Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прилично тиха и балансирана конфигурация - 1600 лв. - 2100 лв.

Featured Replies

За Wifi-то има 2 предложения, но като гледам в какъв ценови диапазон е, не ми е дерт в момента. Компа ще е на 2м. от рутера, важно е да не забива.  

1.Към всички SSD-to не е в този бюджет, то ще е допълнително, както и останалите 8 GB RAM.

2.Прави ми впечатление, че всички предложения за Seasonic 620W са за не модулното захранване, има ли някаква причина, освен че е по-евтино?

3.Освен това се понатрупаха и доста интелски конфигурации, каквото беше и моето първоначално желание, а сега е на кантар. Ако изключим виртуалките (за които psycho_666 ще се окаже много прав да предложи 8core AMD) и макар, че както казах не бях обмислял този вариант, вече сериозно го обмислям, а и ценово излиза по-изгодно. От какво друго ще се лиша ако взема intel, както и толкова ли Xeon е по-зле  от I7?

4.Също така основно се предлага и двувентилаторната GB 960, освен цена има ли нещо друго.

5.И относно няколкото предложения за CM охлаждане - ако е достатъчно читаво и тихо и сравнимо с Noctua NH-U14S CPU Cooler, това си е направо 2 пъти по-евтино. Все пак, освен ако няма сериозни аргументи за нещо сравнимо добро и под 90 лв., мисля да взема Noctua.

6.Tomoff1 много добре е забелязал - не искам захранването да работи на 100% натоварване.

psycho_666 - да, забелязах, че NH U14-S няма да влезе в CM 650.

Все пак още не съм се отказал, да имам всичко утре. Когато и да успея, снимки ще има задължително.

P.S. Редактирах първия пост, относно кутията. Там приключихме.

1. SSD-то ти влиза в бюджета... За тея пари разлика не може да се промени осезаемо много системата, така че реално да усетиш предимство.

2. Не мога да коментирам, защото нямам особени познания за модулния вариант, но немодулния е доста добър, тъй че ако не е проблем - не се притиснявай, че има повечко кабели. Фрактала има доста място да ги скъташ...

3. Голяма разлика няма. Интел са по-студени и хапват 30-40 вата по-малко ток. Иначе ако изключим виртуалните машини и фото обработката, разлика няма да има. Последните версии на фотошоп използват колкото ядра и нишки им дадеш, а 8 физически не са равни на 4 физически с Hyperthreading - много повече са... 6350 на AMD с 6 ядра се мери с i5 за многонишкови приложения, като фотошоп. А тък говорим за i7, което ни праща при 8-ядрения 8350. Разликите в игри и т.н. са леко в полза на Intel, но фото обработката и виртуалните машини са в полза на повечето ядра.

i7 - integrated graphics = XEON...

4. Видеото е 120 вата. Ако изключим фенщината, Nvidia имат CUDA, която се използва широко при видео и фото обработка. Това, което много хора не се сещат е, че вместо CUDA може да се използва Open CL/GL и т.н., които ги няма при Nvidia, но ги има при AMD, а по-широката шина за данни (256bit при 960 и 354bit при 280Х), както и повечето видеорам и т.н. ще помогнат, ако работата е сериозно тежка. За любителска работа няма да има значение коя от двете карти ще се вземе.

5. Noctua са като Seasonic - просто най-доброто на пазара. Относно тишина и охлаждане. Вярно, че са скъпички, но няма нищо под 100лв, което да се доближи до тоя U14S.

REVIEW... Тая Noctua наплясква повечето 120мм/140мм водни охлаждания, дето струват по 150-160-180лв...

Ако ти идва солена на 133лв, може да помислиш за Noctua NH-U12S за 114,60...

6. 8350 - 150вата, 280Х - 300вата, Дъно+рам+хард+вентилатори+USB каквото и да било = 50вата...

Обща консумация - 500 вата...

Захранване - 620вата...

Натоварване на захранването при 100% консумация - 85%...

