Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Moга ли да си увелича ватовете на захранването?

Featured Replies

Има ли някакав начин да си увелича ватовете смисъл трябва ми повече за комппонентите щото и системата ми е овърклокната и ми тряя повече ток... ???? 

Захранването е Fortron-fsp500-60apn - www.jmt.bg/захранващи-блокове-cID=720/fortron-fsp500-60apn-500w-120-mm-fan-active-pfc-function-204pin-sata-pID=9264/

Редактирано от ivan3618 (преглед на промените)

Има ли някакав начин да си увелича ватовете смисъл трябва ми повече за комппонентите щото и системата ми е овърклокната и ми тряя повече ток... ???? 

Захранването е Fortron-fsp500-60apn - www.jmt.bg/захранващи-блокове-cID=720/fortron-fsp500-60apn-500w-120-mm-fan-active-pfc-function-204pin-sata-pID=9264/

Да. Като си купите ново захранване

• Автор

Да. Като си купите ново захранване

Ако имах вариант за ново нямаше да отварям изобщо тема..

Редактирано от ivan3618 (преглед на промените)

Ако имах вариант за ново нямаше да отварям изобщо тема...

Ако бяхте помислил малко щяхте да осъзнаете че нямаше нужда да отваряте тема

ivan3618 защо в подписа ти пише че видеокартата ти е MSI superclocked?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

ivan3618 защо в подписа ти пише че видеокартата ти е MSI superclocked?

Защото е MSI И съм я клокнал доста 

Защото е MSI И съм я клокнал доста 

До сега не съм чувал думата "superclocked".

отваряш кутията -> търсиш надпис от вида xxxW -> с перманентен маркер променяш xxxW на каквато стойност те урежда (free) -> пердашиш каквито гадове пердашиш на суперклокнатата карта на резолюция поне 5к, 200fps...

свиркаш си

Има ли някакав начин да си увелича ватовете ......

На времето имаше. Продаваха се едни Бустери на фортрон. Допълнително захранване само за видео. Монтираше се в гнездо за СД, но отдавна не се продават откакто захранванията 500+ станаха масови и по-достъпни.

На времето имаше. Продаваха се едни Бустери на фортрон. Допълнително захранване само за видео. Монтираше се в гнездо за СД, но отдавна не се продават откакто захранванията 500+ станаха масови и по-достъпни.

Да, но те са били с цената на едно свястно захранванне сега.

Разбира се, че може да си увеличиш ватовете на захранването. С обикновен overclock ватовете ще скочат с 20-25%, но можеш да опиташ superclock, който автоматично ще превърне Fortron-a в EVGA 1500W SUPERCLOCKED Edition. След това задължително трябва да overclock-неш дънната платка, за да отключиш допълнителен слот за процесора и за още две плочки оперативна памет. Но не спирай до тук - можеш да overclock-неш монитора си и да му добавиш 22" диагонал, да увеличиш броя на пикселите с 73% и да удвоиш опресняването на 120 Hz. Понеже картата ти е суперклокната те съветвам да си изтеглиш алфа драйвъра на Nvidia, за да можеш да активираш G-SYNC и да играеш AC: Unity с 120 fps без tearing. Сега обаче хард дискът ще ти ботълнеква цялата система, затова по-добре да overclock-неш и него, което ще позволи оборотите му да достигнат 14 400, a размерът му ще стане 4 пентабайта. Понеже всичко в компютъра ти ще работи на максимална мощност, ще се наложи да overclock-неш и кутията. От BIOS-а активирай опцията за водно охлаждане - това ще превърне предния вентилатор в ъглошлайф, с който трябва да изрежеш дупка в горния капак на кутията. През изрязаната от теб дупка трябва да излееш поне 10 литра минерална вода със стайна температура. Специален датчик в дъното на кутията ще превключи системата на СУПЕР-МЕГА-ХИПЕР-КЛОК режим и ще охлади течността до минусови температури. Сега компонентите ти ще работят с 296% по-голяма производителност и ще харчат 7 пъти по-малко ток.

Само като видях името на темата, се учудих, но проверих и наистина е толкова малоумна.

Човек, как ще вдигнеш ватовете на захранваннето !? Това е все едно да увелича количеството бензин в резервоара, без да сипвам бензин.

Да, но те са били с цената на едно свястно захранванне сега.

Ами не съвсем. 

По онова време 300-350 ватовия фортрон беше около 40 лв толкова излизаше и бустера, а блу сторм 500 беше около 250лв, та сметката си беше съвсем прилична. 

Ей ся ще напиша на старото JNC 1200W  с флумастер и ще ти го дам за 30 лева,навит ли си ?

Само като видях името на темата, се учудих, но проверих и наистина е толкова малоумна.

Човек, как ще вдигнеш ватовете на захранваннето !? Това е все едно да увелича количеството бензин в резервоара, без да сипвам бензин.

Присмял се хърбел на щърбел.

Разбира се, че може да си увеличиш ватовете на захранването. С обикновен overclock ватовете ще скочат с 20-25%, но можеш да опиташ superclock, който автоматично ще превърне Fortron-a в EVGA 1500W SUPERCLOCKED Edition. След това задължително трябва да overclock-неш дънната платка, за да отключиш допълнителен слот за процесора и за още две плочки оперативна памет. Но не спирай до тук - можеш да overclock-неш монитора си и да му добавиш 22" диагонал, да увеличиш броя на пикселите с 73% и да удвоиш опресняването на 120 Hz. Понеже картата ти е суперклокната те съветвам да си изтеглиш алфа драйвъра на Nvidia, за да можеш да активираш G-SYNC и да играеш AC: Unity с 120 fps без tearing. Сега обаче хард дискът ще ти ботълнеква цялата система, затова по-добре да overclock-неш и него, което ще позволи оборотите му да достигнат 14 400, a размерът му ще стане 4 пентабайта. Понеже всичко в компютъра ти ще работи на максимална мощност, ще се наложи да overclock-неш и кутията. От BIOS-а активирай опцията за водно охлаждане - това ще превърне предния вентилатор в ъглошлайф, с който трябва да изрежеш дупка в горния капак на кутията. През изрязаната от теб дупка трябва да излееш поне 10 литра минерална вода със стайна температура. Специален датчик в дъното на кутията ще превключи системата на СУПЕР-МЕГА-ХИПЕР-КЛОК режим и ще охлади течността до минусови температури. Сега компонентите ти ще работят с 296% по-голяма производителност и ще харчат 7 пъти по-малко ток.

Мерси човек, отдавна не се бях хилил така  :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.