Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шум от захранването

Featured Replies

Охлаждането в компа ми е супер! Доста бързо се охлаждат частите , например след Dying Light за няколко секунди  (не съм засичал) компа ми е студен вече 

И това от само себе си ли се оправи ? :D

• Отговори 64
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Кое по-точно? Тази сутрин нямам проблеми с захранването. Извинявай , но не ти цитирам , защото съм от телефона

Кое по-точно? Тази сутрин нямам проблеми с захранването. Извинявай , но не ти цитирам , защото съм от телефона

То не става така като. Или имаш проблем със захранването или нямаш. Вие имате. Това че не се проявява винаги, а само като го товарите е временно явление. Може да изгори по всяко време, просто малко отлагате като не го товарите. Това не ви дава никаква сигурност. Най-добре го сменяйте при първа възможност, да не отнесе със себе си и някой друг компонент.

• Автор

Говорих с нашите и са съгласни утре ще купувам ново! Ще е добре ли да му сложа един вентилатор (безшумен) да овладява , а отзад имам един дето изкарва топлия въздух това добра идея ли е?

Какво означава безшумен да овладява? Попринцип най-добрата схема с 2 вентилатора (в случая повече не са нужни) е един вкарващ на предния панел (ако има отвор) и един изкарващ отзад. Ако няма отвор на предният панел, аз бих сложил 2 изкарващи. За по-точно мнение по въпроса трябва да качите снимка на кутията.

Добра идея е да имате и някакъв cable managment на кутията. Най-елементарното, което може да направите е да ги пристегнете със свински опашки. Така се освобождава повече пространство за въздушен поток и температурите падат.

• Автор

Какво означава безшумен да овладява? Попринцип най-добрата схема с 2 вентилатора (в случая повече не са нужни) е един вкарващ на предния панел (ако има отвор) и един изкарващ отзад. Ако няма отвор на предният панел, аз бих сложил 2 изкарващи. За по-точно мнение по въпроса трябва да качите снимка на кутията.

Добра идея е да имате и някакъв cable managment на кутията. Най-елементарното, което може да направите е да ги пристегнете със свински опашки. Така се освобождава повече пространство за въздушен поток и температурите падат.

Няма как да е отворя. Аз искам да знам дали е добре да имаш един вентилатор отпред и един отзад  , а ако не става здраве да е! 

Като ги знам в сервизите колко хубаво подреждат кабелите ...

Преди няколко годинки, като за първи път наще решиха да ми се доверят и да ми вземат компютър на части, след като компютъра пристигна от "сервиза", да не ви казвам колко хубава беше картинката от вътре.

• Автор

Като ги знам в сервизите колко хубаво подреждат кабелите ...

Преди няколко годинки, като за първи път наще решиха да ми се доверят и да ми вземат компютър на части, след като компютъра пристигна от "сервиза", да не ви казвам колко хубава беше картинката от вътре.

Аз моят съм го виждал отвътре. Изглежда добре 

• Автор

Според мен 430W ще са малко , а това ми е конфигацията

Amd r7 260x

AMD Athlon x4 860k

Gigabyte F2A78M-HD2

8GB RAM TeamGroup (4x2) 

Редактирано от YordanYordanov1 (преглед на промените)

Човек като не разбира не коментира а пита. Ако ти е интересно в нета е пълно с инфо от А до Я по-темата та може да се ограмотиш.

Да започнем с основите. Преди всичко гледаш да не са спестени защитите на захранването за да няма БУМ! при някой токов удар. 

За мощността се гледа 12V линия на захранването тъй като тя храни видеокартата и процесора които са най-големите консуматори.

Пише примерно 20А (Ампера) срещу 12V линия. Тия 20А ги умножаваш по 12 и се получава 240W та тая част те вълнува.

Видеокартата и гледаш консумацията под товар както и на процесора след което си правиш сметката. 

Естествено има и други неща например дали е модулно, колко е шумно, КПД, какви кондезатори са използвали и т.н.

Сега да се върнем на въпроса. Видеото под товар е около 115W а процесора го дават 95W.

EVGA-та е с 34А (408W) на 12V линия и струва 76 лв. та както виждаш е много над необходимото.

Другият въпрос е че етикета 500W нищо не значи. Например има такива с 20А (240W) демек по-слаби.

Отделно стой и въпроса с парите и тук именно се опитваме да помогнем като ти предлагаме 

най-добрия избор за тях а не просто нещо което би свършило работа.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Човек като не разбира не коментира а пита. Ако ти е интересно в нета е пълно с инфо от А до Я по-темата та може да се ограмотиш.

Да започнем с основите. Преди всичко гледаш да не са спестени защитите на захранването за да няма БУМ! при някой токов удар. 

За мощността се гледа 12V линия на захранването тъй като тя храни видеокартата и процесора които са най-големите консуматори.

Пише примерно 20А (Ампера) срещу 12V линия. Тия 20А ги умножаваш по 12 и се получава 240W та тая част те вълнува.

Видеокартата и гледаш консумацията под товар както и на процесора след което си правиш сметката. 

Естествено има и други неща например дали е модулно, колко е шумно, КПД, какви кондезатори са използвали и т.н.

Сега да се върнем на въпроса. Видеото под товар е около 115W а процесора го дават 95W.

EVGA-та е с 34А (408W) на 12V линия и струва 76 лв. та както виждаш е много над необходимото.

Другият въпрос е че етикета 500W нищо не значи. Например има такива с 20А (240W) демек по-слаби.

Отделно стой и въпроса с парите и тук именно се опитваме да помогнем като ти предлагаме 

най-добрия избор за тях а не просто нещо което би свършило работа.

Препоръчаха ми Chieftec 500W , но не знам какъв модел е. Хубава ли е тази марка , защото трябва да избирам между Forton , EVGA и Chieftec? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.