Кога ще накараш цялата система да яде 100% консумация - никога...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

1. SSD-то ти влиза в бюджета... За тея пари разлика не може да се промени осезаемо много системата, така че реално да усетиш предимство.

2. Не мога да коментирам, защото нямам особени познания за модулния вариант, но немодулния е доста добър, тъй че ако не е проблем - не се притиснявай, че има повечко кабели. Фрактала има доста място да ги скъташ...

3. Голяма разлика няма. Интел са по-студени и хапват 30-40 вата по-малко ток. Иначе ако изключим виртуалните машини и фото обработката, разлика няма да има. Последните версии на фотошоп използват колкото ядра и нишки им дадеш, а 8 физически не са равни на 4 физически с Hyperthreading - много повече са... 6350 на AMD с 6 ядра се мери с i5 за многонишкови приложения, като фотошоп. А тък говорим за i7, което ни праща при 8-ядрения 8350. Разликите в игри и т.н. са леко в полза на Intel, но фото обработката и виртуалните машини са в полза на повечето ядра.

i7 - integrated graphics = XEON...

4. Видеото е 120 вата. Ако изключим фенщината, Nvidia имат CUDA, която се използва широко при видео и фото обработка. Това, което много хора не се сещат е, че вместо CUDA може да се използва Open CL/GL и т.н., които ги няма при Nvidia, но ги има при AMD, а по-широката шина за данни (256bit при 960 и 354bit при 280Х), както и повечето видеорам и т.н. ще помогнат, ако работата е сериозно тежка. За любителска работа няма да има значение коя от двете карти ще се вземе.

5. Noctua са като Seasonic - просто най-доброто на пазара. Относно тишина и охлаждане. Вярно, че са скъпички, но няма нищо под 100лв, което да се доближи до тоя U14S.

REVIEW... Тая Noctua наплясква повечето 120мм/140мм водни охлаждания, дето струват по 150-160-180лв...

Ако ти идва солена на 133лв, може да помислиш за Noctua NH-U12S за 114,60...

6. 8350 - 150вата, 280Х - 300вата, Дъно+рам+хард+вентилатори+USB каквото и да било = 50вата...

Обща консумация - 500 вата...

Захранване - 620вата...

Натоварване на захранването при 100% консумация - 85%...

Кога ще накараш цялата система да яде 100% консумация - никога...

Написа един тон глупости.

1. Разлика между i7 4770 и клокнат докрай FX 8350 ще има отново,колкото и малка да е...В полза на интела.
  2. 960 е 128 бита с повече кеш памет,която компенсира тясната шина,а не 384 и това компенсира пропускателната способност.
  3. D14,не е по-слабо охлаждане от U12S и се събира в кутията...
  4. Като ви е зор за модулни захранвания ето ви хубаво,модулно с хубави кондензатори...Дори е има 140ММ вентилатор,а при другите 120ММ.Single 12V линия с 546 вата на нея...Ще сложи интела и все едно е взел Seasonic SS620 с AMD и разликата от 40 вата отиде при захранването.

1. Я пак си провери източниците... И уточни за какво ако се използват ще има разлика и в какво ще се изразява.

2. Да не стане като 970, където не само рамта е по-малко, а и други неща не са както са обявени...

3. D14 не съм го споменавал никъде. Просто защото говорим за не клокнат процесор и няма смисъл от D14. Даже U12S е идеален, ама за 22лв отгоре по-добре да вземе U14S, който е много добър и не пречи на рамта.

PS: Не съм изписал цял тон, ама да кажем 632кг.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Томов, не пиши много, защото не разбираш достатъчно, за 2 хилки слагаш интегра със средно качество кондензатори.Диска е сравнително некачествен спрямо сигейтовете за същите парка, охлаждане на заключен процесор, моя бокс е същия и не се чува ухото да си слагам до него. Кингстън SSD-то също е доста некачествено.

Не искам да се заяждам, ама ти така го написа, че все едно всичко си го тествал и го имаш черно на бяло, че е така... 100% съм сигурен, че дори си нямаш на представа за какво са тия кондензатори.

