Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прилично тиха и балансирана конфигурация - 1600 лв. - 2100 лв.

Featured Replies

Ssd по скорост, а ако не е Haswell Ready какво ще стане? Аз ссд по гаранция избирам, гледаше се чипа и контролера доколкото знам.

Ами ти кое предпочиташ бе бате? 300 или 500MB/s? Аз 500, и за това съм с SP900, а не SP600... примерно...

Ако не е Haswell Ready не знам какво ще стане мойто момче, ама съм чувал за проблеми, както вече казах с X99 и захранване, което не е сертифицирано за 2011v3... Какво е станало? Ами компютъра е правил проблеми. Сменено е захранването със сертифицирано и компютъра не е правил проблеми.

Единственото, с което съм съгласен е гаранцията. Но тя е фактор. Един от многото фактори. Не единствения фактор.

Гледа се глупости. Всеки контролер работи според Firmware, дето е сложен на него. За това иначе доста добрите SSD-та Samsung 840 Evo имаха проблем, при който скоростта им пада до 130 мисля че беше... И със смяна на Firmware проблема се оправя. Контролера пак си е същия, чиповете пак са си същите... Ама разликата е 400 и кусур мегабайта в секунда... Ама самсунг...

Ей майка му стара като почнете с глупавия спам и не мога да ви понасям...

PS: Skidrow, не знаеш ли, че интел са студени и не ядат никъв ток и боксовия им охладител е тих? Питай Монката, той ще ти каже...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако иска мога да му снимам моя, който е на 7 години от 2 сантиметра дали ще чуе нещо :D

Не е чистен от 5 месеца вече, защото нямам време и пак е тих.

• Автор

Със захранването все ще се оправя, може да взема Gold-а. Само дъното остана. Трябва ли да се притеснявам относно съвместимостта на Z87 с Xeon 1231v3 или да се насоча към P85/B85/H97.

Имах предвид, че и охладител за 50лв ще му върши същата работа, моят 212 въобще не се чува на сток честоти.Вече ако се клоква ноктуата е нужна, но в случая си мисля, че са излишни пари.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

• Автор

Ами моите разсъждения за охладителя са: това не е амортизируем елемент, само вентилатора му. Едва ли ще загуби толкова от стойността си. Както някои колеги и аз съм на мнение, че или стоя с бокса или купувам висок клас. Реших второто.

Та давайте за дъното.

P.S. Относно дъното - B85 или P85 на Gb или някой конкретен модел на Asus. Реших че, ако не съм доволен ще го сменям по-късно с висок клас. Важно е да не е боклук да изгърми.

Захранването е Seasonic Gold 650W.

P.S. Ми от желанието ми да стане всичко днес взех и дъното - Gb B85 HD3, дано не гръмне. При възможност някоя снимка довечера.

Мерси на всички, особено на хората обясняващи препоръките си.

Редактирано от JanOve (преглед на промените)

За ксеон всичко става,трябва да знаеш,че при интел на дънните платки всичко върви,тоест на H81 можеш да закачиш и i7 4790K...За ксеон чипсета е H97,B85,P85 най-разумния и за заключените i7...За заключен i5 е същото,на i3 бих сложил само H81...

• Автор

Привет. Считам, че е коректно да дам някакви отзиви. Малко ще са на порции. Ще изброя какво ми направи впечатление на пръв поглед.

1. Кутията - дизайна е въпрос на вкус. На мен ми харесва много. Доста обемна и тежка, лесно хваща отпечатъци. Изработена е много добре и здраво. Предния и страничните капаци са с хубаво шумоизолирано покритие, за горните не съм се загледал. Предния филтър се маха елементарно. То вярно, че я сглабях по нощите и при много лоша светлина, но аз не виждам нормален начин за монтиране на 120мм вент. отпред. С болтове задължително трябва да се свали долния hdd case, със сликове не успях, но мисля, че има някакъв шанс да стане. Отворите за позициониране на дъното са много точни съвпадат супер добре, то това важи за всички отвори, поне при мен съвпадат до милиметър.. Трябва да отбележа, че не всички болтове, които са за дъното можеха да се завият в крачетата за дъното (не знам как се наричат). Падна яко псуване, от третия път нацелих всички да са завиват нормално. Всичко си идва в отделни пликчета и е лесно различимо, няма как да се обърка, кое за какво е. 3.5 HDD се монтира на антивибрационни гумички, но не съм сигурен дали няма да има вибрации м/у самото чекмедже за HDD и кутията, хоризонтално няма луфтове, но вертикално има.

Подредба на кабелите - леле тук е просто ужас. Тъй като взех немодулния Gold Seasonic, които има доволно много кабели, окабеляването е меко казано пипкаво и изнервящо. Въпреки, че кутията е много добре организирана, отзад си е направо натъпкване на кабели, през уикенда ще го мисля отново как да стане по-добре.

