Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

току-що, Звяра! написа:

Това ли да кажа на момчето, че ми се спи кат кон? 🐎

Ми нямаше как да ми зададеш по-тъпо въпроса.

Нито ми се хвърля боб, за кво ще събираш, лаптоп ли ще е, щайга ли, нито ме интересуваш.

Това му кажи. И не си вземай процесор с U накрая, щото точно такъв ми натресоха служебен, 2500 лева струва, и НЕ става!

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 372,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Ми нямаше как да ми зададеш по-тъпо въпроса.

Нито ми се хвърля боб, за кво ще събираш, лаптоп ли ще е, щайга ли, нито ме интересуваш.

Това му кажи. И не си вземай процесор с U накрая, щото точно такъв ми натресоха служебен, 2500 лева струва, и НЕ става!

Това прочети ли го?

преди 13 минути, Звяра! написа:

Ванчо, препоръчай ми процесор за игри, сега ще събирам една конфигурация с бюджет 2700лв. Колебая се за процесора, ти като IT  спец трябва да ги знаеш. 

Ще събирам компютър за игри, който ще струва 2700лв. Не зная какъв да е процесора и затова се допитвам до теб?

преди 13 минути, Звяра! написа:

Това прочети ли го?

Ще събирам компютър за игри, който ще струва 2700лв. Не зная какъв да е процесора и затова се допитвам до теб?

Моя, първо виж в каква тема пишеш, в колко часа, и как си задаваш въпроса. Тия дни събрах една прекрасна машина за 1500 лева без монитор, с 3060 видео за игра, 12 гига видеопамет. И нелошо АМД 5600 серия, ама казах ти в момента не съм на кеф да се занимавам с тебе. Най-тежките игри пуснах, търкаля си Cyberpunk с рейтрейсинг, и 60 FPS.

И няма лошо да си вземеш памет с по-малко latency ли се казваше, форм фактор ли беше, делителят на честотата. 15-тина лева е разликата, и си струва.

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Моя, първо виж в каква тема пишеш, в колко часа, и как си задаваш въпроса. Тия дни събрах една прекрасна машина за 1500 лева без монитор, с 3060 видео за игра, 12 гига видеопамет. И нелошо АМД 5600 серия, ама казах ти в момента не съм на кеф да се занимавам с тебе. Най-тежките игри пуснах, търкаля си Cyberpunk с рейтрейсинг, и 60 FPS.

Утре като се наспиш ще говорим.

На какъв сокет е това АМД 5600?

Бабе!

И тук да ги откриеш или в говорилнята - няма какво да им кажеш, че да загубят ума и дума. Най много да им пуснеш някой клип с гол мъж, но и двамата не са по тази част. Всички ти я отстъпват само за теб! Аз, също!

А можеш да си направиш още един акаунт (разрешено е) и от единият да си пишеш, а на другият да си - отговаряш. 

преди 1 час, IvanKirov написа:

И няма лошо да си вземеш памет с по-малко latency ли се казваше, форм фактор ли беше, делителят на честотата. 15-тина лева е разликата, и си струва.

Най-евтината 3060 струва 670лв. АМД 5600 струва 300лв. до тук 1000лв. 

Сега ми кажи кутия, РАМ и захранване , ССД, и дъно за 500лв как ги взе. 

После пишеш , че ти се смеят! 

преди 4 минути, Звяра! написа:

Той ползва префиренциални цени за крайно нуждаещи се!

преди 46 минути, Реджеп Иведик написа:

Иванчо е комунист и ватенка, аз ви казах

Сега разбра ли, че не съм като него комунист? Аз много обичам кънтри музиката!

преди 35 минути, Колев 74 написа:

не съм като него комунист

Ти си с белогвардейска закваска 😎

преди 36 минути, Колев 74 написа:

обичам кънтри музиката

като "Ой, цветок Калина" 🤣

преди 4 минути, цър-вул написа:

Ти си с белогвардейска закваска 😎

като "Ой, цветок Калина" 🤣

В американската народна музика няма песен с такова заглавие.

