Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo - Internet Security, Antivirus и др.

Препоръчан отговор

Ми напиши ги де..и ти ги знаеш. Лесно е само да се предлага и критикува. То щото Касапа няма хиляди настройки. Ти ако ще ползваш SD нямаш нужда тогава от нищо. Какво да ме пази в нета...с NoScript...То се видя и в тази тема, Касапа колко "добре" си е свършил работата. Лесно е да се плюе програма...всичко е до задклавиатурното в края на краищата. Програмите от доста време не са за начинаещи, защото просто и вредителите са напреднали доста. Сори, уважавам Касперски и всичките им тулчета, пичове са и от екипа им, но не са единствените. Всяка програма има + и -. Стига с тази фенщина вече. На мен не ми требва пък Касапа за да ме пази. Не бих отказал лиценз, но и не ми е на 100% необходим...т.е. лесно заменим ми е. :)

Това,че предлагам да се дадат настройките означава,че проявявам фенщина ли? Май други тук прояват фенщина. То човек да не напише нещо за Комодо. Аман.

Що се отнася до оная тема бих се включил тогава с искане за един два отчета ама тя си е ваша. Аз се не бутам където трябва и не трябва и не налагам своето виждане.

Лек ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ми аз с кой да го комбинирам :ph34r:  Варана мълчи като пън при сърф в нета,Касапа ме пази. Отделно за да те пази Комодо качествено трябва доста да се пипа тук там,правила за това и онова абе много си усложняваме живота май. Не знам как ще е с настройки по подразбиране,ама много вяра на сандъка му нямам и ако ще ползвам виртуализация предпочитам Shadow Defender 

пп. Няма да е зле да се дадат стъпките за настройките при  Комодо , по възможност за всяка да се упомене какво се постига с нея , защо трябва се направи и има ли слаби страни. Защото доста работи се пипат и ей тъй с два три клика не става.

Режими на хипса кой какъв е и как влие това на поведението на програмата. Все такива неща.

Аз съм фен на добрата БЕЗПЛАТНА програма,мисля че от поста който цитираш става ясно...И съм чувствителен ,не защото ползвам Comodo,а защото се подхвърля като ..оправдание...от конкурентите за собствените си пропуски...да ме е чул(видял)някой да кажа нещо против която и да е програма!?Света е голям...има място за всички,....няма да убеждавам никой да ползва това което ползвам....но бих му помогнал..доколкото мога...

И преди много сме говорели по този въпрос - по добре CIS или CFP с някой чужд антивирус.

Ако питате мен: по-добре с чужд (и то по-добър) антивирус, пък нека облака на стената на Варана да е като допълнителен бонус...

Така стават два, а винаги 2>1...

Хората са казали - "колкото повече, толкова повече..."  ;)

Стига обаче да няма конфликти...

Между другото,Avast и Avira са най-коментирани от безплатните комбинации ,но аз съм комбинирал 360 Total-а с Comodo и хич не е лоша комбинацията..с малко пипване тук-там...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

CIS 8 -  не виждам сложни настройки.  Антивирус - кумулативно сканиране. Стена - безопасен режим.   Пясъчник -включен. Хипс -режим чист компютър.  Всичко си работи с Win 8.1.    Не ми трябват още добавки и прибавки!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така, малко ерес да кажа. Комбинирах Кихо 360 Интернет Секюрити и стената на Комодо. На китаеца, съм спрял проактивната защита. На стената на Комодо, настройките са според тези на NIKISHARK. Засега се държи добре. Когато някой бацил е пропуснат от китаеца, и го стартираш, Комодо го блокира. И ако го има, в облака на гущера, го трие. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така, малко ерес да кажа. Комбинирах Кихо 360 Интернет Секюрити и стената на Комодо. На китаеца, съм спрял проактивната защита. На стената на Комодо, настройките са според тези на NIKISHARK. Засега се държи добре. Когато някой бацил е пропуснат от китаеца, и го стартираш, Комодо го блокира. И ако го има, в облака на гущера, го трие. :D

Сега си с колко?2-"облака" и 3-4 антивирусни?...това не е ерес...това е садо... :computer2: .Майтапа настрана,комбинацията е добра...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега си с колко?2-"облака" и 3-4 антивирусни?...това не е ерес...това е садо... :computer2: .Майтапа настрана,комбинацията е добра...

Е Бита съм го спрял. :D  Те двата облага, не си пречат. Ще видим, засега тествам на виртуалката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е Бита съм го спрял. :D  Те двата облага, не си пречат. Ще видим, засега тествам на виртуалката.

Така и така си почнал,сложи и SecureAPlus..

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има време. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

360 Total Security е отлична програма - обаче там липсва качествена защитна стена с хипс.  CIS 8 работи с минимално забавяне на ОС  - аз се чудя дали на всички компютри и лаптопи да не инсталирам безплатната китайска програма?  Току-що и направих невероятна реклама - заради бързодействие!   Но не забравяйте - там липсва стена с качествен хипс. От това има някои пропуски.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това,че предлагам да се дадат настройките означава,че проявявам фенщина ли? Май други тук прояват фенщина. То човек да не напише нещо за Комодо. Аман.

Що се отнася до оная тема бих се включил тогава с искане за един два отчета ама тя си е ваша. Аз се не бутам където трябва и не трябва и не налагам своето виждане.

Лек ден.

Сори че си го изкарах на теб и си изпуснах нервите и ти го отнесе. Просто кофти ден и нищо повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако имате подозрителен файл,можете да го изпратите за анализ,използвайки уеб-услугата Comodo Instant Malware Analysis.

http://camas.comodo.com/

7898020m.png

След като файла е изпратен,автоматизираната система за анализ CAMAS,ще сканира файла

7898023G.png

и ще ви предостави пълен отчет за нивото на безопасност.

