Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (ВАЖНА)

Featured Replies

Нямат спиране     https://nm40.abv.bg/Mail.html#message:fid/10:pid/0:mid/18300374802:tid/60:r/0

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 239,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Нов вид измама, хакери искат пари от името на „Български пощи“ и източват дебитни карти https://www.flagman.bg/article/317830   Аз лично получих точно 2 такива RCS-а (не знам от къде са

Публикувани изображения

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Като цъкнеш на потвърди, защото дава невалидна сесия и те препраща на оригиналния сайт. Според netcraft е чист.

Image-817.png

Имаш още да учиш.  С най-добри пожелания.

преди 47 минути, attj написа:

Имаш още да учиш.  С най-добри пожелания.

Що ти нямаш ли? Хаха. Човек се учи докато е жив. Аз поне си го признавам, падауане . :)

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Що ти нямаш ли? 

Лъжа ги за да ми изпратят този линк.    Някои после пак се чудят.   Стига си ги догонвал,  имаш интелект да ги прогнозираш  и да ги изпреварваш.   Не е невъзможно.     Иначе да - цял живот учиш и май  пак нищо не знаеш.   Дядо ми веднъж през 1992 година  ми каза - тъкмо всичко съм разбрал и научил,  пък то идва време и за умиране...

Инспекцията по труда алармира за фишинг измама

Адресът, от който се разпространяват съобщенията ([email protected]), не е на ИА ГИТ

1716389523.jpg

https://www.vesti.bg/bulgaria/inspekciiata-po-truda-alarmira-za-fishing-izmama-6199232

на 24.05.2024 г. в 9:28, attj написа:

Не съм клиент на банка ДСК,  а получавам това  писмо като имейл    https://nm40.abv.bg/Mail.html#message:fid/10:pid/0:mid/18307811858:tid/61:r/0

Не се научи, че този линк няма да помогне, защото аз нямам поща в ABV, а и да имам сигурно трябва да съм логнат за да го отворя. Както и преди ти казах, че води до невалидна сесия и след това до оригиналната страница. Просто да беше показал една снимка на самото съдържание или на линка, което се съдържа в самото съобщение, което си получил. Този линк на практика правилно ти казах, че е ЧИСТ за тези, които нямат достъп до тази поща (когато ми каза, че имам още да уча). Реално за външни лица си е чист, дори за теб да е зловреден... Затова и netcraft го даде чист, както писах. Заключенията на добавката са съвсем правилни в случая, защото ти не го даваш като хората. :)

на 24.05.2024 г. в 9:31, shaolin73 написа:

Изредиха се всички банки ,по имейл .

О да, и Бюрото по труда и НАП и ДАНС и ГДПОБ и банките и НОИ и повечето институции май вече използваха. Дори редица куриерски платформи + комуникации чрез Viber и прочие клиенти. Явно разчитат, че все пак като застаряла нация и доста възрастни хора ползват вече системи за онлайн разплащания и същите могат по-лесно да се излъжат...

преди 7 минути, attj написа:

Това е друго, но линка се блокира вече на няколко нива. Явно вече е добавен. Щеше да е интересно ако го беше дал в този му вид още тогава.

И разбира се ето, че Netcraft като е даден ПРАВИЛНО го закова!

Image-824.png

А това е при спряна добавка директно със списъците на Google за Firefox-a.

Image-825.png

Аз си пуснах на някои места валиден акаунт и получих подобни имейли от всичките БГ - банки.     Кълват като шарани.      Експертите да си ги ловят мошениците един по един.     Аз само ги приземявам да не се възвеличават.   Също като с неставащите за нищо тяхни уж  последни буби.    Правят весело на маниак като мен.  

• 2 седмици по-късно...

Какво ни готвят - EK планира дигитално наблюдение и пълен достъп до личната комуникация на гражданите на Европа
https://obektivno.bg/ek-planira-digitalno-nablyudenie-i-palen-dostap-do-lichnata-komunikacziya-na-grazhdanite-na-evropa/

преди 17 часа, цър-вул написа:

Какво ни готвят - EK планира дигитално наблюдение и пълен достъп до личната комуникация на гражданите на Европа
https://obektivno.bg/ek-planira-digitalno-nablyudenie-i-palen-dostap-do-lichnata-komunikacziya-na-grazhdanite-na-evropa/

Не вярвам, не вярвам, не е такъв човек Урсула.

В OpenAI някои са обезпокоени от безразсъдната надпревара в изкуствения интелект
https://www.dnevnik.bg/izkustven-intelekt/2024/06/06/4634533_v_openai_niakoi_sa_obezpokoeni_ot_bezrazsudnata/

преди 14 минути, attj написа:

И отново линка ти отново е невалиден. Може би ще се научиш един ден...ама само може би.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И отново линка ти отново е невалиден. Може би ще се научиш един ден...ама само може би.

При мен работи и препращат тук hxxps://paylessenjoy.com/tekata/DKR/signin.php?176.12.0.83

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 2 часа, attj написа:

При мен работи и препращат тук   hxxps://paylessenjoy.com/tekata/DKR/signin.php?176.12.0.83

Аз ти обясних защо работи при теб, но явно си чел между редовете. И като даваш потенциално зловредни линкове слагай hXXps:// или ги ограждай в code таг. Не ги пльоскай така, защото и потребители, които не се занимават с антивирусни програми четат този форум от любопитство и някой може да кликне, където не трябва.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Уважаеми клиенти,

Информираме Ви, че поради най-новите актуализации на сигурността е необходимо да потвърдите информацията за Вашия акаунт. Неизпълнението на тази процедура може да доведе до ограничаване на достъпа до Вашия акаунт.

Потвърдете информацията

Ако не актуализирате информацията си в рамките на 24 часа, ние ще ограничим дейността на Вашия акаунт поради сигурностни причини.                                                                                   Несвършващ фишинг.  Трябва да има много наивни хора - щом това неспирно продължава.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.