Имам едно леко притеснение относно праха. От двете страни в предната част, по цялата височина на кутията има решетка, която е без филтри. Не съм сигурен, дали при отрицателно налягане, няма да почне да засмуква прах от там. За сега толкова за кутията. Още не знам как е като шум, защото заспивах и не го пуснах. Като цяло е идеална.

2. Noctua-та - направо си ме кефи. Монтажа е елементарен, като за абсолютни дебили. Вентилатора го разположих в посока към задния вентилатор. Така монтиран на B85 HD3 Gigabyte, ако се използват четири модула рам, за четвъртия остава 1-2 мм място (от Corsair-a по-горе), а те са си прилично тънки тънки.

3. Захранването - тежи като за световно. Кабели много и достатъчно дълги. Трудни за подреждане. Някои от конекторите са много стегнати и изискват усилие.

Това е за сега.

Привет. Считам, че е коректно да дам някакви отзиви. Малко ще са на порции. Ще изброя какво ми направи впечатление на пръв поглед.

1. Кутията - дизайна е въпрос на вкус. На мен ми харесва много. Доста обемна и тежка, лесно хваща отпечатъци. Изработена е много добре и здраво. Предния и страничните капаци са с хубаво шумоизолирано покритие, за горните не съм се загледал. Предния филтър се маха елементарно. То вярно, че я сглабях по нощите и при много лоша светлина, но аз не виждам нормален начин за монтиране на 120мм вент. отпред. С болтове задължително трябва да се свали долния hdd case, със сликове не успях, но мисля, че има някакъв шанс да стане. Отворите за позициониране на дъното са много точни съвпадат супер добре, то това важи за всички отвори, поне при мен съвпадат до милиметър.. Трябва да отбележа, че не всички болтове, които са за дъното можеха да се завият в крачетата за дъното (не знам как се наричат). Падна яко псуване, от третия път нацелих всички да са завиват нормално. Всичко си идва в отделни пликчета и е лесно различимо, няма как да се обърка, кое за какво е. 3.5 HDD се монтира на антивибрационни гумички, но не съм сигурен дали няма да има вибрации м/у самото чекмедже за HDD и кутията, хоризонтално няма луфтове, но вертикално има.

Подредба на кабелите - леле тук е просто ужас. Тъй като взех немодулния Gold Seasonic, които има доволно много кабели, окабеляването е меко казано пипкаво и изнервящо. Въпреки, че кутията е много добре организирана, отзад си е направо натъпкване на кабели, през уикенда ще го мисля отново как да стане по-добре.

Имам едно леко притеснение относно праха. От двете страни в предната част, по цялата височина на кутията има решетка, която е без филтри. Не съм сигурен, дали при отрицателно налягане, няма да почне да засмуква прах от там. За сега толкова за кутията. Още не знам как е като шум, защото заспивах и не го пуснах. Като цяло е идеална.

2. Noctua-та - направо си ме кефи. Монтажа е елементарен, като за абсолютни дебили. Вентилатора го разположих в посока към задния вентилатор. Така монтиран на B85 HD3 Gigabyte, ако се използват четири модула рам, за четвъртия остава 1-2 мм място (от Corsair-a по-горе), а те са си прилично тънки тънки.

3. Захранването - тежи като за световно. Кабели много и достатъчно дълги. Трудни за подреждане. Някои от конекторите са много стегнати и изискват усилие.

Това е за сега.

Термопаста сложи ли на охлаждането ?

Не Мони сложил му е крем за бръснене :) Как може да задаваш такива глупави въпроси ? 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Е,Aftermarket охлажданията вървят без нанесена, може да не е сложил, кой знае :D

Привет. Считам, че е коректно да дам някакви отзиви. ......

Ех защо няма повече такива хора. Като получат частите да дадат и мнение от личен опит. А не като 90% от хората питат и изчезват и всеки следващ пак гледа същите спорове за чаркове само на теория.

Честита ти машина,дълго време и със здраве да си я ползваш!

• Автор

:)  Е аз написах, че е дебилски лесно. Просто се радвам на неща, които са направени и проектирани добре в подробности. Окомплектовката е супер, освен всичко необходимо,има  напр. допълнителни скоби и антивибрационни лентички,  ако решиш да монтираш 2-ри вентилатор за push-pull. Личи си, че е мислено. Пастата в комплекта ми се струва в огромно к-во, спрямо разхода за едно нанасяне. 

Tommygun , благодаря. Според мен е въпрос на култура и принципи.

Ще споделя и каквото друго забележа, като огледам по-подробно.

Редактирано от JanOve (преглед на промените)

Няма вибрации между чекмеджето и кутията. Аз съм с Fractal кутия от 7 месеца. Мога спокойно да ти икажа, че няма вибрации никъде по хард дисковете.

За отрицателното налягане - ще смуче въздух от където намери. Тея орвори, за които гоеориш отпред минават през големия филтър, който го виждаш като отвориш вратичката на кутията. Винаги можеш да си вземеш един вентилатор и да си направиш кутията с положително налягане. И без това кутията е изцяло прахоизолирана.

За изолацията - има я навсякъде. Модулите отгоре на кутията също иммат шумоизпация.

