Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link:Vivaldi-нов алтернативен браузър

Featured Replies

А писал ли си на разработчиците? Защото не се знае какви са техните планове и дали изобщо това, което ти си мислиш, че трябва да присъства, те са го замислили!

Еми защо след като са замислили да има поддръжка на разширенията на хром би било редно рано или късно да се стигне до тяхната пълна функционалност.

• Отговори 90
  • Прегледи 36,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега, ще го помъча на моята барака да видя, какво ще излезе. Макар че от опит знам ''прехвалено ли е, не ми го хвали''

• Бях забравил, сега го пробвах. Преди всичко да кажа, системката на която го тествам е конфигурация: Fujitsu Siemens DT4-D1534 - двуядрен Intel процесор 3,0 GHz, 1 Gb RAM, 256 видео. Първото

• Същия ''жлеб'' от браузъра е. Мисля че проблема е във визуализацията на браузъра, товари видеото доста.

Публикувани изображения

Искаш да кажеш, че в момента се инсталират, работят, но не им се виждат иконки по лентите? Или не могат да се инсталират?

Искаш да кажеш, че в момента се инсталират, работят, но не им се виждат иконки по лентите? Или не могат да се инсталират?

В последния снапшот иконите се виждат.

Проблема е във това че визуализацията на интерфейса на на разширенията както е предвиден за хром и  базираните му браузъри лагва при Вивалди.

Освен това няма достъп до контекст менюто на разширенията когато са горе като икони в тулбар лентата. Интересно е че интегрираните браузъра разширения като сайдбар, поща и т.н  не  лагват и за частица от секундата.

Ами, то решението е ясно - като не ти харесва - не го ползвай! Ти напълни темата с, извинявай, глупости - като развалена машина въртиш един рефрен! И да се чудиш, и да не се чудиш, явно проблемът, който имаш още не е решен и ако никой до тоя момент не писал на разработчиците, няма и да се работи по отстраняването му!

Я да попитам някой успял ли е да накара Snapshot 1.0.270.16 да отваря pop-up прозорци когато е нужно?

Има някои сайтове за които тази опция ми е страшно полезна рових се из настройките но така и не открих опция за отваряне на попъпи в нов прозорец. Не знам защо но на този етап ми отваря всякакви такива прозорци дори когато ги повиквам чрез заложен сорс от страницата която браузвам в нов таб.

В момента кореспонденция именно по този въпрос но странно защо след като съм написал това в тяхния форум сравнително грамотно няма кой да разбере за какво точно говоря.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • 7 месеца по-късно...

Нова версия:

Цитат

Snapshot 1.3.551.17
Blogpost: Snapshot 1.3.551.17 - Further bugfixing - Vivaldi Web Browser Community

Today's snapshot is another round of bug fixes, as we stabilize the browser for the big 1.3 stable release.

Spoiler: Changelog

Download (1.3.551.17)

преди 2 часа, BreakPoint написа:

Нова версия:

Добавили ли са вече възможност за изключване на автоматичното попълване на формуляри, както в Хром?

Capture.JPG

на Thursday, August 11, 2016 в 9:32, BreakPoint написа:

Vivaldi 1.3.551.30 Final

Много тежък и много бавен! Всичко това на пук на обещаната лекота и бързина!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Пусни един скрийншот на Task Manager с 3-4 активни сайта,  да видим какво ''яде'' от памет и процесор.

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

преди 16 минути, callpchelp написа:
  • Пусни един скрийншот на Task Manager с 3-4 активни сайта,  да видим какво ''яде'' от памет и процесор.

Е, вече го разкарах!

Сложих за да го пробвам - много го "хвалят", но .........   нека не забравяме, че това е Хром базиран продукт, който уж бил оптимизиран За сега си оставам със своя браузър!.

току-що, Кумчо вълчооо написа:

Е, вече го разкарах!

Сложих за да го пробвам - много го "хвалят", но ........., а и аз съм си довлен за сега своя браузър !

