Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Колеги пак се започва със споровете. На обикновения потребител това не му е ясно, още повече че няма как да го и тества. Предложените няколко варианта в началото са достатъчни.

Епа , що аз със i3-4150 и R7 265 карам всяка игра без никав лаг, и почти всяка ми я пуска на най-висока резолюция..

Изграех Titanfall на multiplayer , на макс резолюция и настройки и пак нямах лаг..

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Това е една игра,не още 10,които ще иска да играе.Като че ли не съм дал предложение с i5 и 750ti и 8G рам,а вие спорите като на пазара,за да бъдe i3.

• Автор

Бюджета се увеличи до 1200 лева моля предложете нещо хубаво, благодаря , готов съм да изчета мнения и да тази обява е от "Stealth System"

Епа , що аз със i3-4150 и R7 265 карам всяка игра без никав лаг, и почти всяка ми я пуска на най-висока резолюция..

Изграех Titanfall на multiplayer , на макс резолюция и настройки и пак нямах лаг..

Да разбирам, че си играл Titan fall на 8K ?

Важното е,че играта е комфорта и приятна!

За теб може да е комфортна, за друг няма да е. За мен да играя с 30 fps е като слайдшоу, ама на - милиони хора си купуват конзоли.

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

Да разбирам, че си играл Titan fall на 8K ?

За теб може да е комфортна, за друг няма да е. За мен да играя с 30 fps е като слайдшоу, ама на - милиони хора си купуват конзоли.

Еми всеки със вкуса си :)

I5-4430 3.0G/6MB/BOX/LGA1150
GB H81M-S1 / 1150
8GB DDR3 1600 GEIL BULK
500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB
GB GTX960 GV-N960IXOC-2GD
SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER
EVGA 500W Bronze 100-B1-0500-KR

Обща стойност - 1 221.18 лв. с ДДС

Ето ако решиш да даваш 1200 лева,в момента 960 си струва наистина.Единия вариант е това с 2 слота дъно,а другия е това :

8GB DDR3 1600 GEIL BULK
500GB WD SATA 6GB/S 7200/16MB
GB GTX960 GV-N960IXOC-2GD
I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150
SHENHA ATX TOWER V9 BLACK
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR
GB H81M-D3H /H81/LGA1150

Обща стойност - 1 231.89 лв. с ДДС

Аз първия ти препоръчвам.

и нещо по-нетрадиционно
Обща стойност - 1 127.07 лв. с ДДС
Този процесор е на нивото на i3 a видеокартата е малко по-добра от gtx960

Редактирано от ganio (преглед на промените)

I5-4430 3.0G/6MB/BOX/LGA1150

ASROCK B85M-HDS /BULK

8GB DDR3 1600 GEIL BULK

SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER RED

EVGA 500W 80 PLUS 100-W1-0500-KR

Обща стойност - 1 223.73 лв. с ДДС

и нещо по-нетрадиционно

A10 6790k 4.3GH FM2

GB F2A68HM-DS2

8GB DDR3 1866 GEIL ENH VELOCE

SAPPHIRE R9 280 3G GD5 OC W/BO

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

SHARKOON VG4-W ATX MIDI TOWER RED

EVGA 500W 80 PLUS 100-W1-0500-KR

Обща стойност - 1 127.07 лв. с ДДС

Този процесор е на нивото на i3 a видеокартата е малко по-добра от gtx960

Не е по-добър от i3 и картата не е по-добра от 960.

Не е по-добър от i3 и картата не е по-добра от 960.

Казах че са горе долу на едно ниво, а не че е по-добър.

А за видео картата и те са на едно ниво горе долу, като предимството на GTX 960 е по-ниските работна температура и ватове, но е скъпа за производителността си.

В едни игри едната е по-добра в други другата.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Има една особеност тук за спора ни. i3  в повечето случаи е напълно достатъчен за 1920х1080. С изключение на някоя друга игра, не би трябвало да има проблеми. Много хора незнайно защо си мислят, че при по-висока резолюция трябва и по-добър процесор. А то е точно обратното. При ниска резолюция процесорът има повече работа и ако има ограничения, то те ще бъдат точно там. При висока резолюция ограниченията са почти винаги само от видеокартата, с изключение на моментите, които спомненах. А именно, че винаги може да се включи някакъв процес на заден план, който да отнеме от ценното време на процесора и по тоя начин да повлияе на играта. При многоядрени процесори това е по-малко вероятно, макар че не е и невъзможно. Освен това винаги може да има участъци от играта, които натоварват процесора повече, а от там може да се получи и някакъв вид ограничение на видеокартата, който най-често се изразява просто в моментно накъсване на картината.  Всъщност, аз в много теми съм твърдял точно това - че и i3  е достатъчен за 1920х1080. Тук малко се позаблудих, защото не обърнах внимание на заглавието на темата, а именно, че ще се играе на 1920х1080. Тук определено по-добрия вариант е по-бърза видеокарта, както казва Нико. Но просто бъдещият ъпгрейд  на видеокарта ще е малко безсмислен, а и тия работи които споменах за процесора, също може да повлияят на добрата игра. Примерно торент програмите доста често почват да товарят процесора много при много сийдвани торенти, а това ще се отрази веднага на играта. Така, че спокойно. i3-3220  наистина ме ограничаваше в някои игри, но аз винаги съм гонел 60 fps. i3 Haswell  е малко по-добър и ще кажа едно. На практика Xeon E3-1230V2  ограничава повече GTX970  отколкото i3 на 3.9 GHz  GTX 750Ti. И това е логично. Ако i3 е около 1.8 пъти по-бавен от Xeon,  то GTX750Ti  е 2.7  пъти по-бавна от GTX970. Друг е въпроса, колко ядра са необходими по време на игра, не само за играта, а и за други неща. 

Така става ли?

• Автор

Хората от тази фирма ми предложиха http://nikem-bg.net/computer-components/I5-4460--3.2G-6MB-BOX-LGA1150/description.htmlтози процесор вместо http://nikem-bg.net/computer-components/-I5-4430-3.0G-6MB-BOX-LGA1150 този има ли разлика освен в цената и това захранване http://nikem-bg.net/computer-components/EVGA-500W-80-PLUS-100-W1-0500-KR вместо това което вие сте предложили http://nikem-bg.net/computer-components/EVGA-500W-Bronze-100-B1-0500-KR захранването всъщност ще пристигне другата седмица това което Вие сте предложили но процесора няма да пристигне така че варианта е да поръчам 4460 ? Добре ли е ?

4460 е с малко по-добра тактова честота. Разлика? 1-2 кадъра. Предложили са Ви го, защото нямат наличен 4430 или? Ако го имат в наличност, взимайте него. 4460 е прекалено скъп на този етап.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.