преди 45 минути, Колев 74 написа:

Сега разбра ли, че не съм като него комунист? Аз много обичам кънтри музиката!

Ти СИ комунист.

Викаш за Русия и си против да взривим паметниците на окупаторите.

Слушаш кънтри. Е и ? Че то има комунисти, дето децата си в САЩ изучават.

И най ме кефи като кажете, ЗАПАДНАТА ПРЕСА пише, значи е вярно.

Осъзнайте се !!!

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ти СИ комунист.

Викаш за Русия и си против да взривим паметниците на окупаторите.

Слушаш кънтри. Е и ? Че то има комунисти, дето децата си в САЩ изучават.

Осъзнайте се !!!

Да седна и да те убеждавам, няма да стане. Какъв съм аз или някой друг, е негова работа, а не да се отчитат на някакъв лигльо, кой към кои принадлежал. Чудно ми е как все още не са те блъснали зад борда! Защо мълча по времето на бай Тошо, а не рипна да събориш нещо? Щото и до сега щеше да чупиш камъни на ловешката кариера.

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Защо мълча по времето на бай Тошо, а не рипна да събориш нещо? Щото и до сега щеше да чупиш камъни на ловешката кариера.

Он топик

Не знам какви бръмбари ви летят из главите, за да вярвате на руска пропаганда, но цитирам малоумието и не коментирам. Затуй е точно по темата

преди 7 часа, Звяра! написа:

Виж, аз знам, че не търсиш съвет. Бесни дядовци сте тука, откачени копейки, дето се хилят по цял ден, и тънкообидни, само се чуди кой не го уважавал. Необразовани и нагли.

На черен петък взех картата, за под 600 лева. Процесор 300, за още 600 всякак се вписваш за памет и диск. Кутията светеща, най-евтината, забравих вече колко пари, пак на промоция.

Изобщо не ме интересувате кой ми се смял, в момента търча по нов проект, и нямам време да се занимавам с такива като тебе. Върви в първата фирма и да те обрулят с хилядарка горница, вие това заслужавате!

преди 7 часа, Колев 74 написа:

Той ползва префиренциални цени за крайно нуждаещи се!

Да, ползвах промо код 10%.

Побъркани дядки! И ОС инсталирах без пари. Нещо проблем?

Хем черен петък, хем промо код хванах. Завиждай сега! За приятели правя чудеса, а от тъпи копейки се издържат ИТ-та като нас. Детето му играе и се кефи, на вашите не давате компютри, щото вие като деца сте тичали из пепеляка и са ви мацали филии с мас.

преди 10 часа, IvanKirov написа:

ще квичиш

Квичиш ти след всеки пост! Мисля, че вече неведнъж го уточнявахме. Ама, не ме учудва - явно толко' си мо'еш.

преди 48 минути, IvanKirov написа:

Изобщо не ме интересувате кой ми се смял, в момента търча по нов проект, и нямам време да се занимавам с такива като тебе.

Затова ли постовете ти са през 15-ина минути? 'щот търчиш...

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Не е разбира се. Ню Йорк Таймс, Вашингтон Пост, Политико, и тн., и тн. са ватенки и чугуни с петолъчки на челото, щото от известно време зеха да пишат: "Укрия ке падне" 

преди 1 час, IvanKirov написа:

Виж, аз знам, че не търсиш съвет. Бесни дядовци сте тука, откачени копейки, дето се хилят по цял ден, и тънкообидни, само се чуди кой не го уважавал. Необразовани и нагли.

На черен петък взех картата, за под 600 лева. Процесор 300, за още 600 всякак се вписваш за памет и диск. Кутията светеща, най-евтината, забравих вече колко пари, пак на промоция.