Сега, ще го помъча на моята барака да видя, какво ще излезе. Макар че от опит знам ''прехвалено ли е, не ми го хвали'' :D

на Friday, August 12, 2016 в 21:13, callpchelp написа:

Сега, ще го помъча на моята барака да видя, какво ще излезе. Макар че от опит знам ''прехвалено ли е, не ми го хвали'' :D

Е, хайде сподели своите впечатления, де!  Да видим как е на друга машина с друга ОС и други параметри?

преди 35 минути, Кумчо вълчооо написа:

Е, хайде сподели своите впечатления, де!  Да видим как е на друга машина с друга ОС и други параметри?

Бях забравил, сега го пробвах.

Преди всичко да кажа, системката на която го тествам е конфигурация: Fujitsu Siemens DT4-D1534 - двуядрен Intel процесор 3,0 GHz, 1 Gb RAM, 256 видео.

Първото ми впечатление беше, че се инсталира много бързо. Стартира се доста по-бързо от лисицата и хром. Пуснах 4 сайта да се зареждат, но ги зареди много бавно, смея да твърдя че съм със доста бърз интернет и на другите браузъри нямам такъв проблем със зареждане на няколко страници наведнъж. Този тук се изложи. Клипчетата от ютуб насичат кофти, рендира ги много бавно, само звука върви и засича по-малко. Като цяло товари с 50 мб по-малко от хром и файърфокс. Направи ми обаче добро впечатление, че в момента в който затворя някоя страница, кеша и се празни и разтоварва РАм паметта веднага, което при Хром и Файърфокс ГО НЯМА! Затворих всички страници и оставих Home таб, който излиза по подразбиране след затваряне на страниците, и останаха началните около 70 Мб заета рам, което е добър плюс. По-добре е от предната му версия, в която тези неща липсват и е доста по-бавна.

Без име1.png

Без име2.png

преди 4 часа, callpchelp написа:

Бях забравил, сега го пробвах. Преди всичко да кажа, системката на която го тествам е конфигурация: Fujitsu Siemens DT4-D1534 - двуядрен Intel процесор 3,0 GHz, 1 Gb RAM, 256 видео.

Проблема с клипчетата в тубата е от HTML5. Опитай да минеш на Flash обратно.

преди 1 час, simtech написа:

Проблема с клипчетата в тубата е от HTML5. Опитай да минеш на Flash обратно.

Не, не! Пуснах една Флаш игра, от тия онлайн и елементарните за малки деца и пак сече! Двуядрен процесор 3 Ghz, 3.5Gb RAM и 256 видео.

И аз си го сложих браузъра. за сега се държи добре. Мозила започна страшно много да ми крашва. Отворя 5 сайта, затворя ги, след това пак 5. В рамките на 1 час крашна 10 пъти, направо ми даваше прозорец за рестартиране и пращане на отзив. А съм почистил всичко. Гледам че има и добавки към този браузър и тях ще ги пробвам :)

Редактирано от dafaweb (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Нова версия:

Цитат

Snapshot 1.3.551.37 - 1.3 stable, minor update RC1
Blogpost: Snapshot 1.3.551.37 - 1.3 stable, minor update RC1 - Vivaldi Web Browser Community

Today's snapshot is a test version of a small update for our 1.3 stable, to address some serious bugs that you have been reporting. If no (new) regressions are found we will rebuild it for the stable update channel and pass it on to our stable users shortly.

Note: This build is version 1.3.551.37, the stable update will be 1.3.551.38. They are effectively the same build but pull updates from different channels (snapshot and stable respectively).

Spoiler: Changelog
  • [Regression] HTTP Status 302 opens an empty page (VB-20337)
  • [Regression] Bookmark panel: Bookmark thumbnails not shown (VB-19895)
  • [Regression] Adding new note scrolls the list to the top (VB-18188)
  • [Regression] Context menu shows up instead of starting gesture (VB-20092)
  • [Regression] Can't interact with page if "Use Alt for mouse gesture" (VB-20358)
  • Mouse Gestures open links from closed tabs (VB-17519)
  • Releasing Alt after Alt+wheel activates the Vivaldi menu (VB-11999)

Download (1.3.551.37)

• 2 седмици по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Snapshot 1.8.755.3:

Windows (7+): 32-bit / 64-bit

MacOS (10.9+): 32-bit

Linux DEB: 32-bit / 64-bit

Linux RPM: 32-bit / 64-bit

Changelog

• [New feature] Add option to set home page to startpage (VB-25082)
  • [New feature] Add “Open Link” (in current tab) to document context menu (VB-25175)
  • [New feature] Make option for graying/shading hibernated tabs (VB-25337)
  • [New feature] History panel sorting (VB-25525)
  • [New feature] More visible highlight in omnidropdown (VB-5827)
  • [New feature] Auto muting options for tabs (VB-25474)
  • [New feature] Allow creating a note from dragged text (VB-25402)
  • [New feature] Add “Copy Selection to New Note” menu entry in Notes menu (VB-25379)
  • [Regression] Context menu appearing after performing unrecognized mouse gesture (VB-20200)
  • [Regression] Page keys with modifiers do not work on Google Spreadsheets (VB-23467)
  • [Regression] Arrow down on a page opens URL field dropdown (VB-25103)
  • [Mac] Back in history in private mode is fixed (VB-25536)
  • Inspect should be at the bottom of most item in document context menus (VB-25699)
  • URL autocomplete does not consider Typed history (VB-20375)
  • Screenshots from Notes open in active tab (VB-23244)
  • The new download confirmation dialog appears in all windows but disappears only in one (VB-23250)
  • Tabs should be marked as hibernated on cloning and optionally on startup (VB-24360)
  • Allow defining many TLDs for Ctrl+Enter expansion and cycling through them (VB-25031)
  • Reader mode grabs focus while navigating UI with Tab (VB-25179)
  • Populate Find in Page dialog with current page text selection (VB-25302)
  • Scroll to top / bottom gesture not working after reopen closed tab (VB-25306)
  • URL autocomplete does not consider Typed history with Prefer Bookmarks on (VB-25477)
  • Not possible to select text of a link as drag and drop is triggered: bundle Select-Like-A-Boss (VB-9048)
  • Keyboard settings labels overflow (VB-25640)
  • Let Clear Private Data dialog remember state (VB-25581)

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

на 30.01.2015 г. в 8:26, URIEL написа:

Vivaldi е нов браузър създаден от бившия Изпълнителен Директор на Опера Jon von Tetzchner.Все още е в стадии tech preview.

С тоя боклук изкарах 2 месеца и после се върнах на Firefox. Боклук е, защото ако си преинсталираш ОС и си възстановиш настройките от бекъп архив, браузърът изведнъж забравя всички пароли. Боклук е и защото с всеки ъпдейт оправят 5 проблема и докарат нови 10 за оправяне. Софтуер не се прави така - с преднамерено създаване на нови бъгове, които да обявиш в чейнджлога на новата версия и които да държиш неоправени повече от година, освен ако не искаш да самоубиеш софтуера още в бета етапа и да се надяваш, че ще има достатъчно тъпи потребители, които да се примиряват с поточната линия за бъгове.

• 2 седмици по-късно...

Аз съм стар почитател на Хлопера, а даже и найчитател, може би от 2000 г. Имаше невероятни неща в нея години наред, които в другите браузъри не бяха ги и сънували, въпреки това не достигна висока популярност, но това хич не ме вълнува, а и повечето хората са твърде инертни дори за най-елементарни неща (лични наблюдения в службата с години), та да търсят нещо ново.

Преди години обаче я развалиха, започнаха да отпадат разни неща, смениха шорткъти ?!, случиха се странни неща, а последните опери вече са някакви други браузъри. Вивалди го ползвам отскоро, но прилича повече на последните опери. Неща, с които съм свикнал отдавна, са махната от някой (мало)умник. Например преди контрол + Хъ скриваше браузъра, това беше много удачно като не искаш някой разбързал се любопитко да ти наднича в монитора. Такова нещо вече няма. Жалко. Все пак тая надежда за Вивалди, но с доста подозрения. И нещо интересно има, като излезе новата версия и спира да работи като хората, докато не я инсталираш. Явно ще трябва сам да си пиша браузър, хм...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.