За кабелите... Това е най-пипкавото нещо във всяка система. От 7 месеца до сега 5 пъти си преправях кабелите и още не съм доволен от резултата. Натъпкал сум кабели най-доло на кутията, в канала междъ дънната платка и десния панел, натъпкал съм кабели зад клетката за хард дискове, натъпкал съм кабели където намеря. За мен беше важно да си взема качествено захранване, а не да бъде модулно.

Дай някоя снимка в последствие на готовата система ;)

• Автор

Относно отворите на кутията, наистина не съм 100% сигурен, а и не се загледах супер подробно. Това, за което погледнах, е точно както ти го описваш при твоята, но пробвайки със светлинен лъч ми се видя, че отворите са зад филтъра на предния панел. Като се прибера ще погледна подробно. Иначе, кутията ми се струва направо перфектна. След охлаждането тя е второто, което най-ми харесва.

Иначе за захранването и аз по тази причина го смених, не съжалявам.

Реално не съм хепи само с дъното, но аз си знаех, че правя лек компромис. Здраве да е.

• Автор

Извинявам се за качеството на снимките.

Не е зле, даже на снимки отзад изглежда по-лошо отколкото е в действителност, само малката плетеница зад хардовете трябва да донаглася. Всичко се събира без нито един кабел да е усукан или под напрежение.

post-23632-0-14397800-1424381451_thumb.j

post-23632-0-80616900-1424381470_thumb.j

post-23632-0-94824900-1424381497_thumb.j

Качеството на снимките е перфектно,не знам за какво се извиняваш :D

Браво,прекарал си кабелите отзад и всичко ти е перфектно подредено,евала.

6910014_0.png

Тук ясно се вижда къде влиза въздуха от страничните отвори - точно пред филтъра.

При R5 клетките за хард дисковете са малко по-различни, откоклото при R4 и не можеш да направиш това, което съм направил аз. Въпреки това моя съвет би бил да разкараш горната клетка, голямата, за 5-те харда и да си освободиш въздушния поток от вкарващия вентилатор. Харда да си го монтираш най-отдоло на долната клетка. Така харда ще има достатъчно място да отделя топлина и няма да има какво да пречи на единя наличен вентилатор отпред да вкарва въздух.

Единственото нещо, което не ми харесва в тая кутия е модулния покрив. Не знам защо... Всичко друго е перфектно.

• Автор

Със сигурност ще разместя клетките и ще добавя още един вентилатор (отпред или отдолу, не съм решил още). Относно страничните решетки, напълно си прав, пред филтъра са, аз си казах, че не бях огледал подробно. Относно модулния покрив - ако е до изглед - в началото малко по-странно ми изглеждаше, но много бързо свикнах и повече ми харесва, въпрос на вкус е. Относно функционалност - не съм пробвал как е - ако е напълно модулен, т.е. да може да се махне например само един панел би било голям плюс, ако е само един модул, за мен няма да е приложимо и нито е плюс, нито е минус.

Monicho, мерси. Просто кутията е направена и много добре измислена и го позволява.

BTW, приятна изненада е, че Gigabyte не са спестили vt-d поддръжката в BIOS-а, но нищо не съм тествал още, за да знам работи ли.

3 отделни панела са отгоре, като идеята е да отвориш толкова място, колкото реално ти трябва отгоре, а останалото място да остане покрито.

Има няколко неща, които лично аз не харесвам в R5, но това е личен вкус...

Честита машинка, със здраве да си я ползваш дълги и тихи години... ;)

Няма вибрации между чекмеджето и кутията. Аз съм с Fractal кутия от 7 месеца. Мога спокойно да ти икажа, че няма вибрации никъде по хард дисковете.

За отрицателното налягане - ще смуче въздух от където намери. Тея орвори, за които гоеориш отпред минават през големия филтър, който го виждаш като отвориш вратичката на кутията. Винаги можеш да си вземеш един вентилатор и да си направиш кутията с положително налягане. И без това кутията е изцяло прахоизолирана.

За изолацията - има я навсякъде. Модулите отгоре на кутията също иммат шумоизпация.

За кабелите... Това е най-пипкавото нещо във всяка система. От 7 месеца до сега 5 пъти си преправях кабелите и още не съм доволен от резултата. Натъпкал сум кабели най-доло на кутията, в канала междъ дънната платка и десния панел, натъпкал съм кабели зад клетката за хард дискове, натъпкал съм кабели където намеря. За мен беше важно да си взема качествено захранване, а не да бъде модулно.

Дай някоя снимка в последствие на готовата система ;)

Дай ми съвет за качествено модулно захранване!

Дай ми съвет за качествено модулно захранване!

FD Edison 450M/550M/650M/750M

Първо се казва моля.

FD Edison 450M/550M/650M/750M

Първо се казва моля.

Каза най-арогантния човек във форума...

Освен Fractal, Corsair RM серията, Fortron Aurum, Cooler Master V серията и повечето неща на Seasonic също са добър избор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.