че е било информация за обновяването...

Да де,ама тук нали става въпрос за спирането и на всички процеси,те нали са защитени...няма да мине само с едно потвърждение..така мисля... :)

Спирането на процесите на CIS не става с натискането на бутона Изход. Не става и от Task Manager-a, а само с напреднали тулчета като Process Hacker, които използват специални алгоритми за затварянето на упорити процеси, така че няма страшно.

• Автор

И при мен няма такива файлове...996737f8b3a8de53.jpg

Като казах че им се насъбраха доста работи за дооправяне.... :mad: това е проблем с това обновяване...

Можеш да ги добавиш ръчно...ако държиш да ги имаш..вземи едно от изображенията ,на които ги има и ги въведи ,това е по-лесния начин...

https://www.kaldata.com/forums/topic/237356-всичко-за-продуктите-на-comodo-версия-8-internet-security-antivirus-и-др/?p=3051442

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Като казах че им се насъбраха доста работи за дооправяне.... :mad: това е проблем с това обновяване...

Можеш да ги добавиш ръчно...ако държиш да ги имаш..вземи едно от изображенията ,на които ги има и ги въведи ,това е по-лесния начин...

https://www.kaldata.com/forums/topic/237356-всичко-за-продуктите-на-comodo-версия-8-internet-security-antivirus-и-др/?p=3051442

Дали си струва упражнението. Сега пуснах едно награждаване и от три конфигурации станаха шест :eek:  трите от преди и три нови. Изтрих едните и импортирах настройките на другите. Добре,че имам навика да си ги записвам.

С тези обновявания на програмата явно стават гафове. То си е и резон това. Затова по добро от чисто инсталиране няма.

• Автор

Дали си струва упражнението. Сега пуснах едно награждаване и от три конфигурации станаха шест :eek:  трите от преди и три нови. Изтрих едните и импортирах настройките на другите. Добре,че имам навика да си ги записвам.

С тези обновявания на програмата явно стават гафове. То си е и резон това. Затова по добро от чисто инсталиране няма.

Това е и препоръката,ама като знаят че има гафове..по-добре да не пускат обновявания за новите версии през програмата ...че понякога става едно дълго бягане на късо разстояние...

Надявам се,че се майтапиш с бутона "Изход"...Изхода е за трея и притурката...

За притурката-ок...Бутона определено е за затваряне ,обаче на ..чисто визуалната част на програмата,иначе би било много елементарно да се игнорира цялата защита само с един клик...Сега ме е яд че не помня къде беше разискван точно този въпрос...

Майтап е за ползващите Комодо , на Касперски дадеш ли му "Изход" от иконата в трея забравяш за защита на операционата система :clown:

Този въпрос е разискван през 2009 г. от tanganika , който е направил този клип.

https://www.youtube.com/watch?v=Zw6ImXdfXnQ

А тук може да се види колко лесен за елеминиране е Касперски :giggle1:

https://www.youtube.com/watch?v=00RHj8wjyP4

Редактирано от cxzv (преглед на промените)

• Автор

Предпочитам да си говорим,ако е възможно,и да обсъждаме проблемите и достойнствата на Comodo в тази тема,без да намесваме други програми ...всички си имат кусури...

Майтап е за ползващите Комодо , на Касперски дадеш ли му "Изход" от иконата в трея забравяш за защита на операционата система :clown:

https://www.youtube.com/watch?v=Zw6ImXdfXnQ

Предпочитам да си говорим,ако е възможно,и да обсъждаме проблемите и достойнствата на Comodo в тази тема,без да намесваме други програми ...всички си имат кусури...

То това тулче затваря и комодо без проблем. Не само го затваря но при активна защита му трие регистрите и цялата папка.

• Автор

То това тулче затваря и комодо без проблем. Не само го затваря но при активна защита му трие регистрите и цялата папка.

Значи няма какво да коментираме.....

Да така е , но въпреки това продължава да защитава системата :footinthemouth:

Аз няма да се откажа от Комодо-то да го мъча (аз си бях виновен за гафа), та да питам, къде е опцията - и има ли такава - за нулиране нанастройките. Бях му дал да крие портовете, но заедно с това се включваше и забрана на входящите връзки. Може това да ми е счупило нета...

Да така е , но въпреки това продължава да защитава системата :footinthemouth:

Какво защитава, след триене на регистрите , папките и заредените процеси. Стига приказва глупости. Що се отнася до Касперски ти показах няколко пъти как изобщо не си прав. Даваш му права на тулчето(което е от доверен производител) и после правиш някакъв измислен тест.