• Автор

Така, групирах ги, на база на мненията ви в темата, като за видеото още се чудя.
Натежа и мнението на Psycho_666, че за тия пари няма кой знае какво да подобря и за сметка на това добавих SSD и 16 GB RAM още сега, без да ги оставям за после. RAM-a как е по-добре 2х8 или 4х4 - има ли забележима разлика в производителността. С оглед на ъпгрейд е по-добре 2х8.
Не съм сигурен и за интелското дъно. Интелската съм я оставил бе cooler, на база на едно мнение на monicho по-горе, в което казва, че бокса се справя добре. Ако се наложи ще го добавя. Поне като марка и модел е избран.

post-23632-0-31418800-1424085946_thumb.p

Редактирано от JanOve (преглед на промените)

Ти хубаво си му  предлижил ми си минал  и лимита от 2100 :)  Това да имаш толеранс от 500 лева и да  го минеш е голяма работа .

Така е, самолета прелита много бързо над бюджета :)

Ами сложил съм му SSD, а той не влизал в бюджета.

Ето без ССД:

Обща стойност - 1 961.83 лв. с ДДС

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Принципно 4х4 ще има 1-2% по-слаба производителност. Това е разликата.

За видеото може и сам да се ориентираш - прочети за софтуера, който използваш. Ако използва CUDA се ориентирай към Nvidia, ако не - 280X. Това е.

За охлаждането - ако искаш тишина без значение процесора, ориентирай се към охладител, различен от боксовия и NZXT. Даже 212Evo за 55лв ще е по-тих от бокса и ще държи сериозно по-ниски температури.

Натежаха една купчина глупости с малки изключения... Ganio ти е дал хубава конфигурация, взимай нея.

Чак пък хубава, аз 2000лв. не бих ги набутал в кутия за 90 лв + Bronze захранване.

Чак пък хубава, аз 2000лв. не бих ги набутал в кутия за 90 лв + Bronze захранване.

Бронз ама SeaSonic (Highly Reliable 105 C degree Japanese Brand Capacitor). Кутията е перфектна, ти ако искаш дай 200лв за кутия.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Една вечер имаше прекъсване на тока няколко пъти, за части от секундата.На брат ми PC-то е с въпросното SS 520 Bronze, компютъра му се рестартираше при всяко прекъсване на тока, което може да доведе до сериозно повреждане на хардуера.Моят компютър пък нито един път не рестартира аз съм с X 760 Gold. Загадката я оставям на теб. 

Да, те и по цена си приличат. S12II-520Bronze е достатъчно за случая и не уврежда конфигурацията.

Намерих две ревюта в нета за 5 минути търсене...

HardwareSecrets и Jonnyguru

The Good:

• easily held Bronze efficiency, even to unrealistically low load levels
  • extremely low ripple and noise for a mid grade unit
  • nice documentation
  • a shallow unit for space challenged cases
  • looks great

The Bad:

• let's get rid of that zip tie around the cables outside the case, shall we?

И понеже HardwareSecrets не ми дават да копирам текст по незнайни причини, захранването подържа до 588 вата при 81,7% ефективност и през цялото време подържа 3% отклонения, вместо стандартните за бронз - 5%...

Еми не знам, който квото иска да говори, аз малко или много им вярвам на тея сайтове...

Бронз ама SeaSonic (Highly Reliable 105 C degree Japanese Brand Capacitor). Кутията е перфектна, ти ако искаш дай 200лв за кутия.

Какво значи перфектна?Ако не ме кефи да я гледам всеки ден и да ми се повдига!За такъв бюджет нема модулно захранване.Тоя Сийсоник е на 4г. модел май!И дъното такова кат конфигурация за 900лв.Фена на АМД неговия бокс може да шуми,моя интелски бокс изобщо не го чувам и не си струва отделен охладител за 50лв.От 100лв. да!