7898026T.png

7898027I.png

7898027I.png

CAMAS (Comodo Automated System Malware Анализ) е система за анализ, базиран на облак, чрез която предложените файлове биват подложени на щателна проверка от облачния антивирусен скенер и  системния мониторинг на поведение. Тези компоненти ще се опитат да определят дали файла съдържа зловреден код.
Ако поведението на файла се определи като вредоносно,то той ще бъде добавен в глобалния черен списък,а той обновен.Така всички ползватели получават почти мигновенно предупреждение, ако имат този файл на компютъра.

Ако сървъра е натоварен, може да се наложи да почакате няколко минути,но в повечето случаи проверката не отнема 2-5 мин в зависимост от големината на файла.

(Анализа ,по горе, е на файла mufasa.exe темата за подпомагане).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

COMODO с нова версия 8.1.0.4426 Final :

What's new in 8.1.0.4426 ?

New:
Chromodo Browser :
•   Replacement of Comodo Dragon with Chromodo browser

Improved:
Sandbox:
•   Addition of PDF readers to Sandbox rules via File Group.

Default Settings:
•   Detect Potentially Unwanted Applications is enabled on default settings.

Fixed:
Several critical bugs fixes. Here are a selected few:

•   CMC server issues.
•   Sandbox cannot detect files from restrcited sites
•   Some https links via chromium are blocked even they are not in block rule.
•   Enabling Enhanced Protection Mode resets Mictosoft Office to Classic theme

Download Location

Comodo Internet Security
http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000/standalone/cispremium_installer.exe
Size: 220M ( 229979832 )
MD5: 10e8cb6bd09f549f0ce5e6bbf890c148
SHA1: 98f91edfb71df293984b41a4015b1574a60b38ba

Comodo Antivirus

http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000/standalone/cav_installer.exe
MD5: a05185dd911ed904d8a1003aeb61b4da
SHA1: 3df9041d3b5fb2cc5008891c141adfc36b8ef6b7

Comodo Firewall
http://download.comodo.com/cis/download/installs/4000/standalone/cfw_installer.exe
MD5: 64f91d95b0fce262d79e2b5693de8314
SHA1: 3ecef3d41962831c4f7486ee1e4c7fd26b185b95

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

COMODO с нова версия 8.1.0.4426 Final :

Не мина без екшън ъпгрейда

22134cd0907a402c809c2073a1e4050b.jpg

По време на ъпгрейда. След това съобщение минах на HIPS обучаващ режим.

ddb63f78a8a50598c8cdaca07ac46e80.jpg

След рестартиране на системата. Програмата беше все още в режим HIPS обучаващ режим.

2d292e814926f09de24f7eb7fea8c414.jpg

Качени и добавени от мене като сигурни

00a8a6d8644ea77f94f5527c2b2c27f1.jpg

Защо така?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мина без екшън ъпгрейда

Защо така?

Идея нямам...при мен си свали обновяванията и поиска рестарт

7898532W.png

7898534m.png

а да си махнал случайно отметката "довери се на сигурни издатели"...защото друго обяснение нямам..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идея нямам...при мен си свали обновяванията и поиска рестарт

а да си махнал случайно отметката "довери се на сигурни издатели"...защото друго обяснение нямам..

Естествено,че съм я махнал. Но все пак нали Комодо си сваля сам файла, а пък после си го блокира.

И това само с неговите файлове,с други програми при ъпдейт нямам никакви дертове. Ще му махна обновяванията май.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Естествено,че съм я махнал. Но все пак нали Комодо си сваля сам файла, а пък после си го блокира.

И това само с неговите файлове,с други програми при ъпдейт нямам никакви дертове. Ще му махна обновяванията май.

...аз съм защитил само базите му...не е нормално...хем да ги сваля,хем да не знае...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...аз съм защитил само базите му...не е нормално...хем да ги сваля,хем да не знае...

Спрях за всеки случай ъпдейта на програмата.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен пък нямаше никакви драми. :)

Всичко мина по мен и масло и след рестарт казва, че няма нови актуализации. :)

7FORvtk.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че редактира поста.Няма нужда от това...

p.s. Абе.. тия се оливат...нямат ли си програма за сигурност за оправяне,ами на всяка версия сменят името на браузъра...

Chromodo Browser :
•   Replacement of Comodo Dragon with Chromodo browser

Спрях за всеки случай ъпдейта на програмата.

опитай с включена опция "довери се на сигурни издатели"поне ще знаеш дали проблема е там..а ако е там е за доклад..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен пък нямаше никакви драми. :)

Всичко мина по мен и масло и след рестарт казва, че няма нови актуализации. :)

Ако ти е направило впечатление на снимката е съобщение на сандъка. Ти нали си го изключил.

ddb63f78a8a50598c8cdaca07ac46e80.jpg

А пък при мене е включен плюс настройки в сандък да се блокират всички неразпознати файлове. Съществена разлика в конфигурациите също има. При мене е седмицата при теле осмицата.

Радвам се че редактира поста.Няма нужда от това...

опитай с включена опция "довери се на сигурни издатели"поне ще знаеш дали проблема е там..а ако е там е за доклад..

Така и прецених но.... мнението ми остава.  За второ ми аз не съм и фен на Комодо пишете и вие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен, си мина ъпдейта. Настройките ми са като на nikishark.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен, си мина ъпдейта. Настройките ми са като на nikishark.

Хех карък съм. Явно добре съм пипал настройките щом Комодо сам себе си е блокнал. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хех карък съм. Явно добре съм пипал настройките щом Комодо сам себе си е блокнал. :D

Майстора си е майстор. :D  Може, комбинацията с Касперски, да му идва повече. Абе гущерова работа. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно..накарал си го да ..надмине себе си... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...