Пък после ще ми приказвате тука , че съм проявявал фенщина. Пфуу

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Аз няма да се откажа от Комодо-то да го мъча (аз си бях виновен за гафа), та да питам, къде е опцията - и има ли такава - за нулиране нанастройките. Бях му дал да крие портовете, но заедно с това се включваше и забрана на входящите връзки. Може това да ми е счупило нета...

Изгледай клипчето:

• Автор

Ей не ме плашете..... :D

Ето един факт, от който не се плаша,а направо ми настръхва косата...Засечените вируси от Emsisoft Emergency Kit ,след изваждане от карантината ,стават доверени в Комодо..

Друг е въпроса,за кой дявол му трябва на някой да възстановява вируси...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8IpgAOh9QqU

cxzv - дали ми трябва сега специално туулче да си скапя системата!?

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

:giggle1:

Още не  е разбрал :lol6:

моля някой да ми обясни какво върши,каква функция изпълнява defens на comodo firewall ?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=95173&st=165

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=95173&st=180

Какво защитава, след триене на регистрите , папките и заредените процеси. Стига приказва глупости. Що се отнася до Касперски ти показах няколко пъти как изобщо не си прав. Даваш му права на тулчето(което е от доверен производител) и после правиш някакъв измислен тест.

Пък после ще ми приказвате тука , че съм проявявал фенщина. Пфуу

На клипа ясно се вижда че затварям процесите на Comodo и му трия файловете , но въпреки това вируса не може да се стартира , демек продължава да защитава системата :clown:

Macrium Reflect Free Edition:

Restored in 16:22

Пак ми счупи интернета след рестарт. Хващам нет по въздуха. На десктопа (с кабел) няма такъв проблем. На нетбука ми явно няма да го бъде!

Ако нямах бекъп не е такава грижа, щото дуалбутвам, ама все пак...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Пак ми счупи интернета след рестарт. Хващам нет по въздуха. На десктопа (с кабел) няма такъв проблем. На нетбука ми явно няма да го бъде!

При ползване на версия 7, имах такъв проблем. Бях направил да ползва, техния DNS. И не ми се занимаваше, та преинсталирах. :D  Иначе, може да пробваш, да върнеш стара версия на драйвера на лан картата. Предполагам знаеш как става? При мен, два пъти се случи този проблем, без да съм слагал Комодо.

Ами! Айде няма нужда... Баси, преди сменях нод-а от време на време, я с Комодо, я с Емси, или Авира/Аваст - за по месец-два. Емси вече е БитДефендър и макар и предлагаща силна защита, няма нищо общо с преди (бях прекарал половин година с Емсисофт преди да се появи Бит, и бях повече от впечатлен. След това...)! Авира почна да тежи, което никога не е било преди (няма значение малко или много тежи. Не искам да я усещам.), чудесната безплатна осма версия на Аваст беше орязана и да, Интернет Секюрити е добра, но - платена. Аваст пак си е Аваст, но някакси... Всъщност, май само Аваст-а ми остана, като временна алтернатива на НОД. 

А Комодо винаги си е бил капризен към различни системи сякаш. 

За другите антималуер решения... или добро или нищо.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Ако нямах бекъп не е такава грижа, щото дуалбутвам, ама все пак...

И на настолния,и на лаптопа съм с Комодо...не съм имал проблеми...

Забелязвам един бъг. Не мога да изтрия, файл в списъка неразпознати. Файла не беше засечен от антивирусния модул /според други програми, е криптиращ/. Та го стртирах в пясъника. Почистих след това, но не мога да го изтрия от този списък.

rgh1423410160l.jpg

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Автор

Забелязвам един бъг. Не мога да изтрия, файл в списъка неразпознати. Файла не беше засечен от антивирусния модул /според други програми, е криптиращ/. Та го стртирах в пясъника. Почистих след това, но не мога да го изтрия от този списък.

файла в директорията ли е или е изтрит?

файла в директорията ли е или е изтрит?

Няма го в папката, къде го разархивирах. Когато го направя пак, и дам да изтрие, изчезва от папката, но остава в неразпознати. Не знам, дали ти го обясних правилно. А и, не съм криптиран. :D

• Автор

разбрах,и с двете опции ли не става(изтрий и изчисти)?

. А и, не съм криптиран. :D

А,да бе..то това само оставаше....

Да. И предния път, след ъпдейта /дето дойде преди няколко дни/ се беше получило това. Оправи се, след принстал на Комодо, и почистване на всичко от него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.