Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, свързани със сигурността (ВАЖНА)

Featured Replies

Само, че линка ти пак е активен... Както и да е. Прави, каквото знаеш.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 239,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Нов вид измама, хакери искат пари от името на „Български пощи“ и източват дебитни карти https://www.flagman.bg/article/317830   Аз лично получих точно 2 такива RCS-а (не знам от къде са

Публикувани изображения

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Дядо ми казваше - неволята ще научи незнаещите.     И наивните също ще се осъзнаят.   Показах го - защото не бил активен линка.  Дано има полза поне за информираност.

• 2 седмици по-късно...

АКАУНТЪТ НА ABV Е СПРЯН

от:

АБВ Поща© ([email protected])

дата:16.06.2024 15:40

до:(няма получател)

Уважаеми потребители,

От вас се изисква да потвърдите имейла си. Вашият имейл е посочен сред невалидираните имейл адреси в нашата база данни. Бихме искали да потвърдите този имейл незабавно.

Щракнете тук, за да потвърдите.

© 2024 Всички права запазени                   Тъпи,  досадни,  упорити и продължават...

• 3 седмици по-късно...

Явно и в щатите използват пощите за СКАМ:

Цитат

I received a text message today copied below.

From a phone number with an Indonesian exchange of +62

It's supposedly from the USPS (United States Postal Service) ((with an Indonesian exchange))

U‏S‏‏‏‏PS Noti‏fication: Your par‏cel is temporar‏ily on hold at our facil‏ity due to insuffic‏ient ad‏dr‏ess infor‏mation. Please provide a valid de‏‏livery‏ addre‏ss to avoid returning the packa‏ge.
URL:Removed
Wishing you an exceptional day from the US‏‏‏P‏S tea‏m.

Ако не сте си пачнали sshd-  побързайте - https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2024-6387

Не че нещо, ами ако сте с Intel по-новите и ще пуснат кръпките да ги спънат още малко и ще стане по-бавно

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/latest-intel-cpus-impacted-by-new-indirector-side-channel-attack/

• 2 седмици по-късно...
на 8.06.2024 г. в 13:44, B-boy/StyLe/ написа:

Виж пак какво получавам.   Пак не съм клиент на тази банка      hXXps://geneworxventures.com/.wp-admin/go.html

Редактирано от B-boy/StyLe/
Обезопасен линк (преглед на промените)

преди 15 минути, attj написа:

Виж пак какво получавам.   Пак не съм клиент на тази банка      hXXps://geneworxventures.com/.wp-admin/go.html

Не могат да ми познаят банката,обаче пращат какво ти е чудно ?

На тези с Crowdstrike - честито!

7/18/24 10:20PM PT - Hello everyone - We have widespread reports of BSODs on windows hosts, occurring on multiple sensor versions. Investigating cause. TA will be published shortly. Pinned thread.

SCOPE: EU-1, US-1, US-2 and US-GOV-1

Edit 10:36PM PT - TA posted: https://supportportal.crowdstrike.com/s/article/Tech-Alert-Windows-crashes-related-to-Falcon-Sensor-2024-07-19

Edit 11:27 PM PT:

CrowdStrike Engineering has identified a content deployment related to this issue and reverted those changes.

Workaround Steps:

Boot Windows into Safe Mode or the Windows Recovery Environment

Navigate to the C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike directory

Locate the file matching “C-00000291*.sys”, and delete it.

Boot the host normally.

Днес си е .... майката

В петък сутринта оборудването, базирано на Windows, се срина по целия свят. Засегнати са телекомуникационни оператори, банки и авиокомпании. Според Verge причината е актуализация от CrowdStrike, която изключва компютрите и сървърите от мрежата, принуждавайки ги да преминат в цикъл на възстановяване.

току-що, цър-вул написа:

Ти май само пишеш. Не четеш! А е само над твоя пост.

Днес почти 4 часа служебният ми компютър бе практически неизползваем.   После отстраниха проблема. Не ми пречи -защото имам и други устройства.

И к'ва е връзката на едното с другото? Общото е "да си пишеш" във всеки случай. @kosyo вече е изложил новината и решението на проблема.
Ай да се опиташ да влагаш мисъл!

преди 5 минути, цър-вул написа:

И к'ва е връзката на едното с другото? 

CrowdStrike Falcon напоследък са много популярни и модерни.     Грешки са възможни при всички. 

https://it.dir.bg/tehnologii/rekapitulatsiya-globalniyat-sriv-e-blokiral-8-5-miliona-elektronni-ustroystva-s-uindous

Глобалният срив е блокирал 8,5 милиона електронни устройства с "Уиндоус"

Да бяхте написали коя версия на Win засяга. Да разбирам ли че всичко идва от дефектен упдейт на тотално неизвестна у нас американска програма?

преди 7 минути, Филипов написа:

Да бяхте написали коя версия на Win засяга. Да разбирам ли че всичко идва от дефектен упдейт на тотално неизвестна у нас американска програма?

Да.  Всички версии, при мен на служебния компютър е на Win 11.   Доста популярна е в света вече над 2 години.    Този облачен антивирус работи тихо, незабележимо и не те занимава за нищо.  Сега допуснаха непредизвикана груба грешка.

преди 17 минути, Филипов написа:

То какво значение има? Теб няма да те засегне пряко, защото едва ли ползваш въпросната програма. Но ще засегне услугите, които ползваш (ако твоята фирма ползва услугите им). Но там нищо не можеш да направиш така или иначе. При мен в петък спря една от служебните ми пощи ползваща Outlook. Просто седиш и чакаш админите да оправят проблема. Нашите се справиха бързо.

Типично за САЩ .   Хегемонът си личи по всичко.     Нищо не се случва случайно по света.    Трябва да ги приземят.    По всички реални начини.   

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.