• Автор

Привет, спрях се на интел платформа. За фотообработка използвам основно LIghtroom, който така и така си е трагично оптимизиран и по-скоро зависи от еднонишкова бързина, отколкото от многозадачност, където Intel би трябвало да е значително по-добре. PS 6, където предимството ще е на AMD+R280, използвам сравнително по-рядко. Единствен значим плюс, който виждам при FX8350, e при виртуалките, комфорта и пълната поддръжка при 8 ядрен AMD ще е по-голяма. За всичко друго предпочитам Intel и това ще избера.

Да считам ли, че така предложените варианти на Gigabyte за 960 и Evga 970 удовлетворяват изисканията за шум и дали са с динамичен контрол на вентилаторите (да спират в idle). Също така, ако може и вариант за R 280 / 290 от скай или никем.

Бих желал още някоя препоръка за дъно и по-възможност с отговор, защо е препоръчано.

Прилагам и комбинациите, като за видео просто съм сложил сериите, но дали ще е AMD или Nvidia, гледам че цените са еднакви за съответния клас.

Днес ще поръчвам.

Мисля, че като за парите си най-много ми допада N3, след това 1 и последно е 2.

post-23632-0-17508700-1424162632_thumb.p

1.Привет, спрях се на интел платформа. За фотообработка използвам основно LIghtroom, който така и така си е трагично оптимизиран и по-скоро зависи от еднонишкова бързина, отколкото от многозадачност, където Intel би трябвало да е значително по-добре. PS 6, където предимството ще е на AMD+R280, използвам сравнително по-рядко. Единствен значим плюс, който виждам при FX8350, e при виртуалките, комфорта и пълната поддръжка при 8 ядрен AMD ще е по-голяма. За всичко друго предпочитам Intel и това ще избера.

2.Да считам ли, че така предложените варианти на Gigabyte за 960 и Evga 970 удовлетворяват изисканията за шум и дали са с динамичен контрол на вентилаторите (да спират в idle). Също така, ако може и вариант за R 280 / 290 от скай или никем.

3.Бих желал още някоя препоръка за дъно и по-възможност с отговор, защо е препоръчано.

Прилагам и комбинациите, като за видео просто съм сложил сериите, но дали ще е AMD или Nvidia, гледам че цените са еднакви за съответния клас.

Днес ще поръчвам.

Мисля, че като за парите си най-много ми допада N3, след това 1 и последно е 2.

1. Правилен избор с оглед използвабия софтуер.

2. Giigabyte са тихи видеокарти. Ако говорим за АМД - цените в никем и скай на АМД са високи, и то сериозно високи.

РАМ: Corsair 2x8 LP 1600 C9...

3. Какво търсиш в дъното? Какво искаш да има? Каква периферия ще закачаш? Какви изисквания имаш към него?

• Автор

От работа не мога да седна да напиша нещо.

Psycho_666, много благодаря за търпението и обясненията.

Относно дъното - ще се включват 1-2 външни HDD, Wifi приемник, волан, като цяло повечето са USB работи. Иначе като цяло си го казах още в началото - читаво, стабилно и нескопено дъно до колкото е възможно това за бюджет 150-220 лв., ако пък има и такова с vt-d поддръжка.

P.S. На темата за дъно, не знам дали съм прав и обръщам внимание на ненужни неща, но например като гледам дъната GA-B85-HD3 и GA-P85-D3 ми се струва, че трябва да взема P85, тъй като двата PCIe x 1 при GA-B85-HD3 са под слота за видеокартата. И не знам защо ми се струва, че при GA-B85-HD3 като сложа двуслотова карта и на свободния слот  PCIe x 1 сложа Wifi карта, тя няма ли да се пада много близо до вентилаторите на видеото и да му пречи. Може да е идиотско, но да попитам.

А тези как са:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-B85-PRO-GAMER--B85-LGA115/picture.html

http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-B85-PLUS--B85-LGA1150/picture.html

Имай предвид, че спокойно можеш да сложиш PCI-E x1 карта на PCI-E x16 слот без проблеми.

За виртуализацията не мога да кажа нищо, но това не е ли само набор команди, които зависят от процесора? Отново казвам, не съм наясно и това е въпрос към някой, който разбира тея неща...

Ако ще даваш 220лв за дъно, дай още 7лв за Asrock Killer Z87...

