Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link:Vivaldi-нов алтернативен браузър

Featured Replies

Screen-Shot-2015-01-26-at-15.40.07-730x5

Vivaldi е нов браузър създаден от бившия Изпълнителен Директор на Опера Jon von Tetzchner.Все още е в стадии tech preview.

Текуща версия: TP_1.0.83.38

Поддържани ОС: Windows, Mac and Linux.

Официална страница:

https://vivaldi.com/#Home

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 90
  • Прегледи 36,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега, ще го помъча на моята барака да видя, какво ще излезе. Макар че от опит знам ''прехвалено ли е, не ми го хвали''

• Бях забравил, сега го пробвах. Преди всичко да кажа, системката на която го тествам е конфигурация: Fujitsu Siemens DT4-D1534 - двуядрен Intel процесор 3,0 GHz, 1 Gb RAM, 256 видео. Първото

• Същия ''жлеб'' от браузъра е. Мисля че проблема е във визуализацията на браузъра, товари видеото доста.

Публикувани изображения

Хром клонинг, при това лош и боде очите. Няма нищо с Opera, която е с PRESTO рендерираща машина.

Simtech  тоя точно не е клонинг а идеята е да се върне класическата опера .25 човека е екипа за разработка на браузера.

Simtech  тоя точно не е клонинг а идеята е да се върне класическата опера .25 човека е екипа за разработка на браузера.

Аха. Това не е класическата Опера по никакъв начин, а ми прилича на класическото Мазерати на шасито и с двигателя на Москвич/ВАЗ. Съчетаване на коренно несъвместими понятия, как беше тоя термин в литературата? А, да - ОКСИМОРОН.

Vivaldi Browser First Snapshot 1.0.94.2

За промените тук:

https://vivaldi.net/blogs/entry/first-snapshot-vivaldi-1-0-94-2

Сваляне:

Windows : https://vivaldi.com/snapshots/win.html

Mac : https://vivaldi.com/snapshots/mac.html

Linux Deb : https://vivaldi.com/snapshots/linux-deb.html

Linux RPM : https://vivaldi.com/snapshots/linux-rpm.html

• 3 месеца по-късно...

Vivaldi Snapshot 1.0.196.2

https://vivaldi.net/en-US/blogs/teamblog/item/32-weekly-build-spatial-navigation-improvement-mac-build-fixes-windows-64bits-get-auto-update

HTML5 върху Windows 7 Ultimate x64

Vivaldi 1.0.190.2 (Developer Build)  Revision 17137a40125227636391f78921428edea97bce8c OS Windows    JavaScript V8 4.1.0.21 Flash 17,0,0,188

http://i.imgur.com/dsDRsDk.jpg

Също така спрямо лисицата наблюдавам по-малко използване на рам. След затваряне на някой таб паметта се освобождава с пъти по-бързо.

Как мога да преместя на този браузър кеша и потребителската директория на място различно от системния дял? - Питането е защото работя с с SSD и гледам колкото се може по малко приложения да пишат на него. Ужасно много дразни  липсата на меню за бърз достъп до добавки както и достатъчно детайлно разработено меню за фина настройка на браузъра през интерфейс. Да поддържа приложения от Хром и не само но последните не могат да се визуализират в тулбара като икони за бърз достъп. Освен това при инсталиран Ublock или Ublock Origin браузъра доста често крашва тотално. Същото важи и за последната версия на Хромиум. Хром не харесвам защото наблъсква търсачки които не желая. Вивалди наблъсква буукмаркс които не желая типично в стила на опера. Единственоето което харесах на браузъра на този етап е наличнието на сайдбар - но за нещастие мое не можах да открия настройки на последния  елемент, което за мен го прави безполезен. Ако все пак някой ми каже от къде мога да  коригирам такива ако съществуват като налични ще бъда благодарен. Друго крайно интересно нещо което открих - така наречената 64 битова версия се инсталира в Program Files (X86) - аз  не мога да да разбера след като версията е 64 бита  чий го дири в посочената от инсталатора директория?

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

КОЛЕЦ, с помщта на junction създаваш hardlink, който да сочи място на друг диск. Пример с Picasa

Или като ползваш Vivaldi snapshot 1.0.196.2 32-64 bit многоезичен преносим

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

КОЛЕЦ, с помщта на junction създаваш hardlink, който да сочи място на друг диск. Пример с Picasa

Или като ползваш Vivaldi snapshot 1.0.196.2 32-64 bit многоезичен преносим

Аз намерих и друг начин. Не ми харесва факта че иконите на разширенията не се визуализират. Както и други гореизброени факти.

Аз намерих и друг начин.

Да го беше и споделил!?

Да го беше и споделил!?

--user-data-dir="D:\VivvaldiAppdata\" - в кавичките се поставя пътя до оказаната директория която браузъра ще ползва... На мен лично не ми харесва че няма как преместя кеш в отедлна директория от тази в която се намира потребителския профил. По подразбиране в Вивалди кеш директорията се намира в потребителската директория.

Коой каза?

--disk-cache-dir=

--disk-cache-size=

–media-cache-dir=

--load-extension= - папка за разширенията

--plugin-path= - папка за плъгините

--load-plugin=

--aggressive-cache-discard

--disable-gpu-shader-disk-cache

Остава да се забавляваш

Коой каза?

--disk-cache-dir=

--disk-cache-size=

–media-cache-dir=

--load-extension= - папка за разширенията

--plugin-path= - папка за плъгините

--load-plugin=

--aggressive-cache-discard

--disable-gpu-shader-disk-cache

Остава да се забавляваш

Пробвах за кеш но нещо не сработи. За мен остава въпроса кога ще може разширенията да се визуализират в туулбар-а защото на този етап явно не могат.

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Развитието на браузъра радва но аз се чудя кога ще започнат да се визуализират разширенията от Хром и Опера горе в тулбара.

Инсталирах предпоследния снапшот - да си призная изключително очарован. :D

Има над какво да се работи но браузъра на този етап се развива изключително сполучливо. :shy11:

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Аз браузъри не инсталирам - ползвам преносими. Само IE е инсталиран. Че и повечето ми програми ги ползвам в преносима форма.

Аз браузъри не инсталирам - ползвам преносими. Само IE е инсталиран. Че и повечето ми програми ги ползвам в преносима форма.

Ясно. Аз обаче не харесвам след час и малко тест лага на интерфейса на разширенията. Освен това няма работа с десен бутон върху дях директно от тулбара. Надявам се и тези неща да се изгладят. Браузъра изглежда все по обещаващ - въпроса е най накрая да се стигне до стабилна версия в която да бъдат изгладени основни недостатъци.

А писал ли си на разработчиците? Защото не се знае какви са техните планове и дали изобщо това, което ти си мислиш, че трябва да присъства, те са го замислили!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.