Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грешка при Boot от USB - Windows XP

Featured Replies

Sin_t_tulo.jpg

Получава се след като се опитам да буут-на от USB понеже нотбука няма СД драйвер и единственото ми решение е чрез USB порта.

Пробвах USB-то на друга машина и няма проблеми буутва без никакви грижи, дори качих операционната система на ново, но пак същата грешка. За първи път виждам този прозорец при преинсталация.

Въпросната машина е: LG 120

Редактирано от Denchov (преглед на промените)

Лаптопа вижда ли тази Bootable Flash като устройство. Избрано ли е от Boot менюто да е като FirstBootDevice?

• Автор

Лаптопа вижда ли тази Bootable Flash като устройство. Избрано ли е от Boot менюто да е като FirstBootDevice?

Да, дори 5 пъти сигурно върнах фабрични настройки на bios. Задавам усб-то като фърст девайс, распознаваго но не буутва а излиза това :X мога да вляза в операционната система но не знам каква работа мога да свърша от там че да помогне за казуса

Това съобщение е от Vista и нагоре! Да не би да е имало инсталация или инсталатор на Windows 7? Трябва да се форматира системния дял с друг инструмент (Hiren's Boot CD или Parted Magic или някое Linux дистро) първо и тогава да се инсталира от флашката.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Това съобщение е от Vista и нагоре! Да не би да е имало инсталация или инсталатор на Windows 7?

Винаги е бил с XP, машината е слаба работи на 1гб рам. Като пробвах на втория компютър без проблем тръгна инсталацията на XP

...

Винаги е бил с XP, машината е слаба работи на 1гб рам. Като пробвах на втория компютър без проблем тръгна инсталацията на XP

Пробвайте с друга програма да запишете инсталацията на юсб флашката .Предполагам различните машини са с различен биос и за това на едната тръгва на другата не.Запис проба докато намерите превилната програма.

Здравейте, при мен този проблем се реши когато сложих колкото и да не ми се вярва CD/DVD и от там бутнах да инсталирам ОС. Преди това смених 3-4 флашки 10-тина различни iso, имам 4 програми за създаване на usb boot.

Така че опитайте - ако имате CD/DVD

Успех в инсталацията

• Автор

Пробвай при стартирането на инсталатора да натиснеш Shift+F10. Като се отвори черния прозорец, в него напиши:

diskpart и натисни Enter

list disk

select disk 0

list partition

select partition 1 - по размер трябва да съответства на системния дял

clean

create partition primary

format fs=ntfs label="System" quick

active

exit

и продължи с инсталирането.

Проблема е там че не мога да стигна до инсталатора, таман да захапе и излиза грешка, ако се опитам от Команд промп в сейф мод дали ще стане?

Ето информация за твоя проблем тук

Пробвайте с друга програма да запишете инсталацията на юсб флашката .Предполагам различните машини са с различен биос и за това на едната тръгва на другата не.Запис проба докато намерите превилната програма.

Попринцип записвам с Rufus и при предишната пре-инсталация записах със същата програма на същата флашка и без проблеми но при тази пре-инсталация е различно хаха

Здравейте, при мен този проблем се реши когато сложих колкото и да не ми се вярва CD/DVD и от там бутнах да инсталирам ОС. Преди това смених 3-4 флашки 10-тина различни iso, имам 4 програми за създаване на usb boot.

Така че опитайте - ако имате CD/DVD

Успех в инсталацията

И аз това мислех но дали не би дало същата грешка понеже пак е през УСБ ? Това решение мислех да го оставя за последен и краен случай.

Sin_t_tulo.jpg

Получава се след като се опитам да буут-на от USB понеже нотбука няма СД драйвер и единственото ми решение е чрез USB порта.

Пробвах USB-то на друга машина и няма проблеми буутва без никакви грижи, дори качих операционната система на ново, но пак същата грешка. За първи път виждам този прозорец при преинсталация.

Въпросната машина е: LG 120

Или пък от BIOS изключете usb-то, рестарт, пак BIOS включване на usb-тата и проба на инсталацията

Първия вариант не съм го тествал но останалите два не сработиха при мен :(

... "И аз това мислех но дали не би дало същата грешка понеже пак е през УСБ ? Това решение мислех да го оставя за последен и краен случай." ...

аз използвах CD на USB от "Време онова" :) и при мен захапа - надявам се и при теб да се получи

Опитайте с WinToFlash

Аз съм доволен от тази програмка.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор

Довечера като се прибера от работа ще пробвам съветите ви и ще дам резултат.

Благодаря ви .

Редактирано от Denchov (преглед на промените)

Първия вариант не съм го тествал но останалите два не сработиха при мен :(

... "И аз това мислех но дали не би дало същата грешка понеже пак е през УСБ ? Това решение мислех да го оставя за последен и краен случай." ...

аз използвах CD на USB от "Време онова" :) и при мен захапа - надявам се и при теб да се получи

Според мен няма да даде същата грешка ,защото всеки биос си има изисквания и не с всяка програма може да се прави бутваща флашка.

Ето информация за твоя проблем тук.

Emokostov, ситуацията е същата, ама почти. Windows XP e маалко по-разчна ОС от 7/8.

Gangosa,  Denchov нали е споменал, че флашата работи на друга машина?!

Трябва ДА СЕ ИЗТРИЕ системният дял.

Emokostov, ситуацията е същата, ама почти. Windows XP e маалко по-разчна ОС от 7/8.

Gangosa,  Denchov нали е споменал, че флашата работи на друга машина?!

Трябва ДА СЕ ИЗТРИЕ системният дял.

Не мисля ,че проблема е  системният дял.Проблема е в различния биос.

Ще стане белни довечера ако пише човека.

На някои модели в БИОС,освен настройката за първо зареждащо устройство има възможност за включване или изключване на USB boot функцията!Акo e disabled(изключена) няма как да тръгне.Ето един пример:http://www.lge.co.kr/upload/TEC_PDS/1%5B9%5D%5B0%5D.JPG

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Изпълни проверка на системния дял. Ако нямаш под ръка Hiren's Boot CD, използвай Windows XP Installation:

http://www.geekstogo.com/forum/topic/131922-how-to-run-checkdisk-from-recovery-console-windows-xp/

На някои модели в БИОС,освен настройката за първо зареждащо устройство има възможност за включване или изключване на USB boot функцията!Акo e disabled(изключена) няма как да тръгне.Ето един пример:http://www.lge.co.kr/upload/TEC_PDS/1%5B9%5D%5B0%5D.JPG

Тази опция няма нищо общо с буут от флашки.

Правилният начин за правене на инсталационна флашка за ХР, работи винаги:

http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html

Преди това с XBOOT се прави една флашка снякакъв партишън мениджър и се трие и създава наново руут дяла, за всеки случай. Това е.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

ти нещо си объркал раздела - рут дялове са в един друг раздел. И посоченият от теб "Правилен" начин за направа на зареждащи(bootable) флашки не винаги сработва!

Ако не си можеш да пробваш и с флашка направена с Руфус. При мен сработи без проблем на едно Асусче.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.