Звуковата карта е много добра, с усилвател за високоомни слушалки, лан картата е Qualcom, които не са най-великите, но определено са по-добри от Realtek, 7USB порта отзад, 6 общо вътрешни, 330 софтуерни благинки за какво ли не, ако имаш таблет с HDMI можеш да го свържеш директно към дъното и да изкараш картината на монитора... Примерно...

Превъзходно дъно, еквивалент на моето A88X Extreme 6+... И мога да кажа само, че не съжалявам, макар Easy Driver Installer да не работи точно така, както трябва...

• Автор

Мерси. Предполагах, че е тъпо да питам за слотовете, но не бях сигурен.

Относно вирт. глупости - Xeon си поддържа каквото трябва. То и с дъната е малко особено за обяснение, в смисъл не зависи толкова от самото дъно. От Nehalem насам не би трябвало да зависи и не зависи от чипсета, по-скоро зависи от самия производител дали и как го е позволил в BIOS. Дъното определено ми харесва и освен всичко е и с 90 градусовите / успоредни на дъното сата портове, което може да е глезотия, но я предпочитам. Въпросът е добра идея ли е за Haswell refresh.

Имам още 2 въпроса:

1. Tъй като се спрях на интелската платформа и много вероятно Asrock Killer Z87 по-добра идея ли е да взема Intel 530 SSD.

2. Това "Intel Haswell ready/compatible" голяма драма ли е, ако го няма захранването, защото гледам че SEASONIC SS-620GB го няма.

Поръчани са:

Xeon

Corsair 2x8 GB LP 1600 C9

GB CTX960 WindForce 2X OC

Noctua - U14S

WD TB Blue

FD R5

Мерси. Предполагах, че е тъпо да питам за слотовете, но не бях сигурен.

Относно вирт. глупости - Xeon си поддържа каквото трябва. То и с дъната е малко особено за обяснение, в смисъл не зависи толкова от самото дъно. От Nehalem насам не би трябвало да зависи и не зависи от чипсета, по-скоро зависи от самия производител дали и как го е позволил в BIOS. Дъното определено ми харесва и освен всичко е и с 90 градусовите / успоредни на дъното сата портове, което може да е глезотия, но я предпочитам. Въпросът е добра идея ли е за Haswell refresh.

Имам още 2 въпроса:

1. Tъй като се спрях на интелската платформа и много вероятно Asrock Killer Z87 по-добра идея ли е да взема Intel 530 SSD.

2. Това "Intel Haswell ready/compatible" голяма драма ли е, ако го няма захранването, защото гледам че SEASONIC SS-620GB го няма.

Поръчани са:

Xeon

Corsair 2x8 GB LP 1600 C9

GB CTX960 WindForce 2X OC

Noctua - U14S

WD TB Blue

FD R5

1. няма значение. SSD се избира по скорост. 530 е бързо и хубаво, ама е скъпичко. За тея пари ще вземеш малко по-бавно и много по-голямо SSD от друг производител.

2. Не съм сигурен, но съм чувал за проблеми с X99 дъна и захранвания, без подръжка на i7 5000, тъй че не мога да гарантирам. Seasonic принципно са умопомрачително добри, но ако искаш да си сигурен оглеждай се за Haswell ready.

1. няма значение. SSD се избира по скорост. 530 е бързо и хубаво, ама е скъпичко. За тея пари ще вземеш малко по-бавно и много по-голямо SSD от друг производител.

2. Не съм сигурен, но съм чувал за проблеми с X99 дъна и захранвания, без подръжка на i7 5000, тъй че не мога да гарантирам. Seasonic принципно са умопомрачително добри, но ако искаш да си сигурен оглеждай се за Haswell ready.

Ssd по скорост, а ако не е Haswell Ready какво ще стане? Аз ссд по гаранция избирам, гледаше се чипа и контролера доколкото знам.

Аз така и не разбрах за какво му е тая Noctua,като няма да клоква. Наметах нещо набързо с gold захранване и по-бързо видео.

image.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.