Изобщо не ме интересувате кой ми се смял, в момента търча по нов проект, и нямам време да се занимавам с такива като тебе. Върви в първата фирма и да те обрулят с хилядарка горница, вие това заслужавате!

Да, ползвах промо код 10%.

Побъркани дядки! И ОС инсталирах без пари. Нещо проблем?

Хем черен петък, хем промо код хванах. Завиждай сега! За приятели правя чудеса, а от тъпи копейки се издържат ИТ-та като нас. Детето му играе и се кефи, на вашите не давате компютри, щото вие като деца сте тичали из пепеляка и са ви мацали филии с мас.

Ванчо, на тази 3060 какво захранване и сложи? И още един въпрос имам.

преди 11 часа, IvanKirov написа:

Тази конфигурация, която си събрал включва ли монитор?

Иначе сокет АМ4 и ДДР4 са вече стари и хората ги заменят със АМ5 и ДДР5. 

Поне наспа ли се като кон? 🐎

преди 1 час, Звяра! написа:

Ванчо, на тази 3060 какво захранване и сложи? И още един въпрос имам.

850 ватово, да си нямаме проблеми.

Цитат

Тази конфигурация, която си събрал включва ли монитор?

Казах ти не. Монитор си взеха после.

Цитат

Иначе сокет АМ4 и ДДР4 са вече стари и хората ги заменят със АМ5 и ДДР5. 

Ми кат си паралия вземи си ДДР5. Аз ти казах 1500 лева какво събират. Най-тежките игри вървят, инак може и 10 000 да изхарчиш за комп, не е грешно. 4К монитор, а вече и на 8К се лигавят. Келемето ще е доволно. Няма горна граница за цените, и по 16 000 лева лаптопи съм виждал.

Цитат

Поне наспа ли се като кон? 🐎 

Оф да. Търчах да правя огледи какви обекти има клиентът ми, пребих се вчера. Че и нет нямам като хората, ако закачи някой free рутер наоколо - хубаво, по принцип не мога да ви храня с картинки. Едвам зареждат с тая мобилната карта. Като се прибера в къщи ще ви насипя с голямата лопата.

преди 15 минути, IvanKirov написа:

850 ватово, да си нямаме проблеми.

Казах ти не. Монитор си взеха после.

Ми кат си паралия вземи си ДДР5. Аз ти казах 1500 лева какво събират. Най-тежките игри вървят, инак може и 10 000 да изхарчиш за комп, не е грешно. 4К монитор, а вече и на 8К се лигавят. Келемето ще е доволно. Няма горна граница за цените, и по 16 000 лева лаптопи съм виждал.

Оф да. Търчах да правя огледи какви обекти има клиентът ми, пребих се вчера. Че и нет нямам като хората, ако закачи някой free рутер наоколо - хубаво, по принцип не мога да ви храня с картинки. Едвам зареждат с тая мобилната карта. Като се прибера в къщи ще ви насипя с голямата лопата.

Какво мислиш за тази карта цък?

Мисля да я взема за една конфигурация за игри?

преди 18 минути, Звяра! написа:

Какво мислиш за тази карта цък?

Мисля да я взема за една конфигурация за игри?

Радеон 6600 вземах преди 2 години, сега е нещо като 400 и нещо лева. На кантар е с 3060, има двойно по-малко CUDA ядра, но по-висока тактова честота, и по-тясна информационна шина.

С последните модели 7800ХТ не съм проверявал, щом смяташ, че не ти е проблем цената, вземай смело. Аз бих взел 6-та серия, ако бюджетът е проблем. Ако не те бъркат парите вземай най-скъпото и не го мисли. Само виж с рей-трейсинга как са, някакви емулатори ползва, и не съм задълбавал.

п.с. Връй при GPlay, адашчето е много навътре в нещата, има блог в тубата, и не лъже като останалите. После провери Vali колко те утройват, и не ме разпитвай мене, щото не ми е работа да събирам компютри.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.